Willy kijkt enorm uit naar de eerste editie van Polonaise Festival. Willy Sommers: Het wordt op zaterdag 13 november een onvergetelijke avond waarop iedereen uit de bol gaat. Ik kijk er echt naar uit. Alle zorgen aan de kant en uit volle borst meezingen. Op het Polonaise Festival schijnt de zon in ieders hart en komt de leeuw uit zijn kooi. Reken maar! En ik doe daar nog een boeketje met zeven anjers en zeven rozen bovenop. Het leven kan toch zo mooi zijn.
Polonaise Festival met optredens van Frans Bauer, Laura Lynn, Dennie Christian, Eddy Wally, Willy Sommers, Jurgen Marcus, Jo Vally, John Terra, Nicole & Hugo en Swoop.
Practisch: - datum : 13 november 2010 - aanvang : 20u00 - locatie : Sportpaleis Antwerpen - website : www.polonaisefestival.be - tickets: aan 20, 27, 35, 39 en 45 te bestellen via www.teleticketservice.com of telefonisch via 070/345.345 (vanuit Nederland: 0900-45.000.45) of in de filialen van Free Record Shop.
Het gaat snel in het nieuwe leventje van Joyce De Troch. Enkele jaren geleden had ze nog niet eens een man, nu is ze getrouwd én zwanger van een tweede kindje. De kleine Alexia krijgt er normaal eind mei een broertje of een zusje bij al hoopt het voormalige model dat ze ook deze keer een dochter in haar armen kan sluiten.
Joyce De Troch laat er geen gras over groeien. Haar dochter Alexia is amper een jaar oud maar intussen is de blonde eventplanner al terug zwanger van een tweede kindje. Ik heb altijd gedroomd van twee kindjes kort na elkaar, vertelt ze in Dag Allemaal. Ze is amper elf weken ver maar schreeuwt haar geluk nu al van de daken.
Tijdens de zwangerschap van Alexia bleef Joyce gespaard van de meeste kwaaltjes maar dat is nu wel anders. Ik heb me al serieus mottig gevoeld. Niet in de mate dat ik constant moet overgeven maar het is er meestal niet ver af. Wat wel net zo is als de vorige keer, is de voorkeur voor een meisje. Al was het maar om de dure kleertjes van Alexia nog eens te kunnen gebruiken, aldus Joyce. Tja, de crisis is blijkbaar nog niet bij iedereen uitgeklaard. (HH) http://www.clint.be/
Hoe duurder een product is, hoe kwalitatiever het lijkt. Toch gaat die vlieger niet altijd ook, ook niet voor shampoo 'dat al bij al een simpel product met een simpele formule is. 90 tot 95 procent van de ingrediënten in shampoos is identiek'. Dat argumenteert de Britse krant Daily Mail op haar website.
"De ingrediëntenlijst voor shampoos ziet er nagenoeg identiek uit, ook als je goedkope of gewone merken vergelijkt met 'exclusieve' merken die je kapper je aansmeert. De lijst is gerangschikt in volgorde van gewicht aanwezig in het eindproduct.
Maar slechts één procent van de ingrediënten laat zich ook echt rangschikken, de rest is in zo'n minimale mate aanwezig dat ze er nauwelijks toe doen. Vooral omdat een shamppo voor ongeveer 80 procent gewoon uit water bestaat", klinkt het.
Vergelijking Dat betekent dat slechts zes van de ingrediënten werkelijk het vergelijken waard zijn. Daily Mail neemt de proef op de som door L'Oréal Professionel Vitamino Color Shampoo en Elvive Colour Protect shampoo met elkaar te vergelijken.
Vijf van de zes topingrediënten komen overeen, al worden alleen water en natriumlaurylethersulfaat op dezelfde plaats gezet. L'Oreal bevat glycol distearaat terwijl Elvive koos voor cetyl alcohol. Toch kost de L'Oréal shampoo bijna vier keer zoveel als de andere shampoo.
Eigen test, verschillende resultaten Zelf deden we ook een test met vier shampoo's (Head & Shoulders Citrus, Dove intense repair, Garnier Ultra Doux pompelmoes en Nivea diamond gloss). De resultaten waren enigszins anders. Afhankelijk van de vergelijking, hebben ze twee of drie top-6 ingrediënten gemeenschappelijk.
