Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
 • Image
 • Bru
 • Bebelle bis
 • Ouveillan
 • Bebelle
  Hieronder staan foto's
  van onze Bâtisse.
  De traktor is van de
  buren...spijtig!
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  La Bâtisse du Délice
  Chambres et table d'hôtes
  30-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek

  Ik ben net terug uit Carcassonne. Ik heb er mijn broer, Laura – mijn nichtje – en haar vriend Jef afgezet. Na een verblijf van vier dagen zijn ze terug op weg naar huis. Ze hebben het getroffen met het weer. Het is hier de voorbije dagen niet beneden de 36 graden geweest.

  Zaterdag bezochten we Quéribus, één van de Katharenburchten hier in de streek. In Cucugnan gingen we dan nog luisteren naar “Le Sermon du Curé”, een voorstelling die ongeveer 20 minuten duurt en om het half uur gespeeld wordt. Het is een grappige preek – ooit vertolkt door Fernandel – maar vrij snel gesproken en met het accent en soms dus moeilijk verstaanbaar, maar vermits het gelinkt is aan de inkomprijs voor de burcht, is het toch de moeite waard om er eventjes tijd voor uit te trekken. ’s Avonds maakte Leen een heerlijke Zarzuela met als voorgerecht heerlijke auberginerolletjes met parmaham en ricotta. Zondag bezochten we Minerve in de voormiddag en gingen we naar het strand van Gruissan in de namiddag. Geen aanrader op een zondag in het seizoen want het was behoorlijk file om weer thuis te geraken. We hebben wel een half uur verloren. ’s Avonds gingen we eten in ‘Le Souquet’s’, een restaurant tussen de wijngaarden, gezellig, maar we vonden het wel te duur. Er is minstens even goed voor minder geld in onze buurt.  

  Gisteren trokken we dan naar Figueres, waar mijn broer, Laura en Jef het museum van Dali bezochten. Wij wandelden wat doelloos rond in de stad, want op maandag zijn alle winkels gesloten. ’s Avonds gingen we nog eten in La Selette.

  Vanmorgen stond een bezoek aan Eliane en Pierre Fil op het programma. We kregen de traditionele rondleiding, deden een degustatie en dronken het aperitief met hun. ’s Middags nog één van Leen’s lekkere slaatjes gegeten met stokbrood, kaas en salami, dan nog een snelle siësta en vervolgens bracht ik ons bezoek terug naar de luchthaven. De voorbije dagen vlogen voorbij. Het was fijn.

   

  Het weer: inmiddels is het al 37,7 graden. Het is windstil met hier en daar een witte wolk. Wolken à la Magritte merkte Laura op…

  30-06-2009 om 18:06 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  25-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stinkers

  Wat groeit er in onze hof, ajuin, wat nog, 48 tomatenplanten, wat nog, aubergines, potimarrons, paprika's, gele meloen, groene meloen, bieslook en de radicchio, tja dikke zwarte mieren hebben die zaadjes gestolen ! Verder nog wat boontjes, prei, dragon en basilicum gezaaid. De basilicum hebben we tussen de tomatenplanten gezaaid zodat er geen vervelende beestjes de tomaten komen verorberen. Daartussen dan ook nog wat stinkers (van die oranje bloemen, afrikaantjes heten die denk ik) gezet en die zouden er ook voor moeten zorgen dat de tomaten overleven. Om 10 uur was het dan terug naar de werf. Daar nog wat gemetseld en het begin gemaakt van de bekisting voor eindelijk ! de laatste ringbalk.

  In de late namiddag zijn we dan inkopen gaan doen in de cooperative van Embres et Castelmaure. Wijn die we zeker aan mijn broer gaan laten proeven. Deze wijnen zijn in beperkte oplage gebotteld,  zomerwijnen die koel gedronken moeten worden en nog liefst voor het einde van dit jaar. Wat hun naam betreft, zijn de mensen van de cooperative weer zeer origineel geweest : éternel antidépresseur en de andere heet éloge de la paresse. Voor de nieuwsgierigen onder jullie http://castelmaure.com/vinsf.htm

   

  Het weer : wisselend bewolkt en ja er vielen een paar "droge" druppels, die waren niet voorspeld. Het werd op de kop 32 graden.


