Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 11u45 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Je hebt nodig: - 600g bloem - 1 koffielepel zout - 150g zachte boter - 15 cl lauwe melk - 20g suiker - 2 grote eieren - 20g verse gist - 1 eidooier om het brood in te strijken
Verbrokkel eerst de gist boven de lauwe melk en roer die los. Doe dan bloem, eieren, zout, suiker en de melk met gist in de keukenrobot en laat 2 minuten draaien. Voeg de boter toe en laat nog eens 10 minuten draaien tot een glad deeg. Laat rijzen tot het dubbele van zijn volume. Na het rijzen haal je het deeg uit de kom en kneed er met de hand alle lucht uit. Dek vervolgens af met een warme vochtige doek en laat nogmaals 30 minuten rijzen. Na het bollen van het deeg, breng je het in een met bloem bestoven bakvorm. Laat nog 10 minuten rijzen en bestrijk met een losgeklopt eidooier. Bak gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200°.
Je kan ook alles in de broodbakmachine doen! Gebruik programma "zoet"!
Ik ben Lien
Ik ben een vrouw en woon in Kuringen (België) en mijn beroep is Kinderbegeleidster.
Ik ben geboren op 28/11/1984 en ben nu dus 40 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken, lezen, weggaan, tv kijken.
Ik ben gewoon een meisje dat graag kookt...
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek