Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
 • Image
 • Bru
 • Bebelle bis
 • Ouveillan
 • Bebelle
  Hieronder staan foto's
  van onze Bâtisse.
  De traktor is van de
  buren...spijtig!
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  La Bâtisse du Délice
  Chambres et table d'hôtes
  21-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegenvaller

  Het ‘Fête de la Musique’ was een tegenvaller. Het weer zat niet mee, want het was redelijk fris en er was wat wind. De jazzgroep was goed, de rockgroep ronduit slecht. De zanger en de zangeressen zongen schaamteloos vals en de muziek was ook niet van het beste dat we al hoorden. Het eten viel tegen. Enfin, een mislukking, dat kan ook al eens gebeuren.

  Vanmorgen zijn we naar de communie van Inne en Arne geweest. Om 11 uur was het de eucharistieviering in de kerk van Bize-Minervois. Vlak voor het begin van de dienst kwam de pastoor in casual kleding vragen om niet rond het altaar te komen staan om foto’s te maken. Eventjes later stond hij helemaal uitgedost als priester klaar om de viering voor te gaan. Het was gezellig. Na de mis gingen we feesten bij Kris en Katrien thuis. Na een meer dan ruim aperitief met een hele rist hapjes volgde een royale paella. We zaten in de tuin, maar het was toch frisjes in de wind.

   

  Het weer: wisselend bewolkt, winderig en 26,3 graden.

  21-06-2009 om 20:36 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  20-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkoeling

  We zijn terug aan het bouwen. Het dak is er voor de helft af. De ringbalk op de oude muren is gegoten en de eerste hoek is opgehoogd. Nu we vroeger beginnen te werken, schiet het werk schijnbaar beter op. Het kan ook gewoon een indruk zijn. Ik heb het een beetje gehad met de afbraakwerken. Ik denk dat dat is, omdat je dan geen echte vooruitgang ziet. Gisteren waren we net gestart met het gieten van de ringbalk of we kregen een regenbui over ons heen. Die bracht gelukkig ook wat afkoeling, want het was echt te warm om te werken. Vandaag stond er veel wind, maar toch liever dat dan die grote hitte.

  Straks is het ‘Fête de la Musique’, met optredens van een jazz- en een rockgroep. Daarbij wordt er lekker gesmuld. Eerst salade Niçoise en dan een lekkere grillade.

  Het weer: winderig, blauwe lucht, 26,8 graden.

  20-06-2009 om 17:32 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
  18-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertaalmachine

  Zoals gisteren beloofd begonnen we vandaag om 7 uur te werken. De temperatuur was nog aangenaam, maar we hadden al snel door, dat het zou gaan bakken en braden. Om 12 uur gegeten, nog eventjes doorgewerkt op het dak en dan toch maar het zekere voor het onzekere genomen. Nog wat bekistingen weggenomen op de verdieping, dan naar het containerpark, eerst met onze aanhangwagen en dan met de benne van Christian. Vervolgens een douche en naar binnen. Het is echt te warm.

  Chantal volgt onze blog ook. Ze gebruikt een vertaalmachine op internet. De tekst van gisteren luidt dan als volgt: Le toit est maintenant presque de moitié. Pour les nombreux débris dans le récipient, je benne écritures chrétiennes. Je dis revendiquée, parce que je lui avait pas demandé. J'ai essayé de l'appeler mais ne pouvait pas lui parvenir. Avec le recul, il a pas de problème. Il est même légèrement plus proches d'eux, demain, donc je n'ai pas loin à pied de la cuisson des débris. Nous sommes les déchets de démolition dans des conteneurs, afin que nous le faisons avec la poulie de la baisse peut électriques. Celà nous économise beaucoup de l'escalier en place. Ce ne serait pas possible. Demain, nous commençons déjà à 7 heures. Ensuite, on peut arrêter au début, parce que ces jours-ci il est vraiment chaud, surtout à l'étage supérieur

  Het weer: heet (33,7 graden), windstil, staalblauwe hemel. 

  18-06-2009 om 17:33 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
  17-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puin

  Het dak is er nu bijna voor de helft af. Om het vele puin naar het containerpark te brengen, heb ik de benne van Christian gevorderd. Ik zeg wel gevorderd, want ik had het hem eigenlijk niet gevraagd. Ik probeerde hem nog te bellen, maar kon hem niet bereiken. Achteraf bleek het geen probleem te zijn. Hij gaat ze morgen zelfs iets dichterbij zetten, zodat ik niet te ver moet lopen met de bakken puin. We transporteren het sloopafval namelijk in bakken, zodat we ze met de electrische katrol naar beneden kunnen laten. Dat bespaart ons heel veel trappenlopen. Bij dit weer zou dat niet mogelijk zijn. Morgen beginnen we er al om 7 uur aan. Dan kunnen we wat vroeger stoppen, want het is dezer dagen echt heel heet, vooral boven op de verdieping.

   

  Het weer: 32 graden, windstil, af en toe een wolk.

  17-06-2009 om 21:09 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  16-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeil

  Met volle kracht op de werf gevlogen. Zeil weggenomen, bekisting gemaakt voor de ringbalk op de oude muur, beton gegoten, puin naar het containerpark gebracht. ’s Middags kregen we bezoek van mensen die onze werf eens wilden zien. Ze bleven iets kleins eten en nadien werkten we verder. Het dak aan de achterkant voor een gedeelte weggenomen, tot de lucht zo dreigend werd, dat we het zeil maar teruglegden. Het lag er nog maar net op of de eerste druppels vielen al. We voelden ons volledig gefnuikt in ons plan om door te werken…

  Inmiddels is het opgehouden met regenen. Morgen voorspellen ze alweer onweders.

   

  Het weer: 29 graden, wisselend bewolkt, een briesje en in de late namiddag een bui.

  16-06-2009 om 18:42 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  15-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladetaart

  We waren gisteren, via-via, uitgenodigd op een familiefeestje. We zijn er aangekomen om 12 uur ’s middags en weer vertrokken om 12 uur ’s nachts. We kwamen terecht bij een bende Fransen met Italiaanse roots. Indrukwekkend. Aperitief met pizza, bereide mosselen en olijven. Dan paté met bereide worteltjes, opgelegde pepers, augurken, om vervolgens aan te schuiven voor de grillade met merguez, worst en spek aangevuld met bereide rijst en sla. Nadien nog chocoladetaart toe met koffie en digestif voor wie dat wenste. In elke familie zit er wel een architect of iemand die op één of andere manier betrokken is bij de bouwindustrie. In dit geval was het een architect gespecialiseerd in renovatie. De adviezen waren dan ook niet uit de lucht.

  Vandaag hebben we het wat rustiger aan gedaan. Vooral de wekelijkse dingen zoals administratie in orde gebracht, dat moet ook gebeuren. Morgen is het terug een gewone werkdag.

   

  Het weer: het is drukkend warm vandaag. Niet echt aangenaam 26,9 graden en windstil. Er hangt onweer in de lucht. Gisteren was het ook warm, minder drukkend evenwel, maar toch. In de voormiddag vielen er een paar druppels, maar ’s namiddags klaarde het alweer op.

  15-06-2009 om 18:10 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
  13-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patsers

  De hitte weegt door op de bovenste verdieping van onze werf. Het was moeilijk werken vandaag. Nog meer puin geruimd, want de voorziene manier om bekistingen te maken voor de ringbalk op de oude muur lukte niet goed. Een aangepaste werkwijze gaf ons meteen een nieuw inzicht, waardoor we, meer dan waarschijnlijk, sneller zullen kunnen werken. Er komt veel slijpwerk bij kijken, maar in openlucht valt dat nogal mee.

  De fout in ons plan is weggewerkt, enfin, we hebben er een oplossing voor gevonden.

  Vanmorgen is Nicole aangevallen door een jonge grijze kater. Ze nam de poten en Hugo nam het voor haar op… Hij en de grijze kater hebben nog wat patserig gedaan in de tuin, tot de jonge stilletjes week voor het geweld van onze oude Hugo.

