Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
 • Image
 • Bru
 • Bebelle bis
 • Ouveillan
 • Bebelle
  Hieronder staan foto's
  van onze Bâtisse.
  De traktor is van de
  buren...spijtig!
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  La Bâtisse du Délice
  Chambres et table d'hôtes
  22-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vochtig

  Een baaldag voor mij vandaag. Stenen gehaald bij de hofleverancier, dan voorlopig gestockeerde stenen opgepikt in Roubia, dan kleine werfboodschappen gedaan bij een gelegenheidsleverancier, de stelling verplaatst en twee gaten in de beton gemaakt voor de aflopen van de badkamer. Verder is er opgeruimd op ons toekomstig appartement, een goed werk gedaan. Leen heeft ook de voegen van de gipskartonplaten wat bijgewerkt – niet altijd evident, want het gips droogt heel slecht dezer dagen - en de wand van de keuken geschilderd.

   

  Het weer: wind van over de zee, dus zeer vochtig, windstil en 10,5 graden...

  22-12-2009 om 19:03 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  21-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roosters

  Een rustdag ingelast vandaag en toch nog een beetje gewerkt. Eerst bij Veerle en Pierre nog een paar betonnetten gehaald die zij op overschot hadden. Dan toch wel in een hamburgerrestaurant in de buurt verzeild geraakt zeker (en ons behoorlijk laten gaan, het was al heel lang geleden)… Enfin, tenslotte nog doorgereden naar Béziers en in één klap twee problemen opgelost. Betaalbare gietijzeren roosters gevonden voor aan onze parking en meteen ook mooie wastafels voor de gastenkamers gezien. Een mooi resultaat voor een rustdag. Dan nog bij Tony en Sharon binnengesprongen om naar hun splinternieuw gebouwde gîte te kijken. We zijn dus net thuis, gaan nog een boke eten en genieten van een rustige avond.

  Leen heeft nog wat fotootjes gemaakt van James, de Ierse Wolfshond van Veerle en Pierre…

   

  Het weer: de dag begon bar koud, maar in de late voormiddag is de temperatuur beginnen stijgen tot 11 graden. Een overtrokken dag met af en toe wat rukwinden.

  21-12-2009 om 19:38 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  20-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slagroomtaart

  Zondag en dus ‘grasse matinée’ voor mij. Leen kan niet blijven liggen en was al om acht uur uit bed. Een korte voormiddag gewerkt, gegeten en dan ’s namiddags nog anderhalf uur aan de slag. Elk uur telt momenteel. Dan toch gerust en naar het veldrijden geluisterd op de radio… Ik vind het wel spijtig dit te moeten missen op de televisie, maar om alleen daarvoor een schotelantenne te hangen, vind ik toch ook overdreven.

  Leen is ’s namiddags op trot geweest. Ze reed naar Narbonne en maakte onderweg een paar mooie foto’s van het landschap. De bergen op de achtergrond zijn niet de Pyreneeën maar de Montagne Noire. Ook de Pyreneeën waren mooi te zien, maar niet vast te leggen met ons klein fototoestelletje… De rij platanen is gefotografeerd in Ornaisons, het dorp voorbij Cruscades. Leen werd er helemaal lyrisch van: “de Pyreneeën leken wel op snoep, of als een slagroomtaart”.

   

  Het weer: 5,4 graden, volop zon en geen wind. Mooi weer dus.  20-12-2009 om 19:49 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  19-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koud

  Ik ben net uit de zetel gekropen om de blog te schrijven. Hugo zat op mijn schoot. Mijn voeten krijg ik echt niet warm, ondanks de wollen sokken. Het is koud vandaag, en de wind maakt het alleen nog maar erger. Deze voormiddag nog een klusje afgewerkt dat we al lang afgehouden hebben. De laatste bekisting gemaakt en vervolgens de laatst beton gegoten op ons appartement. Die beton moest buiten gemaakt worden en dat was verdorie koud… Nadien twee gasflessen gehaald voor onze verwarming. Het is nodig. ’s Namiddags nog wat geschuurd en gevoegd. Iets na vieren gestopt met werken, een douche genomen en in de zetel gekropen. We zijn sneller moe als gevolg van de koude.

