Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
 • Image
 • Bru
 • Bebelle bis
 • Ouveillan
 • Bebelle
  Hieronder staan foto's
  van onze Bâtisse.
  De traktor is van de
  buren...spijtig!
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  La Bâtisse du Délice
  Chambres et table d'hôtes
  10-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tubes

  Hard gewerkt vandaag. Het dak ligt er nu echt bijna helemaal op. Leen ging na de middag in Béziers nog extra dakpannenlijm halen, want die was bijna op. Met 40 extra tubes moeten we er wel komen, denk ik. Net gingen we nog in de straat staan om het resultaat te bekijken. De bâtisse krijgt nu echt wel vorm en we zijn zeer tevreden met het resultaat. Eens afgewerkt zal het nog mooier zijn.

   

  Het weer: 29,4 graden, een klein briesje uit het westen en staalblauwe hemel.

  10-09-2009 om 17:41 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  09-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speels
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn schrijfstijl – en dan vooral het vorige stukje dat ik schreef – is niet compatibel met vertaalmachines. Noch Chantal, noch Brigitte begrepen een woord van wat ik geschreven heb. Logisch wellicht, want mijn taalgebruik is soms misschien een beetje te speels.

  Enfin, gisteren geen blog, want gisteren waren we uitgenodigd op een verjaardagsfeestje. Ik mag niet zeggen van wie – ik heb beloofd geen namen te noemen -, maar het is een man, hij heeft de leeftijd van een pastismerk bereikt en hij gaat goed gekleed door het leven, vooral aan zijn voeten. Indien er mensen zijn die willen raden, gelieve dan jullie gissingen niet op te sturen, het is geen wedstrijdvraag en er hangt dus ook geen beloning aan vast. Wij genoten alleszins van het feestje, van het aangename gezelschap en van het hele lekkere eten. Op weg daarheen kochten we in de coôperatieve van Capestang nog een fles bubbels, rosé. Die zijn we nu aan het proeven zijn en het resultaat mag er wezen.

  Vandaag dan weer hard gewerkt. Het zal ons waarschijnlijk toch lukken om het dak tegen het einde van de week dicht te leggen. Daar zullen wij alleszins iets op drinken.

   

  Het weer: 26,7 graden, staalblauwe heel en windstil.

  P.S.: Hugo heeft een geprivilegieerd plaatsje op het terras... (zie foto)

  09-09-2009 om 19:08 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  07-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sletsen

  Leen wordt zenuwachtig van mijn geslef in de winkel. Ik geniet ervan. Op mijn zuiderse sandalen, niet helemaal vastgegespt rondsletsen. Het heeft iets douce Francerig. We gingen dus winkelen vandaag. Op zoek naar een geschikt en volkomen nutteloos geschenk voor een jarige. Cadeaus moeten nutteloos zijn, vinden wij. Anders is het zo een gedoe van gaat hij of zij het mooi vinden? Gaat hij of zij het wel gebruiken? Geen probleem, wij kiezen sowieso voor iets dat ofwel verbruik- of wegwerpbaar is.

  Deze voormiddag kleefden we nog de pannen op het dak. We zijn klaar nu om morgen het dak verder dicht te leggen. Tegen het eind van deze week moet alles er op liggen…

   

  Het weer: 25,8 graden, windstil, staalblauwe hemel. 

  07-09-2009 om 18:44 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  06-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aubergines

  Zondag, uitgeslapen, gegeten, gelezen en gerust. Dat was mijn dag. Leen deed hetzelfde, in mindere mate want ze nam er de was, de strijk en het koken bij. De man hier in huis is zeker niet van het sterke geslacht. O, ik zou het bijna vergeten. We gingen ook nog naar de tuin. Om de tomaten aan te binden en aubergines te oogsten. Vanavond eten we pasta met saus waarin eigen gekweekte aubergines zitten. Dat wordt smullen.

   

  Het weer: zalige dag. 27,3 graden, staalblauwe hemel, windstil.

  06-09-2009 om 18:53 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  05-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijpannen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Virginie is net geland in Charleroi. We kunnen terug ons gewone leefritme aannemen. Nu is ook voor ons de zomer gedaan.  Hopelijk krijgen we nog een mooie nazomer. Voor de komende dagen ziet het er alleszins goed uit. Maar goed ook, want ons dak ligt nog niet helemaal dicht. Vandaag zijn de zijpannen opgemetseld. Het ziet er heel mooi uit. Leen en ik stonden in de late namiddag het mooie werk te bewonderen. Tegen het eind van de volgende week moet het dak, met alles erop en eraan, er volledig op liggen. Dat wordt alweer een mijlpaal. Dan is het grootste en zwaarste werk achter de rug.  Hoewel, er staat ons nog één en ander te wachten. Vandaag ontdekte Leen onze witte huiswijn. Daar waren we nog naar op zoek. Dus dat is ook alweer geregeld. Hij is heel fris en lekker.