   

  Het weer: 32,2 graden, een zacht briesje en staalblauwe hemel. 

  13-06-2009 om 18:29 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  12-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestaag

  Goed gewerkt vandaag. Muren gemetseld, stukken oude dakpannen en muur afgebroken en weggewerkt, een eerste deel van een betonnen ringbalk op de oude muur gegoten. Het is allemaal nog meer oud dan nieuw op de tweede verdieping, maar daar komt gaandeweg verandering in. We zijn  net ook tot de vaststelling gekomen dat ons plan niet meer klopt, maar daar zal ook wel een mouw aan te passen zijn, denken we, we zien wel. We werken gewoon gestaag verder…

   

  Het weer: 31,9 graden, een zalig briesje (op het dak is het bakken en braden) en af en toe een wit wolkje.

  12-06-2009 om 17:25 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  11-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.File

  Een vierde van het dak is er nu af. Dat laat ons toe makkelijker te werken. We hebben het plan voor de bovenste verdieping grondig bestudeerd en een deel van de muren op de grond getekend. Morgen begint het metselwerk.

  Deze namiddag zijn we nog naar het containerpark gereden met een meer dan volle aanhangwagen en bij aankomst was het containerpark nog niet open.  Er onstond een kleine file, ’t is te zeggen, 4 wagens en dat is file in Cruscades. De andere wachtenden werden al gauw ongeduldig en probeerden één van de mannen van de Mairie op te bellen. Pas na een goed half uur wachten, kwam één van hen de poorten open doen. Hij had het elders te druk gehad.

   

  Het weer : zon en wolken bij een 26,8 graden. Vlak voor de middag kwam er wat wind opzetten, windstootjes van ongeveer 60 kilometer per uur.

  11-06-2009 om 20:26 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  10-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kersen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn terug op dreef met de werken. Na ons feestje gisteren zijn we er vandaag terug ingevlogen. Gisteren namen we nog een gedeelte van het dak weg om onze electrische katrol te kunnen plaatsen. Daarna spanden we een zeil, en vlak nadien begon het hier te regenen. Vandaag een stralende dag, dus het zeil er terug af en gans de dag puin geruimd en stenen naar boven getrokken. Leen ging met Ann kersen plukken in de tuin van Gust en Ann. Ze zijn met een heleboel lekkere kersen thuisgekomen. Heerlijk. We kregen ook nog bezoek van Kris en Katrien van La Selette en van Marcel (Kiekeboe), de neef van Gust, en zijn vrouw Marleen, haar broer Dirk en haar mama. Zij waren op doorreis naar Spanje, overnachtten twee keer bij Gust en Ann en vermits ze voor de route naar Spanje toch praktisch bij ons moesten passeren, brachten ze ons een bezoekje.

  Het weer: stralende zon, 27,9 graden en windstil. 


  Foto: zo ziet onze nieuwe inkom eruit...

  10-06-2009 om 19:40 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  09-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Communie

  Gisteren was het al bij al een hectische dag. Eerst leverde onze hofleverancier 7 paletten stenen – een levering die ik uit het oog verloren was - en een heleboel betonijzer. Nadien moest ik halsoverkop naar de dokter, waar ik rond halftwee buitenkwam. Dan zijn Leen en ik naar Lézignan getrokken om eindelijk onze mutualiteit in orde te brengen. We zijn nu gedekt en dat zal alles een stuk vergemakkelijken. Nadien kregen we nog bezoek van Katrien, Kris, Ine en Arne. Ine en Arne doen hun plechtige communie en vermits we ondertussen bevriend zijn, beloofde ik wat fotootjes te maken als aandenken voor familie en vrienden. Ik heb nog wat doorgewerkt aan de foto’s gisterenavond, want ik ga ze vanavond afleveren.

  Vandaag is het terug een gewone werkdag, hoewel gewoon, we zijn vandaag twee jaar getrouwd, dus vanavond bouwen we samen een bescheiden feestje. Eerst gaan we wellicht nog naar een proeverij in Paraza, om nadien een hapje te gaan eten in het restaurant (van Kris en Katrien) waarvan ik de naam niet kan vermelden, zonder dat er zich dan bizarre codes manifesteren op onze blog: La Selette dus.