   

  Het weer: 1,5 graden, zon met af en toe een Simpsonwolk en veel wind…

  19-12-2009 om 18:47 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  18-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuw

  De dorpelingen verklaren ons nu zeker voor zot! Deze voormiddag goten we de betonnen funderingen voor de achterste tuinmuur. Begeleid door een sneeuwbui, die stopte toen we de betonmolen uitgekuist hadden. Leen vond het een zeer romantisch gebeuren… Enfin, het ligt erin en dus kunnen we de muur optrekken, zodat we terug een beetje afgeschermd zitten…

  Nadien terug naar boven, verdergewerkt aan het appartement. Er is geschuurd, geplakt, gevoegd en een onderlaag gezet. Voor niet-professionelen mag het resultaat er zeker zijn. Leen is van mening dat ze haar roeping gemist heeft. Ze schuurt en voegt graag (carrossier van sjieke Italiaanse wagens zou misschien nog iets voor haar geweest zijn)…

  Deze namiddag ben ik dus naar de informatievergadering van de Chambre de Métiers et de l’Artisanat geweest. In januari zal ik mij vestigen als fotograaf in een statuut van ‘auto-entrepreneur’, zonder één enkel risico noch verplichting. Je wordt forfaitair belast op basis van je inkomen. Geen inkomen, geen belasting noch sociale lasten dus… Ideaal voor iemand die qua inkomen niet het onderste uit de kan wil halen. Goed voor mij dus.

   

  Het weer: 3,7 graden, sneeuw in de voormiddag en een beetje wind. ’s Namiddags was de zon van de partij.

   

  18-12-2009 om 18:56 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  17-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstman
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ondanks de koude kwam de aannemer, zoals beloofd, toch nog onze parking afgraven. Alles ligt nu klaar om de fundering voor de laatste tuinmuur en het vloertje van het ‘poolhouse’, om een sjiek woord te gebruiken, te gieten. In het beste geval maken we daar morgen werk van. Hoewel ik ’s namiddags naar een informatievergadering van de Chambre de Métiers et de l’Artisanat moet. Ik denk eraan me toch als zelfstandig fotograaf te vestigen. Een goed geïnformeerd man is er twee waard hè.

  Goed gewerkt vandaag. De bestaande muren voorzien van een laag geïsoleerde gipskartonplaten. Leen heeft geschuurd, gevoegd en wat in de tuin gewerkt.

  Ik ben dan toch nog naar het kerstfeest geweest. Een hele bedoening voor die kinderen. Het was een jonge kerstman…

   

  Het weer: 1,5 graden, zonnig en af en toe wat rukwinden.

  17-12-2009 om 19:35 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  16-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstman

  Gisteren heb ik mijn lijstje niet meer gemaakt. Ik heb dat vanochtend dan maar goedgemaakt. Het lijstje is er, en ik weet het bovendien nog liggen. Of dat morgen ook nog het geval zal zijn, kan ik niet garanderen. Enfin, grotendeels gipskartonplaten wanden geplaatst. Het begint er nu echt wel als een appartement uit te zien. Daar zijn we blij om. Net overigens nog een ander lijstje gemaakt, dat van de werfboodschappen. Ook heel belangrijk.

  Morgen komt de kerstman…voor de kinderen van het schooltje. Om kwart na vijf verzamelen alle kinderen in de foyer, ze zingen liedjes en achteraf komt de kerstman de cadeautjes uitdelen. Een heel fijn kerstgebeuren… Misschien ga ik foto’s maken, maar ik ben nog niet zeker.

   

  Het weer: koud, 2,2 graden, gelukkig is de wind gaan liggen en was de zon van de partij…

  16-12-2009 om 18:04 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  15-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijstje

  Opnieuw werkdag vandaag. In de voormiddag serieus wat gesukkeld met kleine prutsen. We hebben ondermeer nagedacht over een andere manier om de aflopen van de badkamer weg te werken. Dat kan ons heel wat werk besparen bij het chapen. 4,5 kubieke meter minder chape is veel minder werk en bovendien veel minder gewicht. Uiteindelijk hebben we een oplossing gevonden. Nu nog uitvoeren. Al dat gesukkel is bijzonder frustrerend. ’s Namiddags ging het al wat beter. Begonnen met de plaatsing van de gipskartonplaten tegen de muren. De keukenmuur is klaar. Nu nog voegen opvullen, een taak die Leen zich al met veel toewijding eigen maakte. Voor de rest zal ik straks een lijstje maken van alle zaken die nog moeten gebeuren alvorens we chape kunnen gieten. We moeten echt met een lijstje beginnen werken, zoniet gooien we ons op alles tegelijk en werken we niks af. Dat is pas frustrerend. Organiseren is de boodschap…

   

  Het weer: 3.5 graden, veel wind en grijs.

  15-12-2009 om 19:06 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
  14-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chape

  Twee rustdagen dus. Gisteren gaan eten in een restaurant waar Leen al lang eens wilde gaan eten, teleurstelling alom. Het was niet lekker.

  Vandaag ons dan maar op het probleem van de chape gegooid. We vragen ons af of we moeten kiezen voor een lichte chape, dan wel voor een gewone chape. Er zijn twee verschillen: de gewone chape is veel zwaarder dan de andere, maar de gewone chape is ook gigantisch veel goedkoper dan de andere. Dus gans de dag opzoekingen gedaan en raad gevraagd aan onze vriend ingenieur Kris. Hij kwam hier tijdens zijn vakantie met heel de familie langs en kent ons huis. Enfin, een dikke dankuwel Kris… Via deze weg willen we trouwens al diegenen bedanken die ons al met raad en daad bijgestaan hebben. Wij denken daarbij vooral ook aan Gust, Wim, Leo en Jean-Claude, die we ook al heel wat kopbrekens bezorgd hebben met onze werf. Mensen, het einde is in zicht…als het al een geruststelling kan zijn. Voor Brousse en Bras, onze beschermengels, blijft de opdracht ook na voltooiing van de werf verderlopen…

   

  Het weer: 5 graden, behoorlijk wat wind en grijs…

  14-12-2009 om 18:53 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  12-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fier

  Tja, veel valt er eigenlijk niet te vertellen. Een uurtje later dan gewoonlijk opgestaan. Rustig ontbeten en dan beginnen werken. Jean-Claude, de plaatselijke aannemer op rust, bezocht onze werf vandaag. Voor het voegwerk van de gipskartonplaten wil hij ons aanwerven. Hij vindt dat het heel goed gedaan is. Wij fier. Ik heb vandaag trouwens voegwerk gedaan. Af en toe kleddert er een dot voegsel van de spatel, maar kom, dat hoort erbij. Nu weet ik tenminste waarom pleisteraars altijd in het wit gekleed zijn. Leen deed deze voormiddag boodschappen, want de muizen lagen dood in de kast. Na het middageten klom ze terug op de stelling om verder te voegen aan de achtergevel.

  ’s Namiddags kregen we trouwens telefoon van de papa van één van de jongens die de volkstuintjes vernielden. De man zat er aardig mee verveeld. Ik heb hem gezegd dat wij er geen drama van wilden maken, maar dat we hopen dat de jongens in kwestie hun lesje geleerd hebben. Enfin, ik kreeg ze allebei aan de lijn en ze boden hun excuses aan. Daarmee is de kous af…

   

  Het weer: volop zon en 10,5 graden.

  12-12-2009 om 18:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  11-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aderlating

  Leen voegt de achtergevel. Het wordt mooi. Ik ben in drie bouwfirma’s mijn licht gaan opsteken voor geïsoleerde en lichte chape. Een serieuze aderlating alleszins. Maar kom, dat moet dan maar. Verder veel verschillende prutswerkjes gedaan. Een netwerk- en twee telefoonkabels getrokken. De buizen voor de dampkap geplaatst en wat voorbereidend werk voor de chape gedaan. Ik loop een beetje verloren met al die kleine werkjes die je absoluut niet mag vergeten…

   

  Het weer: een prachtige dag alweer. Vanmorgen kouder dan gisteren, geen wind en zalig in de zon. 13,4 graden.

  11-12-2009 om 18:53 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  10-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poortje

  De gewone werkzaamheden zijn hernomen. Het was voor mij wel een beetje een sukkeldag. Leen heeft goed doorgewerkt aan het invoegen van de achtergevel, maar ik sukkelde van het ene gepruts in het andere. Ach ja, er zijn zo van die dagen. Morgen beter zullen we maar denken.

  Ik heb ook wat boodschappen gedaan. Ondermeer het poortje gehaald voor de tuinmuur achteraan. Vermits daarachter de parking komt, zullen de gasten ook langs daar binnenkomen. Een belangrijk poortje dus…

   

  Het weer: 16,1 graden, matige tot harde wind (Leen had het hard te verduren op haar stelling) en zonnig met af en toe een sluierwolk…

  10-12-2009 om 19:10 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  09-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balorig

  Vermits we uitgenodigd waren bij David en Malika en vermits we daar moesten zijn voor het duister – kwestie van hun gloednieuwe zwembad en buitenkeuken te kunnen bewonderen – hadden we gisteren geen tijd meer om de blog te schrijven. Jammer maar helaas. Zoals gezegd gingen we dus naar David en Malika en werden er vergast op een slaatje met foie gras, gésiers (kippenmaagjes) en magret de canard, gevolgd door kip met gratin Dauphinois en ratatouille, daarna kaas en tot slot nog pannenkoeken… Het was heerlijk en alweer heel gezellig. Maar nu beslisten we de komende weken thuis te blijven, met uitzondering van oudjaar…

  Vanmorgen werd ik gewekt door Leen, zoals gewoonlijk. Toen ik met matig enthousiasme aanstalten maakte om uit bed te komen, werd ik in die intentie gefnuikt door een weerbarstige nek. Het overvloedige schuren van de plafonds gisteren had mijn hernia weer tot leven gewekt. Gevolg: een ganse dag verplichte, weze het relatieve  rust, met kraag… Toch nog zand gehaald en wat opzoekingwerk gedaan via de computer. Ook voor jullie, beste lezers, wat foto’s gemaakt van de werken en tenslotte nog naar onze gevandaliseerde tuin gewandeld. Inderdaad, een paar jongelingen uit het dorp hebben vernielingen aangericht aan de verschillende arbeiderstuintjes. Een beetje gratuit, maar we zullen dat maar toekennen aan jeugdige balorigheid. Leen van haar kant heeft hard gewerkt. Eerst nog wat geschuurd boven en nadien de gevel verder opgevoegd. Het ziet er allemaal mooi uit. Gisteren kregen we trouwens nog een compliment van één van de oudere bewoners van het dorp. De meesten blijven staan om goedkeurend te kijken wat we allemaal doen. Dat we het rustieke karakter van het dorp respecteren valt hier zeker in goede aarde.

   

  Het weer: 15,5 graden, maar in de zon, die volop aanwezig was, was het zeker 20 graden. Verder windstil.   09-12-2009 om 20:03 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  07-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cursus

  Deze voormiddag staken we ons licht op bij de Chambre de Commerce et de l’Industrie (een soort van kamer van koophandel). Wat blijkt, om table d’hôtes te doen, moet één van ons een driedaagse cursus gaan volgen. Een strikt theoretische cursus over de veiligheids-, hygiëne- en andere voorschriften, waaronder ook die van de beteugeling van dronkenschap. We hadden er al over gehoord eigenlijk. Mijn ex-collega, die in Axat een restaurant uitbaat, heeft ook dergelijke cursus gevolgd en hij vond het alleszins interessant. Wij vinden het eigenlijk een beetje normaal dat we op de hoogte moeten zijn van al die reglementeringen. We hebben ons meteen geïnformeerd bij de betrokken instantie en gaan inschrijven voor de cursus van begin januari.