Water en natriumlaurylethersulfaat (dat de oliën van het haar weghaalt) zijn de enige ingrediënten die in alle shampoos in de top-6 staan. Natriumchloride (zout), natriumbenzoaat en limoneen waren ook terug te vinden op alle ingrediëntenlijstjes. (Zie onderstaande tabel voor de meest voorkomende ingrediënten en hun werking).
"90 tot 95 procent identiek" In welke hoeveelheden ze gebruikt worden is natuurlijk niet bekend, maar de kans lijkt klein dat de verhoudingen enorm veel verschillen. Het is dus redelijk veilig te concluderen dat de meeste shampoos sterk op elkaar lijken
De Daily Mail gaat verder, en citeert John Hamilton, verkoper van biologische beautyproducten. "Het is afzetterij. 90 tot 95 procent van de ingrediënten van een shampoo zijn identiek. Het grootste verschil tussen de producten is parfum en kleur. Mensen worden misleid door de reclamespots!"
De (meer onpartijdige) Amerikaanse consumentenjournaliste Paula Begoun treedt hem bij: "Er is hoegenaamd geen verschil tussen dure en goedkope shampoos."
Geen nut voor het haar "De meeste ingrediënten op zo'n ingrediëntenlijst hebben niet eens nut. Ze dienen om de shampoo zelf dikker, glanzender en zachter te maken, zonder enig effect voor het haar. Net zoals de ingrediënten die zorgen voor schuim, dat technisch onnodig is voor het haar. Dat schuim dient enkel om de consument tevreden te houden" somt Hamilton op.
De natuurlijke ingrediënten zouden volgens hem maximaal 1 procent van het geheel uitmaken. "Alsof je een druppel whisky toevoegt aan water en het een cocktail noemt."
"De shampoos gebruiken wel verschillende varianten van hetzelfde product, maar het is zeker niet zo dat dure shampoos duurdere ingrediënten gebruiken", voegt Begoun eraan toe.
"Extra werking" De producenten van de duurdere shampoos zijn daar voorspelbaar genoeg niet mee eens . "De goedkope shampoos zullen zeker het basiswerk doen - haar schoonmaken - maar de duurdere shampoos doen zoveel meer. Die doen je haar echt glanzen, geven het volume of ontkrullen het - niet elke shampoo kan dat", argumenteert Philip Kingsley, die zelf al 50 jaar in het vak zit.
Waarde Waarom is de consument toch gecharmeerd door de dure shampoos? "Omdat het niet gaat over wat een product waard is, maar wat de consument bereid is te betalen", zo klinkt een basisles uit de economie. Ook de shopervaring is belangrijk. Een duurdere shampoo lijkt zelfs een duurder flacon te hebben, en maakt de bevrediging van de aankoop groter.
"Haar is een belangrijk deel van je look. Als je haar goed ligt, voel je je beter en aantrekkelijker, daarom vinden veel vrouwen een goede haarverzorging zo belangrijk", zegt Kingsley nog.
Het verschil Al kan ook geargumenteerd worden dat die 5 tot 10 procent die shampoos verschillend maakt, net het verschil kan maken voor ee persoon. Een beetje zoals zelfgemaakte appelcake altijd de voorverpakte verslaat. 95 procent dezelfde ingrediënten, toch verschillend. (edp)
Facebook mag officieel dan wel streven naar een 'opener en beter verbonden' wereld, wie slim is zet absoluut niet alles op de sociaalnetwerksite. Hier zijn dertien zaken die je beter nooit online gooit.
Foto's delen, status updates aanpassen of persoonlijke opmerkingen geven is allemaal geweldig lollig, maar hou er rekening mee dat ongewenste pottenkijkers zoals werkgevers, criminelen, reclamejongens en verzekeringsmaatschappijen enthousiast meekijken. Daarnaast kan je account gekraakt worden, je virtuele identiteit gestolen of kunnen 'valse vrienden' zich aandienen.
