Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
 • Image
 • Bru
 • Bebelle bis
 • Ouveillan
 • Bebelle
  Hieronder staan foto's
  van onze Bâtisse.
  De traktor is van de
  buren...spijtig!
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  La Bâtisse du Délice
  Chambres et table d'hôtes
  09-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rug

  Brigitte en Patrick zijn vandaag toegekomen. Ze blijven tot half augustus. Ze brachten ons net nog snel een bezoekje, maar ik was maar eventjes thuis, omdat ik in de tuin aan het bevloeiingsysteem aan het werken was en snel een lek moest gaan dichten. Enfin, we zullen ze de komende dagen wel meer zien.

  Het werken op de werf ging me niet af vandaag. Ik heb wat rugpijn – ondertussen gaat het al wat beter – maar het is de eerste keer sinds we aan de bouw begonnen, dat ik last heb van mijn rug. Enfin, ik denk dat het gewoon een spier is, misschien hebben we de ventilator teveel gebruikt en heeft dat een negatief effect gehad. Het gaat wel over. Volgens plan leggen we morgen de rest van de balken. Dan kan in principe het eerste deel van het dak gelegd worden…

   

  Het  weer: 29,5 graden, winderig en wisselend bewolkt.

  09-07-2009 om 18:38 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  08-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlakbij

  Wie vandaag naar het verslag van de rit van de Tour de France keek, heeft de regio gezien waar wij wonen. Om halfdrie waren ze echt wel vlakbij. Tussen Narbonne en Lézignan-Corbières, dat is niet ver van ons. De mama en de zus van Leen gingen een kijkje nemen. Het peloton was in een flits voorbij.

  Op de werf was het vlotjes werken. Eerst wat pas- en meetwerk gedaan, dan één van de steunbalken gegoten, dan vier houten balken gestoken, waar het dak op zal rusten en de zijgevel verder opgemetst. Behoorlijk goed gewerkt vandaag.

  De siësta viel niet mee. Ik heb geen oog dichtgedaan. Gelukkig kon ik het verslag van de rit van de Tour volgen. Net nog naar de hofleverancier gereden voor insectenbestrijdingsmiddel voor hout, stoppen voor het bevloeiingsysteem van de tuin en wat lijm. Nu gaan we eten. Pasta à la Leen…

   

  Het weer: winderig, 28,5 graden en wisselend bewolkt.

  08-07-2009 om 19:27 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  07-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoenen

  Leen ging vandaag met haar mama en zus naar Figueres. Ze gingen er shoppen en Leen kwam thuis met prachtige rode schoenen met witte knoopjes…

  Op de werf werd er gemetseld en bekist. Nog een paar dagen goed doorwerken en we kunnen beginnen aan de dakconstructie van het eerste gedeelte.

  Na de middag probeerde ik te siësten, maar dat lukte me niet goed. De vliegen vielen me lastig en dan heb ik maar gekeken naar de ploegentijdrit van de Tour. Spannend, niet te geloven. Ik denk dat het een fantastische ronde wordt. Leve de vroege werkdagen!

   

  Het weer: 26,8 graden – fris dus – behoorlijk wat wind en wisselend bewolkt.

  07-07-2009 om 18:49 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  06-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestje

  Maandag en rustdag. We waren alle vier uitgenodigd bij Ann en Gust. Veerle en Pierre waren er ook bij. Gust had heerlijk gekookt. Eerst meloenbolletjes met earl grey thee met cardemom en kaneel, dan gazpacho van tomaat, dan een slaatje van boontjes met gebakken gepaneerde courgettes en tenslotte gamba’s met aardappeltjes met peterselie, sojaroom en witte truffelolie. Het dessert was een “lassie” van abrikoos. Dit alles meer dan rijkelijk begeleid met  aangepaste wijnen. Het was heerlijk en gezellig…

   

  Het weer: 32,3 graden. In de late namiddag kwam er bewolking opzetten en op verschillende plaatsen zal het wel geregend hebben. In Cruscades vielen een paar druppels…

  06-07-2009 om 20:32 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  05-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour

  Het grote feest is begonnen. De Tour de France is gestart. Doping of niet, het blijft een jaarlijkse must voor al wie van wielrennen en van Frankrijk houdt en ik hou van beide. Ik hoorde Laurent Jalabart gisteren nog zeggen dat hij de tour zo mooi vindt omwille van het landschap waar de renners doorrijden. Ik kan de man geen ongelijk geven.

