Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
 • Image
 • Bru
 • Bebelle bis
 • Ouveillan
 • Bebelle
  Hieronder staan foto's
  van onze Bâtisse.
  De traktor is van de
  buren...spijtig!
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  La Bâtisse du Délice
  Chambres et table d'hôtes
  14-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Absinth...

  Het weer is hier verschrikkelijk geweest. Vannacht heeft het geregend. Deze voormiddag was het zwaar bewolkt met verschrikkelijk veel wind. De temperaturen hangen rond de 18 graden. In de namiddag hebben we Carcassonne bezocht. Naïk had de stad nog nooit gezien (mijn broer en Laura) ook niet. Hoewel de Cité ongelooflijk ingepalmd is door de merchandising, was het toch wel een tof bezoek. Mijn broer en co hebben zich  laten verleiden om absinthe te kopen (de gekuiste versie van het zeer verslavende drankje van vroeger – als gevolg van overmatig gebruik sneed Van Gogh zijn oor af). We gaan dat nu uitproberen... De absinth in het glas, een klontje suiker op het bijpassende lepeltje en daar water over gieten tot het drankje opaal wordt. We zijn benieuwd...

   

  Het weer: allez nu is het hier toch niet meer bewolkt. De lucht is blauw (met witte wolkjes), maar toch is het te koud om buiten te zitten...

  14-09-2008 om 00:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
  13-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontstressen!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ja, ik weet het. Ik heb een dagje overgeslagen. Een samenloop van omstandigheden. Bezoek, gidsen, veel werk en geen tijd om de blog te schrijven.  Tenslotte moet er nog gegeten en gedronken worden hè en zijn we hiernaartoe gekomen om te ontstressen...

  Dat hebben we vandaag alleszins goed gedaan. In de voormiddag met mijn broer en co naar l’Oulibo, de olijfmolen en op de middag naar Pierre Fil. Daar alweer een ganse rondleiding met degustatie gekregen. Telkens weer interessant. Dan middageten met lekkers door Leen bereid en nadien naar Bages en Sigean, genieten van de ongerepte natuur tussen bergen en water...zalig.

  Nu gaan we aperitieven en dan...eten!

   

  Het weer: Ik draag ondertussen al anderhalve dag een lange broek. Het is hier koud momenteel. 21 graden en veel wind, die het koudegevoel nog aanwakkert. Eergisterenavond heeft het hier nog zwaar geregend. De wijnboeren zijn er blij mee.

  P.S.: zicht op de vijvers en kanaaltjes van Sigean...

  13-09-2008 om 00:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
  11-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chequeboek

  Ze zijn er, mijn broer Marc, mijn nichtje Laura en haar vriendinnetje Naïk. Gisterenavond nog gezellig geaperitiefd en nadien een stukske gaan eten  in een openluchtrestaurantje inVentenac, waar we nog nooit geweest waren. Het was er gezellig, lekker en de mensen waren heel vriendelijk. Nadien nog wat nagepraat op ons terras en dan waren onze gasten doodmoe. Tijd om hun bedje op te zoeken.

  Enfin, ze hebben goed geslapen. Na een lekker ontbijt zijn we dan naar Saint-Chinian getrokken. Ik had een paar bankzaken te regelen, en nadien bezochten we de markt. Terug thuis lekker gegeten en dan tot de vaststelling gekomen dat ik mijn chequeboek kwijt was. Mijn broer en ik terug naar Saint-Chinian. Eerst alles geblokkeerd in de bank en dan in het warenhuis – dat nog gesloten was toen we aankwamen - navraag gedaan en daar lag het boekje netjes op mij te wachten. Dus terug naar de bank om alles terug te deblokkeren. Eind goed al goed. Toen bleef er niet veel tijd meer over en dan hebben we onze werf bezocht. Nadien gestrand in de ‘87’ in Canet. Een tof cafeetje. Picon-bierre gedronken en de meisjes een rood wijntje. Nu nog aperitieven en dan gaan eten...

   

  Het weer: overtrokken, drukkend, even een sappige regenbui en nu terug droog... Het zal toch wel zo rond de 27 graden geweest zijn.

  11-09-2008 om 19:02 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  10-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek!

  Ik ben best een beetje zenuwachtig, mijn broer komt vanavond toe samen met mijn nichtje en een vriendin van haar. Ik kijk er zodanig naar uit, dat ik vannacht niet goed geslapen heb. Net als in de tijd dat ik op schoolreis ging, toen sliep ik ook nooit goed. Te opgewonden denk ik... Enfin, begin al maar te watertanden want er zal hier weer wat gegeten en gedronken worden.

  Ik rust dus nog altijd en Leen is naar de werf. Ik doe wel wat huishoudelijk werk, maar toch zou ik veel liever in Cruscades aan het werken zijn. Het is niet anders.

  Hugo is al veel beter. Hij miauwde vanmorgen klaaglijk om buiten te gaan. Dat mag eigenlijk niet van de dokter, maar we hebben hem toch maar buitengelaten, hij was zo ongelukkig. Trouwens, hij moet zijn wijngaarden in het oog houden, want het wordt stilaan tijd om te plukken. Christian heeft echter nog altijd geen groen licht gekregen. De vendanges laten nog op zich wachten. De witte druiven worden volop geoogst, maar de blauwe blijven netjes verderrijpen.