  Na de middag hebben we nog wat gewerkt. Leen heeft geschuurd en gevoegd en ik ben nog wat voorraad gehaald, heb het frame van de laatste gipskartonplaten muur afgewerkt en heb een nivellerend betonnetje gegoten op de buitenmuur.

   

  Het weer: het was een sombere, nevelige dag bij 14,2 graden.

  07-12-2009 om 18:23 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  06-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Régis

  We waren gisterenavond uitgenodigd bij Régis Loevenbrück. We namen dan maar wat wijn mee van de concurrentie. Die werd met veel plezier gekraakt. We kregen eerst champagne met hapjes. Dan een Chinees wokgerecht met fijne gearomatiseerde pasta. Daarbij salade met kaas en tot slot chocoladetaart. Het was gezellig, we waren pas om twee uur thuis.

  Deze morgen dan toch iets later opgestaan, rond halfnegen, en dus ook iets later aan de slag. Toch nog goed gewerkt. Het geraamte van de laatste gipskartonplaten muur geplaatst in de logeerkamer en het grootste gedeelte van het plafond gehangen. Verder gevoegd en geschuurd…

   

  Het weer: grijs met af en toe zonnige momenten, windstil en 14,3 graden.

  06-12-2009 om 18:44 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  05-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sukkeldrafje

  Ik ging maar op een sukkeldrafje aan de slag vandaag en dat is zo de ganse dag gebleven. Ik denk dat de vermoeidheid een rol begint te spelen. Enfin, vooral kleine stukjes gipskartonplaten en de VMC-monden geplaatst. Ook nog de dakgoot afgewerkt, er moest nog een laatste buis naar beneden toe gehangen worden. Leen zat op de stelling en voegde de achtergevel, of toch een stuk ervan. Verder is er geschuurd, geschuurd en geschuurd. Om stoflongen van te krijgen…

   

  Het weer: een mooie dag. Volop zon bij 13,9 graden in de schaduw en windstil. 

  05-12-2009 om 18:59 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  04-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint

  De Sint is langs geweest vandaag. Twee dagen te vroeg, maar vanuit Spanje is het logisch dat hij eerst hier langskomt en dan pas doorreist naar België hè. Vooral ook omdat de Sint in principe niet langskomt in de streek. De kerstman heeft hier het monopolie. In zijn zak zaten: twee leesboeken (“De Heilige Wereldoorlog” van Jef Lambrecht, gesigneerd door de auteur en “De Ontdekking van Frankrijk” van Graham Robb, hèt boek bij uitstek over ons nieuwe thuisland), de Klara Top 75, de detectives van de Britse televisie, chocolade zonder suiker en voor Leen tenslotte nog een ‘klakske’ om te verven…

  Voor het overige was het een gewone werkdag. Gipskartonplaten en twee toezichtsluiken geplaatst en naden dichtgevoegd.

   

  Het weer: deze voormiddag regende het lichtjes, in de namiddag klaarde het op. Het werd 10,6 graden maar er stond behoorlijk wat wind.

  04-12-2009 om 19:38 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  03-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastronomie

  Gisteren waren we uitgenodigd voor een gastronomisch maal bij Gust en Ann. Vandaar dat er geen tijd meer was om te bloggen. Na de werf gewoon halsoverkop richting Les Ilhes gereden. Eerst een mousse van erwtjes met ricotta, dan rivierkreeftjes gemarineerd in gember met een soepje van witloof en vervolgens gamba’s à la plancha met selderrisotto. Dat alles overgoten met heerlijke wijnen. Als dessert was er nog nougat glacé met frambozencoulis. We zijn verwend zene.

  Enfin, deze ochtend terug met onze twee voetjes op de begane grond, want er is en blijft nog veel werk aan de winkel. We zijn terug voltijds bezig met de afwerking van het appartement. Gipskartonplaten plaatsen dus… En het gaat vooruit. De installateurs van het zwembad kwamen nog de boordstenen plaatsen, dus het zwembadje ligt klaar. Nu moeten wij nog zorgen voor een lokaal waar gans de filterinstallatie in geplaatst wordt en dan komen ze terug voor de installatie zelf…

   

  Het weer: 13,7 graden en een beetje wind. In de late namiddag is het beginnen regenen.

  03-12-2009 om 18:35 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  01-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blub

  We hebben een zwembad. Het is nog niet volledig af, maar de kom zit toch al in de grond. Toch wel vreemd een zwembad laten plaatsen. Zelf hadden we er nooit aan gedacht, maar een zichzelf respecterende chambres d’hôtes moet toch een zwembad hebben, vinden we. De gasten moeten zich toch kunnen verfrissen tijdens de hete zomerdagen. Niets zo zalig als een frisse duik in het zwembad als het buiten lekker warm is. Het resultaat van drie jaar stoppen met roken ligt in onze tuin. Dat stemt toch tot nadenken hè. Bovendien was onze tuin niet groot genoeg om het zwembad te plaatsen dat we konden betalen met wat we bespaarden…

  Tijdens de werken, bleven wij binnen. We ruimden de werf op en plaatsten nog wat gipskartonplaten. Terug naar de binnenafwerking, want dat is nu absolute prioriteit. Ondertussen maakte Leen, tussen de foto’s door, ook nog mangoconfituur.

   

  Het weer: 10,7 graden (ons weerstation is terug op de afspraak), behoorlijk wat wind en wisselend bewolkt. Koning winter deed zijn intrede.  01-12-2009 om 19:18 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  30-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grind

  Iets langer geslapen vandaag. Leen heeft me laten liggen tot kwart voor negen. Lekker ontbeten, dan zand en mengeling gehaald voor beton en de personenlift verplaatst. Ze zijn hem pas om 13 uur komen halen. Iets voor de middag, toen ik de lift net verplaatst had, reed er een vrachtwagen de straat in. Hij was geladen met grind en vroeg me de weg. Ik wist nergens van en probeerde hem te helpen door hem de weg te wijzen naar de nieuwe verkaveling. Toen hij me zei, dat hij eigenlijk op het einde van de rue Jules Ferry moest zijn en dat het grind wel zou kunnen dienen voor die put in onze tuin, besefte ik dat hij bij ons moest zijn. Hilariteit alom...

  Rond 14 uur stonden er plots twee mannen aan het hek achteraan. “Wij komen voor het zwembad”, zeiden ze laconiek. We hadden hen pas morgen verwacht, maar niet getreurd, hoe sneller ze eraan beginnen, hoe sneller het afgewerkt is. Ze nivelleerden de bodem met grind. Morgen brengen ze de zwemkom zelf, nadien leggen ze alle leidingen klaar en werken ze het geheel af met boordstenen. Dan moeten wij een technisch lokaal voorzien en pas nadien komen ze de filterinstallatie en de tegenstroompomp installeren.

  Wij hebben ook goed gewerkt. Ik heb de fundering gegoten voor het tweede deel van de tuinmuur en Leen is begonnen met het invoegen van de achtergevel. Het belooft mooi te worden. 

   

  Het weer: niet veel soeps. Behoorlijk koud, winderig en tegen de late namiddag begon het heel lichtjes te regenen.


  Foto's: De achtergevel bij het begin van de werken en diezelfde gevel een paar dagen geleden...

  30-11-2009 om 19:23 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)


  Onze Bâtisse opent in juni 2010
  Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
  Mail: labatissedudelice@gmail.com

  Archief per week
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 17/12-23/12 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Hieronder staan
  foto's van ons
  dorp Cruscades.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!