Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
 • Image
 • Bru
 • Bebelle bis
 • Ouveillan
 • Bebelle
  Hieronder staan foto's
  van onze Bâtisse.
  De traktor is van de
  buren...spijtig!
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  La Bâtisse du Délice
  Chambres et table d'hôtes
  24-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnkaart

  Het was een mooie degustatie gisterenavond. Het was te doen bij La Combe Grande  in Camplong. De hele reeks die we proefden was lekker, dus dit domein staat vanaf volgend jaar zeker op onze wijnkaart. De mensen waren hartelijk, gaven professionele uitleg voor kenners en mindere kenners en hadden een heel assortiment aan hapjes voorzien: pizza, brood met paté, olijven, tomaten, bloedworst, op de barbecue gebakken worst… We werden ook alvast uitgenodigd voor een proeverij in december, voor een nieuwe cuvée. Na de degustatie waren we – samen met Chantal – uitgenodigd bij Brigitte en Patrick voor lekkere vissoep, met kaas en lekkere zelfgemaakte taart achteraf. Vanavond houden we het rustig, want het is de voorbije dagen al wat te druk geweest. Morgen is het terug feest in Cruscades, Fête du Vin met name. De voorbereidingen zijn volop aan de gang, maar wij helpen dit jaar niet mee, omdat we wat moeten doorwerken. De burgemeester vroeg mij foto’s te maken, maar ik kan niet, dus schakel ik enerzijds Christian en anderzijds Brigitte in om foto’s te maken. Ik zal ze achteraf dan wel bewerken. We hebben de vlag uitgehangen.

  Op de werf zijn er weer mooie vorderingen gemaakt. De eerste rij onderdak ligt vastgevezen en de tweede rij pannen is vastgemetseld. De schouw is binnenin voorzien van een buis in inox dus de afwerking is direct klaar. Dat biedt heel wat voordelen, niet in het minst dat we niet op het dak moeten staan…

   

  Het weer: het is nu 32,4 graden en de temperatuur stijgt nog. Staalblauwe hemel in de voormiddag en nu komen er weer wat wolken opzetten. Er is ook wat wind. 

  24-07-2009 om 17:27 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  23-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aimer

  Gisterenavond zijn Willy (voor de niet-Nederlanders: Willy is een afkorting van Wilhelmina) en Pierre op bezoek geweest. Willy is altijd kinderpsycholoog geweest en Pierre was zeeloods. Hij zag de hele wereld vanop de zee. Ze kwamen aperitieven maar bleven uiteindelijk ook een hapje eten en het werd alweer een fantastische zomeravond. Zo gaat dat hier nu eenmaal. De zomeravonden zijn hier schitterend.

  Het was dan ook iets moeilijker dan gewoonlijk om deze ochtend uit bed te stappen, maar iets na zevenen stonden we toch te blinken op onze werf. We trokken de golfplaten van ons onderdak naar boven, goten beton en bereidden de werf voor op het metselwerk van morgen. Om één uur was het al terug te warm om te werken, dus gingen we aan tafel om in de vroege namiddag nog wat tomaten en aubergines te planten in ons tuintje.

  Régis Loevenbrück kwam net nog wijn leveren. Toen hij binnenkwam in ons klein voorlopig appartementje zei hij iets heel moois: “Vous vivez ici? Vous devez vous aimer!” Hij was wel onder de indruk van het werk dat hier al verricht is. Willy en Pierre trouwens ook, hoewel ook zij behoorlijk wat renovatiewerk verrichten in hun eigen huis.

   

  Het weer: de wind is gedraaid en komt terug uit het westen. Het werd 33,9 graden, maar de temperatuur is draaglijker, omdat de lucht droog is. Er staat een zacht briesje en de lucht is blauw met witte wolken.

  23-07-2009 om 18:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  22-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kers
  Heel goed gewerkt vandaag. De snipperdagen hadden duidelijk deugd gedaan. Om iets na 7 begonnen en om halfvijf gestopt. Het weer liet het toe om door te werken, dus maakten we daar gretig gebruik van. De zwaarste balken van het oude dakgebinte zijn eindelijk geschiedenis. Ze liggen in de tuin van Christian. Wij hebben er geen plaats voor. Verder zijn de zijpannen aangemetst, zodat we eindelijk golfplaten kunnen leggen. Ook nog bekistingen gemaakt voor de ringbalk op de oude muur, dus morgen wordt er zeker beton gegoten. En de muur aan het terras is klaar. Enfin, hij moet nog mooi gevoegd worden, maar het moeilijkste werk zit er op. En het ziet er goed uit en als kers op de taart houdt hij ook nog behoorlijk wat wind tegen, zodat het hier 's ochtends, in de vroege namiddag en 's avonds heerlijk toeven zal zijn op ons terras. 
  Straks krijgen we nog bezoek van twee Nederlanders, die hier in het dorp wonen. Ze hebben de plaatselijke bakkerswinkel omgebouwd tot woning en wonen nu drie maanden hier, dan weer drie maanden in Nederland en dan weer drie maanden hier...

  Het weer: 28,2 graden met een briesje van over de zee, dus was het wel wat vochtig. Geen staalblauwe hemel, wisselend bewolkt.


  22-07-2009 om 18:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  21-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ann

  Het is een bijzondere dag vandaag. Ann van Gust verjaart. We hebben bij wijze van geschenk een etentje gepland. We hebben ballonnen aan de voordeur en onder de parasol gehangen en een tekstband met “Joyeux Anniversaire” tegen de muur gespijkerd. Daarnet belden we haar nog om “Lang zal ze leven”  te zingen en ze had een vermoeden dat we in het complot betrokken waren, dus we zijn benieuwd hoe ze straks zal reageren. Veerle en Pierre zijn trouwens ook van de partij.

  Op het menu: eerst een flesje schuimwijn, dan een tomatentaartje en dan mosselen met frietjes. Voor het dessert hebben Veerle en Pierre gezorgd. Ze stuurden net nog een tekstberichtje om  te  zeggen dat ze wat later zullen zijn, want ze zijn de taart vergeten  thuis…

   

  Het weer: overwegend wolken, maar het belooft warm te worden. Toch om en bij de 27 graden voorspelt meteofrance. In de namiddag zouden we de zon meer te zien krijgen.

  21-07-2009 om 11:46 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  20-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druk

  Ons sociale leven is bijzonder druk. Gisteren hadden we Pierre en Eliane Fil op bezoek. Het was een gezellige namiddag, zoals steeds met deze mensen. Tegen de avond aan gingen we naar onze tuin om de plantjes water te geven. Daar liepen we Brigitte en Patrick tegen het lijf die ons prompt uitnodigden voor het aperitief en tenslotte ook nog voor het eten. Het werd laat, te laat. Vandaag kwam Bob met zijn vrouw Helena en dochtertje Astrid langs. Iets voor de middag namen we het aperitief en schoven we aan tafel. Het was lekker weer, dus genoten we van ons terras. Alweer een heerlijke namiddag en opnieuw hele toffe mensen leren kennen. Vanavond gingen we nog naar de tuin en alweer liepen we Brigitte en Patrick tegen het lijf. Deze keer werden we uitgenodigd voor de koffie met als gevolg dat we net thuis zijn. Het is inmiddels 22 uur. De zomers zijn druk in het zuiden.

   

  Het weer: gisteren was het prachtig weer, stralend blauwe hemel bij 30 graden. Vandaag hetzelfde weer bij 30,1 graden maar tegen de avond aan draaide de wind en kwamen de wolken opzetten.

  20-07-2009 om 22:04 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  18-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kettingzaag

  Er is weer goed gewerkt vandaag. Mocht de kettingzaag ons op het laatste nippertje niet in de steek gelaten hebben, dan zou de dragende balk van het oude dak nu geschiedenis zijn. De kettingzaag had er echter genoeg van en gaf voorlopig de geest. De balk is ontmanteld, maar hij ligt nog in twee gezaagd op de beton. Een grote vooruitgang dus. Verder hebben we nog een deel van het dak en een heleboel bijhorend puin weggewerkt.

  In de namiddag nog een beetje Tour gekeken en in de tuin de tomaten die een scheut kregen gaan aanbinden.

   

  Het weer: 27,2 graden, behoorlijk wat wind uit het westen (met rukwinden) en blauwe lucht met witte wolkjes.

