Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
 • Image
 • Bru
 • Bebelle bis
 • Ouveillan
 • Bebelle
  Hieronder staan foto's
  van onze Bâtisse.
  De traktor is van de
  buren...spijtig!
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  La Bâtisse du Délice
  Chambres et table d'hôtes
  13-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekendorp

  En alweer zondag, de weken vliegen hier voorbij. Ik zei het vandaag nog tegen Gust, alles gaat zo snel, maar ik vind dat de werken niet echt opschieten. Hij beweert dat dat normaal is, omdat we nog niet echt aan het bouwen zijn. Eens dat begint, gaat het volgens hem met rasse schreden vooruit.

  Zondag dus, nooit onze favoriete dag. Om halfnegen opgestaan (tegen dan was Leen al terug moe, want zij was al op om halfzeven), ontbeten en de camionette gekuist. Dat was hoognodig, want het werfstof stapelde zich op... Dan eventjes naar Cruscades gereden om de bus te lichten en het was tijd voor het middageten. Nadien naar Gust en Ann om met Gust naar Saissac en Montlieu te gaan. In Saissac had er een marktje plaats met produits du terroir. Klein, gezellig en lekker... Montlieu is het boekendorp. Zoiets als Redu in België. Daar hebben we een wandelingetje gemaakt langs de boekenwinkeltjes en dronken we twee koffietjes op een terras. Dan terug naar Les Ilhes, waar we wat wijn proefden die Gust op het marktje kocht. Niet veel soeps eigenlijk, daar waren we het wel over eens...

  Ondertussen zijn we net terug thuis. Morgen Fête Nationale...

   

  Het weer vandaag: niet schitterend, maar ook niet slecht. Koel, af en toe bewolkt, maar meestal zonnig. Een lichte bries.

  13-07-2008 om 20:33 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  12-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koelkasten...

  Heerlijk geslapen. Leen zegt, dat het verschrikkelijk hard gebliksemd en gedonderd heeft vannacht. Ik heb er alleszins niets van gemerkt. Gisteren was ik eigenlijk doodmoe, Leen ook, maar we hebben toch goed gewerkt. Vandaag hadden we een halve rustdag gepland. Leen heeft vanmorgen het huishouden gedaan en ik ben de werf wat gaan opruimen. In de namiddag stonden de solden in Narbonne op Leen haar programma. Ik ben naar Cruscades gereden om de werf verder op te ruimen en de camionette te herschikken...

  Vanmorgen had ik namelijk nog niet veel uitgespookt, want Christian kwam me vragen hem te helpen twee koelkasten te verhuizen naar de feestzaal. De ene stond bij hem in de tuin, de andere bij de burgemeester, waar we sangria gedronken hebben – het was toen 11 uur – en dan pas mochten we de koelkast meenemen.

  Ik voel me toch nog altijd een vreemde eend in de bijt. Als die mensen onder mekaar spreken in hun accent, dan gaat het soms veel te snel en kan ik niet goed volgen. Gaandeweg zal dat wel beteren, maar om er echt bij te horen zal er toch nog heel wat water naar de zee moeten lopen, denk ik. Niet dat ik dat erg vind, want momenteel hebben we toch niet voldoende tijd om mee in allerhande activiteiten te stappen, dus beperken we het tot deelname. Maandag is het al zover, dan is het quatorze juillet, La Fête Nationale. We hadden het er vandaag nog over met de burgemeester en Christian, dat het dragen van de sjerp verplicht is en dat niet alleen de burgemeester, maar ook alle adjoints hun sjerp moeten dragen. Christian die ziet dat niet zitten.

  Woensdag komt het infoblaadje van de gemeente uit. Met 1 dag vertraging, want het nieten vlot niet zo goed. Ik ben benieuwd, want in een vorig leven ben ik nog informatiebediende geweest in Grimbergen en was ik verantwoordelijk voor de uitgave van het gemeentelijk informatieblad – wel met een iets grotere oplage...

   

  Het weer vandaag: vanmorgen wisselend bewolkt, in de namiddag regen en de temperatuur is gezakt tot 18 graden... Ik heb het raam opengezet.

   

  12-07-2008 om 18:06 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  11-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levering!

  Doodmoe opgestaan. Het einde van de week weegt door. Op de werf hebben we nog de laatste voorbereidingen getroffen voor het gieten van de funderingen en de plaatsing van de aflopen. Dan nog een laatste keer de plannen overlopen met de leveranciers van de warmtepomp, om er zeker van te zijn dat we alle aflopen en leidingen op de juiste plaats leggen. ’s Namiddags electrische leidingen gelegd. Ja, het gaat vooruit. De verwachte levering kwam er deze keer wel en daar hebben we de handen mee vol gehad om alles uit de weg te leggen, want de helft van de levering moest noodgedwongen op de oprit van Christian gelegd worden.

  En om de week goed te beëindigen gaan we met Gust en Ann een stukske eten! Bij Anaïs! Santé en smakelijk!

   

  Het weer vandaag: zwoel, 31 graden en het heeft net een klein beetje geregend...

  P.S
  .: we hebben de sleutel teruggevonden. Hij lag achteraan in de camionette!

  11-07-2008 om 17:34 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
  10-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sleutel!

  Ik ben er vandaag in geslaagd onze sleutel kwijt te spelen. Inderdaad, die grote als van een kasteeldeur. Hoe ik dat voor mekaar gekregen heb, weet ik nog altijd niet. Heel jammer.

  Deze morgen deed Leen boodschappen. Ik ging materiaal halen. Een werkkoffer, een bankvijs, binddraad, snelbouwstenen, aardingspiketten en betonijzers. Het meisje aan de kassa had – om het in het Vlaams te zeggen – haar regels, want ze was absoluut niet vriendelijk! Geen fijn begin van de dag dus. Aangezien ze geen betonijzers hadden bij Tridôme, ben ik nog naar de Bricomarché gereden. Eerst gaan uitladen en dan opnieuw gaan inladen. Dan gaan eten. En ondertussen de sleutel kwijtgespeeld. Na de middag zijn we onze plannen gaan recupereren bij de architect. Ze vroeg nog of we geen attest van stabiliteit konden laten afleveren door onze vriend, maar dat willen we niet. We zoeken wel een andere architect.

  In Cruscades heeft Christian één van onze bomen omgelegd. We hebben hem meteen met de tractor naar het containerpark gebracht. Onze mooie lindeboom komt nu nog beter tot zijn recht en nu kan de vijgeboom van de buren over de omheining groeien, zodat we wat vijgen kunnen plukken.

  Ann en Gust kwamen nog eens langs op de werf. Eventjes tijd om te verpozen, want het was heel warm vandaag...

   

  Het weer: Blauwe lucht, zon en warm (30 graden). Af en toe een zuchtje wind. Ik bemerk dat er boven de heuvels een nevel hangt...

  10-07-2008 om 18:48 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  09-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stabiel!

  Heerlijk geslapen vannacht en toch was het te goed in bed om er zomaar uit te springen. Na heel wat aandringen kreeg Leen mij dan toch zover. Na het ontbijt nog afgewassen, ons klaargemaakt en om 8 uur waren we op de werf. We kregen bezoek vandaag, van een bevriend koppel en hun vrienden en respectievelijke kinderen. Een bezoek van 8 mensen dus. Kris is ingenieur, gespecialiseerd in de renovatie van oude gebouwen. Gezien zijn passie voor het vak kwam hij eens een kijkje nemen. Enfin, slotsom, we moeten ons geen zorgen maken. De funderingen zijn stevig en stabiel. De scheuren die zich voordoen zijn het gevolg van een slechte dakconstructie, die we toch gaan wegnemen. Ons plan (dat we zelf getekend hebben) is goed voor uitvoering.

  We zijn samen iets gaan drinken op een terrasje in Canet en nadien in de plaatselijke – pas geopende – pizzeria lekker gaan eten. Het was echt gezellig. We hebben hen dan nog een paar tips gegeven voor bezoekjes in de buurt en ze zijn dan vertrokken. Wij hebben verder gewerkt en ik denk, dat alle graafwerken voor funderingen en aflopen nu voltooid zijn...daar drinken we op!