  Straks, zit ik voor het scherm gekluisterd. De proloog in Monaco heb ik grotendeels gemist. Ik heb één van de buren geholpen. Hij had problemen met het zwembad. Enfin, geholpen, uiteindelijk is er nog een technieker moeten bijkomen, want het wilde maar niet lukken.

  Gisteren hebben we nog goed gewerkt. Beton gegoten en gemetseld dat het een lieve lust is. Nog even en we kunnen het eerste deel van het dakgebinte leggen.  Vandaag wordt het dus al Tour de France wat de klok slaat. Mijn drinkbus staat al klaar…

  Vanavond komen de mama en de zus van Leen toe. Zij blijven een weekje. Misschien gaan ze woensdag zelfs kijken naar de passage van de Tour hier in de buurt.

   

  Het weer: gisteren was het warm, 32 graden. Vandaag – het is nu bijna middag – is het al 26,2 graden. Er staat een heel licht briesje, onvoldoende om bij af te koelen. 

  05-07-2009 om 11:43 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  03-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mobiletjes

  Op de werf voerden we stenen aan, maakten mortel, er werd gemetseld en bekist, kortom het krijgt meer en meer vorm daarboven. Iets voor 1 uur gestopt en dat was hoog tijd, want het was alweer bijzonder warm. Na het middageten een zalige siësta gedaan. Leen was weer niet te houden en koos voor de airco van het grootwarenhuis. Verder nog heel veel administratie gedaan, onze tuin de nodige aandacht gegeven en nog wat aan het praten geweest met ‘Le poête’ een bijzonder figuur in het dorp. Een brocanteur die 8 poezen lopen heeft. “Maar ze zijn allemaal gesteriliseerd hè meneer. Het loopt de spuigaten uit met de kattenpopulatie in het dorp. Allemaal omdat ze ze in het verleden niet wilden laten steriliseren”, aldus de man. Hij beweert ook 180 oude mobiletjes te hebben. Collectorsitems die hij sporadisch oplapt en verkoopt.

   

  Het weer: 35,2 graden, windstil en wolken tegen de avond aan. 

  03-07-2009 om 22:37 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  02-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kever
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zelfde ritme als gisteren. Goed gewerkt trouwens. Een belangrijke steunbalk voor het dak gegoten en in één stuk door ook nog eens een gedeelte van de ringbalk bovenop de oude muur. Verder is er nog wat gemetseld aan een steunmuur en werden de pannen versjouwd. Na het middageten een siësta gedaan en dan naar het containerpark en zand en mengeling voor beton gehaald.

  We zijn net terug van de tuin. We draaiden het bewateringssysteem open. Na twee uurtjes hebben de plantjes voldoende water om stevig te groeien.

  Leen bestelde vandaag naamkaartjes voor mij. Om me te lanceren als fotograaf. Niet dat ik hier de grote activiteit ga uitbouwen, maar af en toe een reportage is aardig meegenomen. Vooral nu het statuut van auto-entrepreneur bestaat. Je start een eigen zaak – via internet in een paar klikjes - maar betaalt slechts sociale lasten van zodra  je ook inkomsten hebt. Heb je na een jaar geen inkomsten, dan verlies je het statuut en is het alsof er niets gebeurd is. De moeite van het proberen waard.

   

  Het weer: 32,2 graden, maar in de voormiddag kwam er wind opzetten. In de namiddag heeft het even geregend en koelde het wat af. Ondertussen stijgt de temperatuur opnieuw en voor de komende dagen wordt nog steeds warmte voorspeld.

  P.S.: Veerle, Pierre en Ann ... help! Leen maakte een foto van een prachtige kever op ons terras. Hij is ongeveer 5 centimeter lang. Kunnen jullie ons zeggen wat het is? Christian weet het niet.