  18-07-2009 om 18:49 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  17-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blend

  Een gewone werkdag. Bekistingen verwijderd en eventjes de mooie beton bewonderd. Dan nog een derde van het dak weggenomen. Ondertussen ook de nieuwe wijnen van Régis Loevenbrück gaan proeven. De moeite. Meteen wat wijn meegenomen, want lekkere wijn heb je nooit teveel: Cabernet-Sauvignon, Merlot, Blend Rouge en Blend Rosé. We deden een poging om niet teveel te slikken tijdens de degustatie, maar dat viel niet mee. Na het proeven nog een goed uur doorgewerkt. Dan gegeten, alweer een heerlijk slaatjesbord met enerzijds tartaar van tomaten en anderzijds komkommer met feta. Fris en heel lekker.

  Na de middag was het dan tijd om nog wat boodschappen te doen voor de werf. Fijn zand, een binnenband voor onze kruiwagen, een loden afdichting voor de schouw en snel ook nog een kraantje voor ons bewateringssysteem van de tuin. Van de rit van de Tour heb ik niet veel gezien, maar ik denk dat ik ook niet zo heel veel miste.

   

  Het weer: fris, 24,5 graden bij een stevige wind uit het zuidwesten. Wisselend bewolkt en af en toe viel er zelfs een verloren gevlogen regendruppel.

  17-07-2009 om 18:55 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  16-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's

  Het werk op de werf beschrijven, het wordt ééntonig. Leen maakte daarom vandaag foto’s: van het uitzicht dat we hebben vanop ons dak, van het uitzicht van onze werf (ondermeer de muur aan het terras en de bovenverdieping) en van onze eerste geoogste tomaat. Geniet ervan.

   

  Het weer: deze voormiddag grijs en miezerig. Tegen de middag klaarde het op en werd het 29,5 graden. De weinige wind komt nog altijd van over de zee, niet gunstig dus.  16-07-2009 om 19:23 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  15-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reservatie

  Onze eerste reservatie is binnen. Als dat geen goed nieuws is. Het zijn trouwe lezers van onze blog. Zij krijgen het reservatiecontract met nummer 1. Als het van hen mag, zullen we dat inkaderen. Toch wel een mijlpaal in de geschiedenis van La Bâtisse du Délice.

  Maandagavond was het hier feest voor de nationale feestdag, ‘Le Quatorze Juillet’ werd gevierd op 13 juli. We gingen kijken naar het vuurwerk, maar daar lieten we het bij, want met mijn rugprobleem is het niet goed om lang op een stoel te zitten. Het vuurwerk was opnieuw heel mooi en het blijft wel heel gezellig om met zo weinig volk  naar vuurwerk  te kunnen kijken. Gisteren was er dan nog een volleybaltornooi, de traditionele optocht naar het monument, het aperitief en in de namiddag nog een petanquetornooi en spelen voor de kinderen. Wij bleven stilletjes thuis en keken naar de Tour. Gisteren was het trouwens niet zo een schitterend weer. Drukkend warm, overtrokken met zon in de namiddag en deze nacht heeft het dan ook behoorlijk geonweerd. De twee betonnen vloeren houden de regen blijkbaar toch  goed tegen, want op de benedenverdieping  bleef het droog.

  Vandaag hebben we voornamelijk beton gegoten. In de namiddag plantten we nog 24 tomaten. Roma’s, die niet geleid moeten worden, want  dat worden vaste struiken. Verder plantten we nog canariegele meloenen en gewone Charantais.

  Inmiddels leven Nicole en Hugo – onze poezen – hun gewone leventje verder. Dat is dan vooral eten, slapen, wat rond het huis sluipen (in het geval van Hugo heel veel vechten met belagers), de werf komen inspecteren en nog maar slapen. Nicole profiteert er nu van dat ik naar de Tourritten kijk om op mijn schoot te komen liggen. Het is zo een dotje. Deze nacht heeft Hugo een nachtmerrie gehad. Hij was helemaal zijn kluts kwijt volgens Leen.

  Leen die maakt momenteel volop confituur voor de gasten. Kwestie van voldoende verschillende smaken te kunnen aanbieden bij het ontbijt. Ze maakte er al van abrikozen (gekregen van mensen uit het dorp – de nonkel en tante van Brigitte en Patrick), van abrikozen en nectarinen, van witte nectarinen en dan natuurlijk ook die van kersen die ze eerder deze maand al maakte. Het smaakt allemaal heerlijk.

   

  Het weer: 32,4 graden, windstil en staalblauwe lucht. 