Kortom, je kan sommige persoonlijke info maar beter vermijden. Hier zijn de dertien 'gevaarlijkste' stukken info over jezelf die je online kan zetten, en die je dus maar beter voor je echte leven voorbehoudt. 1. Geboortedatum en -plaats Gelukwensen van je Facebookvrienden zijn leuk, maar denk toch maar even goed na voor je je geboortedatum openbaar maakt. Voor veel criminelen is het makkelijker om te gaan rotzooien met identiteitspapieren als ze dergelijke info van mensen tot hun beschikking hebben. 2. De meisjesnaam van je moeder Op zich is dit geen groot geheim, maar problematisch wordt het wel als je die naam ook gebruikt als antwoord op een 'veiligheidsvraag' om bijvoorbeeld een mailaccount te beveiligen, of als backup voor als je je login voor je kredietkaartmaatschappij of internetprovider vergeten bent.
3. Je thuisadres Het adres van je woning publiceren, geeft iederéén - van ex-lieven tot werkgevers - toegang om te zien waat je woont. Er zijn ook voorbeelden bekend van inbrekers die op Facebook ontdekten waar mensen woonden én wanneer ze niet thuis waren.
4. Je lange reizen Dit sluit aan bij tip 3: je wil echt niet met de wereld delen wanneer je have en goed voor lange tijd onbewaakt worden achtergelaten.
5. Je korte trips Nieuwe applicaties op Facebook laten je toe om via mobile aan te geven in welke stad, in welk restaurant,... je je bevindt. "Post geen boodschappen als 'uurtje lopen in het park' of 'met vriendin aan het shoppen'", waarschuwt beveiligingsspecialist Identity Theft 911 . "Ook dit is gouden info voor inbrekers." 6. Ongepaste foto's Zat, naakt of gewelddadig op de foto staan, kan je je job kosten - dat is klassiek. Maar zelfs verwijderde kiekjes kunnen je blijven achtervolgen. Verwijderde foto's blijven nog een poos op de Facebook-servers staan, en iemand die een rechtstreekse link naar zo'n beeld heeft, kan dat nog tevoorschijn toveren, zelfs al denk je zelf dat het 'weg' is.
7. Ontboezemingen We hebben allemaal wel overijverige collega's of chefs met wie we niet door één deur kunnen. Beklaag je over hen op café of bij je vrienden, maar niét op Facebook. Ondanks 'privacy-settings' die bepalen wie sommige zaken wel of niet te zien krijgt, leiden dergelijke confessies regelmatig tot problemen op het werk.
8. Telefoonnummers We denken dat we onze telefoonnummers alleen zichtbaar maken voor vrienden. Maar dat is niét zo als je je nummer post wanneer een vriend een Facebookgroep genre 'Gsm kwijt - heb al jullie nummers opnieuw DRINGEND nodig!' oprichtte. Dan zijn die nummers publiek, en dat betekent: iedere telemarketeer ter wereld weet nu hoe-ie je moet bereiken.
9. Aftellen naar je vakantie CBS News zegt dat aftelapplicaties in de trant van 'Nog drie weken voor we naar Nieuw-Zeeland gaan!' of 'Hilton Rome: we komen eraan!' goud waard zijn voor wie eens met een koevoet in de hand een bezoekje aan je woning wil brengen.
10. De naam van je kind Ook kinderen worden het slachtoffer van identiteitsdiefstal. Tag hen nooit in een foto, en als iemand anders het doet: verwijder de tag dan, zo raadt Consumer Reports aan.
11. Riskante escapades Tuurlijk is het gedurfd dat je ging diepzeeduiken of bungeespringen - begrijpelijk ook dat je de foto's van zulke avonturen wil delen. Maar: "Het zou me niks verbazen indien verzekeringsmaatschappijen ooit Facebook gaan gebruiken om het risicogedrag van klanten in te schatten", zegt expert Darren Black. "Wie regelmatig waaghals speelt, kan zich dan allicht aan hogere premies verwachten."