  We hebben nog altijd niets gehoord van de architect, dus gaan we op zoek naar een andere. Morgen nog eens naar de Tridôme, ik heb nog betonblokken nodig om ons watervat op te zetten en ook nog aardingsstaven (die moet je in de grond slaan om voldoende aarding te hebben voor de electrische installatie. Dan gaan we nog een boom vellen, die in de weg staat en bovendien ons dak begint te overgroeien. Christian gaat ons daarvoor zijn zaag en zijn tractor lenen...

   

  Het weer vandaag: Blauwe lucht, warm (30 graden), windstil... Christian zegt dat het vrijdag slecht weer wordt.

  09-07-2008 om 17:50 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  08-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgestelde levering

  Het was een goede dag vandaag. Hard gewerkt, heel hard en alweer wat moeilijke kapen genomen. Rommel die maar bleef liggen eindelijk toch in het containerpark gekregen, de moeilijkste sleuven uitgebeiteld en –gegraven, enfin gewoon goed gewerkt.

  De aangekondigde levering kwam er niet. Ze verwittigden ons wel. Eerst uitstel tot donderdagvoormiddag, maar deze namiddag kreeg Leen alweer een telefoontje dat het vrijdagnamiddag zou worden. We hadden betonijzer besteld van 18 mm en dat is hier geen courante maat. Bovendien moesten ze hier de zakken bestellen om het zand en de keitjes in te leveren (wij vroegen dat zo, omdat alle leveringen over de muur moeten getild worden en met zand en keitjes is dat nogal moeilijk zonder zak), vooral die laatste bestelling loopt vertraging op. Enfin, niks aan te doen, bij de volgende leveringen zal het allemaal wel vlotter verlopen.

  Er komt dus terug schot in de zaak. We waren een beetje op de dool geraakt, maar dat hebben we perfect rechtgezet. Dankzij de steun van een aantal mensen...

  Als we morgen geen prijsofferte gekregen hebben van de architect, nemen we er gewoon een andere. We hebben geen zin om nog lang te talmen.

   

  Het weer vandaag: zeer mooie blauwe lucht, niet te warm (28 graden) dankzij een verfrissende wind. Voor de rest van de week geven ze minstens even goed weer...

  P.S.: de reacties, ook van passanten, doen ons veel deugd...

  08-07-2008 om 18:01 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  07-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vat!

   

  Een typisch zuiderse dag vandaag. Vanalles en niets gedaan. Eerst naar de verzekeraar, want de andere heeft ons buitengegooid. Omdat we geen bonus-malusattest konden voorleggen. En dan kan je proberen uit te leggen, dat dat in België niet meer bestaat, niks gekort. Enfin, de nieuwe verzekeraar heeft het allemaal fijntjes en zonder klagen aanvaard. Bovendien is hij een stuk goedkoper.

  Dan zijn we naar de Tridôme gereden om er onze klantenkaart af te halen. Die hebben we nodig om bestellingen te plaatsen en vooral ook de goederen in ontvangst te nemen. Morgen volgt namelijk de eerste levering... Gust en Ann belden ons nog. Ze waren in Narbonne. We hebben hen dan maar meteen bij ons uitgenodigd om een hapje mee te eten, gezellig. Dan naar Cruscades, want ik moest met Christian een vat van 1000 liter gaan halen. Dat willen we dan volpompen met water uit de put, om het te gebruiken op de werf. Vervolgens hebben we het vat uitgespoeld en heeft Leen de aanhangwagen nog wat gevuld met puin. Morgenvroeg is het containerpark open. Uiteindelijk omstreeks kwart voor zeven huiswaarts gekeerd...

   

  Het weer vandaag: bewolkt en af en toe zon. 25 graden en wel wat wind, maar niet hinderlijk.

  07-07-2008 om 19:48 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)


  Onze Bâtisse opent in juni 2010
  Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
  Mail: labatissedudelice@gmail.com

  Archief per week
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 17/12-23/12 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Hieronder staan
  foto's van ons
  dorp Cruscades.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!