Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
 • Image
 • Bru
 • Bebelle bis
 • Ouveillan
 • Bebelle
  Hieronder staan foto's
  van onze Bâtisse.
  De traktor is van de
  buren...spijtig!
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  La Bâtisse du Délice
  Chambres et table d'hôtes
  13-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek

  Alles is klaar, de betonmolens en de –pomp mogen aanrukken. Het ziet er stevig uit. Om de netten te binden hebben we een speciaal toestelletje gekocht. Dat draait de draad automatisch op, zodat je alles veel steviger kan binden. Christian gebruikt zo een toestelletje om de wijnranken op te binden.

  Beneden zijn alle machines en andere belangrijke toestanden afgedekt met een zeil.

  De Mairie heeft een ‘arrêté’ uitgevaardigd en alle betrokken omwonenden hebben een brief gekregen. Van service gesproken, dat kan tellen. Wij dachten eerst zelf nog een briefke in de bus te steken bij de buren, maar dat is dus niet meer nodig.

  We hebben ook het terras uitgepast met een pasdarm (werkt volgens het principe van de verbonden vaten: de darm zit vol water en als je het ene eind op een hoogte van 1 meter boven de grond houdt, dan staat het water in het andere eind ook op 1 meter boven de grond en dus kan je dat aftekenen op een muur of op een stok, die je in de grond steekt). Morgen nog wat graven, want we willen de fundering van het muurtje in de tuin gieten met het overschot dat uit de betonpomp komt.

  Hugo is terug helemaal paraat. Hij is wel misnoegd, omdat hij niet buiten mag.

  Leen was in haar nopjes want ze heeft vanmiddag in Cruscades bezoek gekregen van een rosse poes, die om knuffels kwam bedelen. We gaan de poes niet adopteren, dat staat vast.

  De burgemeester heeft gevraagd of ik foto’s wil maken van het kerstfeest voor de kinderen van Cruscades. Nadien willen ze die foto’s publiceren in het gemeentelijk infoblad.  Natuurlijk ga ik dat doen.

   

  Het weer: vanmorgen 3,5 graden en vanmiddag 11 graden. In de zon (en die heeft vlotjes geschenen vandaag) en uit de wind was het zalig.

   

  P.S.: Leen heeft nog wat foto’s gemaakt van de opgeruimde benedenverdieping. Wij vinden dat het er netjes uitziet, geloof ons, het heeft er anders bijgelegen...

  13-12-2008 om 11:50 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  12-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bel

  Hugo kwam ons verwelkomen aan de deur. Hij had het snode plan opgevat te ontsnappen, maar dat was buiten Leen gerekend, die zijn streken stilaan begint te kennen. Hij wil buiten, dus hij wordt stilaan beter. Het zal nu vooral kwestie zijn hem binnen te kunnen houden.

  Die netten liggen er nog steeds niet. We hebben wel hard gewerkt. De benedenverdieping opgeruimd en alles in de late namiddag naar het containerpark gebracht. Al het hout waar we bekistingen mee gemaakt hebben (grappig, Leen spreekt van coffrages) ligt buiten, kortom de werf ligt er heel netjes bij. Boven de leidingen voor alle verlichtingspunten en schakelaars voor beneden gelegd. Behalve voor de keuken, want daar konden we niet aan, omdat die netten daar opgestapeld liggen. Dat is dus iets voor morgen, nadat we de netten gelegd hebben. Tof, nu krijgt het echt wel vorm.

  Maar, we hebben een bel. Ze hangt netjes aan onze voorlopige voordeur met de vermelding ‘La Bâtisse du Délice’. En wie heeft er als eerste gebruik mogen van maken...Christian natuurlijk.

  Hij heeft ondertussen ook eens naar mijn camionette gekeken. Eén van de stoplichten werkte niet meer. Dat is nu dus ook gerepareerd.

   

  Het weer: onze kaken gloeien. Het is hier behoorlijk koud (vanmorgen 3,5 graden en vanavond 6) en de wind doet de gevoelstemperatuur dan nog eens dalen. In de Montagne Noire en de Cévennen heeft het gesneeuwd. Gelukkig scheen de zon, maar spijtig genoeg merken we daar binnen niet veel van.

  12-12-2008 om 08:30 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  11-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beterschap

  Het betert met Hugo, hoewel we ons afvragen of het niet vooral te maken heeft met de pijnstillende werking van de cortisone. Daarnet heeft hij eventjes op schoot gezeten bij Leen, nu ligt hij terug op zijn kussen onder de tafel. Opvallend hoe katten de eenzaamheid opzoeken als ze zich niet goed voelen. Nicole maakt zich duidelijk zorgen over hem. Af en toe gaat ze hem likjes geven.

  De werf krijgt, voor ons althans, steeds meer vorm. Vandaag nog leidingen gelegd voor de verlichting binnen en buiten. De bekisting is nu helemaal klaar en wat we vandaag zouden gaan doen – met name de metalen netten leggen en de resterende gaatjes dichtspuiten – doen we morgen wel. We staan niet achter op onze weekplanning.