12. Een plattegrond van je huis Is een no-brainer, zo lijkt ons. Ook al ben je trots op je nieuwe of gerenoveerde stekje: de plattegrond van hoe alles in elkaar zit, laat je best offline. "Anders kan je er net zo goed de codes van je alarmsysteem even bij vermelden", vinden specialisten. 13. Je profiel op 'Public Search' Hou je Facebook-profiel alleen op Facebook - anders kan iedereen die daar zin in heeft je basisinfo zo uit Google toveren, ook wie echt niks met je leven te maken heeft. Om dit aan te passen, ga naar Privacy Settings (onder de hoofding 'Account'), en pas dan 'Sharing on Facebook' aan. (hlnsydney/tw)
Veel mensen komen 's morgens moe uit bed, liggen door stress en overwerk 's nachts te piekeren en te draaien en zijn niet voldoende uitgeslapen en fit wanneer ze opstaan.
Herken je deze symptomen? dan breng je best op een natuurlijke manier je bioritme weer in evenwicht.
Met enige trots stelt CNR Records je haar nieuwe reeks Vlaamse Sterren voor, een nieuw concept dat de hits van Vlaamse artiesten van toen en van nu bundelt in een eigentijds jasje. Dankzij Story kun je met een vliegende start aan je verzameling beginnen: doe mee aan onze wedstrijd en win een cd uit de reeks Vlaamse Sterren.
De eerste 10 cds zijn alvast niet van de minste. Jo Vally, Schatteman & Couvreur, Sabien Tiels, Sofie, Paul Michiels, Petra, The Championettes, Sam Gooris, The Dinky Toys en Touch Of Joy zijn de openers van een nieuwe reeks die op regelmatige basis zal worden uitgebreid.
Ieder volume kreeg een volgnummer mee. Verzamelaars zijn bij deze alvast gewaarschuwd om genoeg plaats vrij te maken in hun cd-rek!
Wil je kans maken om een cd te winnen, klik dan hierboven op Wedstrijden, beantwoord de wedstrijdvraag en de schiftingsvraag en geef ook even aan van welke artiest je graag een cd wil hebben. De wedstrijd loopt van 1 tot 15 november. Veel succes! (story)
Op 17 mei van dit jaar, de dag nadat hij 85 jaar geworden was, overleed Bobbejaan Schoepen aan een hartstilstand en dat werd op een passende manier herdacht tijdens de nocturne zaterdag...
Het wordt een eenzame kerstperiode voor Ilse Demeulemeester want wat niemand verwacht had is toch gebeurd: haar zoontje Conrad werd door de rechter toegewezen aan zijn papa Glenn Janssens. Hij kreeg het volledige hoedrecht, Ilse ziet haar kind nu nog enkel op woensdagnamiddag en in het weekend.
Zelf was ze er van overtuigd dat de rechter zou inzien dat Conrad beter af is bij haar dan bij zijn papa maar die beslissing draaide uiteindelijk anders uit. Nochtans is Janssens niet altijd de droomvader geweest voor wie hij zich nu uitgeeft. Hij is hoofdverdachte in een corruptiezaak, hij bedroog Ilse meerdere malen, zelfs terwijl ze in het ziekenhuis vocht tegen kanker en vorig jaar parkeerde hij in dronken toestand zijn wagen in een voorgevel en vroeg hij Ilse een valse verklaring af te leggen.
Toch zijn dat allemaal geen elementen waar de rechter rekening mee hield. Hij heeft misschien dingen uitgestoken maar dat wil niet zeggen dat hij een slechte papa is, aldus echtscheidingsspecialist Johan Brees in Story. De rechter houdt voornamelijk rekening met wat het beste is voor het kind en volgens hem is dat dus blijkbaar bij zijn vader. Volgens sommigen moest Ilse de bui nochtans al voelen aankomen omdat haar situatie minder gunstig was voor Conrad dan die van Glenn Janssens.
Zo is Ilse na haar scheiding van Janssens verhuisd naar Antwerpen terwijl hij in de villa in Lokeren bleef wonen. Die ligt veel dichter bij de school van Conrad in Melle. De rechter opperde dat er voor het kind zo weinig mogelijk veranderingen moesten zijn in zijn leefomgeving, dus de keuze was snel gemaakt. Conrad ziet zijn mama dus nu enkel op woensdagnamiddag en in het weekend. Maar de presentatrice is niet van plan het daar bij te laten. Haar broer liet alvast verstaan dat zij in beroep gaat tegen de beslissing. (HH) http://www.clint.be/
Beste hobbykok Claudia Allemeersch geeft eerste kookdemo
'Ik heb plannen om te koken op VTM'
Claudia Allemeersch, die vorig jaar de eerste editie van 'De Beste Hobbykok van Vlaanderen' won, zegt dat er vage plannen zijn voor een kookprogramma op vtm. Dat is dinsdag te lezen in Het Nieuwsblad. De 44-jarige hobbykok lanceert binnenkort ook haar eigen website claudiakookt.be. Leer er meer over hier
Fransen zijn keukenprinsen, Engelsen kunnen niet koken: een huizenhoog cliché dat vele jaren lang standhield. Het negatieve beeld van de Engelse keuken is echter aan het verdwijnen, zo wijst een recent onderzoek uit.