  Het weer: 24,7 graden, stralend weer, soms hevige wind.

  P.S.: nog een fotootje van ons terras, met op de achtergrond de door Leen ingevoegde muur...

  05-09-2009 om 19:31 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  04-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen

  Virginie is op bezoek. Woendsdag landde ze – niet echt zacht - op Carcassonne. Veel tijd om te bloggen is er dus niet, want er moet bijgepraat worden. We doen dat bij meerdere glazen wijn. Gisterenvoormiddag gingen Leen en Virginie naar Narbonne. In de namiddag kreeg ze een rondleiding in Cruscades en gingen ze naar Gruissan plage (Plage des Chalets waar de film 37° le matin opgenomen is).  ’s Avonds zijn we gaan eten in La Selette.  Vandaag gingen ze naar Figueres…winkelen.  Leen kocht niets, goed zo, en Virginie beperkte zich tot een gesofistikeerd t-shirt. Straks testen we een nieuw restaurant uit. L’Orpin, in Saint-Laurent de Cabreris, op aanraden van Chantal, dus ze zal ter verantwoording geroepen worden als het niet goed is.

  Nu moet ik jullie laten, want de vrouwen hebben dorst. Ze zagen mij de oren van de kop. En op de werf, de metser hij metste voort…

   

  Het weer: 26,1, veel wind (rukwinden tot 80 km per uur) en wisselend bewolkt.

  04-09-2009 om 18:01 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  01-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek

  Het zijn drukke dagen. Gisteren zijn Francis en Martine toegekomen en later op de dag ook mijn ex-collega’s Dieter en Dimitri. We hebben veel op het terras gezeten en wijntjes gedegusteerd. ’s Avonds zijn we gaan eten met Dieter, Dimitri, Martine, Francis, Gust, Ann, Joppe, Erna en Maarten en Thomas, de gelegenheidsburen van Gust en Ann. Vanmorgen omstreeks 11 uur kwamen Francis en Martine toe om te gaan proeven bij Régis Loevenbrück. Ze hebben verschillende lekkere wijntjes gekocht. Na de middag kregen we nog bezoek van Patrick en Sonja, mensen die we ooit leerden kennen bij Gust en Ann en van Joppe en Erna, die aan het genieten waren van hun laatste vakantiedag. Morgen is het terug een gewone werkdag, maar ’s avonds komt Virginie toe. Zij blijft tot en met zaterdag.

   

  Het weer: 26,5 graden, vochtig en drukkend weer, met een zacht briesje uit het Oosten. 

  01-09-2009 om 18:15 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  30-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruwbouw
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zondag en toch geen rustdag. De weersvooruitzichten voor dinsdag zijn niet bijzonder, dus werkten we vandaag. Bovendien krijgen we morgen bezoek. Martine en Francis komen en twee ex-collega’s van mij, Dieter en Dimitri. Later op de week komt Virginie.

  Enfin, de werken vorderen. Het einde van de ruwbouwwerken nadert. Leen heeft vandaag en gisteren ook weer heel hard gewerkt (zie foto). De terrasmuur is nu bijna volledig ingevoegd. Het resultaat is schitterend. Morgenvoormiddag nog naar de hofleverancier, zodat we woensdag verder kunnen werken.

   

  Het weer: 29,8 graden, een zacht briesje en staalblauwe hemel.

  30-08-2009 om 18:36 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  28-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blozen

  Straf, de beste offerte voor onze tegels komt toch wel uit Nederland zeker. Een verschil van om en bij de 5 euro per vierkante meter en geleverd in Frankrijk… Niet te geloven. Enfin, wij zijn er alleszins blij mee. De leverancier in Carcassonne heeft het op de valreep verloren van een firma bij Arnhem. Zo zie je maar dat wat zoeken op het internet behoorlijk wat kan opleveren. Leen heeft dat heel goed gedaan.

  Ook de vertegenwoordiger van de firma die de graafwerken van ons zwembad gaat uitvoeren, kwam vandaag langs. We vroegen om ook nog eens de plaats waar de parkeerplaatsen moeten komen af te graven. Voor de meerprijs kunnen we zelf geen graafmachine huren en met de hand graven is geen optie.

  En er is nieuws uit onze tuin. De eerste blozende kerstomaten staan er te blinken. Binnen een paar dagen kunnen we oogsten. Schitterend.