   

  Het weer: het is nu bijna middag en 20,5 graden en zonnig. Het is windstil. Gisteren was het bewolkt.

  09-06-2009 om 11:16 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  07-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lui
  Een ‘lazy Sunday’ vandaag. In de voormiddag een wandelingetje gemaakt op de ‘vide grenier’ hier in Cruscades. Na de middag een siësta gedaan en wat fotootjes van gisteren bewerkt. Nadien nog naar de prijsuitreiking van ‘Le Weekend de la Photographie’ in Paraza. Leen heeft zich vooral bezig gehouden met koken, voor straks, pasta, lekker… Het weer: de dag begon zonnig, maar in de namiddag kwamen de wolken opzetten. 23,6 graden en windstil. P.S.: Een fotootje van de vide grenier en van het gemeentehuis met de borden van de Europese verkiezingen  07-06-2009 om 18:54 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
  06-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wendy
  Het is er gisteren niet van gekomen om de blog te schrijven. We hebben te laat doorgewerkt op de werf. De balk boven de poort is gegoten. Nu moet het beton nog drogen en dan mag de bekisting eraf. De muur in de tuin is ook al behoorlijk opgeschoten. We moesten hem wel grondig afdekken, want er werd gewaarschuwd voor hevige onweders. Hier wordt dat omgeroepen. De gemeente krijgt dan een bericht van de Préfecture en via het omroepsysteem worden de bewoners aangemaand de nodige voorzorgen te nemen. Wij hebben het nodige gedaan. Vandaag was het dan de eerste dag van “Le Weekend de la Photographie” in Paraza. De workshops kenden niet echt veel succes. In de voormiddag niemand gezien. In de namiddag een handvol mensen, die de workshop portretfotografie volgden. Ons model was netjes op tijd en ze bracht nog een fotogenieke vriendin mee. Toen we thuiskwamen zat er nog een verrassing voor Leen in de bus. Afzender, haar schoolvriendin Wendy. Die had een foto van hun beidjes – uit hun kindertijd – opgestuurd naar de rubriek ‘Mijn beste schoolvriendin’ in de Libelle. De foto verscheen in de Libelle van 4 juni jongstleden. Dank u Wendy! Het weer: 24,9 graden, zon en wolken. P.S.: Op de foto, Soline en Marlène  06-06-2009 om 18:57 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
  04-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Akker
  Het werken op het land was een aangename afwisseling met de werf. Eerst het bevloeiingssysteem geïnstalleerd en dan de steunpaaltjes voor de olijfbomen geplaatst, om de boompjes vervolgens vast te binden aan de paaltjes. 200 stuks, het is indrukwekkend. We zijn er een groot deel van de dag mee bezig geweest. In de late namiddag ben ik nog cement gaan halen, want die was op, dan naar het containerpark, want er lag weer wat rommel klaar. Leen heeft zich beziggehouden met de tuinmuur. Tegen het einde van de werkdag gingen we ons volkstuintje nog eens bewonderen. Het ziet er goed uit. Er moet nog aan gewerkt worden, maar de omheining is toch al gedeeltelijk geplaatst. Het weer: alweer 32,9 graden, af en toe wat wind en hier en daar een wolkje.