Wie regelmatig eens scones, crumble, uitgebreide ontbijten, Jamie Oliver-creaties of Nigella Lawson-recepten op tafel zwiert, zal het beamen: de horrorverhalen over de Engelse keuken zijn op zijn zachtst gezegd overtrokken. Toch bleef het beeld van de Britse culinaire traditie als 'saai' en 'gedomineerd door fish & chips' hardnekkig bestaan.
English breakfast Een internationaal onderzoek, uitgevoerd bij zo'n 26.000 respondenten, blijkt die oude clichés echter te doorbreken, zo meldt het Britse bureau voor Toerisme. De bevraging liep in 36 landen, en daarbij bleek dat Engels eten vooral in landen als Rusland, Estland en Egypte een goede reputatie geniet. Bij Engels eten denken mensen nog het vaakst aan een 'full English breakfast' met onder meer eieren, worst en bacon.
In (Zuid-)Europese landen met een eigen grote culinaire traditie blijkt de Britse keuken nog steeds geen hoge ogen te gooien. Zo houden ze onder meer in Italië, Spanje en Frankrijk nog steeds niet van de Engelse kookkunst. Ook in Japan kampen de Britten nog met een negatief imago. Die crumble-met-sashimi zal dus nog niet voor morgen zijn, en dat is misschien maar best ook. (hlnsydney/tw)
Er circuleert heel wat schrikwekkende informatie over kanker. Haast zowat alles werd al met deze dodelijke ziekte in verband gebracht. We zetten de meest bizarre mythes op een rijtje en scheiden de feiten van de fictie.
Zoetstoffen Sinds de komst van dieetdranken in de jaren '50 worden kunstmatige zoetstoffen in verband gebracht met kanker. Onderzoek bij ratten suggereerde dat de stof cyclamaat tumoren in de blaas zou veroorzaken, daarom werd dit verbannen in Amerika. Dan kwam er saccharine, maar had hetzelfde effect. Deze stof werd nooit verboden, maar voeding dat dit bevat moest wel een waarschuwing krijgen. Sindsdien kon geen enkel onderzoek meer bewijzen dat cyclamaat of saccharine schadelijk is bij mensen. Saccharine staat nu niet meer op de lijst van kankerverwekkende stoffen. Aspartaam heeft een slechte reputatie, maar ook hierover bestaat nog geen bewijs dat dit daadwerkelijk schadelijk is.
Mondwater Verschillende studies uit de late jaren '70 relateerden ethanol (een bestanddeel van mondwater) aan mondkanker. Onderzoekers zeggen dat het de weefsels in de mond gevoeliger maakt voor kankerverwekkende stoffen die je onder meer in sigaretten vindt. Het bewijs tegen mondwater is echter zwak. Gezondheidsexperts zeggen dat je dit veilig kunt gebruiken zolang je de gebruiksaanwijzing volgt, dit betekent dat je hier maximum twee keer per dag mee je mond spoelt en niet inslikt.
Statines Deze cholesterolverlagende medicatie zou volgens een studie uit 2007 tot de ontwikkeling van verschillende kankers, waaronder borst-, darm en prostaatkanker, leiden. Een onderzoek uit 2008 bekeek vijftien klinische tests en daaruit was geen verband af te leiden tussen het gebruik van deze medicatie en kanker. Gsm De grote studie over dit onderwerp onderzocht het verband tussen een hersentumor en gsm-gebruik, die kon dit niet bevestigen noch ontkennen. Ze volgden bijna 13.000 volwassenen gedurende tien jaar. Bij gebruikers was een iets hoger aantal van gliomen, een specifieke soort van agressieve hersentumor, merkbaar bij gsm-eigenaars. Maar in het algemeen hadden gebruikers minder kankers dan niet-gebruikers.