  15-07-2009 om 18:22 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  13-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijdverlies

  Een mens kan nogal wat tijd verliezen. Deze namiddag deden we werfboodschappen bij de hofleverancier. Het was er verschrikkelijke druk en het was dus wachten geblazen. We kochten ondermeer 40 platen voor het onderdak. Eerst wachten voor de bestelbon, dan wachten aan de kassa en tenslotte wachten op de man met de vorkheftruck die de platen tot aan onze camionette bracht. Samen met nog een paar andere boodschappen spendeerden we de hele namiddag  in Narbonne.

  In de voormiddag maakte ik nog wat bekistingen, maar veel is het uiteindelijk niet geworden. Sharon sprong nog binnen en het heeft hier ook een tijdje geregend.

  Straks lekker eten en genieten van een rustige avond.

   

  Het weer: overtrokken met  lichte regenval in de voormiddag. 25,2 graden, vochtig en nagenoeg windstil. De weinige wind die er dan toch is, komt van over de zee en dat deugt niet.

  13-07-2009 om 18:26 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  12-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeken

  De mama en zus van Leen vertrokken deze ochtend heel vroeg terug naar huis. We namen gisterenavond afscheid. Tijd terug voor de routine. Morgen wordt er opnieuw gewerkt, maar vandaag was het Tourdag. De rit met de Tourmalet mocht ik niet missen. Er gebeurde niet veel bijzonders, maar dat kan je op voorhand niet weten. Ik ben ook nog even naar de tuin geweest om het bevloeiingssysteem nog wat aan te  passen en voor de rest was het luieren. Leen deed heel wat huishoudelijk werk, zoals steeds op zondag en ze maakte ook confituur van abrikozen en nectarinen, lekker. Ze is ook begonnen met de administratie voor onze Chambres d’Hôtes. Ze heeft een boekingsagenda en reservatiecontract opgesteld. We gaan dat alles laten nalezen door Chantal, want zij moet haar fiat geven over ons taalgebruik. Boeken kan vanaf nu voor een verblijf vanaf juni volgend jaar. Spannend!

  Straks zijn we uitgenodigd bij Brigitte en Patrick. We kijken uit naar een gezellige avond. Dinsdag is het hier nationale feestdag, le Quatorze Juillet, dus wordt er ook niet gewerkt. Ideaal om nog wat te rusten, want mijn rug blijft nog altijd kleine waarschuwinkjes sturen. Oppassen dus. Morgen ga ik bekisten, dat is niet al te zwaar werk, dat zal wel meevallen.

   

  Het weer: 32,5 graden, staalblauwe hemel nagenoeg geen wind. 

  12-07-2009 om 17:53 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  10-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lui

  Niet gewerkt vandaag. Ik stapte met moeite uit bed deze morgen, want mijn rug zat helemaal geblokkeerd. Na de middag en ettelijke pijnstillers begon het te beteren. Morgen zal het wel gaan om te werken. Ik ga niet meteen alle zware klussen eerst doen, maar wat kan gedaan worden zal gedaan zijn.

  De tour was weer bijzonder spannend vandaag. Het belooft de moeite te worden.

  Straks kookt Leen een lekkere maaltijd voor ons bezoek en mij. Boontjes met gebakken aardappelen en vlees. We zullen op het terras eten, want het is hier behoorlijk goed weer.

   

  Het weer: 29,5 graden bij lichte bewolking en een bries. 

  10-07-2009 om 18:17 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  09-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rug

  Brigitte en Patrick zijn vandaag toegekomen. Ze blijven tot half augustus. Ze brachten ons net nog snel een bezoekje, maar ik was maar eventjes thuis, omdat ik in de tuin aan het bevloeiingsysteem aan het werken was en snel een lek moest gaan dichten. Enfin, we zullen ze de komende dagen wel meer zien.

  Het werken op de werf ging me niet af vandaag. Ik heb wat rugpijn – ondertussen gaat het al wat beter – maar het is de eerste keer sinds we aan de bouw begonnen, dat ik last heb van mijn rug. Enfin, ik denk dat het gewoon een spier is, misschien hebben we de ventilator teveel gebruikt en heeft dat een negatief effect gehad. Het gaat wel over. Volgens plan leggen we morgen de rest van de balken. Dan kan in principe het eerste deel van het dak gelegd worden…

   

  Het  weer: 29,5 graden, winderig en wisselend bewolkt.

