Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
 • Image
 • Bru
 • Bebelle bis
 • Ouveillan
 • Bebelle
  Hieronder staan foto's
  van onze Bâtisse.
  De traktor is van de
  buren...spijtig!
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  La Bâtisse du Délice
  Chambres et table d'hôtes
  21-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keuken

  Zaterdag, een mooie dag om een keuken te kopen. Een voorlopige dan toch, want we plannen binnenkort in onze woonst in te trekken. We gaan de keuken, de buanderie en het bureel voorlopig inrichten. De keuken zullen we gebruiken als woonruimte en keuken. In de buanderie komt een douche, de wasbak, de wasmachine en droogkast en in het bureel gaan we slapen. We voorzien onze verhuis omstreeks 1 februari.

  De keuken gaan we wel hergebruiken op ons appartement. Het zijn dus geen verloren kosten. Recuperatie staat hoog in ons vaandel. Wij dus naar Montpellier (onder begeleiding van ons aller Gust) om bij de Zweedse meubelgigant inkopen te doen. Het is een mooie keuken geworden...

   

  Het weer: zacht (13 graden), zonnig met af en toe wat wolken, niet teveel wind.

  21-12-2008 om 14:42 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  20-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Purhilariteit

  De hilariteit draaide weer rond mij vandaag. Alweer geknoeid met het polyurethaanschuim (kortweg purschuim), zo erg zelfs dat ik er een hele vlok van in mijn haar had. Niets aan te doen, deze namiddag heeft Leen er de schaar en de tondeuse ingezet. Ik lijk wel een soldaat van het Vreemdelingenlegioen. Er zijn zelfs kwatongen die zeggen dat ik klaar ben om in te treden in een klooster...

  Verder nog wat waterleidingen getrokken, een douchebak geplaatst en een voorlopige wand gemaakt in hout. Elektriciteitsleidingen getrokken en de doosjes voor de schakelaars ingemetseld (een ongelooflijk prutswerk, waarbij alles samenspant tegen diegene die het werk doet...).

   

  Het weer: aanzienlijk zachter (13 graden), zonnig met wolken en tegen de avond aan meer en dreigender wolken. Deze voormiddag veel wind, ’s namiddags iets minder.

  20-12-2008 om 00:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  19-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Père Noël

  Niet veel te vertellen vandaag. Op de werf de waterverzachter verder geïnstalleerd en vastgesteld dat de afregeling nog heel wat voeten in de aarde zal hebben. Ook de boiler voor het warme water in de keuken geplaatst en verder nog sleuven dichtgeplakt – eerst met zelfgemaakte mortel en daarna met speciale mortel voor het bezetten van muren, het verschil in gebruiksgemak tussen beide was fenomenaal.

  Om vijf uur was het Fête de Noël pour les enfants de Cruscades. Verzamelen geblazen in de Foyer Municipal. De kinderen hadden een aantal liedjes voorbereid en nadien kregen ze een cadeautje van de Kerstman. Als afsluiter kregen ze nog een glas limonade en bonbons.

   

  Het weer: hevige wind (voorspeld tot 120 kilometer per uur) en 9 graden. Het is eigenlijk gans de dag bewolkt gebleven. Naar verluidt is het in 50 jaar niet meer zo lang zo koud geweest in december.

  19-12-2008 om 08:44 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  18-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geplogenheden

  Vandaag had Christian een bijzondere opdracht op de Mairie. Hij moest een verklaring van ouderschap in ontvangst nemen. Dat wil zeggen, dat wanneer een ongehuwd koppel een kind krijg  de man het vaderschap moet erkennen en in die zin een verklaring moet afleggen voor de burgemeester of een schepen. Het gaat er heel officieel aan toe, want Christian moest zelfs zijn sjerp dragen. Tof dat hij dat allemaal komt vertellen. Zo leren wij ook nog wat over de geplogenheden in ons nieuwe thuisland.

  Op de werf hebben we weer goed gewerkt. Nog wat elektriciteitsleidingen in de muren weggemoffeld en al een begin gemaakt met de aansluiting van de waterverzachter, want die is nodig, omdat het water hier heel hard is. Bovendien blijven de toestellen dan goed beschermd tegen kalkaanslag (Leen is al een afwasmachine aan het kiezen).

   

  Het weer: blauwe hemel, zon met af en toe een wolk en iets zachter (9 graden op de middag)

  18-12-2008 om 10:42 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  17-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Putjes

  Vanmorgen zijn we eerst en vooral op de verdieping gaan rondlopen. Heel tof was dat. Waar we de dakpannen hadden weggenomen, zijn nu twee putjes in het beton. Een gevolg van de aanhoudende regen deze nacht. We hebben de dakpannen dan maar onmiddellijk teruggelegd en de gaten dichtgespoten met polyurethaan, enfin, dat laatste heb ik geprobeerd. Op de dakpannen was weinig te zien, ik daarentegen zat helemaal onder het kleverige schuim...tot grote hilariteit van Leen. Nadien zijn we volop aan de afwerking van de elektriciteit beneden begonnen. Sleuven slijpen en uitkappen om de kabels in te trekken en de schakelaarpotjes in te steken. Leen heeft nog maar eens alles opgeruimd en opgekuist. We kunnen vanaf nu ook boven spullen kwijt...