  P.S.: een fotootje van onze hof en twee fotootjes van de bâtisse in wording...  25-06-2009 om 19:29 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
  24-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frees

  We hebben in ons tuintje gewerkt vandaag. Ik kreeg hulp van Gust. Hij heeft een grondfrees, in het Frans motoculteur genoemd, en die kwam goed van pas. De grond is beenhard en er zitten veel keien in. En wij mogen dan nog van geluk spreken, want we hebben het perceel met de minste keien. We legden een automatisch bewateringssysteem aan. Geen overbodige luxe, want bevloeiing is hier heel belangrijk. Van de tijd die ons nog restte maakten we gebruik om nog wat steunen te maken voor de tomatenplanten die we er gaan zetten. Ik heb nog veel te leren, maar aan Gust heb ik een goede leermeester.

  Tegen de middag kwamen dan ook Ann, Veerle en Pierre toe. We hebben samen gegeten en gedronken. Leen heeft lekker gekookt. Het was heel erg gezellig en we hopen dat we nog veel van dergelijke namiddagen mogen beleven met hen.

  Net nog eens naar onze tuin gaan kijken en ons bevloeiingssysteem werkt,  te goed zelfs, want één van de leidingen is gescheurd en het terrein was behoorlijk bevloeid. Iemand heeft de kraan dichtgedraaid, wellicht iemand van de Mairie. Morgen zullen we dat snel repareren en dan kunnen we planten.

  Nicole heeft weer een vangst gedaan. Een hagedis – Christian noemt het een Clef Saint-Pierre – en Gust heeft het diertje kunnen redden. Het had reeds een stuk van zijn staart laten vallen, maar kom het leeft nog.

   

  Het weer: 32,4 graden, stralend blauwe lucht en amper een zuchtje wind.

  24-06-2009 om 19:29 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  23-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riet

  Op zoek naar rietstengels voor onze tomatenplanten vond ik weer een heel mooi plekje in ons dorp. Een landweg tussen een wijngaard en de Orbieu, die laatste afgescheiden door hoge rietstengels. De landweg geeft uitendelijk uit op een plateau, langswaar je weer het dorp kan inrijden. Een wandeling waard.

  De werf schiet op. Er is alweer een mooi stuk opgemetseld. Morgen werken we niet, het is te zeggen in de voormiddag gaan we in de tuin werken en op de middag krijgen we bezoek, Veerle en Pierre en Ann en Gust. We kijken er naar uit.

   

  Het weer: zonnig, 30,7 graden en westenwind. 

  23-06-2009 om 18:46 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  22-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermageren

  Geen gewone werkdag vandaag. Ik moest wegens aanhoudende klachten een inspanningsproef doen bij een cardioloog. Eerder had ik al een gewone cardiogram en een bloedcontrole laten doen en die waren ok. Ook de inspanningsproef bracht enkel aan het licht dat het goed met mij gaat. De diagnose van de cardioloog luidde: overgewicht en een gebrek aan conditie. Dus vermageren en sporten. Dat de klachten zich nu pas manifesteren kon de man mij niet verklaren. Dat ik zwaar werk doe, levert volgens hem niet op. Dat bezorgt mij geen goede fysieke conditie. Ik ga mijn broer trouwens eens vragen hoe ik aan een deftige conditie geraak. Hij is daar tenslotte in gespecialiseerd. Over mijn broer gesproken. Deze week wordt het nog goed weer, maar vanaf vrijdag – de dag dat hij hier toekomt – wordt het slecht weer. Tot dinsdag, de dag dat hij vertrekt. De wijnboeren hier vragen mij voortdurend wanneer mijn broer nog eens komt, dan hebben ze nog eens regen en moeten ze de wijngaarden niet bevloeien. Morgen vliegen we er terug in.

   

  Het weer: wisselend bewolkt, wind en 27,5 graden.