   

  Het weer: 28,7 graden, behoorlijk wat wind uit het westen en een blauwe hemel met af en toe wolken.

  28-08-2009 om 20:34 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  27-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gênoise

  Dakpannen kuisen, het is rustgevend, bijna therapeutisch. Ik kan het weten, want ik heb vandaag veel dakpannen gekuist. Leen daarentegen ziet meer heil in het voegen van oude muren. Het is aangenaam en je ziet resultaat. Alleen is het invoegen van de onderkant van de muren slopend voor de rug. Er is ook serieus doorgemetseld aan de ophoging van de voorgevel – nadat eerst de gênoise (een versiering met dakpannen) opgemetseld was - en verder hebben we nog een stuk van de ringbalk bovenop de nieuw gemetselde achtergevel gegoten. Goed gewerkt dus.

  Inmiddels is ook het verdict voor de tegels gevallen. We hebben gekozen en bestellen hem bij een firma in Carcassonne. Daar gaan we morgen of begin volgende week werk van maken. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar ik denk dat dat normaal is. Ondertussen heb ik ook nog advies gevraagd aan Jean-Claude, de man van Angèle en die zegt dat dat type tegel heel goed is. Hij kan het weten want hij was gans zijn leven aannemer. Gust, bij wie we voor goede raad voortdurend op schoot zitten, heeft ons geadviseerd om toch eens navraag te doen om de bezetting van de buitengevels door vakmannen te laten uitvoeren. Het is allemaal zelf te doen, maar voor sommige dingen hebben we niet het nodige materieel en daardoor zou het een immense klus worden. “Prijs vragen kost geen geld”, gaf Gust ons als goede raad. Af en toe moeten we eens met beide voetjes op de grond gezet worden en daarvoor is hij de geschikte man.

  Leen heeft ongelooflijk veel vijgen gekregen van de mama van Chantal. Ze heeft er confituur van gemaakt en die is heel lekker. Dank u mama van Chantal.

   

  Het weer: 31,6 graden, een heel licht windje uit variabele richting en staalblauwe hemel met af en toe een verloren gevlogen wit wolkje. 

  27-08-2009 om 18:48 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  26-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Solfer

  We kregen twee bezoekjes vandaag. Het eerste van Joppe en Erna, mensen die we leerden kennen bij Gust en Ann. Zij blijven nog een weekje. We gaan zeker nog eens samen op stap. Vervolgens bezoek uit Grimbergen. Van Johan en Katia en hun drie kinderen. Zij verbleven de voorbije tien dagen in Saint-Pierre la Mer en waren, “op goed vallen uit”, vorige week al langsgeweest. Spijtig genoeg waren wij toen onderweg voor onze mislukte tocht naar Pézenas. Ze stuurden ons een mailtje en we spraken vandaag af. Morgen zijn ze al terug weg…

  Op de werf werd er goed gewerkt. Pannen gekuist, de muur van het terras opgevoegd en gemetseld. We naderen het moment waarop het dak zal dichtliggen… Na de middag en na de bezoekjes nog snel naar de hofleveranciers voor snelbouwstenen. Net nog naar de tuin gereden en we hebben meeldauw. Ik heb dan maar gesolferd…

   

  Het weer: 27,8 graden, zonnig en een licht briesje uit het oosten. 

  26-08-2009 om 19:49 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  25-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegeloffertes

  De zoektocht naar een mooie vloer gaat verder. We hebben iets gevonden, maar nu vergelijken we prijzen van verschillende leveranciers. Vandaag nog twee tegelhandels bezocht in Carcassonnne. We wachten op de offertes. Verder is er vandaag niet veel gebeurd. Het was een relatieve rustdag.

   

  Het weer: het heeft gisterenavond en vandaag wat geregend. Het was vandaag bijzonder drukkend bij 26 graden, maar er viel hier net wat regen en de temperatuur zakte naar 22,4 graden. Binnen is het nog altijd 26 graden maar we hebben alles opengezet.