  09-07-2009 om 18:38 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  08-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlakbij

  Wie vandaag naar het verslag van de rit van de Tour de France keek, heeft de regio gezien waar wij wonen. Om halfdrie waren ze echt wel vlakbij. Tussen Narbonne en Lézignan-Corbières, dat is niet ver van ons. De mama en de zus van Leen gingen een kijkje nemen. Het peloton was in een flits voorbij.

  Op de werf was het vlotjes werken. Eerst wat pas- en meetwerk gedaan, dan één van de steunbalken gegoten, dan vier houten balken gestoken, waar het dak op zal rusten en de zijgevel verder opgemetst. Behoorlijk goed gewerkt vandaag.

  De siësta viel niet mee. Ik heb geen oog dichtgedaan. Gelukkig kon ik het verslag van de rit van de Tour volgen. Net nog naar de hofleverancier gereden voor insectenbestrijdingsmiddel voor hout, stoppen voor het bevloeiingsysteem van de tuin en wat lijm. Nu gaan we eten. Pasta à la Leen…

   

  Het weer: winderig, 28,5 graden en wisselend bewolkt.

  08-07-2009 om 19:27 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  07-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoenen

  Leen ging vandaag met haar mama en zus naar Figueres. Ze gingen er shoppen en Leen kwam thuis met prachtige rode schoenen met witte knoopjes…

  Op de werf werd er gemetseld en bekist. Nog een paar dagen goed doorwerken en we kunnen beginnen aan de dakconstructie van het eerste gedeelte.

  Na de middag probeerde ik te siësten, maar dat lukte me niet goed. De vliegen vielen me lastig en dan heb ik maar gekeken naar de ploegentijdrit van de Tour. Spannend, niet te geloven. Ik denk dat het een fantastische ronde wordt. Leve de vroege werkdagen!

   

  Het weer: 26,8 graden – fris dus – behoorlijk wat wind en wisselend bewolkt.

  07-07-2009 om 18:49 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  06-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestje

  Maandag en rustdag. We waren alle vier uitgenodigd bij Ann en Gust. Veerle en Pierre waren er ook bij. Gust had heerlijk gekookt. Eerst meloenbolletjes met earl grey thee met cardemom en kaneel, dan gazpacho van tomaat, dan een slaatje van boontjes met gebakken gepaneerde courgettes en tenslotte gamba’s met aardappeltjes met peterselie, sojaroom en witte truffelolie. Het dessert was een “lassie” van abrikoos. Dit alles meer dan rijkelijk begeleid met  aangepaste wijnen. Het was heerlijk en gezellig…

   

  Het weer: 32,3 graden. In de late namiddag kwam er bewolking opzetten en op verschillende plaatsen zal het wel geregend hebben. In Cruscades vielen een paar druppels…

  06-07-2009 om 20:32 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  05-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour

  Het grote feest is begonnen. De Tour de France is gestart. Doping of niet, het blijft een jaarlijkse must voor al wie van wielrennen en van Frankrijk houdt en ik hou van beide. Ik hoorde Laurent Jalabart gisteren nog zeggen dat hij de tour zo mooi vindt omwille van het landschap waar de renners doorrijden. Ik kan de man geen ongelijk geven.

  Straks, zit ik voor het scherm gekluisterd. De proloog in Monaco heb ik grotendeels gemist. Ik heb één van de buren geholpen. Hij had problemen met het zwembad. Enfin, geholpen, uiteindelijk is er nog een technieker moeten bijkomen, want het wilde maar niet lukken.

  Gisteren hebben we nog goed gewerkt. Beton gegoten en gemetseld dat het een lieve lust is. Nog even en we kunnen het eerste deel van het dakgebinte leggen.  Vandaag wordt het dus al Tour de France wat de klok slaat. Mijn drinkbus staat al klaar…

  Vanavond komen de mama en de zus van Leen toe. Zij blijven een weekje. Misschien gaan ze woensdag zelfs kijken naar de passage van de Tour hier in de buurt.

   

  Het weer: gisteren was het warm, 32 graden. Vandaag – het is nu bijna middag – is het al 26,2 graden. Er staat een heel licht briesje, onvoldoende om bij af te koelen. 