  Bij Christian nog twee dozen Croix du Sud 2007 gekocht, een typische Corbièrewijn van  “Les Celliers d’Orfée”, dat is de coöperatieve van Ornaisons, waar Christian vennoot van is.

   

  Het weer: ondanks de voorspellingen heeft het vandaag niet meer geregend. Het was wel koud (maximum 6 graden) en er stond wel wat wind.

  11-12-2008 om 08:48 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  10-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hugo

  Hugo is heel ziek, enfin ziek is het juiste woord niet, hij heeft lage rugpijn. Gisterenavond schreeuwde hij het uit van de pijn en hijgde hij heel hard. We hadden al opgemerkt, dat hij het moeilijker had om op en af de zetel te springen. We dachten aan arthrose. De apotheker had ons al ibuprofen gegeven. Dat heeft dus niets geholpen. De dierenarts waar we vorige keer geweest waren gaf niet thuis, het was ook al na achten. Bij een andere dierenarts hadden we meer geluk. Die man heeft ons nog ontvangen. Hij heeft Hugo zeer grondig onderzocht, maar voorlopig is het moeilijk om een sluitende diagnose te stellen. Het manneke kreeg een cortisonespuit en de komende dagen moeten we hem pilletjes geven. Als het niet betert moeten we terug voor een radiografie. Momenteel is Hugo heel rustig. Hij ligt op een kussen onder de tafel en dat bevalt hem nog het best. We hopen dat hij snel geneest.

  Op de werf vorderen de werken naar wens. We zullen alle voorbereidingen klaar hebben tegen maandag, dus dat zit wel goed. Morgen leggen we de metalen netten, moeten we alle nog resterende gaatjes dichtspuiten en kunnen we al wat leidingen leggen, die evengoed in het beton mogen liggen.

   

  Het weer: ook op dat gebied hebben we nieuws: het heeft de godganse dag geregend. Er was weinig wind, het was acht graden en de lucht zat potdicht. Regen, regen en nog eens regen...

   

  P.S.: Leen heeft nog twee fotootjes gemaakt van de Orbieu en zijn omgeving in de hoop te kunnen aantonen dat het regent, maar veel is er niet op te zien, dus geniet van de natuur.  10-12-2008 om 09:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  09-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betonmolen

  Volgende maandag is het zover. Dan komen de betonmolens en de –pomp. In totaal 11 kubieke meter beton moeten we gieten op de verdieping. Ik hoor van overal sterke verhalen over de kracht van die betonpompen, maar ik denk (hoop) dat we goed voorbereid zijn. Vandaag nog verdergewerkt. De randen voor meer dan de helft opgemetst, de ankers langs de kant van Antoine en Josette geplaatst. Toen ik de toelating ging vragen stak Josette net haar hoofd door het slaapkamerraam, gehuld in haar hemelsblauwe peignoir. Ze zei, dat het wel in orde zou zijn, maar dat ze er toch met haar man moest over praten. Nog geen tien minuten later stond Antoine bij ons. Ik gaf hem een woordje uitleg en het was goed. We hebben die klus proper afgewerkt en terwijl ik in hun tuin bezig was, is Antoine de ganse tijd bij mij gebleven. Hij vertelde hoeveel werk zij gehad hebben in het huis waar ze nu in wonen. Op zijn leeftijd zou hij het niet meer kunnen herdoen gaf hij eerlijk toe.

  Leen heeft gans de dag afdekplaatjes gezet op de bekistingen. Met een pneumatisch nietjesapparaat. Je hoorde ze knallen tot aan de Mairie.

  In de late namiddag heb ik dan nog wat graafwerk gedaan op het terras. Het was als een lentedag. Fluitende vogeltjes, een redelijke temperatuur en de geur van vochtige aarde. Heerlijk.

   

  Het weer: windstil, warm (14 graden) en zonnig. Leen heeft de ramen zelfs opengezet, omdat het binnen kouder was dan buiten.

  09-12-2008 om 08:53 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  08-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Téléthon

  De Téléthon, dat is zoiets als Kom op tegen Kanker of Levenslijn, gebeurt in Cruscades op 2 vlakken. Er is de tombola (lotjes te koop bij verschillende verantwoordelijken van de gemeente en de verschillende organisaties)  en dan is er de Loto in de Foyer Municipale. Blijkt, dat dat een Bingonamiddag is (zie foto’s). Wij hebben dus voor de eerste keer bingo gespeeld en...niets gewonnen. Er waren nochthans interessante prijzen, zoals een charcuteriemand (met ondermeer foie gras) en wijn, een doos met 24 flessen Corbièrewijn, hele hespen met een fles wijn en dergelijke meer. Wij gingen met lege handen naar huis. Maar kom, we troosten ons met het feit, dat we in de namiddag, voor de Téléthon, nog buiten gezeten hebben in een weldoend zonnetje. Het was zalig vandaag.

   

  Het weer: zalige zon, heldere lucht, geen zuchtje wind en een temperatuur van 14 graden.  08-12-2008 om 08:47 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)


  Onze Bâtisse opent in juni 2010
  Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
  Mail: labatissedudelice@gmail.com

  Archief per week
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 17/12-23/12 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Hieronder staan
  foto's van ons
  dorp Cruscades.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!