De VRT stopt met de komische reeks FC De Kampioenen. Bloopers op video uit FC De kampioenen
HLN video-Bloopers uit FC De Kampioenen In de lente van 2011 is het definitief gedaan met de fratsen van Boma, Xavier, Carmen en de rest van de bende. FC De Kampioenen zal dan 21 seizoenen gelopen hebben en is daarmee de langstlopende reeks die de VRT ooit gemaakt heeft. De VRT wil naar eigen zeggen "in schoonheid eindigen" met de succesreeks.
Instant succes FC De Kampioenen werd voor de eerste keer uitgezonden op 6 oktober 1990 en was meteen een succes. Op het hoogtepunt van de reeks zaten bijna twee miljoen Vlamingen voor het scherm om de avonturen van de amateurvoetballers te volgen. Zelfs de herhalingen konden in de zomermaanden nog bijna een miljoen mensen bekoren.
DDT In de loop der jaren zijn er heel wat personeelswissels gebeurd. Volgens velen is het niveau van de reeks gedaald sinds Carry Goossens (als Oscar Crucke) en vooral Jacques Vermeire (als Dimitri De Tremmerie) de Kampioenen verlieten. De rol van Jacques Vermeire als antiheld werd overgenomen door Jakob Beks (als restaurantchef Bernard Theofiel Waeterslaeghers alias BTW), maar wegens gebrek aan succes werd die al snel vervangen door Jaak Van Assche die de antiekverkoper Fernand Costermans neerzette.
Film In april van vorig jaar werd bekendgemaakt dat er ook een langspeelfilm op stapel stond van F.C. De Kampioenen. Die had dit najaar, naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de reeks, in de zalen te zien moeten zijn. Het hele project werd in april van dit jaar echter geschrapt, nadat het scenario al klaar was, "omdat sommige acteurs zich niet in de tekst konden vinden, omdat het scenario niet goed genoeg was".
Naar eindpunt werken Woordvoerster Diane Waumans van de VRT zegt dat de beslissing om te stoppen enkele weken geleden al genomen werd. Door deze beslissing tijdig te nemen krijgen de scenaristen de mogelijkheid om naar een eindpunt toe te werken en alle verhaallijnen netjes af te ronden, aldus Waumans. (sps)
Hoe voorkom je dat de examenperiode een hel wordt bij je thuis. Hoe ontpop je jezelf tot een positieve supporter? En wat na de examens, op het oudercontact?
De concentratie Kinderen kunnen zich beter voorbereiden op toetsen als het rustig is in huis. Maak afspraken die ervoor zorgen dat het kind zich optimaal kan concentreren bvb. het moet geen klusjes doen maar er mag ook geen vriendje langskomen.
Kinderen steken heel veel energie in ruzies. Ook als ze er zelf niet rechtstreeks bij betrokken zijn. Een ont-spannen sfeer thuis voorkomt dat.
Praat niet voortdurend over de examens. Tip: Verhoog je concentratie. Sta recht. Fixeer je op een punt op ooghoogte. Tel tot zeven bij het inademen. Bij het uitademen tel je terug af tot 1. Ga op de tenen staan bij het inademen en kom langzaam terug op de voeten bij het uitademen. Doe dat 2 keer per dag gedurende 3 minuten.
In topconditie Tijdens de examens hebben kinderen voldoende slaap nodig. Zorg voor ontspanning voor het slapengaan. Kinderen die net voor ze in bed kruipen nog studeren of computeren kunnen de slaap minder goed vatten. Wie studeert, krijgt vlugger honger. Zorg voor een stevig ontbijt, evenwichtige en gevarieerde maaltijden.
Zorg voor afwisselende en leuke pauzes. Doe samen iets bvb. koken, voetballen in de tuin Zorg voor een goed verlichte en verluchte studeerplaats, ver weg van lawaai.
Tip: Val sneller in slaap. Als je in je bed ligt, benoem je je lichaamsdelen en beeld je je in dat ze elk een voor een zwaar worden en in slaap vallen. Begin onderaan. vb. Mijn tenen slapen. Inademen en uitademen. Mijn voeten slapen. Inademen en uitademen. Mijn benen slapen. Doe dit verder op het ritme van je adem tot je aan je hoofd komt. Begin opnieuw.
Ook prinses Mathilde leest mee in Klasse voor Ouders! Op maandag 22 juni brengt ze een bezoek aan de redactie.
Als moeder van drie schoolgaande kinderen leest de prinses elke maand met interesse Klasse voor Ouders. Op maandag 22 juni bezoekt ze de redactie van Klasse in het Vlaams Ministerie voor Onderwijs en Vorming (Brussel). Ze bezoekt de redactie, volgt een redactievergadering mee en praat er met leraren en ouders die meewerken aan het blad.