  04-06-2009 om 19:38 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
  03-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prutsen
  Een rare werkdag vandaag. Het was de bedoeling de balk boven de poort te gieten, maar dat lukte ons niet helemaal. Tijdens het gieten hoorden we het beton ergens veel lager neerspetteren. Toen Leen binnen ging kijken, liep het beton over de vloer van de toekomstige bibliotheek. Alles werd netjes opgekuist en de gietwerken stilgelegd. Overmorgen dichten we het over het hoofd gekeken gat en gieten we verder. Nadien nog wat verder geprutst, met de nadruk op het werkwoord prutsen en dan toch maar van pure miserie nog wat werfboodschappen gedaan. Morgen werken we niet, want dan gaan we de boer op. We gaan Ann en Gust een handje toesteken bij het plaatsen van steunpaaltjes voor hun olijfbomen, 200 in totaal. In de late namiddag mocht ik naar de Mairie. Het was loting voor de volkstuintjes (zie foto’s). Perceel nummer 10 is voortaan het onze! We zijn de gelukkige huurders van een volkstuintje. Vanaf volgende week hebben we 180 vierkante meter tuin om naar hartelust te zaaien, te planten en te oogsten. Het weer: 32,9 graden, nagenoeg windstil en staalblauwe hemel. Het zomert hier!  03-06-2009 om 22:17 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  02-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelbouw
  Brousse, onze beschermengel zorgde ervoor, dat we vandaag weer heel wat opschoten in de verbouwing. De grote poort in de gevel is versmald. Morgen leggen we er de bekisting voor de boog op en gieten we het beton. Bovendien hebben we nogal wat tijd verloren bij de hofleverancier voor een prijsofferte. We waren van plan om de verhoging van het gebouw uit te voeren in snelbouwbaksteen, maar dat valt veel te duur uit. Die stenen zijn meer dan vier keer zo duur dan de stenen die we gewoonlijk gebruiken. We zullen dan maar wat harder werken om ze boven te krijgen (ze zijn namelijk wat zwaarder), zo sparen we een behoorlijke smak geld. Ondertussen wordt er ook hard gewerkt aan de tuinmuur, een project dat we startten om tussendoor, op de momenten dat we eventjes niets anders kunnen doen, af te werken. Het weer: het werd vandaag 30,1 graden. Er waaide een zachte bries uit het westen en er waren af en toe wat wolken. PS: een fotootje van de versmalde poort en een fotootje van de ruimte onder het dak.  02-06-2009 om 19:50 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  01-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kersen
  Pinksteren en dus houden we het rustig. In de voormiddag wasjes, plasjes en opruimen. In de namiddag gingen we naar Promaude (zie foto), waar we ondermeer lekkere kersen van Caunes-Minervois en aardbeien van – jawel – Hoogstraten (de geboortestreek van Leen) kochten. Zowel de kersen als de aardbeien zijn zeer lekker. Promaude is zowat de beste plek om de producten van de streek te leren kennen, maar eens je ze kent, ben je natuurlijk snel rond, wat bij ons het geval was. We hebben enkel nog een Fitou van Mont Tauch geproefd en die was lekker. We zullen eens langsgaan in de cave en daar wat flessen kopen om een wat minder oppervlakkige degustatie te doen. Wijn proeven in plastieken bekertjes is niet meteen aangewezen. Verder nog wat gelezen, administratie gedaan en nu staan we op het punt te vertrekken naar Tony en Sharon waar we de ingezonden foto’s voor de fotowedstrijd van ‘Le Weekend de la Photographie’ van Paraza gaan beoordelen… Het weer: veelal staalblauwe hemel met af en toe een wit wolkje, 28,1 graden en een bries uit het westen…  01-06-2009 om 17:32 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
  31-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SONS
  We zijn net terug van een hectisch verblijf in België. Meer doktersbezoeken achter de rug dan ons lief is, maar kom we zijn weer up to date met alles, dus we kunnen verder. Blog schrijven zat er wegens een technisch probleem niet in, dus hebben jullie ons eventjes moeten missen. Inmiddels heb ik ook een weerstation, gekregen als laat verjaardagscadeau van Martine, Francis, Annelies en Koen. Ik kan er de binnen- en buitentemperatuur met minimum en maximumgeheugen, de vochtigheidsgraad en de vooruitzichten voor de komende dagen op aflezen. Handig voor de weerrubriek op de blog. We bezochten ook de nieuwe tentoonstelling van SONS (Shoes Or No Shoes?), een verzameling van designschoenen, een collectie schoenen van over de hele wereld en een hele reeks schoenen van kunstenaars. Veerle en Pierre, onze vrienden van Le Petit Viala, beheren de kunstenaarscollectie. Zij vroegen een hele rist kunstenaars om hun ‘werkschoenen’ op te sturen. Een aantal kunstenaars besliste er dan maar een kunstwerk van te maken en dat op te sturen naar Veerle en Pierre. Al die kunstenaarsschoenen zijn er dan ook te bezichtigen. Een boeiende en originele expo. Shoes Or No Shoes?, Vandevoordeweg 2, B-9770 Kruishoutem, www.shoesornoshoes.com In de tussentijd hebben Gust en Ann goed voor Nicole en Hugo gezorgd. Ze hebben het duidelijk naar hun zin gehad. Het werk op de werf heeft dus een beetje stilgelegen, maar dinsdag beginnen we er terug aan, met volle goesting en moed! Het weer: volgens mijn nieuwe weerstation is het hier nu nog 25,3 graden, bij een vochtigheid van 55 procent. Het is nagenoeg windstil, maar toch Marin.