  22-06-2009 om 17:31 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  21-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegenvaller

  Het ‘Fête de la Musique’ was een tegenvaller. Het weer zat niet mee, want het was redelijk fris en er was wat wind. De jazzgroep was goed, de rockgroep ronduit slecht. De zanger en de zangeressen zongen schaamteloos vals en de muziek was ook niet van het beste dat we al hoorden. Het eten viel tegen. Enfin, een mislukking, dat kan ook al eens gebeuren.

  Vanmorgen zijn we naar de communie van Inne en Arne geweest. Om 11 uur was het de eucharistieviering in de kerk van Bize-Minervois. Vlak voor het begin van de dienst kwam de pastoor in casual kleding vragen om niet rond het altaar te komen staan om foto’s te maken. Eventjes later stond hij helemaal uitgedost als priester klaar om de viering voor te gaan. Het was gezellig. Na de mis gingen we feesten bij Kris en Katrien thuis. Na een meer dan ruim aperitief met een hele rist hapjes volgde een royale paella. We zaten in de tuin, maar het was toch frisjes in de wind.

   

  Het weer: wisselend bewolkt, winderig en 26,3 graden.

  21-06-2009 om 20:36 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  20-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkoeling

  We zijn terug aan het bouwen. Het dak is er voor de helft af. De ringbalk op de oude muren is gegoten en de eerste hoek is opgehoogd. Nu we vroeger beginnen te werken, schiet het werk schijnbaar beter op. Het kan ook gewoon een indruk zijn. Ik heb het een beetje gehad met de afbraakwerken. Ik denk dat dat is, omdat je dan geen echte vooruitgang ziet. Gisteren waren we net gestart met het gieten van de ringbalk of we kregen een regenbui over ons heen. Die bracht gelukkig ook wat afkoeling, want het was echt te warm om te werken. Vandaag stond er veel wind, maar toch liever dat dan die grote hitte.

  Straks is het ‘Fête de la Musique’, met optredens van een jazz- en een rockgroep. Daarbij wordt er lekker gesmuld. Eerst salade Niçoise en dan een lekkere grillade.

  Het weer: winderig, blauwe lucht, 26,8 graden.

  20-06-2009 om 17:32 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
  18-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertaalmachine

  Zoals gisteren beloofd begonnen we vandaag om 7 uur te werken. De temperatuur was nog aangenaam, maar we hadden al snel door, dat het zou gaan bakken en braden. Om 12 uur gegeten, nog eventjes doorgewerkt op het dak en dan toch maar het zekere voor het onzekere genomen. Nog wat bekistingen weggenomen op de verdieping, dan naar het containerpark, eerst met onze aanhangwagen en dan met de benne van Christian. Vervolgens een douche en naar binnen. Het is echt te warm.

  Chantal volgt onze blog ook. Ze gebruikt een vertaalmachine op internet. De tekst van gisteren luidt dan als volgt: Le toit est maintenant presque de moitié. Pour les nombreux débris dans le récipient, je benne écritures chrétiennes. Je dis revendiquée, parce que je lui avait pas demandé. J'ai essayé de l'appeler mais ne pouvait pas lui parvenir. Avec le recul, il a pas de problème. Il est même légèrement plus proches d'eux, demain, donc je n'ai pas loin à pied de la cuisson des débris. Nous sommes les déchets de démolition dans des conteneurs, afin que nous le faisons avec la poulie de la baisse peut électriques. Celà nous économise beaucoup de l'escalier en place. Ce ne serait pas possible. Demain, nous commençons déjà à 7 heures. Ensuite, on peut arrêter au début, parce que ces jours-ci il est vraiment chaud, surtout à l'étage supérieur

  Het weer: heet (33,7 graden), windstil, staalblauwe hemel. 

  18-06-2009 om 17:33 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
  17-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puin

  Het dak is er nu bijna voor de helft af. Om het vele puin naar het containerpark te brengen, heb ik de benne van Christian gevorderd. Ik zeg wel gevorderd, want ik had het hem eigenlijk niet gevraagd. Ik probeerde hem nog te bellen, maar kon hem niet bereiken. Achteraf bleek het geen probleem te zijn. Hij gaat ze morgen zelfs iets dichterbij zetten, zodat ik niet te ver moet lopen met de bakken puin. We transporteren het sloopafval namelijk in bakken, zodat we ze met de electrische katrol naar beneden kunnen laten. Dat bespaart ons heel veel trappenlopen. Bij dit weer zou dat niet mogelijk zijn. Morgen beginnen we er al om 7 uur aan. Dan kunnen we wat vroeger stoppen, want het is dezer dagen echt heel heet, vooral boven op de verdieping.

