Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
 • Image
 • Bru
 • Bebelle bis
 • Ouveillan
 • Bebelle
  Hieronder staan foto's
  van onze Bâtisse.
  De traktor is van de
  buren...spijtig!
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  La Bâtisse du Délice
  Chambres et table d'hôtes
  01-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lawaai

  Opnieuw werkdag vandaag. Wel klussen uitgekozen, die niet teveel lawaai maken, want op zondag probeer ik de buren wat te sparen. Anderen houden daar minder rekening mee en trekken de kettingzaag zonder scrupules op gang. Er is vooral veel metselwerk verzet. Ook nog het gat boven het nieuwe raam wat gedicht en de bekisting weggenomen. Ik heb het betonwerk wat moeten bijwerken. Op dat vlak heb ik in het verleden al beter werk geleverd. Morgen beginnen we aan het derde en laatste raam. Leen heeft vooral gepoetst vandaag. Ze is moe, zoveel is duidelijk.

   

  Het weer: het heeft de ganse voormiddag geregend. In de namiddag bleef het droog, maar was het toch wel bewolkt. De temperatuur lag rond de 14 graden. Ik heb in korte mouw gewerkt.

   

  P.S.: de burgemeester is hier net binnengewalst met Christian. Ze kwamen de werf eens bekijken. Hij was verwonderd dat het al zo opgeschoten was en was vooral zeer verbaasd dat we hier al wonen. Hij moet mij nog een fles wijn en die staat al ongeveer drie maanden op de kast. ‘Ik zag je camionette niet meer staan, dus dacht ik dat jullie hier nooit waren’. We parkeren de auto’s verderop, dat is makkelijker...

  01-03-2009 om 19:05 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  28-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Montpellier

  Al een geluk dat ik geen beestenblog schrijf. Dat mijn vriendje geen salamander is, wisten jullie al. Daar had Ann mij al op gewezen. Ze had evenwel nog geen foto gezien van mijn dikke vriend, dus dacht ze dat het om een hagedis ging (zie rechtzetting van gisteren), maar nee hoor, op basis van de foto, wist Ann me te zeggen dat het een Gekko is. En nu heb ik nog een andere bron die dit bevestigt. Veerle stuurde een mailtje met een woordje uitleg. We mogen ons dus gelukkig prijzen dat we zo een beestje tot onze vriendenkring mogen rekenen... Dames, allebei van harte bedankt voor de deskundige uitleg!
  Goed, Leen is jarig vandaag. Gelukkig blijft ze altijd evenveel jonger dan ik, dus ik kan er blijven mee opscheppen dat ik een jonge vrouw heb! Bij wijze van een beetje een goedkoop verjaardagscadeau bezochten we vandaag Montpellier, de studentenstad bij uitstek. Er was veel volk in de winkelstraten, maar op de boulevards was er weinig verkeer. We hebben rustig gewinkeld en hadden een gezellige namiddag (ik maakte een paar fotootjes). Straks gaan we nog eten in La Selette, bij onze vrienden Katrien en Kris.

  Het weer: overtrokken en grijs. Best wel warm, rond de 17 graden en weinig wind. Er kondigt zich een periode van slecht weer aan...  28-02-2009 om 19:15 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  27-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terrasje

  Mijn nieuwe vriendje is dus geen parelsalamander, maar een hagedis (bedankt Ann voor de rechtzetting). En ik had het nog opgezocht op internet verdorie. Feit is, dat de mensen in Cruscades het altijd over een ‘salamandre’ hebben. Als ze spreken over ‘lézards’ zijn dat kleinere en vinnigere beestjes.  Maar het is logisch, dat een salamander een waterdiertje is en een hagedis een landdiertje dat zich koestert in de zon. Goed, mijn vriendje is dus terug. Hij had zich gisteren teruggetrokken om te overnachten, maar vandaag zat hij weer te zonnen op de snelbouwstenen. Ik heb er dan maar een fotootje van gemaakt.
  Leen heeft het vanmorgen alleen moeten bolwerken. Ik had vannacht geen oog dichtgedaan en zag het vanmorgen niet zitten er zwaar in te vliegen. Tegen de middag kon ik er weer tegen en hebben we een voorlopig houten terrasje gelegd (kwestie van tijdens de grote hitte buiten te kunnen zitten – zie foto) en nog wat stenen naar de verdieping gedragen, zodat we verder kunnen metselen.
  Josette kwam zeggen dat een deel van onze stenen bij hen over de muur gevallen zijn en wat planten beschadigd hebben. Ik ben gaan opruimen en heb nadien een bloemetje gebracht. Ik dronk er een biertje en we hebben wat over het dorp gepraat. Blijkt dat onze Impasse eigenlijk eigendom is van de eigenaar van ‘Château Hortala’. Oorspronkelijk is het dorp hier eigenlijk eigendom van slechts een paar families.

  Het weer: daar kan ik kort over zijn, zon, zacht (20 graden) en windstil.

