Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
 • Image
 • Bru
 • Bebelle bis
 • Ouveillan
 • Bebelle
  Hieronder staan foto's
  van onze Bâtisse.
  De traktor is van de
  buren...spijtig!
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  La Bâtisse du Délice
  Chambres et table d'hôtes
  22-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkzondag

  Zondag en toch werkdag. We willen wat doorwerken, want woensdag hebben we een lunchafspraak, dus zal er van werken niet veel in huis komen. Toch ook niet teveel lawaai gemaakt, want we willen de buren niet al te veel storen. Twee bekistingen weggenomen, die aan het pas gegoten raam en die boven de grote poort. Nog wat stenen naar boven gebracht, mortel bovengehesen en verdergemetseld. We zijn vandaag wel vroeger gestopt. Rond halfvier hielden we het voor bekeken. Het was genoeg geweest.

   

  Het weer: de dag begon zonnig, maar rond de middag is het overtrokken en stak de wind op, waardoor het behoorlijk koud aanvoelde (9 graden)...

  22-02-2009 om 17:03 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  21-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bicepsen

  Weer goed gewerkt vandaag. Ons plan nog eens grondig overlopen en nog een klein beetje aangepast. Een plan hier in Frankrijk is nooit echt af. Aan de binneninrichting wordt niet altijd even veel belang gehecht door de architecten. De onzen hebben dan nog een uitgewerkt plan opgemaakt (dat is niet nodig voor de bouwvergunning), maar toch moet het hier en daar bijgestuurd worden, temeer daar wij ook af en toe extra ideetjes krijgen. Nadien zijn we in Narbonne schouwpotten gaan halen. De schouw moet namelijk samen met de muur opgetrokken worden.  Vervolgens naar het containerpark met, alweer een overvolle aanhangwagen (die trouwens terug al helemaal gevuld is, want Leen heeft volop puin geruimd en staat nu nog te koken)... Dan het raam verder uitgebroken en een betonnen dorpel gegoten. Er werd ook nog verdergemetseld aan de binnenmuren (Daar komt heel wat bij kijken: mortel maken, de mortel optrekken naar de verdieping en stenen aanslepen. Met uitzondering van mijn uit de kluiten gewassen buik begin ik toch stilaan op een jonge Arnold Schwarzenegger te lijken. Leen kan haar bicepsen ook laten rollen...). Moe maar voldaan kunnen we aan een ontspannende avond beginnen.

   

  Het weer: minder zacht dan gisteren (12 graden), want er was meer wind. Toch heel veel zon bij een staalblauwe hemel.

  21-02-2009 om 18:49 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  20-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grondplan

  We hebben hard gewerkt vandaag. Er echt eens tegenaan, goed voor lijf, leden en geest. Het stralend goede weer zal er wel voor iets tussengezeten hebben. Het was een echte lentedag, maar daarover straks meer.

  Het tweede raam is voor de helft gekapt. Enorme stenen zijn daar uitgekomen. Joekels van wel 50 kilogram per stuk. Een mens vraagt zich af hoe ze die destijds boven gekregen hebben. Het was al geen sinecure om ze beneden te krijgen, dus... Leuk ook te zien hoe de mensen ons in het oog houden. Ze vragen zich wellicht af wat we allemaal van plan zijn en of dat allemaal wel goed zal komen, maar wij zijn er gerust in want we hebben het nodige advies gekregen van mensen die het allemaal kunnen weten.

  Leen heeft vooral puin geruimd, mortel naar boven gehesen en ons plan toch lichtjes hertekend. We doen er alles voor om onze kamers gezellig en praktisch te maken. Verder is er nog gemetseld. Het grondplan van de verdieping krijgt bijgevolg ook meer en meer vorm. Mooi om zien.

   

  Het weer: een schitterende dag. Het had gevroren vannacht, maar al vanaf  ’s morgens in alle vroegte was de hemel staalblauw en scheen de zon volop. Het werd 14 graden. Van wind was er geen sprake.

  20-02-2009 om 19:21 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  19-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Timing
  We horen dat er heel wat vragen gesteld worden over onze timing. Wanneer opent La Bâtisse du Délice officieel en plechtig de deuren? Ons eerste doel was 1 juli van dit jaar. Zoals jullie weten is er echter een serieuze kink in de kabel geweest met de plannen en daaropvolgend met de bouwvergunning. Daarmee hebben we veel tijd verloren en bovendien is ons project nu veel groter. We realiseren 100 vierkante meter extra, dus dat vergt veel werk en bijgevolg veel tijd. Dit seizoen zullen we dus niet openen. Een optimistische Leen hoopt nog te kunnen openen in de winter van dit jaar, maar ook dat zal moeilijk worden. We willen volgend seizoen, vanaf april, echt van start gaan met alles erop en eraan. We kunnen natuurlijk geen rekening houden met wat nog komen zal. Deze timing geldt als antwoord op de vele vragen naar een openingsdatum. Dus dit jaar zullen jullie nog ergens anders een vakantie moeten boeken, vanaf volgend jaar kunnen jullie dan bij ons terecht.
  We hebben vandaag ook weer goed gewerkt. Het eerste raam boven is gegoten. Verder is er nog gemetseld en heeft Leen de tuin wat opgeruimd. Dat was hoognodig. Ze heeft zelfs tijm geplant. Ik heb al een paar voorbereidingen getroffen om het tweede raam te beginnen kappen. We hebben ook het tweede raam in de achtergevel op het gelijkvloers geplaatst. Leen heeft van dit alles nog wat fotootjes gemaakt.

  Het weer: zalig hoor, zonnig, weinig wind en 12 graden... Onze amandelboom staat eindelijk in bloei.

  P.S. ook nog een fotootje van Nicole


  19-02-2009 om 19:42 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
  18-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bekisting

  We zijn toch blij, dat we terug op een fatsoenlijke manier gebruik kunnen maken van het internet. Onze blog bijhouden is dermate een gewoonte geworden, dat we haast niet meer zonder kunnen. Toch hebben we de indruk, dat de interesse een beetje getaand is, of vergissen we ons? Tja, als je aan het bouwen bent, heb je niet heel veel interessants te vertellen natuurlijk. Bovendien valt er tijdens het winterseizoen ook niet veel te beleven in de regio. Ons leven is momenteel op veel vlakken verrassend simpel. Opstaan, eten, werken, eten, werken, eten, gaan slapen... Daar komt het op neer. Langs de andere kant is het dan weer bijzonder ingewikkeld. Toen we aan dit project begonnen dacht ik aan een zorgenloze bouw te beginnen. Ik was vergeten – ik heb heel lang geleden al eens een ander huis verbouwd – hoeveel problemen je moet oplossen bij een bouw of renovatie. En dan heb ik het zeker niet over technische problemen, maar vooral logistieke en administratieve zaken. Maar het blijft leven als god in Frankrijk...

  Vandaag goed gewerkt eigenlijk. De volledige bekisting gemaakt voor het raam. Het voordeel is, dat al het voorbereidende werk van vandaag ook voor een stuk gerecupereerd wordt bij de volgende twee ramen. Om de resterende tijd te vullen, sjouwden we een deel van de stenen naar binnen. Eén palet of iets meer dan 1200 kilogram binnengestouwd. Goed gewerkt dus.

   

  Het weer: de dag begon stralend. Het was iets warmer (13 graden), maar de wind blies hard (65 kilometer per uur). Nu is het bewolkt. We zien nog zon op het dak van de Mairie, maar die zal ook wel moeten wijken voor de dreigende wolken. Hopelijk blijft regen uit.

  18-02-2009 om 17:41 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  17-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdieping

  We zijn er aan begonnen, aan de eerste verdieping. De touwtjes zijn gespannen, de eerste vier lagen stenen zijn gemetseld. Het eerste raam is nu volledig gekapt en de dorpel is gegoten. Beneden is Leen begonnen met de lambrisering van de muur die we voor de rest in originele steen willen laten.

  Resultaat, stikmoe, kapot, dus vanavond wellicht weer vroeg naar bed. Omdat we vandaag enorm veel stof gemaakt hebben, wou Leen de deur naar de slaapkamer dichtmaken. We hebben er een isolatiedeken voorgeplakt. Hopelijk vinden we straks onze kamer nog.

  Nicole en Hugo worden echt ongedurig. Ze willen buiten. We moeten hen toch nog eventjes binnen houden. We zouden niet willen dat ze weglopen.

   

  Het weer: koud bij een vijftal graden. Er was wel wat wind vandaag. Voor de rest toch wel veel zon.

  17-02-2009 om 19:14 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  16-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mutuelle

  We hebben eindelijk onze sociale zekerheid hier in Frankrijk in orde gebracht. Aanvankelijk kregen we verkeerde informatie van onze mutualiteit in België. Ik ga het proberen uit te leggen. Wie werkt in een ander land dan waar hij woont betaalt de sociale bijdragen in het land waar hij werkt. De zorgen die toegediend worden in het land van woonst moeten terugbetaald worden door de sociale zekerheid van dat land. Daarvoor hebben we vandaag een E106-document (ingevuld door de mutualiteit in België) overgemaakt aan de Caisse Primaire hier in Frankrijk. In principe krijgen wij nu een Carte Vitale. Dat is zoiets als een SIS-kaart, met dat verschil dat je zowel bij de dokter als bij de apotheker enkel de eigen opleg betaalt. Dus al bij al iets simpeler dan in België. Nu kunnen we er nog voor opteren om ons aan te sluiten bij een ‘mutuelle’, om een privéverzekering af te sluiten. Daarmee krijg je dan ook nog eens het eigen deel terugbetaald.

  Niet dat ik zo slim ben, de apotheker heeft mij alles heel geduldig uitgelegd.

  De waterverzachter had weer kuren. Ik heb hem afgesloten en zal er mij ten gepasten tijde eens mee bezighouden. Momenteel werkt dat ding aardig op mijn zenuwen, dus ga ik er de eerste dagen niet aan beginnen.

  De werf is klaar om te metselen. We kunnen terug gaan bouwen tijdens het breken (de ramen in de achtergevel)...

   

  Het weer: een prachtige dag die begon met een staalblauwe hemel, die nadien afgewisseld werd met wat sluierbewolking. Vanmorgen was het 5 graden, vannamiddag 9 graden. Nauwelijks wind.

   

  16-02-2009 om 18:25 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)


  Onze Bâtisse opent in juni 2010
  Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
  Mail: labatissedudelice@gmail.com

  Archief per week
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 17/12-23/12 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Hieronder staan
  foto's van ons
  dorp Cruscades.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!