Deodorant Sinds een tiental jaar circuleren er mails die waarschuwen over het verband tussen antitranspiranten en borstkanker. Sommige studies suggereerden dat aluminium en parabenen in antitranspiranten en deodorants het hormoon oestrogeen nabootsen, wat in een hoge aantallen het risico op borstkanker bij een vrouw kan verhogen. Ook hierover bestaat echter weer geen sluitend bewijs. Er is nog meer onderzoek nodig naar dit verband.
Beha Twee antropologen suggereerden dat vrouwen die regelmatig beha's dragen meer risico lopen op kanker dan degenen die dat niet doen. De theorie hierachter is dat dit kledingstuk toxines in de borst doet opstapelen. Het verband tussen beide is nooit bewezen.
Haarverf De bezorgdheid omtrent haarverf ontstond in 2008 nadat er een patroon duidelijk werd van blaaskanker bij mannelijke kappers. Maar het bewijs was te zwak om te zeggen dat mensen die af en toe haarverf thuis gebruiken ook risico lopen. De meeste onderzoeken spreken het verband tussen haarverf en kanker tegen. (ep)
Gent in wereldwijde top-10 te bezoeken steden in 2011
De stad Gent is door Lonely Planet opgenomen in de top-10 van te bezoeken steden voor 2011. De Arteveldestad is volgens de wereldberoemde reisgids "Europa's best bewaarde geheim" en staat wereldwijd op de zevende plaats, na onder meer New York, Tel Aviv en Wellington.
De reisgids 'Best in Travel 2011' van Lonely Planet selecteert de tien streken, landen en steden die je moet gezien hebben volgend jaar. Gent werd voor het eerst opgenomen en is een van de kleinste steden in de lijst, zegt woordvoerder Tony Hall.
Naast Gent worden ook New York City, Tanger, Tel Aviv, Wellington, Valencia, Iquitos, Delhi, Newcastle in Australië en Chiang Mai genoemd.
Vergeten te vertellen "Het lijkt of de Belgen vergaten om iedereen te vertellen over Gent. Toeristen haasten zich om Brussel, Brugge en Antwerpen te bezoeken, maar Gent met zijn historische centrum laten ze links liggen. Het is Europa's best bewaarde geheim." Ook de grote studentenpopulatie en de Gentse Feesten vallen in de smaak bij de uitgevers van Lonely Planet.
Het is de zesde keer dat Lonely Planet een rangschikking maakt van te bezoeken steden. Een opname in de lijst zorgt voor extra aandacht en mogelijk extra bezoekers voor Gent.
Steun van CNN en Facebook Lonely Planet wordt alvast gesteund door de Amerikaanse nieuwszender CNN die Gent verkiest boven Antwerpen en Brugge, en door de ruim 61.000 Facebookfans en 28.575 fans die de fiere stede ook nog eens de mooiste stad van België noemen. Ter vergelijking Brugge en Antwerpen lokken respectievelijk 17.000 en 35.000 fans. (belga/edp)
Hoe belangrijk is gezondheid voor Hanne Troonbeeckx
Je kan me geen groter plezier doen dan een bezoekje aan een kuuroord!.
Hanne Troonbeeckx is een drukbezette dame die een succesvolle mediacarrière verzoent met een evenwichtige levensstijl. Sinds kort is Hanne te zien als presentatrice van Shownieuws, het nieuwste showbizzprogramma van VT 4.
Maar in haar vrije tijd gaat Hanne graag optimaal genieten in een wellnesscenter. Gezonde voeding, voldoende rust...niet eenvoudig als je ultra-lange dagen draait op een tv-set. (Kim De Smedt)
Hanne: "Ik besteed veel aandacht aan gezond eten. Maar gezond eten is voor mij niet altijd calorie-arm eten. Voor mijn job is het uiteraard wel belangrijk om er gezond en relaxt uit te zien."
"Genieten betekent voor mij in de eerste plaats naar een wellnesscenter gaan. In de sauna vertoeven, een lekker drankje, relaxen en een heerlijke massage zijn daar voor mij onontbeerlijk in. Maar genieten betekent voor mij ook gezellig in de sofa zitten en een filmpje kijken. Dit is iets wat je elke dag kan doen."
