Tagliatelli met broccoli en brie - 13 november 2010 op Radio VRD om 12u05
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 12u05 op radio VRD!!!
Tagliatelli met broccoli en brie 2 personen
Je hebt nodig:
1 ui
1 teentje knoflook
Boter
2 eetlepels droge witte wijn
300g broccoliroosjes
150g tagliatelli
75g ongezouten cashewnoten
Circa 125g brie
125 ml zure room
De ui en de knoflook moet je eerst pellen en snipperen, dan in de boter verhitten. Al omscheppend moet je dit ongeveer 3 minuten bakken. Dan voeg je de wijn en de broccoli toe en stoof je deze gaar in 10 minuutjes. Intussen kook je de pasta al dente. Hak de noten grof en snij de brie in blokjes. Als de broccoli gaar is, schep je de zure room erdoor en verwarm je deze een minuutje mee op hoog vuur. Breng op smaak met nootmuskaat en peper. Verdeel de pasta over 2 borden en schep dan de brie door de saus. Dresseer de saus over de pasta en bestrooi met cashewnoten.
Hier ben ik weer! Dit weekend zijn David en ik naar Oostende geweest met onze vrienden. We hebben veel gewandeld en leuke dingen gedaan, maar natuurlijk ook jammie gekookt! Op zaterdagavond hebben we lekkere spaghetti gemaakt. Dit is het recept voor 6 personen.
- 800g gehakt bakken (met een vork losmaken terwijl je het bakt) - 3 sjalotjes pellen en fijnsnijden - 3 wortelen kuisen en in kleine stukjes snijden - 1 courgette schillen en in blokjes snijden - 2 paprikas ontpitten en ook in blokjes snijden - 500g champignons zuiver maken en in schijfjes snijden - 2 potten tomatensaus naar keuze (wij namen 1 pot traditioneel van Heinz, en Hot, ook van Heinz) - spaghetti kruiden, provencaalse kruiden - ongeveer 1 kg spaghetti (we hadden 3 grote eters bij dus dit was op. Je kan ook minder koken)
Terwijl je aan de saus werkt zet je een grote pot water op het vuur. Dan kan de spaghetti koken en is alles tegelijk klaar.
De sjalotjes en de wortelen samen aanstoven, tot de sjalotjes glazig zijn. Dan de paprika toevoegen, ook weer een tijdje aanstoven. De champignons erbij, aanstoven, alles goed mengen. De courgette erbij, weer aanstoven en dan kruiden + de 2 potten saus eronder doen. Het gehakt erbij, roeren en klaar is kees!
Even ter info: wij maakten een vegetarische saus en één met vlees. Toen de saus af was deden we 1 portie in een ander pannetje, zodat we hier het vegetarisch gehakt bij konden doen. Die 800g gehakt is dus voor 5 personen, niet voor 6! Het waren eigenlijk best wel grote porties
Ik ben Lien
Ik ben een vrouw en woon in Kuringen (België) en mijn beroep is Kinderbegeleidster.
Ik ben geboren op 28/11/1984 en ben nu dus 40 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken, lezen, weggaan, tv kijken.
Ik ben gewoon een meisje dat graag kookt...
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek