Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
 • Image
 • Bru
 • Bebelle bis
 • Ouveillan
 • Bebelle
  Hieronder staan foto's
  van onze Bâtisse.
  De traktor is van de
  buren...spijtig!
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  La Bâtisse du Délice
  Chambres et table d'hôtes
  26-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensaus
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Goed gewerkt vandaag. De muur van onze slaapkamer is klaar, enkel nog de balk gieten boven de deur en nog één laag stenen opmetselen. Het ging vooruit. Met een goed muziekje op de achtergrond, onze werf is één van de weinigen waar vaak klassieke muziek gespeeld wordt. Zalig. Verder zijn er nog naden van het onderdak afgekit een taak die ik morgen wil afwerken. Ondertussen ook begonnen aan het isoleren van het dak – ik zou het bijna vergeten, maar de nok ligt nu helemaal dicht – maar daar kan ik morgen niet aan verderwerken, want ons nietjespistool maakt teveel lawaai… Leen heeft verder gevoegd aan de oude muur. Het wordt steeds mooier. We gingen trouwens bijkomende crépi halen bij de hofleverancier.

  Leen heeft ook tomatensaus gemaakt van de tomaatjes uit onze tuin (zie foto). Lekker…

   

  Het weer: 24,6 graden, stralende zon en windstil.

  26-09-2009 om 19:12 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  25-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Potager

  Nek of geen nek, de werf wacht niet. Gelukkig viel het vandaag allemaal best mee. Goed gewerkt, trouwens. De muur van onze toekomstige slaapkamer is voor de helft gemetseld en verder spoot ik nog wat naden van het onderdak dicht. Leen voegde de natuurstenen muur in de living verder in. Het resultaat mag er zijn. Mooi werk.

  Leen haalde vanmorgen een mooie oogst binnen in le Potager des Délices: verschillende soorten tomaten en boontjes (zie foto’s)… Ik denk dat ze morgen tomatensap gaat maken…

   

  Het weer: 24,6 graden, een beetje wind af en toe en zonnig.  25-09-2009 om 18:52 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  24-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Telefoon

  Mijn ogen zijn stabiel, glazen met dubbele focus zouden nuttig zijn, maar momenteel red ik mij door mijn bril af te zetten om te lezen.

  Deze namiddag naar Toulouse voor wat boodschappen. Het was gezellig. Niet te druk en vooral ook lekker weer. Leen maakte wat fotootjes. We blijven het een mooie stad vinden. En fietsvriendelijk, je kan er fietsen huren… Veel studenten ook, het was ‘schachtendoop’ denken we…

  We kregen ook telefoon van de leverancier van onze ramen. Ze worden komende dinsdag geleverd. Het begint hier meer en meer vorm te krijgen. Gelukkig maar.

  Mijn nek: voorzichtig blijven…

   

  Het weer: 26,1 graden en windstil, volop zon.   24-09-2009 om 19:05 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  23-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotdag

  Ik ga er niet om liegen, het was een rotdag voor mij en bijgevolg ook voor Leen veronderstel ik, al laat ze dat niet blijken. Sinds het begin van ons verlof loop ik eigenlijk met heel veel pijn in de nek rond. Mijn nekhernia speelt me weer parten. Ik heb een groot deel van de vakantie een kraag gedragen en de pijn beterde er niet op. De voorbije twee dagen ging het aanzienlijk beter, maar mijn werk van gisteren heb ik vannacht en vanmorgen uitgezweet met een kanjer van een migraine. Ik was dus helemaal van de kaart en heb mijn activiteiten van vandaag beperkt tot wat oogstwerk in de tuin en wat bankzaken. Akkoord, dat moet ook gebeuren, maar ik zou veel liever verderwerken op de werf. Leen daarentegen heeft heel hard gewerkt. Ze heeft nog een stuk muur ingevoegd  en de benedenverdieping opgeruimd. Dat was hoognodig en het resultaat mag gezien worden. We hebben trouwens dinsdag een afspraak met een bedrijf dat gevelrenovaties doet. We dachten dat eerst zelf te doen, maar na wat uitleg van de plaatselijke aannemer – Jean-Claude, de oom van Brigitte – zien we daar toch van af. Ondanks het feit dat we zijn stelling zouden mogen gebruiken, lijkt het ons toch te omslachtig. Bovendien hebben we niet het nodige materiaal om dit werk tot een goed einde te brengen. We zijn benieuwd wat de prijsofferte zal opleveren.

  Morgen werken we ook niet, want ik moet naar de oogarts en de rest van de dag doen we boodschappen.

   

  Het weer: 24,8 graden, zonnig en windstil.

  23-09-2009 om 19:05 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  22-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug

  Voilà, onze vakantie zit er op. We hebben genoten. Vooral van het bezoek aan onze vrienden Brigitte en Patrick in Pau. We werden er ontvangen als koningen. Zalig. Ik kreeg zowaar een shirt van de nationale rugbyploeg (blauwe shirt op de foto) waar ik bijzonder trots op ben. Ik werd er zelfs op aangesproken toen we iets gingen drinken. Vrijdag bezochten we Pau, een mooie stad die we zeker nog eens willen bezoeken bij beter weer. ’s Zaterdags gingen we in de namiddag richting San Sebastian. Wat een prachtige stad. En het is niet enkel de Atlantische oceaan die indruk maakt. De mooie gebouwen, architecturaal authentiek en evenwichtig, de sfeer in de straten, de winkels, enfin het is een immens aangename stad. ’s Avonds gingen we tapas (het Baskische woord is Pintxos) eten. Gewoon in verschillende bars aan de toog gegeten en gedronken. Lekker en het was eens iets anders. ’s Zondags hebben we nog een ganse dag aan tafel gezeten, gegeten, gedronken, gepraat en gelachen. Omstreeks halfvijf keerden we huiswaarts. Spijtig dat het weer een beetje tegenzat. Het heeft er veel geregend.

  Ons nieuwe dak heeft de eerste ‘zondvloed’ ook doorstaan. In de nacht van donderdag op vrijdag heeft het gegoten. Niet echt heel lang, een uurtje, maar toch genoeg om ons uit bed te halen. Er is namelijk nog water binnengelopen, maar dan langs de stukken waar het dak nog niet helemaal afgewerkt is en vooral ook langs de openingen voor de ramen. We hebben dus midden in de nacht toch nog wat aanpassingen moeten doen om het meeste water buiten te houden. Maar geen nood, dat zijn tekortkomingen die in de toekomst nog aangepast moeten worden. Volgens plan worden ergens volgende week onze ramen trouwens geleverd. Dat zal ook al een grote verbetering zijn.

  Vandaag gewoon gewerkt. Leen is de muur van de living aan het invoegen en ik ben de naden van het onderdak aan het dichtspuiten. Straks nog wat tubes lijm gaan halen…

   

  Het weer: 22,4 graden, zon en winderig.  22-09-2009 om 15:38 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  12-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Congé!

  We bouwen een feestje en nemen een week verlof. Het dak ligt er op en het ‘regenseizoen’ boezemt ons geen angst meer in. Volgende week dinsdag, 22 september de eerste herfstdag, hernemen we onze activiteiten. Ondertussen genieten we van een noodzakelijke rust met een gepland bezoek aan onze vrienden Brigitte en Patrick in Pau. Onze beschermengels trekken er ook op uit. Ze slaan hun vleugels uit en verpozen in afwachting van de verderzetting van onze werken. We kunnen jullie garanderen dat beschermengels heel wat werk hebben op een werf. Brousse en Brasse houden ons de hand boven het hoofd en dat is een hele geruststelling! Een woord van dank is zeker niet misplaatst.

  Tot binnen een week!

   

  Het weer: 2,9 graden, staalblauwe hemel en windstil.

  12-09-2009 om 19:17 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  11-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanariemeloen

  De tomaten beginnen schoorvoetend te blozen. Hopelijk kunnen we snel oogsten. De aubergines doen het zeer goed. We hebben ook al een grote kanariemeloen, al is hij nog groen. De paprika’s staan ook hun mannetje, dus het lijkt wel in orde te komen. Volgend jaar zal ons moestuintje op volle toeren draaien en dat is net op tijd…

  Jullie krijgen nog een paar fotootjes te zien. Van Nicole en van ons dak. Nadien zullen we af en toe nog foto’s plaatsen van de werken, maar hoe meer de afwerking nadert, hoe schaarser de foto’s zullen worden, want we willen echt wel dat onze bezoekers achterover vallen bij het zien van al dat moois. Stout hè, maar ach, jullie moeten dan maar langskomen. Daarom zijn we tenslotte een chambre d’hôtes hè…

  De werken schieten dus op. Morgen ligt het dak in principe – we hebben inmiddels geleerd het vel van de beer niet te verkopen alvorens hij geschoten is – dicht. Vandaag nog dakpannen gekuist, want we hadden ons met een kleine tweehonderdtal misteld.

   

  Het weer: Zon, windstil en 28,1 graden. 

  11-09-2009 om 19:44 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  10-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tubes

  Hard gewerkt vandaag. Het dak ligt er nu echt bijna helemaal op. Leen ging na de middag in Béziers nog extra dakpannenlijm halen, want die was bijna op. Met 40 extra tubes moeten we er wel komen, denk ik. Net gingen we nog in de straat staan om het resultaat te bekijken. De bâtisse krijgt nu echt wel vorm en we zijn zeer tevreden met het resultaat. Eens afgewerkt zal het nog mooier zijn.

   

  Het weer: 29,4 graden, een klein briesje uit het westen en staalblauwe hemel.

  10-09-2009 om 17:41 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  09-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speels
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn schrijfstijl – en dan vooral het vorige stukje dat ik schreef – is niet compatibel met vertaalmachines. Noch Chantal, noch Brigitte begrepen een woord van wat ik geschreven heb. Logisch wellicht, want mijn taalgebruik is soms misschien een beetje te speels.

  Enfin, gisteren geen blog, want gisteren waren we uitgenodigd op een verjaardagsfeestje. Ik mag niet zeggen van wie – ik heb beloofd geen namen te noemen -, maar het is een man, hij heeft de leeftijd van een pastismerk bereikt en hij gaat goed gekleed door het leven, vooral aan zijn voeten. Indien er mensen zijn die willen raden, gelieve dan jullie gissingen niet op te sturen, het is geen wedstrijdvraag en er hangt dus ook geen beloning aan vast. Wij genoten alleszins van het feestje, van het aangename gezelschap en van het hele lekkere eten. Op weg daarheen kochten we in de coôperatieve van Capestang nog een fles bubbels, rosé. Die zijn we nu aan het proeven zijn en het resultaat mag er wezen.

  Vandaag dan weer hard gewerkt. Het zal ons waarschijnlijk toch lukken om het dak tegen het einde van de week dicht te leggen. Daar zullen wij alleszins iets op drinken.

   

  Het weer: 26,7 graden, staalblauwe heel en windstil.

  P.S.: Hugo heeft een geprivilegieerd plaatsje op het terras... (zie foto)

  09-09-2009 om 19:08 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  07-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sletsen

  Leen wordt zenuwachtig van mijn geslef in de winkel. Ik geniet ervan. Op mijn zuiderse sandalen, niet helemaal vastgegespt rondsletsen. Het heeft iets douce Francerig. We gingen dus winkelen vandaag. Op zoek naar een geschikt en volkomen nutteloos geschenk voor een jarige. Cadeaus moeten nutteloos zijn, vinden wij. Anders is het zo een gedoe van gaat hij of zij het mooi vinden? Gaat hij of zij het wel gebruiken? Geen probleem, wij kiezen sowieso voor iets dat ofwel verbruik- of wegwerpbaar is.

  Deze voormiddag kleefden we nog de pannen op het dak. We zijn klaar nu om morgen het dak verder dicht te leggen. Tegen het eind van deze week moet alles er op liggen…

   

  Het weer: 25,8 graden, windstil, staalblauwe hemel. 

  07-09-2009 om 18:44 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  06-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aubergines

  Zondag, uitgeslapen, gegeten, gelezen en gerust. Dat was mijn dag. Leen deed hetzelfde, in mindere mate want ze nam er de was, de strijk en het koken bij. De man hier in huis is zeker niet van het sterke geslacht. O, ik zou het bijna vergeten. We gingen ook nog naar de tuin. Om de tomaten aan te binden en aubergines te oogsten. Vanavond eten we pasta met saus waarin eigen gekweekte aubergines zitten. Dat wordt smullen.

   

  Het weer: zalige dag. 27,3 graden, staalblauwe hemel, windstil.

  06-09-2009 om 18:53 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  05-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijpannen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Virginie is net geland in Charleroi. We kunnen terug ons gewone leefritme aannemen. Nu is ook voor ons de zomer gedaan.  Hopelijk krijgen we nog een mooie nazomer. Voor de komende dagen ziet het er alleszins goed uit. Maar goed ook, want ons dak ligt nog niet helemaal dicht. Vandaag zijn de zijpannen opgemetseld. Het ziet er heel mooi uit. Leen en ik stonden in de late namiddag het mooie werk te bewonderen. Tegen het eind van de volgende week moet het dak, met alles erop en eraan, er volledig op liggen. Dat wordt alweer een mijlpaal. Dan is het grootste en zwaarste werk achter de rug.  Hoewel, er staat ons nog één en ander te wachten. Vandaag ontdekte Leen onze witte huiswijn. Daar waren we nog naar op zoek. Dus dat is ook alweer geregeld. Hij is heel fris en lekker.

  Het weer: 24,7 graden, stralend weer, soms hevige wind.

  P.S.: nog een fotootje van ons terras, met op de achtergrond de door Leen ingevoegde muur...

  05-09-2009 om 19:31 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  04-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen

  Virginie is op bezoek. Woendsdag landde ze – niet echt zacht - op Carcassonne. Veel tijd om te bloggen is er dus niet, want er moet bijgepraat worden. We doen dat bij meerdere glazen wijn. Gisterenvoormiddag gingen Leen en Virginie naar Narbonne. In de namiddag kreeg ze een rondleiding in Cruscades en gingen ze naar Gruissan plage (Plage des Chalets waar de film 37° le matin opgenomen is).  ’s Avonds zijn we gaan eten in La Selette.  Vandaag gingen ze naar Figueres…winkelen.  Leen kocht niets, goed zo, en Virginie beperkte zich tot een gesofistikeerd t-shirt. Straks testen we een nieuw restaurant uit. L’Orpin, in Saint-Laurent de Cabreris, op aanraden van Chantal, dus ze zal ter verantwoording geroepen worden als het niet goed is.

  Nu moet ik jullie laten, want de vrouwen hebben dorst. Ze zagen mij de oren van de kop. En op de werf, de metser hij metste voort…

   

  Het weer: 26,1, veel wind (rukwinden tot 80 km per uur) en wisselend bewolkt.

  04-09-2009 om 18:01 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  01-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek

  Het zijn drukke dagen. Gisteren zijn Francis en Martine toegekomen en later op de dag ook mijn ex-collega’s Dieter en Dimitri. We hebben veel op het terras gezeten en wijntjes gedegusteerd. ’s Avonds zijn we gaan eten met Dieter, Dimitri, Martine, Francis, Gust, Ann, Joppe, Erna en Maarten en Thomas, de gelegenheidsburen van Gust en Ann. Vanmorgen omstreeks 11 uur kwamen Francis en Martine toe om te gaan proeven bij Régis Loevenbrück. Ze hebben verschillende lekkere wijntjes gekocht. Na de middag kregen we nog bezoek van Patrick en Sonja, mensen die we ooit leerden kennen bij Gust en Ann en van Joppe en Erna, die aan het genieten waren van hun laatste vakantiedag. Morgen is het terug een gewone werkdag, maar ’s avonds komt Virginie toe. Zij blijft tot en met zaterdag.

   

  Het weer: 26,5 graden, vochtig en drukkend weer, met een zacht briesje uit het Oosten. 

  01-09-2009 om 18:15 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  30-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruwbouw
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zondag en toch geen rustdag. De weersvooruitzichten voor dinsdag zijn niet bijzonder, dus werkten we vandaag. Bovendien krijgen we morgen bezoek. Martine en Francis komen en twee ex-collega’s van mij, Dieter en Dimitri. Later op de week komt Virginie.

  Enfin, de werken vorderen. Het einde van de ruwbouwwerken nadert. Leen heeft vandaag en gisteren ook weer heel hard gewerkt (zie foto). De terrasmuur is nu bijna volledig ingevoegd. Het resultaat is schitterend. Morgenvoormiddag nog naar de hofleverancier, zodat we woensdag verder kunnen werken.

   

  Het weer: 29,8 graden, een zacht briesje en staalblauwe hemel.

  30-08-2009 om 18:36 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  28-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blozen

  Straf, de beste offerte voor onze tegels komt toch wel uit Nederland zeker. Een verschil van om en bij de 5 euro per vierkante meter en geleverd in Frankrijk… Niet te geloven. Enfin, wij zijn er alleszins blij mee. De leverancier in Carcassonne heeft het op de valreep verloren van een firma bij Arnhem. Zo zie je maar dat wat zoeken op het internet behoorlijk wat kan opleveren. Leen heeft dat heel goed gedaan.

  Ook de vertegenwoordiger van de firma die de graafwerken van ons zwembad gaat uitvoeren, kwam vandaag langs. We vroegen om ook nog eens de plaats waar de parkeerplaatsen moeten komen af te graven. Voor de meerprijs kunnen we zelf geen graafmachine huren en met de hand graven is geen optie.

  En er is nieuws uit onze tuin. De eerste blozende kerstomaten staan er te blinken. Binnen een paar dagen kunnen we oogsten. Schitterend.

   

  Het weer: 28,7 graden, behoorlijk wat wind uit het westen en een blauwe hemel met af en toe wolken.

  28-08-2009 om 20:34 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  27-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gênoise

  Dakpannen kuisen, het is rustgevend, bijna therapeutisch. Ik kan het weten, want ik heb vandaag veel dakpannen gekuist. Leen daarentegen ziet meer heil in het voegen van oude muren. Het is aangenaam en je ziet resultaat. Alleen is het invoegen van de onderkant van de muren slopend voor de rug. Er is ook serieus doorgemetseld aan de ophoging van de voorgevel – nadat eerst de gênoise (een versiering met dakpannen) opgemetseld was - en verder hebben we nog een stuk van de ringbalk bovenop de nieuw gemetselde achtergevel gegoten. Goed gewerkt dus.

  Inmiddels is ook het verdict voor de tegels gevallen. We hebben gekozen en bestellen hem bij een firma in Carcassonne. Daar gaan we morgen of begin volgende week werk van maken. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar ik denk dat dat normaal is. Ondertussen heb ik ook nog advies gevraagd aan Jean-Claude, de man van Angèle en die zegt dat dat type tegel heel goed is. Hij kan het weten want hij was gans zijn leven aannemer. Gust, bij wie we voor goede raad voortdurend op schoot zitten, heeft ons geadviseerd om toch eens navraag te doen om de bezetting van de buitengevels door vakmannen te laten uitvoeren. Het is allemaal zelf te doen, maar voor sommige dingen hebben we niet het nodige materieel en daardoor zou het een immense klus worden. “Prijs vragen kost geen geld”, gaf Gust ons als goede raad. Af en toe moeten we eens met beide voetjes op de grond gezet worden en daarvoor is hij de geschikte man.

  Leen heeft ongelooflijk veel vijgen gekregen van de mama van Chantal. Ze heeft er confituur van gemaakt en die is heel lekker. Dank u mama van Chantal.

   

  Het weer: 31,6 graden, een heel licht windje uit variabele richting en staalblauwe hemel met af en toe een verloren gevlogen wit wolkje. 

  27-08-2009 om 18:48 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  26-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Solfer

  We kregen twee bezoekjes vandaag. Het eerste van Joppe en Erna, mensen die we leerden kennen bij Gust en Ann. Zij blijven nog een weekje. We gaan zeker nog eens samen op stap. Vervolgens bezoek uit Grimbergen. Van Johan en Katia en hun drie kinderen. Zij verbleven de voorbije tien dagen in Saint-Pierre la Mer en waren, “op goed vallen uit”, vorige week al langsgeweest. Spijtig genoeg waren wij toen onderweg voor onze mislukte tocht naar Pézenas. Ze stuurden ons een mailtje en we spraken vandaag af. Morgen zijn ze al terug weg…

  Op de werf werd er goed gewerkt. Pannen gekuist, de muur van het terras opgevoegd en gemetseld. We naderen het moment waarop het dak zal dichtliggen… Na de middag en na de bezoekjes nog snel naar de hofleveranciers voor snelbouwstenen. Net nog naar de tuin gereden en we hebben meeldauw. Ik heb dan maar gesolferd…

   

  Het weer: 27,8 graden, zonnig en een licht briesje uit het oosten. 

  26-08-2009 om 19:49 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  25-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegeloffertes

  De zoektocht naar een mooie vloer gaat verder. We hebben iets gevonden, maar nu vergelijken we prijzen van verschillende leveranciers. Vandaag nog twee tegelhandels bezocht in Carcassonnne. We wachten op de offertes. Verder is er vandaag niet veel gebeurd. Het was een relatieve rustdag.

   

  Het weer: het heeft gisterenavond en vandaag wat geregend. Het was vandaag bijzonder drukkend bij 26 graden, maar er viel hier net wat regen en de temperatuur zakte naar 22,4 graden. Binnen is het nog altijd 26 graden maar we hebben alles opengezet.

  25-08-2009 om 19:26 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  24-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Korting

  De dag begon iets later, want relatieve rustdag. Iets na 8 uur strompelde ik uit bed, Leen was al fris en monter, gewassen en gestreken, onvermoeibaar… Geen werf op onze planning, maar wel een bezoek aan twee grote tegelfirma’s. Eéntje bij Montpellier en de andere in Pézenas. Het was niet al te druk op de snelweg, dus bereikten we de eerste firma rond halfelf. Vrijwel onmiddellijk zagen we er de tegel die we willen. De firma doet een serieuze inspanning, geeft ons 40 procent en daarbovenop nog eens een korting van 4 euro per vierkante meter. We waren onder de indruk van al die kortingen. Ons motto is echter altijd alles te laten bezinken alvorens beslissingen te nemen en maar goed ook…zo bleek achteraf. We bezochten dus ook nog de winkel in Pézenas, maar daar vonden we niets naar onze smaak.  Terug thuis begonnen we rond te bellen naar winkels in België en Nederland en wat bleek, de brutoprijs van de tegel was daar veel lager. Mochten die mensen ons een korting geven van 40 procent, dan komen we aan veel interessantere prijzen. Enfin, we krijgen morgen een definitieve bevestiging van de Belgische leverancier, we zien wel.

   

  Het weer: bewolkt en drukkend bij 27,6 graden. Er staat een licht briesje.

  24-08-2009 om 17:26 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)


  Onze Bâtisse opent in juni 2010
  Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
  Mail: labatissedudelice@gmail.com

  Archief per week
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 17/12-23/12 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Hieronder staan
  foto's van ons
  dorp Cruscades.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!