   

  Het weer: vanmorgen was het overtrokken. De zon heeft wat tijd nodig gehad om zich te manifesteren, maar nu is ze er in al haar glorie. Het is warm, rond de 30 graden.

  10-09-2008 om 15:54 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  09-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenarts

  We zijn gestart met mijn rustperiode. Leen heeft dubbel gedraaid, dus dat wil zeggen boodschappen doen, afwassen, wassen, het eten verzorgen, mijn medicamenten halen, kortom dubbele shift dus... Ik lig erbij en kijk ernaar. Niet tof. We maken er echter het beste van.

  Hugo, onze kater-wijnboer, is ziek. Vanmorgen bleef hij liggen en tegen de middag lag hij in een hoekje ‘op sterven’. Een paniekreactie, naar de dierenarts, het manneke heeft een tandvleesontsteking en voor die beestjes is dat echt niet aangenaam. Twee spuitjes en 32 euro later stonden we terug op straat. Hij krijgt nu extra aandacht en ligt in de zetel te genezen. Wij zullen het plezier hebben hem vanaf morgen een pilletje te geven. Bij de dierenarts gaat dat altijd heel goed, maar thuis, owee...

   

  Het weer vandaag: overtrokken, drukkend bij 27 graden en een beetje wind. De zon maar een paar keer gezien.

  09-09-2008 om 18:01 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (13 Stemmen)
  08-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dokter...

  Op dit moment zie ik Hugo, onze kater, in de wijngaard lopen. Onze poezen zijn hier veel buiten, meer dan in België, ook  ’s nachts.

  Vanmorgen nog een paar uurtjes gewerkt op de werf. Om 11 uur zat ik in de wachtzaal van de dokter en ik ben er pas om 12.50 uur buitengegaan. Het was daar een drukte van jewelste. Heel wat anders dan een wachtzaal in Vlaanderen. Het heen en weer getater was bij momenten heel heftig... Ik heb ofwel een infectie op de ligamenten, ofwel een scheurtje in de meniscus. De dokter en ik hopen dat het het eerste is, dan zal het na een paar dagen ontstekingsremmers en behoorlijk wat rust beter gaan. Zoniet moeten we uitsluitsel krijgen via een IRM (iets met medische resonantie denk ik en bij ons heet dat volgens mij MRI). Dat is dan weer een duur onderzoek en ik moet dat allemaal voorschieten, dus liever niet. Dus kreeg ik ontstekingsremmers, pijnstillers en een knieband (om mijn knieschijf te blokkeren) voorgeschreven. Hopelijk gaat het binnen een paar dagen beter.

  Leen heeft dan weer hard gewerkt op de werf. Ze is de natuursteen aan de binnenkant helemaal aan het opkuisen, zodat die opgevoegd kan worden. ’s Namiddags kwam de architect met zijn vrouw. Zij tekent de plannen. Leen maakte haar opmerkingen en samen kwamen we tot een haalbaar compromis, waar de architect zeker rekening mee zal houden. Het was heel fijn te zien hoe ze onze privé-vertrekken uitgetekend had. Deze architecten zijn echt een heel goede zaak voor ons project.

   

  Het weer vandaag: zalig helder weer. Volop zon, 27,5 graden, geen wind. ’s Morgens en ’s avonds is het al wat frisser.

  08-09-2008 om 19:45 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dokter...

  Op dit moment zie ik Hugo, onze kater, in de wijngaard lopen. Onze poezen zijn hier veel buiten, meer dan in België, ook  ’s nachts.

  Vanmorgen nog een paar uurtjes gewerkt op de werf. Om 11 uur zat ik in de wachtzaal van de dokter en ik ben er pas om 12.50 uur buitengegaan. Het was daar een drukte van jewelste. Heel wat anders dan een wachtzaal in Vlaanderen. Het heen en weer getater was bij momenten heel heftig...
  Ik heb ofwel een infectie op de ligamenten, ofwel een scheurtje in de meniscus. De dokter en ik hopen dat het het eerste is, dan zal het na een paar dagen ontstekingsremmers en behoorlijk wat rust beter gaan. Zoniet moeten we uitsluitsel krijgen via een IRM (iets met medische resonantie denk ik en bij ons heet dat volgens mij MRI). Dat is dan weer een duur onderzoek en ik moet dat allemaal voorschieten, dus liever niet. Dus kreeg ik ontstekingsremmers, pijnstillers en een knieband (om mijn knieschijf te blokkeren) voorgeschreven. Hopelijk gaat het binnen een paar dagen beter.

  Leen heeft dan weer hard gewerkt op de werf. Ze is de natuursteen aan de binnenkant helemaal aan het opkuisen, zodat die opgevoegd kan worden. ’s Namiddags kwam de architect met zijn vrouw. Zij tekent de plannen. Leen maakte haar opmerkingen en samen kwamen we tot een haalbaar compromis, waar de architect zeker rekening mee zal houden. Het was heel fijn te zien hoe ze onze privé-vertrekken uitgetekend had. Deze architecten zijn echt een heel goede zaak voor ons project.

   

  Het weer vandaag: zalig helder weer. Volop zon, 27,5 graden, geen wind. ’s Morgens en ’s avonds is het al wat frisser.

  08-09-2008 om 19:40 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)


  Onze Bâtisse opent in juni 2010
  Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
  Mail: labatissedudelice@gmail.com

  Archief per week
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 17/12-23/12 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Hieronder staan
  foto's van ons
  dorp Cruscades.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!