Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
 • Image
 • Bru
 • Bebelle bis
 • Ouveillan
 • Bebelle
  Hieronder staan foto's
  van onze Bâtisse.
  De traktor is van de
  buren...spijtig!
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  La Bâtisse du Délice
  Chambres et table d'hôtes
  26-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bekistingen

  Zaterdag  25 oktober: allez, via via kunnen we terug op het internet. Niet dagelijks, maar het zal niet veel schelen hopen we. Vandaag goed gewerkt. Veel bekistingen gemaakt, zodat we, na het gieten van het beton, eindelijk de ringbalk kunnen opmetsen en gieten. Daarop komt het welfsel voor het eerste verdiep. Beton gieten op zich is niet zo tijdrovend, maar de bekistingen maken, daar kruipt veel tijd in.

  We hebben deze namiddag nog bezoek gekregen van Josette en Antoine, samen met hun zoon en schoondochter. We zijn echt wel een bezienswaardigheid aan het worden, want dat we binnen alles gesloopt hebben, daar zijn ze in Cruscades behoorlijk van onder de indruk...

  Josette en Antoine zijn trouwens heel fijne mensen. We voelen ons welkom.

   

  Het weer: zonnig, 20 graden en windstil...

  26-10-2008 om 11:55 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  25-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Telefoonlijn

  Vrijdag 24 oktober: goed gewerkt vandaag, ik op de werf en Leen in haar zoektocht naar een transportbedrijf voor onze carrelage en in haar pogingen om aan een telefoonlijn te geraken in Cruscades. Dat laatste verloopt een beetje moeizaam. Ze ging naar het kantoor in Narbonne, daar gaven ze haar een telefoonnummer, ze belde en kreeg na een wachttijd van tien minuten te horen dat ze naar een ander nummer moest bellen. Weer hetzelfde liedje, weer een wachttijd en dan werd haar gevraagd of we een ‘gaine verte’ gelegd hadden... Consternatie bij Leen. ‘Een gaine verte?’, en waar moet die dan komen?’... ‘Euh, dat moeten jullie aan de elektrieker vragen’ ... ’Maar wij doen alles zelf!’ ... ‘Euh...’ ... telefoon naar Harry ... ‘Die gaine verte, wil dat zeggen dat ik een gat moet maken in de muur en daarin een groene buis moet leggen om de telefoondraad in te leggen?’ ... ‘Ja, daar komt het op neer, maar dat moeten jullie aan de elektrieker vragen’ ... Morgen bellen we en zeggen we dat de gaine verte er ligt...

   

  Het weer: bewolkt en koud, rond de 13 graden. Niet teveel wind, dus dat valt mee...

  25-10-2008 om 08:39 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  23-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oplossing in de maak

  23 oktober: beste lezers, we hebben enorm veel problemen met het internet. We geraken er niet meer op. De bestaande lijn is per vergissing afgesloten en we kunnen geen nieuwe verbinding krijgen. We gaan nu een lijn aanvragen in Cruscades en ons dan verbinden met het internet. Dat kan een maand duren, dus jullie zullen het een tijdje zonder onze dagelijkse verslagen moeten stellen. Vandaag zijn we bij Gust en Ann en maken we gebruik van hun verbinding om de verslagen van de voorbije dagen in onze blog te zetten.

  Wij doen er alles aan om dit zo snel mogelijk in orde te brengen. We proberen jullie op de hoogte te houden. Kijk af en toe eens op onze blog, wij blijven schrijven en zetten alles zo snel we kunnen op het net...

   

  Hartelijke groeten van ons beide...

  P.S.: hieronder vinden jullie het verslag van de voorbije dagen. Veel leesplezier...

  Het is vijftien oktober vandaag. We hebben geen internetverbinding, gisteren ook al niet. Er wordt gewerkt aan de ontdubbeling van het ADSL-netwerk. Nadien zou het surfen sneller moeten gaan. De werken kunnen 72 uren in beslag nemen, hopelijk is het sneller opgelost.