"Ik vind mijn job heel plezant! Het kan ...Lees verder in bijlage
Tips en weetjes voor november Maai het gazon een laatste keer, haal er het herfstblad af, belucht of verticuteer en geef een najaarsbemesting.
Hou de mollen in de gaten- die zijn in deze periode erg actief.
Je pompoenen zijn rijp wanneer het steeltje barst en groeven vertoont, op een droge, koele plek blijven ze maandenlang goed.
Vind je de smaak lekker? hou dan wat zaden over voor volgend jaar.
Haal je dahlia's en gladiolen uit de grond, laat ze drogen en bewaar in een goed verluchte kelder onder een laagje zand of turf of tussen krantenpapier.
Controleer af en toe of ze niet uitdrogen en ga er desnoods even met de plantenspuit overheen.
Zanger Peter Vanlaet (43) en dochtertje Michèle (07 juli 2010) "Baby's zijn geweldig"
Hij heeft al twee zonen van 9 en 11 , maar afgelopen zomer werd PeterVanlaet voor het eerst papa van een flinke dochter. En het was liefde op het eerste gezicht. Want de woorden 'de max' en 'superbaby' vallen meerdere keren.
«Ik was vooral vóór de bevalling heel erg blij dat er een meisje op komst was. Maar ik ben er zeker van dat ik net zo gelukkig was geweest als de dokter had gezegd dat het een zoon zou worden. Op het moment dat Michèle werd geboren, voelde ik dan weer geen echt verschil met de geboorte van mijn twee zonen. Ik kan met dat ook allemaal niet zo heel erg goed meer herinneren natuurlijk, het is al bijna tien jaar geleden. Het klinkt misschien raar, maar een baby is uiteindelijk een baby. Momenteel is het allemaal nog erg pril natuurlijk: oogcontact en een glimlach die beantwoord wordt, veel meer is er nog niet tussen ons nu. Ik denk dat die grote verschillen nog moeten komen wanneer ze ouder wordt. Van andere papa's hoor ik wel dat die band tussen een vader en een dochter toch iets speciaals is. Ik denk dat dochters hun vader meer zien als iemand die hen beschermt. Ach, we zullen zien wat de toekomst brengt.»
Vertrouwen «Ik wil mijn kinderen twee essentiële zaken meegeven in het leven: eerlijkheid en beleefdheid. Ik wil dat ze de twee belangrijkste woordjes 'dankuwel' en 'alstublieft' kennen en ze in een zin kunnen gebruiken. Wanneer ik op café een pint je bestel, doe ik dat toch ook op een beleefde manier? Die zaken kan je hen niet snel genoeg bijbrengen. Verder wil ik als vader vooral een vriend zijn, een vertrouwenspersoon. Vroeger hadden wij misschien iets meer schrik van papa omdat er al sneller eens billenkoek werd uitgedeeld, maar de tijden zijn veranderd. Ik wil dat mijn kinderen met alles bij me terechtkunnen.»
«voor de geboorte van onze dochter, stelden we ons enorm veel vragen over hoe we alles zouden aanpakken. Eens Michèle er was, vielen al die puzzelstukjes in elkaar en nu is alles zo evident. In onze relatie is er nu echt veel meer rust gekomen. Enkel onze dochter is belangrijk en al de rest, waar we vroeger moeilijk zouden over gedaan hebben, is bijzaak. We hebben ook echt geluk met haar, want we kunnen haar overal mee naartoe nemen. Op deze leeftijd is dat natuurlijk nog gemakkelijk. Het enige waarmee we rekening moeten houden, is dat we genoeg papjes en luiers meenemen. Wanneer ze dan haar laatste papje op heeft, moeten we naar huis. Zo simpel is het. Het is echt zo'n gemakkelijk kind, huilen doet ze enkel als ze honger heeft en voor de rest geeft ze geen kik. Ik hoor vaak verhalen over huilbaby's, maar ik kan het me moeilijk voorstellen. Michèle wordt wakker met een smile en gaat met de glimlach haar bedje in 's avonds. Ze slaapt nu ook al een tijdje door 's nachts, ik zeg het: een superbaby!»