   

  Het weer: 32 graden, windstil, af en toe een wolk.

  17-06-2009 om 21:09 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  16-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeil

  Met volle kracht op de werf gevlogen. Zeil weggenomen, bekisting gemaakt voor de ringbalk op de oude muur, beton gegoten, puin naar het containerpark gebracht. ’s Middags kregen we bezoek van mensen die onze werf eens wilden zien. Ze bleven iets kleins eten en nadien werkten we verder. Het dak aan de achterkant voor een gedeelte weggenomen, tot de lucht zo dreigend werd, dat we het zeil maar teruglegden. Het lag er nog maar net op of de eerste druppels vielen al. We voelden ons volledig gefnuikt in ons plan om door te werken…

  Inmiddels is het opgehouden met regenen. Morgen voorspellen ze alweer onweders.

   

  Het weer: 29 graden, wisselend bewolkt, een briesje en in de late namiddag een bui.

  16-06-2009 om 18:42 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  15-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladetaart

  We waren gisteren, via-via, uitgenodigd op een familiefeestje. We zijn er aangekomen om 12 uur ’s middags en weer vertrokken om 12 uur ’s nachts. We kwamen terecht bij een bende Fransen met Italiaanse roots. Indrukwekkend. Aperitief met pizza, bereide mosselen en olijven. Dan paté met bereide worteltjes, opgelegde pepers, augurken, om vervolgens aan te schuiven voor de grillade met merguez, worst en spek aangevuld met bereide rijst en sla. Nadien nog chocoladetaart toe met koffie en digestif voor wie dat wenste. In elke familie zit er wel een architect of iemand die op één of andere manier betrokken is bij de bouwindustrie. In dit geval was het een architect gespecialiseerd in renovatie. De adviezen waren dan ook niet uit de lucht.

  Vandaag hebben we het wat rustiger aan gedaan. Vooral de wekelijkse dingen zoals administratie in orde gebracht, dat moet ook gebeuren. Morgen is het terug een gewone werkdag.

   

  Het weer: het is drukkend warm vandaag. Niet echt aangenaam 26,9 graden en windstil. Er hangt onweer in de lucht. Gisteren was het ook warm, minder drukkend evenwel, maar toch. In de voormiddag vielen er een paar druppels, maar ’s namiddags klaarde het alweer op.

  15-06-2009 om 18:10 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
  13-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patsers

  De hitte weegt door op de bovenste verdieping van onze werf. Het was moeilijk werken vandaag. Nog meer puin geruimd, want de voorziene manier om bekistingen te maken voor de ringbalk op de oude muur lukte niet goed. Een aangepaste werkwijze gaf ons meteen een nieuw inzicht, waardoor we, meer dan waarschijnlijk, sneller zullen kunnen werken. Er komt veel slijpwerk bij kijken, maar in openlucht valt dat nogal mee.

  De fout in ons plan is weggewerkt, enfin, we hebben er een oplossing voor gevonden.

  Vanmorgen is Nicole aangevallen door een jonge grijze kater. Ze nam de poten en Hugo nam het voor haar op… Hij en de grijze kater hebben nog wat patserig gedaan in de tuin, tot de jonge stilletjes week voor het geweld van onze oude Hugo.

   

  Het weer: 32,2 graden, een zacht briesje en staalblauwe hemel. 

  13-06-2009 om 18:29 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  12-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestaag

  Goed gewerkt vandaag. Muren gemetseld, stukken oude dakpannen en muur afgebroken en weggewerkt, een eerste deel van een betonnen ringbalk op de oude muur gegoten. Het is allemaal nog meer oud dan nieuw op de tweede verdieping, maar daar komt gaandeweg verandering in. We zijn  net ook tot de vaststelling gekomen dat ons plan niet meer klopt, maar daar zal ook wel een mouw aan te passen zijn, denken we, we zien wel. We werken gewoon gestaag verder…

   

  Het weer: 31,9 graden, een zalig briesje (op het dak is het bakken en braden) en af en toe een wit wolkje.