  02-07-2009 om 20:01 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  01-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood

  We nemen het zuiderse ritme aan. Opstaan om 6 uur, ontbijten, beginnen werken om 7 uur, pauze om 10 uur en lunch om 13 uur. Om halftwee siësta en nadien nog naar de tuin en inkopen doen… Het is hier bijzonder warm. Na 12 uur is het eigenlijk onverantwoord om nog te werken. De zon bakt ons van het dak…

  Gisterenavond hadden we nog bezoek. Malika, David en de twee kinderen kwamen langs. Leen maakte stoofvlees en frietjes, dat viel in de smaak, maar Melissa, het oudste dochtertje wilde toch eerst haar salade opeten en dan pas het vlees met de frietjes. David zat er een beetje onwennig bij, tot hij brood kreeg. “Het was zeker twintig jaar geleden dat ik nog gegeten heb zonder brood en dat was toen in een Chinees restaurant”, verzekerde hij ons. Enfin het was een gezellige, maar ook bijzonder warme avond. Om halftwee keerden ze huiswaarts en een half uurtje later lagen wij in bed. De wekker was onverbiddellijk deze morgen…

   

  Het weer: 38,3 graden, windstil en regelmatig een wolk. Het is nu 20 minuten na 8 en het is nog steeds 34,4 graden.

  01-07-2009 om 20:21 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  30-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek

  Ik ben net terug uit Carcassonne. Ik heb er mijn broer, Laura – mijn nichtje – en haar vriend Jef afgezet. Na een verblijf van vier dagen zijn ze terug op weg naar huis. Ze hebben het getroffen met het weer. Het is hier de voorbije dagen niet beneden de 36 graden geweest.

  Zaterdag bezochten we Quéribus, één van de Katharenburchten hier in de streek. In Cucugnan gingen we dan nog luisteren naar “Le Sermon du Curé”, een voorstelling die ongeveer 20 minuten duurt en om het half uur gespeeld wordt. Het is een grappige preek – ooit vertolkt door Fernandel – maar vrij snel gesproken en met het accent en soms dus moeilijk verstaanbaar, maar vermits het gelinkt is aan de inkomprijs voor de burcht, is het toch de moeite waard om er eventjes tijd voor uit te trekken. ’s Avonds maakte Leen een heerlijke Zarzuela met als voorgerecht heerlijke auberginerolletjes met parmaham en ricotta. Zondag bezochten we Minerve in de voormiddag en gingen we naar het strand van Gruissan in de namiddag. Geen aanrader op een zondag in het seizoen want het was behoorlijk file om weer thuis te geraken. We hebben wel een half uur verloren. ’s Avonds gingen we eten in ‘Le Souquet’s’, een restaurant tussen de wijngaarden, gezellig, maar we vonden het wel te duur. Er is minstens even goed voor minder geld in onze buurt.  

  Gisteren trokken we dan naar Figueres, waar mijn broer, Laura en Jef het museum van Dali bezochten. Wij wandelden wat doelloos rond in de stad, want op maandag zijn alle winkels gesloten. ’s Avonds gingen we nog eten in La Selette.

  Vanmorgen stond een bezoek aan Eliane en Pierre Fil op het programma. We kregen de traditionele rondleiding, deden een degustatie en dronken het aperitief met hun. ’s Middags nog één van Leen’s lekkere slaatjes gegeten met stokbrood, kaas en salami, dan nog een snelle siësta en vervolgens bracht ik ons bezoek terug naar de luchthaven. De voorbije dagen vlogen voorbij. Het was fijn.

   

  Het weer: inmiddels is het al 37,7 graden. Het is windstil met hier en daar een witte wolk. Wolken à la Magritte merkte Laura op…

  30-06-2009 om 18:06 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  25-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stinkers

  Wat groeit er in onze hof, ajuin, wat nog, 48 tomatenplanten, wat nog, aubergines, potimarrons, paprika's, gele meloen, groene meloen, bieslook en de radicchio, tja dikke zwarte mieren hebben die zaadjes gestolen ! Verder nog wat boontjes, prei, dragon en basilicum gezaaid. De basilicum hebben we tussen de tomatenplanten gezaaid zodat er geen vervelende beestjes de tomaten komen verorberen. Daartussen dan ook nog wat stinkers (van die oranje bloemen, afrikaantjes heten die denk ik) gezet en die zouden er ook voor moeten zorgen dat de tomaten overleven. Om 10 uur was het dan terug naar de werf. Daar nog wat gemetseld en het begin gemaakt van de bekisting voor eindelijk ! de laatste ringbalk.

