Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 12u15 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Fruitige tiramisu - 17 september
Klop 4 eierdooiers met 200g suiker tot een luchtige crème. Meng deze met 500g mascarpone en snij 2 mango's in kleine stukjes. Klop 2 eiwitten stijf en meng voorzichtig onder de mascarponecrème. Zet een kopje jasmijnthee en dompel de lange vingers één voor één in de thee en leg ze op de bodem van een mooie schaal. Bedek met stukjes mango en mascarponecrème. Maak laagjes tot alles op is. Zet een paar uur in de koelkast voor je dit serveert. Dit is genoeg voor 6 personen.
24 september - vegetarische nasi goreng
Voor 4 personen heb je 2 zakjes rijst, 2 doosjes quorn, 1 ui, 1 rode paprika, 3 wortelen en 200g prinsessenboontjes nodig.
Kook eerst de rijst en bak de quornblokjes op, zet deze even aan de kant.
Dan mag je de boontjes kuisen. Deze laat je koken tot ze gaar zijn en terwijl maak je de andere groenten proper.
De ui snij je fijn, de paprika en wortelen mogen ook in kleine stukjes gesneden.
Stoof de groentjes en voeg een zakje nasi-kruiden toe van Knorr, volg de gebruiksaanwijzing goed.
Dan voeg je de quorn en de rijst toe en dit meng je onder elkaar.
Klaar is kees :)
Wil je liever geen vegetarische versie, dan vervang je de quorn door 1 bakje spekblokjes en 400g gehakt. Eerst opbakken natuurlijk :)
1 oktober - groentetaart met comté
voor 8 personen heb je nodig
- 1 verpakking kruimeldeeg
- 5 kleine preien, of 2 grote
- 2 kleine uien
- 200g geraspte Comtékaas
- 50g boter
- 400 ml room
- 400 ml melk
- 2 eieren
- pijnboompitjes
- bieslook
Verwarm de oven voor op 210°C. Schik het kruimeldeeg in de bakvorm en doorprik met een vork. Bedek met bakpapier en bakbonen en bak 10 minuten. Haal dan uit de oven en verwijder de bonen en het bakpapier. Dit noemt men blind bakken.
Snij de prei in 2, spoel grondig en snij fijn, dit doe je ook met de ui.
Laat de boter smelten in een pan en laat de uien en prei garen zonder te kleuren. Goed kruiden met peper en zout.
Snipper de bieslook fijn en voeg toe aan de groentenmengeling.
Laat de pijnboompitjes kleuren in een pan met antikleeflaag.
Meng de room met de melk en de losgeklopte eieren. Ook weer kruiden met peper en zout.
Strooi 100g geraspte kaas op de bodem van de taart en doe er dan de groentenmengeling over.
Dit overgiet je met het eimengsel en werk af met de rest van de kaas en de gekleurde pijnboompitjes.
Bak de taart gedurende 30 minuten in de oven. Koud of warm, beiden even lekker!