  12-06-2009 om 17:25 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  11-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.File

  Een vierde van het dak is er nu af. Dat laat ons toe makkelijker te werken. We hebben het plan voor de bovenste verdieping grondig bestudeerd en een deel van de muren op de grond getekend. Morgen begint het metselwerk.

  Deze namiddag zijn we nog naar het containerpark gereden met een meer dan volle aanhangwagen en bij aankomst was het containerpark nog niet open.  Er onstond een kleine file, ’t is te zeggen, 4 wagens en dat is file in Cruscades. De andere wachtenden werden al gauw ongeduldig en probeerden één van de mannen van de Mairie op te bellen. Pas na een goed half uur wachten, kwam één van hen de poorten open doen. Hij had het elders te druk gehad.

   

  Het weer : zon en wolken bij een 26,8 graden. Vlak voor de middag kwam er wat wind opzetten, windstootjes van ongeveer 60 kilometer per uur.

  11-06-2009 om 20:26 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  10-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kersen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn terug op dreef met de werken. Na ons feestje gisteren zijn we er vandaag terug ingevlogen. Gisteren namen we nog een gedeelte van het dak weg om onze electrische katrol te kunnen plaatsen. Daarna spanden we een zeil, en vlak nadien begon het hier te regenen. Vandaag een stralende dag, dus het zeil er terug af en gans de dag puin geruimd en stenen naar boven getrokken. Leen ging met Ann kersen plukken in de tuin van Gust en Ann. Ze zijn met een heleboel lekkere kersen thuisgekomen. Heerlijk. We kregen ook nog bezoek van Kris en Katrien van La Selette en van Marcel (Kiekeboe), de neef van Gust, en zijn vrouw Marleen, haar broer Dirk en haar mama. Zij waren op doorreis naar Spanje, overnachtten twee keer bij Gust en Ann en vermits ze voor de route naar Spanje toch praktisch bij ons moesten passeren, brachten ze ons een bezoekje.

  Het weer: stralende zon, 27,9 graden en windstil. 


  Foto: zo ziet onze nieuwe inkom eruit...

  10-06-2009 om 19:40 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  09-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Communie

  Gisteren was het al bij al een hectische dag. Eerst leverde onze hofleverancier 7 paletten stenen – een levering die ik uit het oog verloren was - en een heleboel betonijzer. Nadien moest ik halsoverkop naar de dokter, waar ik rond halftwee buitenkwam. Dan zijn Leen en ik naar Lézignan getrokken om eindelijk onze mutualiteit in orde te brengen. We zijn nu gedekt en dat zal alles een stuk vergemakkelijken. Nadien kregen we nog bezoek van Katrien, Kris, Ine en Arne. Ine en Arne doen hun plechtige communie en vermits we ondertussen bevriend zijn, beloofde ik wat fotootjes te maken als aandenken voor familie en vrienden. Ik heb nog wat doorgewerkt aan de foto’s gisterenavond, want ik ga ze vanavond afleveren.

  Vandaag is het terug een gewone werkdag, hoewel gewoon, we zijn vandaag twee jaar getrouwd, dus vanavond bouwen we samen een bescheiden feestje. Eerst gaan we wellicht nog naar een proeverij in Paraza, om nadien een hapje te gaan eten in het restaurant (van Kris en Katrien) waarvan ik de naam niet kan vermelden, zonder dat er zich dan bizarre codes manifesteren op onze blog: La Selette dus.

   

  Het weer: het is nu bijna middag en 20,5 graden en zonnig. Het is windstil. Gisteren was het bewolkt.

