Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
 • Image
 • Bru
 • Bebelle bis
 • Ouveillan
 • Bebelle
  Hieronder staan foto's
  van onze Bâtisse.
  De traktor is van de
  buren...spijtig!
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  La Bâtisse du Délice
  Chambres et table d'hôtes
  08-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's
  Zondag en rustdag. Niet veel te vertellen dus.
  Enkel de fotootjes van ons flatje.

  Het weer: fris, 7 graden (in de zon is het beter) en zonnig bij toch wel wat wind...  08-02-2009 om 16:46 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  07-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zetel

  Onze nieuwe zetel is er. Een zalige, spotgoedkope éénzit. De levering was pas voorzien voor maandag, maar gisterenavond laat kregen we een sms van Chronopost, met de melding dat de colli klaarstond voor levering. Vanmorgen stond de koerier voor de deur. Leen heeft de zetel deze namiddag gemonteerd en ik heb hem voor mijn siësta zalig uitgetest. Ik ben doodmoe. In het begin van de week heb ik een paar nachten slecht geslapen. Het zal wel beteren. Aanpassingsproblemen denk ik.

  Vanavond zijn Chantal en Cédric hier nog binnengevallen. Het was weer gezellig.

   

  Het weer: gisterenavond heeft het nog volop geregend. Vandaag bleef het droog. Er was veel wind. Wel veel frisser, rond de 7 graden.

   

  P.S.: gisterenavond bij Tony en Sharon werd er, zoals verwacht, nauwelijks Frans gesproken. De woorden die er toch vielen, verstonden we amper.

  07-02-2009 om 20:34 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  06-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Surpresseur

  We hebben niet genoeg druk op het water. De waterverzachter werkt niet. We moeten dus een ‘surpresseur’ plaatsen, dat is eigenlijk een pomp met een vat van 50 liter, die meer druk zet. Onvoorziene werken dus. Maar we werken gewoon voort. De start van de gewone werfwerkzaamheden is dus uitgesteld tot maandag. Hoewel die drukinstallatie er toch moest komen, dus echt verloren tijd is het niet. Leen heeft ook de tegeltjes gevoegd en ze is terecht trots op haar werk.

  Straks gaan we bij Tony en Sharon eten. Er komen ook twee Schotten. Ze willen Frans spreken. Benieuwd hoeveel daarvan in huis gaat komen.

   

  Het weer: een fijne lentedag 13 graden tot laat in de namiddag, toen de wind aanwakkerde en het al snel veel frisser aanvoelde.

  06-02-2009 om 18:43 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  05-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Versperringen

  Vandaag was het nog min of meer een afwerkdag. De waterverzachter is afgesteld en kan werken (tenminste dat hopen we toch). Leen heeft de keuken nu echt wel volledig afgewerkt (nog een deurtje geplaatst en de handgrepen op kasten en schuiven gevezen) en verder hebben we de werf volledig opgeruimd. Ook de deur tussen de hal en de (toekomstige) leefruimte is een feit.

  De poezen worden al iets bouder en beginnen gaatjes in onze versperringen te zoeken om alsnog te kunnen ontsnappen. Momenteel ligt Nicole uitgeteld op haar dekentje en Hugo op zijn kussentje.

  Vanaf morgen starten de gewone werken terug. Bouwen aan de eerste verdieping.

  Vandaag kregen we nog bezoek van Stéphan en Renée, de eigenaars van de studio waar we de voorbije maanden onderdak vonden. Ze kwamen het poezenteam inspecteren... Nadien zag ik Antoine, die een oogje in het zeil hield terwijl de dakwerkers de omgevallen schouw aan het herstellen waren, en kwam Josette nog eens op bezoek. Christian zagen we twee keer vandaag, één keer in de voormiddag en een tweede keer in de namiddag. Hij kan haast niet wachten op het moment dat Hugo de strijd zal aanbinden met de katers uit de buurt...

   

  Het weer: de dag begon mistig, maar de mist kon gelukkig niet op tegen de zon. Het werd een zalige 15 graden en daar hebben we allemaal van genoten.

  05-02-2009 om 00:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  04-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuurtje

  Met volle moed aan de dag begonnen, maar van werken is niets in huis gekomen. Eerst naar onze hofleverancier om een elektrisch vuurtje voor in de kamer, want Leen heeft vannacht verschrikkelijk veel kou geleden en we moeten die koelte een beetje breken. We moeten daarbij wel letten op onze wattagelimiet (3 kilowatt), want anders zou de hoofdzekering het laten afweten. In de winkel kwamen we tot het lumineuze idee, dat we eigenlijk beter nog een binnendeur zouden plaatsen tussen de living en de inkomhal. Ook en vooral om Hugo en Nicole makkelijker binnen te houden. Toen we, sjouwend met de deur tot halverwege de kassa’s gesukkeld waren, begon Leen plots heel hard te lachen met de boodschap: “En gaan we die grote deur vervoeren in ons klein Kiaatje?”. We waren uit het oog verloren, dat we niet met de camionette op stap waren. Wij dus terug naar huis. Even  later stonden Gust en Ann bij ons aan de deur met een fles Mas Amiel Vin Mousseux de Qualité (mag zich geen Blanquette noemen, een beetje hetzelfde verhaal als de Champagne en de crémant, maar het is alleszins een heerlijke schuimwijn) met de bedoeling die tegen de gevel van ons voorlopige appartementje te kloppen bij wijze van inwijding, maar we besloten wijselijk ze in onze kraag te gieten (ik, gezien mijn migraine, maar een heel klein beetje). ’s Middags lekker gegeten (eigen gebakken Waldkornbrood – met dank aan Irène en Xavier voor de ingrediënten - belegd met sla, tomaatjes, comtékaas, peper, zout en mayonnaise). Dan terug naar de winkel om de binnendeur te halen en vervolgens naar Paraza om de laatste spullen op te halen en te kuisen. Toen we thuiskwamen stond Chantal voor de deur en hebben we samen een glaasje gedronken. Het was al snel halfacht en Leen flanste nog een lekkere pasta in mekaar, die we nu net naar binnen gespeeld hebben. Dus niet gewerkt, maar ook niet bepaald stilgezeten. Voor de foto’s vraag ik nog even geduld. Ik ga een aangepaste software moeten kopen, want de commerce slaat toe. Mijn software kan niet meer aangepast worden aan de nieuwste digitale vereisten, dus moet ik een verbeterde versie kopen...

  Nicole en Hugo passen zich zeer goed aan. Hugo snurkt op zijn dekentje en Nicole geniet van de aandacht die ze krijgt bij Leen op schoot.

   

  Het weer: vanmorgen begon de dag grijs. Tegen de middag klaarde het op en scheen de zon volop. Het werd 13,5 graden.

  04-02-2009 om 00:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  03-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poezen

  Gisterenavond heeft Leen spektakel geleverd met haar nieuwe gasvuur. De vlammen tierden welig onder de pannen, resultaat: zwartgeblakerde potten. Bleek dat het vuur nog voorzien was van sproeiers voor stadsgas. Wij werken met butaan, dus moesten we andere sproeiers installeren. Een eenvoudige klus met een verbluffend resultaat. Leen kon de mooie blauwe vlammetjes fijntjes controleren. Aardappelpuree met witloof en varkenskoteletten...heel lekker.

  Goed gewerkt vandaag. Leen heeft hier in huis voor zowat alles een plaatsje gevonden. Ik heb de werf afgesloten met twee deuren en een kattenluik voorzien in de deur tussen ons appartementje en de rest van het huis. Voor de rest de werf stevig opgeruimd, want dat was hoognodig.

  In de late namiddag gingen we de poezen halen. Ze lagen rustig te slapen bij Stéphan en Renée. De rit naar Cruscades was vooral voor Nicole een marteling. Ondertussen hebben ze het gebouw al helemaal afgespeurd en wisten ze nog hoe een kattenluik werkt. Poezen hebben dus toch een goed geheugen. Hugo ligt nu naast mij op een fleece deken en Nicole is op avontuur...

  Ik heb ook mijn grote computer geïnstalleerd. Een weelde. Ik zoek nu nog de nodige downloads voor mijn fotobewerkingssoftware en dan zou het mogelijk moeten zijn om fotootjes van ons appartementje op de blog te zetten.

   

  Het weer: de dag begon bijzonder grijs. Vannacht heeft het alweer geregend. Pas na de middag klaarde het op en kregen we terug een azuurblauwe lucht en lag het landschap volop in de zon. Het was vandaag wel een stuk frisser: 8 graden.

  03-02-2009 om 21:21 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  02-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta

  Deze nacht voor de eerste keer in Cruscades geslapen. Leen heeft een zalige nacht achter de rug, ik daarentegen heb tot ’s morgens 7 uur wakker gelegen met migraine. Dan in slaap gesukkeld met een pijnstiller en vervolgens tot de middag gedut. Ik denk dat de verhuisstress zijn tol geëist heeft. Nadien toch gegeten en naar Paraza gereden om alles op te kuisen. Terug naar Cruscades en een kastje opgehangen, de gordijnroede geplaatst, de gordijnen gehangen en twee schabben tegen de muur gevezen.

  Op foto’s zal het nog wat wachten zijn, want ik moet mijn software nog opwaarderen. Het goede nieuws is dat ik eindelijk mijn grote computer terug naar behoren zal kunnen gebruiken, dus wat beeldbewerking betreft, is dat voor mij een hele vooruitgang. Ik moet hem wel nog helemaal aansluiten, maar dat moet lukken...

  Leen heeft nu voor het eerst gekookt in Cruscades (lekkere pasta bereid op haar nieuwe gasvuur). Ze is zo fier als een gieter, hier in de regio zeggen ze dat zo: elle est fière comme un bar tabac.

  De poezen worden inmiddels goed verzorgd, maar we hebben toch gemerkt, dat Hugo ons mist. Ook Nicole is niet in haar gewone doen, dus zullen we ze zo snel mogelijk meebrengen. Hun vriendjes hier in Cruscades maken elke dag hun opwachting in de tuin.

   

  Het weer: eindelijk terug zon gezien. We waren de hoop bijna verloren. Ondanks het feit, dat er hevige onweders voorspeld zijn, zijn die hier tot op dit moment uitgebleven. Het werd 14 graden en het was nagenoeg windstil.

  02-02-2009 om 20:22 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)


  Onze Bâtisse opent in juni 2010
  Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
  Mail: labatissedudelice@gmail.com

  Archief per week
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 17/12-23/12 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Hieronder staan
  foto's van ons
  dorp Cruscades.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!