Risotto met groenten - 27 januari 2012 op Radio VRD
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke vrijdag tussen 17u en 19u op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Voor 4 personen heb je nodig - 2 kleine courgettes die je in stukjes hebt gesneden - 2 tomaten, ontveld, zonder pitjes, in blokjes gesneden - 3 bosuitjes in ringetjes gesneden - 10 sluimererwtjes, in 3 stukjes gesneden - 4 eetlepels doperwten (verse of diepgevroren) - 200g risottorijst - olijfolie - 1 fijngesnipperd sjalotje - 1 dl witte wijn - 4 dl groentenbouillon - boter - Parmezaanse kaas - basilicum
Fruit de sjalot in de olijfolie en doe er de rijst bij, bak tot deze gaat glanzen. Doe er de wijn bij en laat intrekken. Zet dan de bouillon eronder. Als de rijst begint te koken zet je het vuur lager. Doe er de groenten bij, behalve de tomaat. Laat op een zacht vuurtje 13 minuten zachtjes koken. Haal het deksel niet van de pan, want dan ontsnapt er damp en gaat het effect verloren. Doe er de tomaatblokjes bij en roer om. Neem de pan van het vuur en roer er een beetje boter en kaas door. Bestrooi met verse basilicum en serveer onmiddellijk.
Griekse groenten met fetacrumble - 20 januari 2012 op Radio VRD
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke vrijdag tussen 17u en 19u op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Dit is een bijgerecht! Voor 4 personen heb je nodig - 2 kleine courgettes - 1 aubergine - fetakaas - paneermeel - oregano - kerstomaten
snij de courgettes in plakjes en grill ze in een beetje olijfolie. Doe hetzelfde met de aubergine. Verkruimel een pakje fetakaas en meng het met een eetlepel gedroogde oregano en 2 eetlepels paneermeel. Verdeel de courgette en de aubergine afwisselend in laagjes over 4 potjes. Breng elk laagje goed op smaak met peper en zout. Snij een paar kerstomaten in plakjes en prop ze ertussen. Werk af met fetacrumble en bedruppel met olijfolie. Zet de potjes een kwartier voor je aan tafel gaat in een oven van 180°C. Lekker bij gegrilde vis!
Ik ben Lien
Ik ben een vrouw en woon in Kuringen (België) en mijn beroep is Kinderbegeleidster.
Ik ben geboren op 28/11/1984 en ben nu dus 40 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken, lezen, weggaan, tv kijken.
Ik ben gewoon een meisje dat graag kookt...
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek