Inhoud blog
  • Laatste gerechtjes op VRD
  • 6 en 27 april en 4 mei 2012 op Radio VRD
  • Superlekkere bananentaart
  • 23 en 30 maart 2012 op Radio VRD
  • Rijststoofschotel - 16 maart op Radio VRD
    Rondvraag / Poll
    Welke receptjes wil je hier het liefst lezen?
    Voorgerechtjes
    Hoofdschotels
    Pastagerechten
    Soepen
    Dessertjes
    Bekijk resultaat

    Zoeken in blog

    Lien_cuisien

    08-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10, 17, 24 februari en 2 maart 2012 op Radio VRD

    Mijn receptjes en kooktips hoor je elke vrijdag tussen 17u en 19u op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/

    Gevulde aardappelen met Thaise smaken – 2 maart 2012

     

    Voor 4 personen heb je nodig

    -         4 dikke aardappelen voor de oven (200g per stuk)

    -         20 cl kokosmelk

    -         1 limoen

    -         1 rood piment (specerij)

    -         1 bosje verse koriander

    -         2 eetlepels fish sauce (vervangt zout in de Thaise keuken en zorgt voor een authentieke Thaise smaak. Wordt ook wel eens “Aziatisch zout” genoemd en wordt gemaakt van gefermenteerde gezouten ansjovis.)

    -         2 eetlepels geroosterde pindanoten

    -         Zout en peper

     

    Maak de aardappelen in de schil klaar volgens de methode van jouw keuze, ze moeten nog een beetje vast zijn. Laat ze lauw worden. Verwarm de oven voor op 210°C en haal de bakplaat eruit. Snij de aardappelen horizontaal in 2 en hol ze uit met een lepeltje, zodat je schalen van ongeveer 5 mm krijgt. Plet het aardappelvlees in een kom met de kokosmelk. Doe de geraspte limoenschil erbij, samen met de fijngehakte koriander en piment, alsook de fish sauce. Meng en kruid bij indien nodig. Vul de halve aardappelen hier mee op. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat, bestrooi met grof gehakte pindanoten en laat 10 minuten bruinen in de oven. Dien warm op bij grillades.

     

    VOOR IN DE BROODBAKMACHINE

    Tomaten – olijvenbrood met spekjes – 24 februari 2012

     

    Ingrediënten

     

    -         3 eetlepels olijfolie

    -         3 eieren

    -         500g pizzasaus

    -         30g zwarte olijven

    -         280 ml melk

    -         ¼ theelepel zout

    -         2 eetlepels suiker

    -         3 plakjes spek, fijngesneden

    -         600g zelfrijzend bakmeel

    -         1 theelepel bakpoeder

     

    Doe de ingrediënten in deze volgorde in de bakvorm. Kies het programma dat bij uw machine past (kijk in de gebruiksaanwijzing, speciaal brood ofzo…). Neem de bakvorm uit de machine als het programma is afgelopen en laat het 5 minuten rusten. Neem het brood vervolgens uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.

     

    Stamppot van spruitjes en gebakken spekreepjes – 17 februari 2012

     

    Je hebt nodig

    -         spruiten

    -         aardappelen

    -         reepjes gerookt spek (een pakje)

    -         zout en peper

     

    Schil de aardappelen, spoel ze en kook ze gaar in licht gezouten water. Maak de spruitjes schoon, spoel ze en kook ze 10 minuutjes in licht gezouten water. Laat de aardappelen en de spruitjes uitlekken en stoemp ze onder elkaar. Breng op smaak met peper en zout en voeg desnoods een beetje boter en melk toe als je houdt van smeuïge puree. Bak de reepjes spek en roer ze onder de stamppot.

     

    Basilicum-limoencake – 10 februari

    -         180g zachte boter

    -         300g gezeefde patisseriebloem

    -         165g fijne griessuiker

    -         3 eieren

    -         1 zakje bakpoeder

    -         Sap en de geraspte schil van een limoen

    -         1 busseltje basilicum

    -         15cl lauwe melk

    -         1 snuifje zeezout

     

    Pluk de basilicum en mix die fijn met de lauwe melk.

    Roer de boter en de suiker tot een zachte massa, klop er de eieren door. Roer er de gezeefde bloem, het bakpoeder en het snuifje zout door. Meng er tot slot de basilicummelk, het limoensap en de limoenzeste door. Vul een cakevorm met het beslag en bak in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 45 à 60 minuten. Laat de cake afkoelen op een rooster.

     

    Laat de groene cake smaken J

     

    Limoenzeste = is de benaming voor de geurige dungesneden of geraspte schil (zonder wit!) van citrusvruchten als citroen, limoen, sinaasappel...

    08-03-2012 om 13:07 geschreven door Lien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Over mijzelf
    Ik ben Lien
    Ik ben een vrouw en woon in Kuringen (België) en mijn beroep is Kinderbegeleidster.
    Ik ben geboren op 28/11/1984 en ben nu dus 40 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken, lezen, weggaan, tv kijken.
    Ik ben gewoon een meisje dat graag kookt...
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 04/06-10/06 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010

    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Radio VRD


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs