Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
 • Image
 • Bru
 • Bebelle bis
 • Ouveillan
 • Bebelle
  Hieronder staan foto's
  van onze Bâtisse.
  De traktor is van de
  buren...spijtig!
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  La Bâtisse du Délice
  Chambres et table d'hôtes
  01-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plannen...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Heerlijk geslapen, allebei. Leen was alweer vroeg op en kwam me een eerste keer wekken om 8 uur. Ik wou nog wat nagenieten tot ze mij plots kwam wekken en het al 9 uur was. Enfin, geen nood het is zondag. Ontbeten en dan naar de werf gereden om wat opmetingen te doen. Leen bleef deze keer thuis om het avondeten al voor te bereiden. Van de vide-grenier (rommelmarkt) in Cruscades was al niet veel meer te zien. De boel is gewoon uitgeregend. Tegen 11 uur kwam Chantal trouwens al thuis met haar goederen en was de rommelmarkt opgedoekt. Spijtig vonden wij, want we wilden er eens langsgaan in de namiddag. De aanhoudende regen maakte ons niet vrolijk vannamiddag. We zijn naar Le Somail gereden om er eens te gaan snuisteren in een grote tweedehandsboekenwinkel. Zeer interessante en mooie boeken hebben ze daar, maar we vinden het niet bepaald goedkoop. Nadien hebben we ons op de aanpassing van onze bouwvergunning gegooid. Geen eenvoudige klus, maar we denken er toch in geslaagd te zijn, we zien wel.

  Morgen wordt er terug gewoon gewerkt, fijn!

   

  Over het weer hebben we het liever niet vandaag. Regen, regen en nog eens regen. Grijze, van regen zwangere wolken overheersen de lucht. De temperatuur is weliswaar aangenaam, maar we willen beter...

  Trouwens, Leen heeft net een mooie foto gemaakt van het landschap hier. Na de regen is het hier ook zeer mooi.

  01-06-2008 om 20:51 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  31-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gravel...

  Vanmorgen kropen we allebei min of meer uit bed. Op het einde van de week wegen de werken nog veel erger door. Daar komt dan bij dat we deze week door allerlei omstandigheden (en dat zijn niet noodzakelijk feestjes) nooit vroeg gaan slapen zijn. We zijn bij Sodime mijn werkbermuda gaan afhalen, veel te duur gaan tanken met de camionette en dan naar de werf. Er moest namelijk dringend opgeruimd worden. Enerzijds om terug wat overzicht te krijgen en anderzijds om de werf min of meer veilig te houden. Toen ik Leen – in het bijzijn van een meesmuilende Christian – vroeg om alle stenen van de berg steenpuin klein te kloppen met de hamer, lachte ze meewarig. Ze kon niet weten dat ik het meende en dat ik een uur later ook het goede voorbeeld gaf. Dat grof steengruis gaan we gebruiken als opvullaag voor de betonplaat op het gelijkvloers. Hoe fijner dat puin is, hoe beter (we gaan er geen gravel van maken, zo fanatiek zijn we niet, tenzij we natuurlijk een lonende bestelling zouden krijgen van Roland Garros).

  Enfin, ’s middags lekker gegeten en dan werfboodschappen gedaan in de Brico Dépôt in Béziers. Een heel grote winkel, waar ze ongeveer alles hebben voor bouw en tuin. Ik had een toolbox nodig om al het materiaal in op te bergen. Verder kochten we een electronische meter en een laserpas. Daarmee wil ik morgen opmetingen gaan doen om een plan te tekenen voor de wijziging van de gevel. De hoeveelheid ruimte die we uiteindelijk winnen is bepalend voor het al dan niet aanvragen van de wijziging. Als het de moeite niet loont, laten we alles bij het oude, dat is duidelijk.

   

  Het weer: niet veel soeps eigenlijk. Het is 23 graden, maar bewolkt met een waterzonnetje. Ook de komende week ziet het er niet altijd spetterend uit. Niet dat het veel gaat regenen, maar de zon zal toch ook maar weinig van zich laten zien, vrezen we.

   

  Foto: Gezien op het grootste domein van Cruscades. Een boom is door een molensteen gegroeid en heeft hem van de grond getild.

  Foto: Nog een beeld van de bâtisse langs de binnenkant.

  Foto: Fifi Bras d’Acier.  31-05-2008 om 19:33 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  30-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachen...

  Heel goed gewerkt vandaag. We mogen trots zijn op onszelf en zelfs een feestje bouwen. Alle muren die moeten verdwijnen, liggen tegen de grond. Het gebouw toont immens groot zo helemaal leeg en dan moeten we nog opruimen. Zelfs Chantal en Christian zijn er verbaasd over.

  Vandaag hebben we nogal wat gelachen. Eerst wilden we de aanhangwagen draaien, maar vermits dat een dubbelasser is, moet je dat al springend doen. We stonden daar beiden te springen in de Impasse, tot we er de slappe lach van kregen. Titel van de opvoering: dansje met de remorque...

  Leen zal toch nog wat bokes met choco moeten eten voor ze echt ‘Fifi Bras d’Acier’ (Pipi Langkous) kan worden. Ze heeft keihard gewerkt en op het einde van de dag wou ze nog helpen bij het slopen van de laatste muur. Met de voorhamer notabene, een hamer van 5 kilogram. Toen ze hem boven haar hoofd hield, kon ze hem niet meer tegenhouden. De hamer viel achterover en ik moest haar helpen om hem neer te zetten. Gegierd hebben we...

  We zijn trouwens getuige geweest van een opvallend natuurfenomeen. Echt een plaatselijke regenbui. Een wolk die zich heel plaatselijk leegregent en dat zie je dan vanop afstand. Prachtig schouwspel boven de wijngaarden (zie foto).

   

  Het weer vandaag: vanmorgen heel zonnig en heel warm (toen we naar de werf vertrokken om 8 uur was het al 18,5 graden). Na de middag heeft het geonweerd. Nu is het terug rustig, maar wel overtrokken. Hoogste temperatuur vandaag: 26 graden.

   

  Foto: plaatselijke regenbui boven de wijngaarden.

  Foto: zo ziet ons gebouw er momenteel uit langs binnen.

  Foto: en dit is nu Christian se!  30-05-2008 om 19:08 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  29-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnepanelen...

  Het was moeilijk opstaan vanmorgen. Gisteren te laat gaan slapen. We hadden er allebei last van, temeer ook omdat we al om 9 uur in Saint-Chinian moesten zijn om een verzekering af te sluiten voor de camionette. Dat heeft anderhalf uur geduurd. Nadien zijn we gaan informeren voor fotovoltaïsche cellen voor verwarming, warm sanitair water en zwembadverwarming. De specialist komt langs voor een prijsofferte. Benieuwd wat dat wordt. Hier in Frankrijk krijg je daarvoor een crédit d’impôts, dat wil zeggen dat de staat je de helft van de installatie terugbetaalt. Dat kan interessant worden. Wat ze hier niet kennen is de recuperatie van electriciteit opgewekt door zonnepanelen. Dat is niet gebruikelijk. Voor windmolens doen ze het wel, maar die zijn hier nog niet gecommercialiseerd voor particulier gebruik.

  Vannamiddag eerst naar het containerpark, nog 1 aanhangwagen leeggemaakt en dan verder afgebroken. De zoldering is er nu bijna helemaal uit, morgen is het zo ver. Leen merkte op, dat ze heel graag op de werf werkt. Ze had dat niet verwacht. Ik vind het ook heel tof, vooral ook omdat ik aan buurman Christian een toffe maat heb. Die komt een paar keer per dag kijken naar de evolutie en zei vandaag nog, dat hij niet gedacht had dat we zo zouden opschieten met de werken. Dat doet wel deugd.

  Ik ben ook nog naar de Mairie geweest om foto’s af te geven. Terwijl heb ik gevraagd naar de formulieren voor een aanpassing van onze bouwaanvraag. We willen het uitzicht van de gevel namelijk nog wijzigen. Als we de grote poort verkleinen, de ramen boven iets laten zakken, dan winnen we een volledige verdieping uit en kunnen we een eigen appartementje maken op de zolder. Dat zou eigenlijk heel handig zijn en bovendien zouden we ook nog wat bergruimte winnen, dat laatste heb je nooit teveel. Enfin, plannen genoeg, dus we hebben nog veel werk voor de boeg...

   

  Het was vandaag overigens een mooie dag. Zon, warm (25 graden) en een zacht, heel zacht briesje (niet hard genoeg om de windmolens in beweging te zetten).

  Overigens, Veronique, één van onze trouwste lezers en zeker onze trouwste correspondent, vroeg vandaag of wij het nieuws uit België nog volgen, of wij via internet nog kranten lezen... Helaas, jammer maar helaas, dat doen wij dus niet. Niet omdat het ons niet interesseert, maar gewoon omdat we er niet toe komen. Meestal luisteren we hier naar Musique 3, een klassieke zender, die maar heel zelden nieuws geeft. 's Avonds eten we laat en kijken we pas naar de televisie - als dat er al van komt - na 9 uur. Dan zappen we wat en kijken we af en toe een interessante docu of reeks... Midsummer Murders in het Frans gedubd is bijzonder grappig...

  29-05-2008 om 18:59 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  28-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Circus...

  Vandaag weet ik niet wat te schrijven. Er is niets bijzonders gebeurd. Goed gewerkt, dat wel. Nog kabels gespannen ter ondersteuning van het dak en verder afgebroken. Leen heeft deze namiddag haar wederintrede gedaan op de werf. Meteen om muren af te bikken, maar langs binnen dan. Ze stond zo het gebouw te bekijken langs de buitenkant en merkte op, dat ze nog veel werk heeft. En ja, er is nog veel werk. Maar het is wel aangenaam werk, hoewel ik bijzonder moe ben. Mijn spiertjes moeten echt nog wennen...

  Christian vindt, dat ik een waaghals ben. Omdat ik stelling bouwde om mijn ladder op te zetten. Ik moest namelijk een stut vastnagelen in de nokbalk en vermits de vloer uitgebroken is, moest ik een beetje kreatief zijn... ‘Après tu pourras aller travailler dans le cirque’, zei hij gevat. Wel een beetje overdreven, want ik beveilig alles goed...

  Nu een aperitiefje, dan lekker eten (Leen staat in de keuken) en dan samen lekker thuis. Genieten.

   

  Het weer: veel beter dan gisteren, wolken en zon, 22 graden en droog. Zo mag het blijven.

   

  28-05-2008 om 19:24 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  27-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regen!

  We hebben Franse nummerplaten op de camionette. Christian heeft ze laten maken en vannamiddag heeft hij ze geplaatst. Dat moet hier met rivetten en die moeten dezelfde kleur hebben als de nummerplaten. Wit vooraan en geel achteraan. Het doet wel een beetje raar, die Franse platen. Langs de ene kant vind ik het leuk, maar langs de andere kant is het vreemd.

  Vanmorgen heeft het pijpenstelen gegoten. Rond 9 uur werd het plots pikdonker, precies nacht, en dan is het beginnen gieten, ongelooflijk. En toch is er maar 4,5 cm per vierkante meter gevallen vandaag, hoewel het een groot stuk van de voormiddag tot het begin van de namiddag geregend heeft. De wijnboeren zijn eindelijk blij, hoewel, nu mag het gaan ophouden met regenen, want de wijnstokken staan in bloei en dan mag het niet teveel meer regenen.

  Vanavond zijn Gust en Ann nog langsgeweest. Nog wat bijgepraat over den bouw en vooral ook lekker gegeten en gedronken...hoe kan het ook anders.

   

  Het weer: Belgisch, tot en met. 14,5 graden, regen, tegen de avond aan opklaringen. Niet veel zon gezien vandaag, dus zeker geen weer waarvoor wij naar hier gekomen zijn...

  27-05-2008 om 23:05 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  26-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grijze kaart!

  Vroeg opgestaan vanmorgen om naar de Sous-Préfecture te gaan in Narbonne. Kwestie van eindelijk een nieuwe grijze kaart te hebben voor de camionette. Enfin, alle nodige documenten opgezocht, gekopieerd en gebundeld en wij vertrokken. Er was niet veel volk, dus lang moesten we niet aanschuiven, een half uurtje denk ik...

  Alle documenten voorgelegd, de ambtenaar van dienst bekeek ze en vroeg naar de Belgische grijze kaart. Die had ik niet bij. Een vloek ingeslikt, terwijl Leen diplomatisch de nodige vragen stelde, om de schade te beperken. Onverrichterzake terug naar huis.

  Dankzij Leen hebben we ze dan toch, de grijze kaart, want ik zag het niet meer zitten om terug te gaan. Ik wou naar de werf. Leen heeft dan ’s namiddags al het nodige gedaan en morgen worden de nieuwe nummerplaten geplaatst...eindelijk.

  Ik heb verder nog wat afgebroken. Er staan nu nog 3 muren en de trap. Aan die laatste ga ik nog een behoorlijke kluif hebben, dat staat vast. Morgen ga ik met Christian naar de smid om er de schoenen te halen voor de stalen kabels. Die wil ik morgen plaatsen en dan kan ik met een gerust hart verder afbreken. Het is morgen ook nog containerparkdag. Leen houdt haar hart al vast, maar dat is voor niks nodig. Ze kan toch niet werken met haar genaaid vingertje...

  Christian is helemaal niet blij. Het heeft zowat overal geregend, behalve in Cruscades. 3 millimeter is er gisteren gevallen, terwijl het in Les Ilhes, bij Gust en Ann uren aan een stuk goed gegoten heeft, onbegrijpelijk.

  Nu we het toch over het weer hebben: het was wisselend bewolkt vandaag. Niet koud, helemaal niet, rond de 21 graden. Een heel klein beetje zon, maar geen regen.

   

  26-05-2008 om 19:18 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)


  Onze Bâtisse opent in juni 2010
  Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
  Mail: labatissedudelice@gmail.com

  Archief per week
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 17/12-23/12 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Hieronder staan
  foto's van ons
  dorp Cruscades.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!