  25-08-2009 om 19:26 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  24-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Korting

  De dag begon iets later, want relatieve rustdag. Iets na 8 uur strompelde ik uit bed, Leen was al fris en monter, gewassen en gestreken, onvermoeibaar… Geen werf op onze planning, maar wel een bezoek aan twee grote tegelfirma’s. Eéntje bij Montpellier en de andere in Pézenas. Het was niet al te druk op de snelweg, dus bereikten we de eerste firma rond halfelf. Vrijwel onmiddellijk zagen we er de tegel die we willen. De firma doet een serieuze inspanning, geeft ons 40 procent en daarbovenop nog eens een korting van 4 euro per vierkante meter. We waren onder de indruk van al die kortingen. Ons motto is echter altijd alles te laten bezinken alvorens beslissingen te nemen en maar goed ook…zo bleek achteraf. We bezochten dus ook nog de winkel in Pézenas, maar daar vonden we niets naar onze smaak.  Terug thuis begonnen we rond te bellen naar winkels in België en Nederland en wat bleek, de brutoprijs van de tegel was daar veel lager. Mochten die mensen ons een korting geven van 40 procent, dan komen we aan veel interessantere prijzen. Enfin, we krijgen morgen een definitieve bevestiging van de Belgische leverancier, we zien wel.

   

  Het weer: bewolkt en drukkend bij 27,6 graden. Er staat een licht briesje.

  24-08-2009 om 17:26 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  23-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voegen

  Gisteren begon het bij mij overal te kraken. De vermoeidheid van het slepen met beton begint zijn tol te eisen. Enfin, we hebben toch nog kunnen werken en de ringbalken zijn gegoten. In de namiddag deden we een tweede poging om in de tegelwinkel in Pézenas te geraken, maar vergeefs, want al in Coursan zat het verkeer muurvast. Een bezoek aan nog een andere tegelwinkel in Narbonne leverde niets op. ’s Avonds waren we uitgenodigd door Renée en Stéphan bij La Selette. We hebben heel lekker gegeten en gedronken.

  Vandaag hebben we ook gewerkt, want dinsdag is er slecht weer voorspeld en zullen we wellicht niets kunnen doen. We hebben ons beperkt tot minder zwaar werk, hoewel. Metselen, dakpannen kleven en Leen begon met het invoegen van de muur van het terras en het moet gezegd zijn, het resultaat is mooi (zie foto). Deze namiddag was ik enkel nog te motiveren tot een goede siësta en dat is mij ook heel goed gelukt. Verder nog gekeken naar de wereldkampioenschappen atletiek – kampioenschappen die we deze week ’s avonds volgden op de computer en op ons terras, echte zuiderlingen.

   

  Het weer: 31,8 graden, windstil (maar dan ook geen zuchtje) en staalblauwe hemel.

   

  23-08-2009 om 20:08 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  21-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegelkwesties

  Het verhaal van de carrelage kreeg een onverwachte wending. Om hem nog eens te bewonderen ging Leen eens kijken op de site van de producent. Wat blijkt, deze tegel is niet gekleurd in de massa en dus niet geschikt voor ons. We moeten dus op zoek naar een alternatief. Misschien keren we gewoon terug naar onze eerste keuze, enfin we zien wel.

  Alleszins trokken we deze namiddag, na de werken op de werf, naar Pézenas, waar een grote tegelwinkel is. Net voorbij Narbonne meldde de verkeersradio dat er vanmorgen een ongeval met 3 vrachtwagens gebeurd was tussen Béziers en Montpellier. Het zou drie uur duren om vanuit Béziers in Montpellier te geraken, dus onbegonnen werk. We probeerden nog eventjes binnendoor, maar ook dat was geen goed plan. We zijn onverrichterzake teruggekeerd. Op de terugweg sprongen we nog binnen in een andere winkel, maar daar vonden we niet veel soeps.

   

  Het weer: 33,6 graden, een beetje meer wind uit het westen en staalblauwe hemel.

  21-08-2009 om 19:12 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  20-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Band

  Ik had het snode plan opgevat om in de namiddag nog wat verder te werken. We hadden namelijk wat tijd verloren, omdat één van de banden van de benne van Christian ontplofte. De hitte en het gewicht van het puin dat we erin keilden, waren duidelijk van het goede teveel. Dus de werf stagneerde op het verder afbreken van de laatste resten dak – toch nog goed voor een heleboel puin – dus van bekisten kwam niets in huis. Mijn hele plan om in de namiddag verder te werken werd gefnuikt door de hitte. Boven is het onhoudbaar bij 32,1 graden, zelfs met een hoed. Dus trokken we naar onze hofleverancier in Narbonne en haalden er nog wat snelbouwstenen. Terzelfdertijd maakten we van de gelegenheid gebruik om nog eens voor carrelage te kijken en prijzen te vergelijken. De eerste leverancier geeft ons nu uiteindelijk 7 procent korting en daarmee is hij duidelijk de goedkoopste. Vooral ook omdat hij gratis levert. De beslissing zal dus eerstdaags vallen.

  Eens thuis hebben we nog snel de stenen uitgeladen en vluchtten we naar binnen. De ventilator draait hier op volle toeren. Ons zwembad en de klimaatregeling zouden nu echt wel goed van pas komen.