  Sinds gisteren zijn we dus terug thuis. Ons verblijf in België was heel tof, maar veel te kort.  We hadden graag nog eens langsgegaan bij Martine en Francis, maar daar was spijtig genoeg geen tijd meer voor. Bovendien is het een behoorlijke trip van Rijkevorsel naar het Brusselse. In gewone omstandigheden duurt het al 50 minuten, maar met die ellendige files kan het aardig uitlopen...

  Gisterenavond geland dus, snel een pizzaatje gaan eten en vroeg naar bed. De hele voormiddag gaan werken op de werf (de bekistingen gaan wegnemen) en ’s namiddags een toilet gekocht (inclusief wc-borstel) en een deur voor het toilet (inclusief klink – of is deurknop beter...). Verder nog boodschappen gedaan in 3 winkels notabene...

   

  Het weer: niet te geloven. Volop zon, 26 graden en nauwelijks wind. Vanmiddag (half oktober dus) buiten gegeten....

   

   

  16 oktober en er is werk aan de winkel. Zand halen, bekisting maken, beton gieten, metselen,...na de middag nog uitzetschuim gehaald en terwijl een elektrische schroevendraaier gekocht. Zo een kleintje, dat komt nog van pas bij het monteren van meubilair en dergelijke meer. Ook ideaal om moeilijk bereikbare vijzen in te draaien.

  Christian is een paar keer op de werf geweest, gewoon om een beetje te praten. Hij zou eventueel met ons naar Spanje willen rijden, als wij een vrachtwagen huren. We gaan eens uitkijken naar de prijzen. Zijn vader kwam ook langs, met een zak vol granaatappels. Leen heeft er vanmiddag een sapje mee geperst en dat was heel lekker. Een beetje wrang, dat wel, maar niettemin lekker. Ik had nog nooit granaatappel gegeten.

   

  Het weer: zonnig met wolken, tegen de avond aan kwam er meer bewolking opzetten. Het zou gaan regenen vanavond. 23 graden.

   

   

  17 oktober, vanmorgen genoten van de aanblik bij het binnenrijden van Cruscades. Het schemerde nog en één van de vignerons had drie hopen houtafval van de wijnstokken in brand gestoken. Met het landschap en de windmolens op de achtergrond gaf dat een prachtig zicht. De reden van dit vuurtjestook is dat veel percelen worden uitgetrokken. De wijnboeren krijgen hiervoor subsidies. Christian vreest dat er binnenkort nog gesmeekt zal worden naar bepaalde druivensoorten.

  Deze voormiddag goed gewerkt: het gat boven het middelste raam verder onderbouwd (dat moet in verschillende etappes gebeuren, omdat ik steeds moet wachten tot de mortel droog is), nog bekistingen gemaakt voor lintelen (boven de toiletdeur, boven de deur tussen de inkomhal en de living, boven de voordeur en het wc-raampje) en die bekistingen in de namiddag dan volgegoten met beton... Nadien zijn we nog naar onze leverancier gereden, omdat we een binnendeur voor het toilet gekocht hadden, maar bij nader inzien draaide die verkeerd open, we hebben gewoon mogen wisselen.

   

  Het weer: volop zon, staalblauwe hemel bij 23 graden en een weinig wind. Vanmiddag buiten gegeten.

  18 oktober, nog steeds geen internet. Het begint ons de keel uit te hangen. Toch straf hoe afhankelijk we (en dan heb ik het over Leen en Harry) geworden zijn van het wereldwijde web. Wij zoeken er alles op. Logisch ook, want Leen zei vandaag nog dat we hier niet zomaar eventjes naar de winkel kunnen gaan. Daarvoor is het te ver. Dus doen we meestal eerst opzoekingen via het internet, om nadien veel gerichter boodschappen te doen. Ook mailen is natuurlijk een belangrijk onderdeel geworden van onze communicatie. En dan mogen we zeker onze weblog niet vergeten. We vinden het echt niet fijn, dat we niet online kunnen gaan met ons dagboek. Dat is echt spijtig voor jullie, onze lezers.

  Naar de orde van de dag. Vanmorgen iets later opgestaan dan gewoonlijk – het is tenslotte zaterdag – en naar het containerpark gereden. Dan een palet cement en nog wat stenen gehaald. De 1470 kilogram cement netjes gestapeld in het huis en de stenen al klaargezet voor dinsdag...want maandag gaan we naar Spanje onze tegels bestellen. ’s Namiddags nog wat metselwerk gedaan. Een mooie werkdag dus...