   

  Het weer: het was koud vandaag (maximum 6 graden maar veel wind). Verder bewolkt en droog.

  17-12-2008 om 08:34 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  16-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beton

  Zondag was een rustdag, ter voorbereiding van het beton gieten. Vandaag waren we iets voor halfnegen op de werf. Ik heb vlug mijn Occitaanse vlag weggenomen, want we moesten de luiken van het middelste raam boven kunnen openzetten om de darm van de betonpomp door te steken. Gust en Ann zijn een handje komen toesteken, want 11 kubieke meter beton verwerken met 2 man, is onbegonnen werk. Om tien voor negen stond de betonpomp voor de Mairie. De vriendelijke chauffeur stelde mij al snel gerust, want ik was bijzonder nerveus over het nakende gemaneuvreer met de vrachtwagens. Er stond geen enkele auto in de weg geparkeerd en Jean-Luc van de Mairie kwam nog snel een hekken zetten om duidelijk te maken dat er zeker niemand mocht staan.

  Antoine kwam toch buiten een kijkje nemen. Josette keek met bang hart – even bang dan ik denk ik – toe vanuit het keukenraam. De vrachtwagens maneuvreerden rakelings langs de gevel van hun huis de Impasse in. Indrukwekkend! De chauffeurs gaven geen krimp, niet te geloven. De man die de betonpomp bediende stelde ons voor om wat pannen van het dak te nemen, anders zou de darm van de betonpomp teveel gaan doorwegen. Na wat gesukkel zakte de darm door het eerste gat in het dak. Het pompen kon beginnen. Eerst kwam er wat water, dan cement, dan steentjes en dan spoot het beton uit de buis. Ik werd heen en weer geduwd door de kracht van de pomp. Ik kreeg de raad mijn armen te strekken en de buis op die manier te geleiden. Dat ging een stuk vlotter. Ondertussen trokken Ann, Leen en Gust het beton gelijk met een ... hark. Beneden druppelde het water al door, gelukkig hadden we de belangrijke dingen afgedekt. Om het laatste stuk te kunnen afwerken moesten we de pomp door het raam steken. De buis met al het gewicht van het beton, woog behoorlijk door. Gelukkig stak de man van de betonfirma een handje toe, heel vriendelijk.

  Het lastigste moest dan nog komen. Er was nogal wat overschot. We hebben dat in een big bag laten pompen en hebben het dan naar de voorbereide greppel voor de fundering in de tuin gevoerd. Nadien opkuisen en rond halftwaalf waren we klaar.

  Gust had een zere rug, Ann had een gezond blosje en Leen was nog een beetje meer ‘Fifi bras d’acier’ geworden. Ik stond er een beetje meewarig te kijken, niet goed beseffend dat het allemaal goed gelopen was en dat het beton er op minder dan twee uur oplag. Als beloning voor onszelf zijn we samen gaan eten in La Selette. Nadien nog naar Limoux gereden om wijn te gaan proeven. Een heerlijke Sauvignon blanc en nog wat rode wijn toe.

   

  Het weer: overtrokken, toch behoorlijk koud door de wind (6 graden) en tegen de late namiddag is het beginnen regenen.

  16-12-2008 om 08:58 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  15-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proeven

  Zaterdag en toch werkdag. Ik moet nog een fundering graven voor het terrasmuurtje. Voor het geval we teveel beton zouden besteld hebben. Dan kunnen we het eventuele overschot en de rest van de betonpomp daarin verwerken. Dus graven in grond die zelf nagenoeg als beton aanvoelt en nadien betonijzers leggen en vastbinden. Leen is ondertussen nog twee raampjes gaan bestellen. Als gevolg van de eindejaarsperiode zullen we ze pas tegen eind januari hebben. Niets aan te doen.

  Enfin, de hoofdact van vandaag is een proeverij bij de legendarische Pierre Cros, een voormalig rugbyspeler die op een eigenzinnige manier aan wijnbouw doet. De resultaten mogen er dan ook zijn...

  De proeverij was als volgt opgedeeld: een welkomst drank met hapjes, dan een eerste proeverij van witte wijn en een Blanc de Blancs Brut en vervolgens gingen we aan tafel voor charcuterie overgoten met de verschillende millésimes (jaargangen) van Les Aspres, de topcuvée van Cros. Ongelooflijk hoe de ene millésime kan afwijken van de andere. Het was een bijzonder leerrijke ervaring. Op die manier ondervind je hoe terecht de uitdrukking ‘het is een goed jaar’ wel is. Alle jaargangen waren lekker, maar er staken er toch wel een paar bovenuit.

  We waren laat thuis, heel laat.

   

  Het weer: de wind is gedraaid en dat betekent dus een overtrokken lucht met tegen de avond aan langdurige sappige regenval. Het was frisjes, rond de 6 graden.

   

  P.S.: Leen maakte nog wat fotootjes van de proeverij.

  15-12-2008 om 08:28 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)


  Onze Bâtisse opent in juni 2010
  Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
  Mail: labatissedudelice@gmail.com

  Archief per week
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 17/12-23/12 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Hieronder staan
  foto's van ons
  dorp Cruscades.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!