  09-06-2009 om 11:16 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  07-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lui
  Een ‘lazy Sunday’ vandaag. In de voormiddag een wandelingetje gemaakt op de ‘vide grenier’ hier in Cruscades. Na de middag een siësta gedaan en wat fotootjes van gisteren bewerkt. Nadien nog naar de prijsuitreiking van ‘Le Weekend de la Photographie’ in Paraza. Leen heeft zich vooral bezig gehouden met koken, voor straks, pasta, lekker… Het weer: de dag begon zonnig, maar in de namiddag kwamen de wolken opzetten. 23,6 graden en windstil. P.S.: Een fotootje van de vide grenier en van het gemeentehuis met de borden van de Europese verkiezingen  07-06-2009 om 18:54 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
  06-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wendy
  Het is er gisteren niet van gekomen om de blog te schrijven. We hebben te laat doorgewerkt op de werf. De balk boven de poort is gegoten. Nu moet het beton nog drogen en dan mag de bekisting eraf. De muur in de tuin is ook al behoorlijk opgeschoten. We moesten hem wel grondig afdekken, want er werd gewaarschuwd voor hevige onweders. Hier wordt dat omgeroepen. De gemeente krijgt dan een bericht van de Préfecture en via het omroepsysteem worden de bewoners aangemaand de nodige voorzorgen te nemen. Wij hebben het nodige gedaan. Vandaag was het dan de eerste dag van “Le Weekend de la Photographie” in Paraza. De workshops kenden niet echt veel succes. In de voormiddag niemand gezien. In de namiddag een handvol mensen, die de workshop portretfotografie volgden. Ons model was netjes op tijd en ze bracht nog een fotogenieke vriendin mee. Toen we thuiskwamen zat er nog een verrassing voor Leen in de bus. Afzender, haar schoolvriendin Wendy. Die had een foto van hun beidjes – uit hun kindertijd – opgestuurd naar de rubriek ‘Mijn beste schoolvriendin’ in de Libelle. De foto verscheen in de Libelle van 4 juni jongstleden. Dank u Wendy! Het weer: 24,9 graden, zon en wolken. P.S.: Op de foto, Soline en Marlène  06-06-2009 om 18:57 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
  04-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Akker
  Het werken op het land was een aangename afwisseling met de werf. Eerst het bevloeiingssysteem geïnstalleerd en dan de steunpaaltjes voor de olijfbomen geplaatst, om de boompjes vervolgens vast te binden aan de paaltjes. 200 stuks, het is indrukwekkend. We zijn er een groot deel van de dag mee bezig geweest. In de late namiddag ben ik nog cement gaan halen, want die was op, dan naar het containerpark, want er lag weer wat rommel klaar. Leen heeft zich beziggehouden met de tuinmuur. Tegen het einde van de werkdag gingen we ons volkstuintje nog eens bewonderen. Het ziet er goed uit. Er moet nog aan gewerkt worden, maar de omheining is toch al gedeeltelijk geplaatst. Het weer: alweer 32,9 graden, af en toe wat wind en hier en daar een wolkje.

  04-06-2009 om 19:38 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
  03-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prutsen
  Een rare werkdag vandaag. Het was de bedoeling de balk boven de poort te gieten, maar dat lukte ons niet helemaal. Tijdens het gieten hoorden we het beton ergens veel lager neerspetteren. Toen Leen binnen ging kijken, liep het beton over de vloer van de toekomstige bibliotheek. Alles werd netjes opgekuist en de gietwerken stilgelegd. Overmorgen dichten we het over het hoofd gekeken gat en gieten we verder. Nadien nog wat verder geprutst, met de nadruk op het werkwoord prutsen en dan toch maar van pure miserie nog wat werfboodschappen gedaan. Morgen werken we niet, want dan gaan we de boer op. We gaan Ann en Gust een handje toesteken bij het plaatsen van steunpaaltjes voor hun olijfbomen, 200 in totaal. In de late namiddag mocht ik naar de Mairie. Het was loting voor de volkstuintjes (zie foto’s). Perceel nummer 10 is voortaan het onze! We zijn de gelukkige huurders van een volkstuintje. Vanaf volgende week hebben we 180 vierkante meter tuin om naar hartelust te zaaien, te planten en te oogsten. Het weer: 32,9 graden, nagenoeg windstil en staalblauwe hemel. Het zomert hier!  03-06-2009 om 22:17 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)


  Onze Bâtisse opent in juni 2010
  Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
  Mail: labatissedudelice@gmail.com

  Archief per week
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 17/12-23/12 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Hieronder staan
  foto's van ons
  dorp Cruscades.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!