  In de late namiddag zijn we dan inkopen gaan doen in de cooperative van Embres et Castelmaure. Wijn die we zeker aan mijn broer gaan laten proeven. Deze wijnen zijn in beperkte oplage gebotteld,  zomerwijnen die koel gedronken moeten worden en nog liefst voor het einde van dit jaar. Wat hun naam betreft, zijn de mensen van de cooperative weer zeer origineel geweest : éternel antidépresseur en de andere heet éloge de la paresse. Voor de nieuwsgierigen onder jullie http://castelmaure.com/vinsf.htm

   

  Het weer : wisselend bewolkt en ja er vielen een paar "droge" druppels, die waren niet voorspeld. Het werd op de kop 32 graden.


  P.S.: een fotootje van onze hof en twee fotootjes van de bâtisse in wording...  25-06-2009 om 19:29 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
  24-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frees

  We hebben in ons tuintje gewerkt vandaag. Ik kreeg hulp van Gust. Hij heeft een grondfrees, in het Frans motoculteur genoemd, en die kwam goed van pas. De grond is beenhard en er zitten veel keien in. En wij mogen dan nog van geluk spreken, want we hebben het perceel met de minste keien. We legden een automatisch bewateringssysteem aan. Geen overbodige luxe, want bevloeiing is hier heel belangrijk. Van de tijd die ons nog restte maakten we gebruik om nog wat steunen te maken voor de tomatenplanten die we er gaan zetten. Ik heb nog veel te leren, maar aan Gust heb ik een goede leermeester.

  Tegen de middag kwamen dan ook Ann, Veerle en Pierre toe. We hebben samen gegeten en gedronken. Leen heeft lekker gekookt. Het was heel erg gezellig en we hopen dat we nog veel van dergelijke namiddagen mogen beleven met hen.

  Net nog eens naar onze tuin gaan kijken en ons bevloeiingssysteem werkt,  te goed zelfs, want één van de leidingen is gescheurd en het terrein was behoorlijk bevloeid. Iemand heeft de kraan dichtgedraaid, wellicht iemand van de Mairie. Morgen zullen we dat snel repareren en dan kunnen we planten.

  Nicole heeft weer een vangst gedaan. Een hagedis – Christian noemt het een Clef Saint-Pierre – en Gust heeft het diertje kunnen redden. Het had reeds een stuk van zijn staart laten vallen, maar kom het leeft nog.

   

  Het weer: 32,4 graden, stralend blauwe lucht en amper een zuchtje wind.

  24-06-2009 om 19:29 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  23-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riet

  Op zoek naar rietstengels voor onze tomatenplanten vond ik weer een heel mooi plekje in ons dorp. Een landweg tussen een wijngaard en de Orbieu, die laatste afgescheiden door hoge rietstengels. De landweg geeft uitendelijk uit op een plateau, langswaar je weer het dorp kan inrijden. Een wandeling waard.

  De werf schiet op. Er is alweer een mooi stuk opgemetseld. Morgen werken we niet, het is te zeggen in de voormiddag gaan we in de tuin werken en op de middag krijgen we bezoek, Veerle en Pierre en Ann en Gust. We kijken er naar uit.

   

  Het weer: zonnig, 30,7 graden en westenwind. 

  23-06-2009 om 18:46 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  22-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermageren

  Geen gewone werkdag vandaag. Ik moest wegens aanhoudende klachten een inspanningsproef doen bij een cardioloog. Eerder had ik al een gewone cardiogram en een bloedcontrole laten doen en die waren ok. Ook de inspanningsproef bracht enkel aan het licht dat het goed met mij gaat. De diagnose van de cardioloog luidde: overgewicht en een gebrek aan conditie. Dus vermageren en sporten. Dat de klachten zich nu pas manifesteren kon de man mij niet verklaren. Dat ik zwaar werk doe, levert volgens hem niet op. Dat bezorgt mij geen goede fysieke conditie. Ik ga mijn broer trouwens eens vragen hoe ik aan een deftige conditie geraak. Hij is daar tenslotte in gespecialiseerd. Over mijn broer gesproken. Deze week wordt het nog goed weer, maar vanaf vrijdag – de dag dat hij hier toekomt – wordt het slecht weer. Tot dinsdag, de dag dat hij vertrekt. De wijnboeren hier vragen mij voortdurend wanneer mijn broer nog eens komt, dan hebben ze nog eens regen en moeten ze de wijngaarden niet bevloeien. Morgen vliegen we er terug in.

   

  Het weer: wisselend bewolkt, wind en 27,5 graden.

  22-06-2009 om 17:31 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  21-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegenvaller

  Het ‘Fête de la Musique’ was een tegenvaller. Het weer zat niet mee, want het was redelijk fris en er was wat wind. De jazzgroep was goed, de rockgroep ronduit slecht. De zanger en de zangeressen zongen schaamteloos vals en de muziek was ook niet van het beste dat we al hoorden. Het eten viel tegen. Enfin, een mislukking, dat kan ook al eens gebeuren.

  Vanmorgen zijn we naar de communie van Inne en Arne geweest. Om 11 uur was het de eucharistieviering in de kerk van Bize-Minervois. Vlak voor het begin van de dienst kwam de pastoor in casual kleding vragen om niet rond het altaar te komen staan om foto’s te maken. Eventjes later stond hij helemaal uitgedost als priester klaar om de viering voor te gaan. Het was gezellig. Na de mis gingen we feesten bij Kris en Katrien thuis. Na een meer dan ruim aperitief met een hele rist hapjes volgde een royale paella. We zaten in de tuin, maar het was toch frisjes in de wind.

   

  Het weer: wisselend bewolkt, winderig en 26,3 graden.

  21-06-2009 om 20:36 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  20-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkoeling

  We zijn terug aan het bouwen. Het dak is er voor de helft af. De ringbalk op de oude muren is gegoten en de eerste hoek is opgehoogd. Nu we vroeger beginnen te werken, schiet het werk schijnbaar beter op. Het kan ook gewoon een indruk zijn. Ik heb het een beetje gehad met de afbraakwerken. Ik denk dat dat is, omdat je dan geen echte vooruitgang ziet. Gisteren waren we net gestart met het gieten van de ringbalk of we kregen een regenbui over ons heen. Die bracht gelukkig ook wat afkoeling, want het was echt te warm om te werken. Vandaag stond er veel wind, maar toch liever dat dan die grote hitte.

  Straks is het ‘Fête de la Musique’, met optredens van een jazz- en een rockgroep. Daarbij wordt er lekker gesmuld. Eerst salade Niçoise en dan een lekkere grillade.

  Het weer: winderig, blauwe lucht, 26,8 graden.

  20-06-2009 om 17:32 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
  18-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertaalmachine

  Zoals gisteren beloofd begonnen we vandaag om 7 uur te werken. De temperatuur was nog aangenaam, maar we hadden al snel door, dat het zou gaan bakken en braden. Om 12 uur gegeten, nog eventjes doorgewerkt op het dak en dan toch maar het zekere voor het onzekere genomen. Nog wat bekistingen weggenomen op de verdieping, dan naar het containerpark, eerst met onze aanhangwagen en dan met de benne van Christian. Vervolgens een douche en naar binnen. Het is echt te warm.

  Chantal volgt onze blog ook. Ze gebruikt een vertaalmachine op internet. De tekst van gisteren luidt dan als volgt: Le toit est maintenant presque de moitié. Pour les nombreux débris dans le récipient, je benne écritures chrétiennes. Je dis revendiquée, parce que je lui avait pas demandé. J'ai essayé de l'appeler mais ne pouvait pas lui parvenir. Avec le recul, il a pas de problème. Il est même légèrement plus proches d'eux, demain, donc je n'ai pas loin à pied de la cuisson des débris. Nous sommes les déchets de démolition dans des conteneurs, afin que nous le faisons avec la poulie de la baisse peut électriques. Celà nous économise beaucoup de l'escalier en place. Ce ne serait pas possible. Demain, nous commençons déjà à 7 heures. Ensuite, on peut arrêter au début, parce que ces jours-ci il est vraiment chaud, surtout à l'étage supérieur

  Het weer: heet (33,7 graden), windstil, staalblauwe hemel. 