   

  Het weer: 32,1 graden, een heel klein beetje wind met tussenpozen en staalblauwe hemel.

   

  20-08-2009 om 19:08 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  19-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekko

  We werkten vandaag letterlijk de pannen van het dak. Er liggen geen pannen meer op, enfin toch geen oude meer. Tijdens de werken ontdekten we twee gekkonesten. Ze zaten onder de pannen bovenop de oude muren. Leen heeft twee kleine pas uitgekomen gekko’s van een wisse dood gered. Hopelijk worden de diertjes opgevangen door hun mama. Op 10 uur kwamen Brigitte en Patrick op de koffie en ze brachten ons een heerlijk ontbijt in de vorm van kleine koffiekoeken. Heerlijk. Spijtig dat ze morgen al terug naar Pau vertrekken, maar we spraken af dat we eens het dak op onze bâtisse ligt, we er een paar dagen tussenuit nemen om hen te bezoeken.

  Na de middag bestelden we ons zwembad. Klein maar fijn, maar met tegenstroom zodat er toch gezwommen kan worden. De plaatsing is voorzien op 1 december. Nadien nog snelbouwstenen gekocht en fruit gehaald.

  In de late namiddag trokken we nog naar het strand. Ik had dringend behoefte aan wat afkoeling en die vond ik amper in de zee. Het water was echt heerlijk, iets te warm zelfs.

   

  Het weer: 33,4 graden, een klein beetje wind en staalblauwe hemel.  19-08-2009 om 20:14 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  18-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeil

  Ondanks de hitte hebben we goed gewerkt vandaag. We begonnen met de afbraak van het laatste deel van het oude dak. Dat is het stuk waaronder we momenteel wonen, dus hopelijk blijft de regen uit. Niet dat het zo erg zou zijn mocht het eens eventjes regenen, maar langdurige regenval zou toch voor problemen kunnen zorgen. En precies nu begint het te overtrekken. Ik heb een zeil gespannen, maar we zien wel of dat zal volstaan.

  Morgen de rest van de afbraak.

   

  Het weer: 34,6 graden, windstil en heldere hemel. Nu komen er wat wolken opzetten…

  18-08-2009 om 18:54 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  17-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bistro
  Maandag,  voor ons is dat hetzelfde dan zondag voor jullie. Rustdag dus. Ik heb vanmorgen wat huishouden gedaan en Harry heeft langer geslapen. Deze middag hadden we afgesproken met Ann en Gust en Veerle en Pierre om te gaan eten in La Guinguette. Dat is een zomerrestaurant in Argens-Minervois; buiten eten onder de bomen langs het Canal du Midi. Een gewone bistro zullen we maar zeggen, niet echt een aanrader en ik denk niet dat we daar nog naartoe zullen gaan. Het probleem hier is dat de restaurants vaak van eigenaar veranderen en dan verandert het restaurant ook natuurlijk. Het was wel weer zeer fijn om onze vrienden terug te zien, altijd een feest! 
  Vanavond zijn we dan nog naar de moestuin gegaan om de kraan van de goute à goute open te draaien. Onze tomaten groeien als kolen. Ongelooflijk.Hopen dat we binnenkort van onze eigen oogst kunnen eten.

  Het weer : puffen en zweten : 36,4  (in de schaduw). Morgen zou het nog warmer worden.....

  17-08-2009 om 20:51 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  16-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Torentje
  We hadden bezoek vandaag. Brigitte en Patrick en de nonkel en tante van Brigitte - Jean-Claude en Angèle - kwamen vanmiddag eten. Gewone Belgische kost, enfin gewoon, eerst een torentje van aubergine met zijn kaviaar, dan stoofvlees met frietjes, dan kaasschotel en vervolgens een door Leen gemaakte nougatinetaart. Dat alles overgoten met Belgisch bier en Franse wijn. Aangezien het zo gezellig was, bleven ze ook 's avonds eten. Angèle maakte een lekkere flan van courgettes en Leen voegde daar nog een gerechtje met ricotta en twee verschillende salades aan toe. Nadien alweer kaas en als afsluiter een koffietje. Het was een heel gezellige dag...

  Het weer: 34,4 graden en windstil. Staalblauwe hemel en tegen de avond aan wat bewolking

  16-08-2009 om 23:39 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)


  Onze Bâtisse opent in juni 2010
  Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
  Mail: labatissedudelice@gmail.com

  Archief per week
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 17/12-23/12 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Hieronder staan
  foto's van ons
  dorp Cruscades.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!