«Kleine baby's zijn sowieso geweldig, ik kan echt niets opnoemen wat ik er niet leuk aan vind. Wat ik wél heb gevoeld, is het slaapgebrek tijdens de eerste weken, maar dat hoort er gewoon bij. Ik ben nu de veertig voorbij en dan is het al iets vermoeiender om nooit meer dan twee uur aan een stuk te slapen. Maar ook dat gaat voorbij en is voor mij geen negatiefpunt. Het is gewoon zo en ik ben met plezier 's nachts opgestaan om Michèle haar flesje te geven. Ik heb het alleen iets harder gevoeld.»
Zaterdagnamiddag ging de film "Sinterklaas en het pakjesmysterie" in Vlaanderen in première. Niemand minder dan Frans Bauer heeft weer een rol in deze film. (foto Peter Desmedt)
Nadat Frans eerder al kapitein was op de pakjesboot van Sinterklaas, zit Frans deze keer in de cockpit van een Boeing, de pakjesboeing van Sinterklaas. Alleen heeft het toestel niet voldoende brandstof. Hoe Frans dat oplost, zie je natuurlijk in de film.
Zaterdagnamiddag was Frans kapitein van dienst op de Vlaamse première van de film. Hij ging met iedereen die dat wou op de foto, deelde pepernoten uit en maakte grapjes met de zwarte pieten. (showbizzsite)
De Boekenbeurs in Antwerp Expo heeft vanmorgen zijn deuren geopend voor het grote publiek. Op deze eerste dag gingen al 9.106 bezoekers de boekenoogst van deze 74ste editie inspecteren.
"Dat is dubbel zoveel als vorig jaar," zegt Patricia De Laet van organistor Boek.be "Toen waren er slechts 4.770 op de eerste dag. Dit is echt stukken beter, we zijn zeer tevreden" . Verkoopscijfers van deze eerste dag zijn er niet.
De grote publiekstrekkers waren Sophie Kinsella, auteur van de 'Shopaholic'-reeks, en striptekenaar Hec Leemans, die samen met de acteurs van 'FC De Kampioenen' de gelijknamige strips kwamen signeren. Ook de kookdemonstratie kon op veel bijval rekenen.
Vorig jaar lokte de beurs 175.000 boekenliefhebbers en de organisatoren hopen dat aantal dit jaar te evenaren. De Boekenbeurs loopt nog tot en met 11 november en is iedere dag geopend van 10 tot 18 uur. Op donderdag 4 en dinsdag 9 november tot 22 uur. (belga/sam)
Vrouwen leven langer omdat hun cellen zich vlotter herstellen als ze beschadigd zijn. Dat schrijft De Morgen op basis van informatie van Scientific American.
Biologisch voorbestemd De vrouw is biologisch voorbestemd om ouder te worden dan de man, stelt Tom Kirkwood, geriater verbonden aan de universiteit van Newcastle. "We hebben onder andere zelf onderzoek gedaan dat aantoont dat soorten die langer leven een beter mechanisme hebben om hun organisme te onderhouden", aldus Kirkwood.
Andere studies tonen dan weer aan dat, althans buiten het lichaam, vrouwelijke cellen inderdaad beter schade kunnen herstellen dan mannelijke.
Gecastreerde honden en katten Ook zijn er onderzoeken die bewijzen dat gecastreerde honden en katten langer leven dan hun meer mannelijke soortgenoten. Tests met muizen in Japan, waarbij een muis gecreëerd werd uit genetisch materiaal van twee mamamuizen, hebben aangetoond dat de supervrouwelijke exemplaren gemiddeld nog eens 186 dagen langer leven dan de standaard vrouwtjesmuis.
Evolutie Het waarom kan volgens Kirkwood niet anders dan bij de evolutie gezocht worden. Wanneer een man een vrouw bevrucht heeft, zit zijn taak er in wezen op. Of zijn lichaam voor de rest in goede staat is, speelt niet zo'n rol.
Voor zover bekend zijn er wereldwijd 80 mensen ouder dan 110. Nauwelijks vier onder hen zijn mannen, onder wie de Belg Jan Goossenaerts. (belga/lb)