  05-07-2009 om 11:43 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  03-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mobiletjes

  Op de werf voerden we stenen aan, maakten mortel, er werd gemetseld en bekist, kortom het krijgt meer en meer vorm daarboven. Iets voor 1 uur gestopt en dat was hoog tijd, want het was alweer bijzonder warm. Na het middageten een zalige siësta gedaan. Leen was weer niet te houden en koos voor de airco van het grootwarenhuis. Verder nog heel veel administratie gedaan, onze tuin de nodige aandacht gegeven en nog wat aan het praten geweest met ‘Le poête’ een bijzonder figuur in het dorp. Een brocanteur die 8 poezen lopen heeft. “Maar ze zijn allemaal gesteriliseerd hè meneer. Het loopt de spuigaten uit met de kattenpopulatie in het dorp. Allemaal omdat ze ze in het verleden niet wilden laten steriliseren”, aldus de man. Hij beweert ook 180 oude mobiletjes te hebben. Collectorsitems die hij sporadisch oplapt en verkoopt.

   

  Het weer: 35,2 graden, windstil en wolken tegen de avond aan. 

  03-07-2009 om 22:37 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  02-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kever
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zelfde ritme als gisteren. Goed gewerkt trouwens. Een belangrijke steunbalk voor het dak gegoten en in één stuk door ook nog eens een gedeelte van de ringbalk bovenop de oude muur. Verder is er nog wat gemetseld aan een steunmuur en werden de pannen versjouwd. Na het middageten een siësta gedaan en dan naar het containerpark en zand en mengeling voor beton gehaald.

  We zijn net terug van de tuin. We draaiden het bewateringssysteem open. Na twee uurtjes hebben de plantjes voldoende water om stevig te groeien.

  Leen bestelde vandaag naamkaartjes voor mij. Om me te lanceren als fotograaf. Niet dat ik hier de grote activiteit ga uitbouwen, maar af en toe een reportage is aardig meegenomen. Vooral nu het statuut van auto-entrepreneur bestaat. Je start een eigen zaak – via internet in een paar klikjes - maar betaalt slechts sociale lasten van zodra  je ook inkomsten hebt. Heb je na een jaar geen inkomsten, dan verlies je het statuut en is het alsof er niets gebeurd is. De moeite van het proberen waard.

   

  Het weer: 32,2 graden, maar in de voormiddag kwam er wind opzetten. In de namiddag heeft het even geregend en koelde het wat af. Ondertussen stijgt de temperatuur opnieuw en voor de komende dagen wordt nog steeds warmte voorspeld.

  P.S.: Veerle, Pierre en Ann ... help! Leen maakte een foto van een prachtige kever op ons terras. Hij is ongeveer 5 centimeter lang. Kunnen jullie ons zeggen wat het is? Christian weet het niet.

  02-07-2009 om 20:01 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  01-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood

  We nemen het zuiderse ritme aan. Opstaan om 6 uur, ontbijten, beginnen werken om 7 uur, pauze om 10 uur en lunch om 13 uur. Om halftwee siësta en nadien nog naar de tuin en inkopen doen… Het is hier bijzonder warm. Na 12 uur is het eigenlijk onverantwoord om nog te werken. De zon bakt ons van het dak…

  Gisterenavond hadden we nog bezoek. Malika, David en de twee kinderen kwamen langs. Leen maakte stoofvlees en frietjes, dat viel in de smaak, maar Melissa, het oudste dochtertje wilde toch eerst haar salade opeten en dan pas het vlees met de frietjes. David zat er een beetje onwennig bij, tot hij brood kreeg. “Het was zeker twintig jaar geleden dat ik nog gegeten heb zonder brood en dat was toen in een Chinees restaurant”, verzekerde hij ons. Enfin het was een gezellige, maar ook bijzonder warme avond. Om halftwee keerden ze huiswaarts en een half uurtje later lagen wij in bed. De wekker was onverbiddellijk deze morgen…

   

  Het weer: 38,3 graden, windstil en regelmatig een wolk. Het is nu 20 minuten na 8 en het is nog steeds 34,4 graden.

  01-07-2009 om 20:21 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)


  Onze Bâtisse opent in juni 2010
  Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
  Mail: labatissedudelice@gmail.com

  Archief per week
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 17/12-23/12 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Hieronder staan
  foto's van ons
  dorp Cruscades.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!