  31-05-2009 om 19:06 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  26-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cementstof
  Nog maar eens een mijlpaal in ons project, de tweede verdieping is gegoten. In de voormiddag nog vier gaten gemaakt in het dak, zodat de betonpomp langs daar naar binnen geloodst kon worden. Natuurlijk waren er net vandaag rukwinden tot 95 km per uur. Het cementstof vloog ons dan ook rond de oren. Vlak na de middag kregen we dan een telefoontje van de chauffeur van de betonmolen. Hij was net vertrokken. Met 5,5 kubieke meter beton goten we al tweederde van de verdieping. Aangezien er geen betonmolens meer vrij waren moest dezelfde chauffeur opnieuw gaan laden en kwam hij een klein uurtje later terug met de extra 3 kubieke meter. We zijn blij dat ook deze verdieping gegoten is. Morgen maak ik de gaten in het dak terug dicht en dan moet het beton drogen en uitharden. Het weer: 25 graden en een stuk minder drukkend (westenwind). Meestal zonnig.

  26-05-2009 om 19:16 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  25-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitsloven
  Ondanks het feit, dat het gisteren zondag was, hebben we ons toch maar weer eens uitgesloofd voor onze toekomstige gasten. We gingen namelijk naar het ‘Château de Boutenac’, de hoofdzetel van de AOC Corbières, waar een wijndegustatie plaatshad. Die kaderde in de ‘Printemps des Corbières’, een reeks animaties rond de wijnen van de streek. Eerst was er een concert van een bigband (zie foto) – met sta mij toe het te zeggen een eerder beperkte bezetting, maar swingen deed het toch – en vervolgens de degustatie bij een tiental wijnboeren uit de streek. En ja, we hebben weer een ontdekking gedaan… Onze wijnkaart heeft er weer een paar naampjes bij. Het hele gebeuren was weer bijzonder gezellig. Kleinschalig en dus heel plezant. Vandaag werkten we alles af om HET beton te gieten (één van onze trouwe lezers tikte mij vriendelijk op de vingers - dank u Kris -, omdat ik steeds de beton schrijf en dat kwam eigenlijk omdat ik twijfelde en het opzocht in ons vertaalwoordenboek. De mannelijkheid van het Franse beton bracht mij in de war…, maar goed, taalzuiver ben ik niet, dus er zullen nog wel tal van fouten in mijn teksten staan). Morgennamiddag staan de betonmolens hier en moeten wij nog eventjes snel doorwerken en dan moet het boeltje drogen… In de late namiddag kwam Adrien, de papa van Christian, nog langs om de bloemen van onze linde te oogsten (zie foto). Hij en zijn vrouw drinken elke avond lindethee en dus geven wij hen de bloemetjes met veel plezier. Oogsten moet hij wel zelf doen… Het weer: deze voormiddag bewolkt, de namiddag zonnig maar drukkend bij 27 graden en een weinig wind.  25-05-2009 om 18:02 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)


  Onze Bâtisse opent in juni 2010
  Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
  Mail: labatissedudelice@gmail.com

  Archief per week
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 17/12-23/12 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Hieronder staan
  foto's van ons
  dorp Cruscades.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!