  18-06-2009 om 17:33 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
  17-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puin

  Het dak is er nu bijna voor de helft af. Om het vele puin naar het containerpark te brengen, heb ik de benne van Christian gevorderd. Ik zeg wel gevorderd, want ik had het hem eigenlijk niet gevraagd. Ik probeerde hem nog te bellen, maar kon hem niet bereiken. Achteraf bleek het geen probleem te zijn. Hij gaat ze morgen zelfs iets dichterbij zetten, zodat ik niet te ver moet lopen met de bakken puin. We transporteren het sloopafval namelijk in bakken, zodat we ze met de electrische katrol naar beneden kunnen laten. Dat bespaart ons heel veel trappenlopen. Bij dit weer zou dat niet mogelijk zijn. Morgen beginnen we er al om 7 uur aan. Dan kunnen we wat vroeger stoppen, want het is dezer dagen echt heel heet, vooral boven op de verdieping.

   

  Het weer: 32 graden, windstil, af en toe een wolk.

  17-06-2009 om 21:09 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  16-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeil

  Met volle kracht op de werf gevlogen. Zeil weggenomen, bekisting gemaakt voor de ringbalk op de oude muur, beton gegoten, puin naar het containerpark gebracht. ’s Middags kregen we bezoek van mensen die onze werf eens wilden zien. Ze bleven iets kleins eten en nadien werkten we verder. Het dak aan de achterkant voor een gedeelte weggenomen, tot de lucht zo dreigend werd, dat we het zeil maar teruglegden. Het lag er nog maar net op of de eerste druppels vielen al. We voelden ons volledig gefnuikt in ons plan om door te werken…

  Inmiddels is het opgehouden met regenen. Morgen voorspellen ze alweer onweders.

   

  Het weer: 29 graden, wisselend bewolkt, een briesje en in de late namiddag een bui.

  16-06-2009 om 18:42 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  15-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladetaart

  We waren gisteren, via-via, uitgenodigd op een familiefeestje. We zijn er aangekomen om 12 uur ’s middags en weer vertrokken om 12 uur ’s nachts. We kwamen terecht bij een bende Fransen met Italiaanse roots. Indrukwekkend. Aperitief met pizza, bereide mosselen en olijven. Dan paté met bereide worteltjes, opgelegde pepers, augurken, om vervolgens aan te schuiven voor de grillade met merguez, worst en spek aangevuld met bereide rijst en sla. Nadien nog chocoladetaart toe met koffie en digestif voor wie dat wenste. In elke familie zit er wel een architect of iemand die op één of andere manier betrokken is bij de bouwindustrie. In dit geval was het een architect gespecialiseerd in renovatie. De adviezen waren dan ook niet uit de lucht.

  Vandaag hebben we het wat rustiger aan gedaan. Vooral de wekelijkse dingen zoals administratie in orde gebracht, dat moet ook gebeuren. Morgen is het terug een gewone werkdag.

   

  Het weer: het is drukkend warm vandaag. Niet echt aangenaam 26,9 graden en windstil. Er hangt onweer in de lucht. Gisteren was het ook warm, minder drukkend evenwel, maar toch. In de voormiddag vielen er een paar druppels, maar ’s namiddags klaarde het alweer op.

  15-06-2009 om 18:10 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
  13-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patsers

  De hitte weegt door op de bovenste verdieping van onze werf. Het was moeilijk werken vandaag. Nog meer puin geruimd, want de voorziene manier om bekistingen te maken voor de ringbalk op de oude muur lukte niet goed. Een aangepaste werkwijze gaf ons meteen een nieuw inzicht, waardoor we, meer dan waarschijnlijk, sneller zullen kunnen werken. Er komt veel slijpwerk bij kijken, maar in openlucht valt dat nogal mee.

  De fout in ons plan is weggewerkt, enfin, we hebben er een oplossing voor gevonden.

  Vanmorgen is Nicole aangevallen door een jonge grijze kater. Ze nam de poten en Hugo nam het voor haar op… Hij en de grijze kater hebben nog wat patserig gedaan in de tuin, tot de jonge stilletjes week voor het geweld van onze oude Hugo.

   

  Het weer: 32,2 graden, een zacht briesje en staalblauwe hemel. 

  13-06-2009 om 18:29 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)


  Onze Bâtisse opent in juni 2010
  Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
  Mail: labatissedudelice@gmail.com

  Archief per week
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 17/12-23/12 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Hieronder staan
  foto's van ons
  dorp Cruscades.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!