   

  Het weer: gene vette, zoals ze bij ons zeggen. Een flauwe zon, maar toch wel 23 graden en vanmiddag buiten gegeten. Er komt nu wat bewolking opzetten.

   

  19 oktober, een dag van rekenen en tellen. Morgen gaan we naar Spanje, tegels bestellen, dus vandaag gans de dag oppervlaktes berekend en lopende meters plinten geteld. Verder nog geworsteld met de indeling van onze badkamer, want daar zijn we absoluut niet uit. Twee spelbrekers, een gedeelte schuin oplopend onder het dak en een raam op een nogal moeilijke plek. We zijn er nog niet uit dus en we denken eraan om onze architecte Ana Laura terug in te schakelen. Het moet goed zijn...

   

  Nog steeds geen internet...

   

  Het weer: voornamelijk gewond met af en toe opklaringen. Toch nog een aangename temperatuur, rond de 20 graden. De wind is gedraaid en komt van over de zee, dat zou kunnen betekenen dat het weer gaat omslaan.

   

  20 oktober, zwaar bewolkt, maar warm. We vertrekken om halfacht richting Badalona in Spanje. Op jacht naar vloer- en badkamertegels. Nauwelijks 30 kilometer op weg klaart het op en wordt het een stralende dag van 25 graden en zon, zon, zon. In Badalona – iets voor Barcelona – bestellen we onze vloertegels (badkamertegels nog niet, want Leen twijfelt en er was niet zoveel keuze), die we in Valencia moeten gaan halen met de vrachtwagen (anders krijgen we slechts 20 procent korting, nu 50 procent en dat loopt op). Christian wil wel met ons rijden naar Valencia, dan overnachten we daar en vertrekken we de dag erop terug naar huis...

  ’s Middags iets gaan eten in een klein stadje en dan doorgereden naar een kachelhandelaar (Gust en Ann wilden eens kijken voor een kachel, wij hebben er al eentje). Daar pas tegen halfzeven vertrokken zodat we pas tegen halfacht thuis waren.

   

  Het weer: bewolkt en drukkend, klam weer hier bij ons, in Spanje was het goed.

   

  21 oktober, balen, driedubbel balen. Nog steeds geen internet en Christian had heel slecht nieuws voor ons. Onze bouwvergunning is opnieuw teruggekomen met een negatief advies, nu omdat we een verkeerd formulier zouden gebruikt hebben, ondanks het feit, dat het de bevoegde dienst is, die onze architect aangeraden heeft om deze procedure te gebruiken. Met het onderwerp van onze aanvraag is dus niets mis, maar de gebruikte procedure klopt niet en dat wil zeggen, dat we nog maar eens een maand kwijtspelen. Niet bevorderlijk voor het gemoed, het enthousiasme en de joie de vivre...

  Onze architect was eigenlijk bijzonder boos. Hij gaat morgen naar de bevoegde dienst om een woordje uitleg te vragen. Niettemin, vreest hij, dat we de procedure opnieuw gaan moeten opstarten. Inhoudelijk is er geen probleem, maar toch...de twijfels besluipen ons en de tijd dringt...

   

  Het weer: zelfde verder als gisteren, zwaar bewolkt, een beetje wind (marin) en drukkend. Geen aangenaam werkweer.

   

  22 oktober, het blijft balen. Nog steeds geen internet. We doen pogingen om het via de gsm op te lossen, maar weten niet of het zal lukken. Vandaag onze toiletdeur stukgevallen, enfin het zit niet mee en het begint ons in de kleren te kruipen.

   

  Het weer: koud, 13,5 graden, heel veel wind, wisselend bewolkt, maar toch meer zon dan wolken...

   

   

  23-10-2008 om 17:27 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)


  Onze Bâtisse opent in juni 2010
  Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
  Mail: labatissedudelice@gmail.com

  Archief per week
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 17/12-23/12 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Hieronder staan
  foto's van ons
  dorp Cruscades.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!