  P.S.: nog wat fotootjes van Hugo en van ons terras  27-02-2009 om 19:29 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
  26-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salamander

  Het gaat vooruit op de werf. Het tweede raam is gegoten. Er is verdergewerkt aan de binnenmuren en Leen heeft de basis gelegd voor een voorlopig houten terrasje (kwestie van buiten te kunnen zitten om te eten en we hebben hout genoeg)... Verder nog zand en cement gehaald. Mijn vriend de parelsalamander zat boven en ik heb hem in de zon gezet. Hij heeft daar een tijdje gezeten, maar nadien was hij verdwenen. Vermoedelijk zocht hij terug beschutting voor de nacht.

  Nicole en Hugo hebben opnieuw serieus geravot in de tuin. Nu liggen ze diep te slapen...

   

  Het weer: de dag begon mistig, maar de zon ruimde de nevels al snel op. ’s Namiddags heb ik buiten gewerkt in t-shirt. Het was echt lekker warm (17 graden) en volop zon. Nagenoeg geen wind.

  26-02-2009 om 18:41 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
  25-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parc

  Het etentje bij Malika en David, de eigenaars van Canet Pizza, was heel geslaagd. Eerst de traditionele rondleiding in het huis gekregen, dan aan de bar wat tapa’s gegeten bij het aperitief en dan aan tafel voor een lekkere paëlla met kaas en dessert toe. Dit alles overgoten met lekkere wijn. Hoofdacteurs waren Salomé en Melissa, de twee dochtertjes van David en Malika. Salomé is twee jaar en lust nagenoeg alles, tot oesters toe. Alleen met de pikante look op de toastjes had ze wat moeite. Melissa is dan weer een modebewust meisje van 7, dat iets minder opvalt dan haar zusje. We waren pas rond twee uur thuis...

  Vanmiddag dan zijn we gaan eten. Met Gust en Ann en Veerle en Pierre. Veerle en Pierre hadden we al twee maal vluchtig ontmoet en dus werd het hoog tijd dat we eens samenkwamen. We hebben er een heel gezellige namiddag opzitten. Lekker gegeten trouwens in restaurant Le Parc in Carcassonne. Een sterrenrestaurant, waar je voor de lunch aan aanvaardbare prijzen een menuutje kan verorberen.  Het was heel fijn en zeker voor herhaling vatbaar. Veerle en Pierre zijn dan nog meegereden tot Cruscades om de werf te bezoeken. Wij hebben er van genoten!

  Nadien stonden Renée en Stéphan (de eigenaars van ons studiootje in Paraza) voor de deur. Zij brachten ons een bezoekje, maar eigenlijk wilden ze vooral weten hoe het Nicole en Hugo vergaat. Ze missen de poezen, zoveel is duidelijk...

   

  Het weer: zalig zonnig en windstil weer. Deze namiddag nog eventjes in de tuin gezeten. Het werd 14 graden...

  25-02-2009 om 19:21 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
  24-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuin

  Nicole en Hugo verkenden de tuin vandaag. Hugo heeft natuurlijk meteen wat grenzen verlegd en ook de omliggende tuinen geannexeerd aan zijn territorium. Daarvoor heeft hij al een patserige slag geleverd met een jonge kater. Het kwam gelukkig niet tot een pootgemeen. Nicole is iets discreter en bleef veelal in de tuin, één escapade niet te na gesproken.

  Wij hebben een mooie namiddag doorgebracht in de tuin, want het was deze namiddag rustdag. Het was zalig toeven in het zonnetje. Deze morgen nog naar de déchetterie gereden met een aanhangwagen vol puin en nadien anderhalf ton gemengd zand en grind gehaald bij een leverancier hier in de buurt.

  Straks mogen we gaan eten bij de eigenaars van de pizzeria in Canet. Binnenkort zetten we een foto van hen achter hun toog op de blog.

   

  Het weer: 13,5 graden in de schaduw, dus in de zon was het lekker. Een beetje wind, maar dat viel nogal mee en geen wolkje aan de lucht.

   

  P.S.: Nicole en Hugo zijn uitgeteld en liggen te slapen.

  24-02-2009 om 17:39 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
  23-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duim

  We zijn vandaag tot de vaststelling gekomen, dat we de voorbije dagen hard gewerkt hebben. Er is veel gebeurd en we hebben vooruitgang geboekt in de ruwbouw. We merken ook steeds meer, dat het allemaal vorm begint te krijgen. Dat is zeer bemoedigend.

  Ik heb keihard en vol overtuiging op mijn duim geslagen vandaag. Voluit met de zware hamer. Het vel eraf en het bloed druppelde weg. Leen heeft een steen op haar enkel laten vallen. Dat is de stiel die erin komt, zeggen ze dan. We zullen maar denken dat dat waar is zeker. Gelukkig zijn we ingeënt.

  Vandaag terug vroeger gestopt, want we waren te moe en begonnen stommiteiten te doen. Morgen en overmorgen werken we niet. Rust!

   

  Het weer: overtrokken en 11 graden. Teveel wind naar ons gevoel.

  23-02-2009 om 19:01 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)


  Onze Bâtisse opent in juni 2010
  Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
  Mail: labatissedudelice@gmail.com

  Archief per week
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 17/12-23/12 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Hieronder staan
  foto's van ons
  dorp Cruscades.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!