Klasse is meer dan alleen een magazine voor ouders. Het informeert elke maand ook leraren en jongeren in Klasse voor Leraren, Maks! en Yeti. Elke maand worden zo meer dan 1,5 miljoen mensen bereikt, op papier, via het internet en talrijke lokale acties met de leerlingen- en lerarenkaart.
Dit jaar bestaat Klasse 20 jaar. Prinses Mathilde maakt van die gelegenheid gebruik om Klasse beter te leren kennen.
Universal start onbeperkte downloads voor vast bedrag
De platenreus Universal Music maakt de weg vrij voor Britse internetgebruikers om zoveel muziek te downloaden als ze willen. Klanten van de internetprovider Virgin Media moeten daarvoor enkel een maandelijkse bijdrage betalen, zo maakten beide ondernemingen bekend. Na het downloaden kan de gebruiker de muziek op meerdere toestellen zoals op iPods en mp3-spelers voor onbepaalde duur afspelen.
Het project zou op het einde van het jaar van start gaan. Naar eigen zeggen is het wereldwijd de eerste samenwerking tussen de muziekindustrie en een internetprovider. Virgin Media wil in de toekomst met nog meer platenfirma's samenwerken.
Geen internettoegang Wie illegaal muziek downloadt zal voor een bepaalde periode geen toegang tot het internet hebben, zo zegt Emma Hutchinson, woordvoerster van Virgin Media. "We bekijken meerdere opties voor een verbod. De opgelegde straf kan gaan van 5 minuten tot 5 maanden".
Universal Music kan met een bepaalde software adressen van computers, waarop legaal gedownloade muziek staat, identificeren. Op deze manier hoopt de platenreus muziekpiraten te "overtuigen". Een juridische grondslag voor de samenwerking is er voorlopig nog niet. (belga/sps)
Zomaar voorbijlopen aan een bedelaar die het veel minder goed heeft: het blijft moeilijk.
Het is fout om geld te geven aan bedelaars. Dat zegt Danny Lescrauwaet van het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk. 'Door geld te geven hou je ze nog langer op straat.' Een opmerkelijke stelling voor een hulpverlener.
Sommigen wassen ongevraagd uw autoramen, anderen spelen een deuntje in ruil voor centen en nog anderen schudden met een plastic bekertje. En dan staat u voor het dilemma: geld geven of niet. Stafmedewerker Danny Lescrauwaet van Steunpunt Algemeen Welzijnswerk is duidelijk: geef hen geen geld. Hoezo?
'Geld geven lijkt een goede daad, maar is eigenlijk fout', zegt de hulpverlener. 'Als je geld geeft, denken bedelaars dat ze altijd op straat kunnen overleven. Maar dat kunnen ze op lange termijn niet. Denk maar aan de strenge winters. Die zijn dodelijk. Vorig jaar zijn in Brussel zeven mannen en drie vrouwen die op straat leefden gestorven.'
Lescrauwaet vindt ook dat je bedelaars geen eten moet geven. 'Als je ze eten geeft, kunnen ze ook langer overleven op straat. Daarom moet je ze niet laten creperen. Maar als je geld wil geven, geef dan aan organisaties die de bedelaars opvangen, zoals straathoekwerking.'
Het ligt moeilijker als het gaat om sans-papiers en anderen die hier geen wettelijke verblijfplaats hebben. Danny Lescrauwaet: 'Wij kunnen hen niet helpen in onze opvangcentra, want de kosten voor hun maaltijden en verzorging worden niet terugbetaald door de overheid. Ze blijven genoodzaakt om in garages en kraakpanden te overleven.'
Bedelen is niet bij wet verboden, maar steden en gemeenten kunnen het wel indijken. Toch vinden we het niet gemakkelijk om een bedelaar zomaar voorbij te lopen. Waarom voelen wij ons zo schuldig als we niets geven? 'Omdat er een grote afstand is tussen onze eigen leefomgeving en materiële omstandigheden en die van een bedelaar, die helemaal niets heeft. Dat choqueert', weet Lescrauwaet. 'Maar bedelaars gebruiken hun eigen marketingtrucs. Ze weten dat kinderen of gehandicapten meer medelijden opwekken. Ze zijn daar heel creatief in. Ze verkopen bijvoorbeeld ook daklozenkranten, terwijl die nep zijn. In Vlaanderen geven daklozenorganisaties geen krant uit.'
Volgens cultuursocioloog Michael Debusscher speelt ook mee in hoeverre we affiniteit voelen voor een bedelaar. 'We zullen sneller geld geven aan een Vlaamse vrouw van vijftig dan aan een Romazigeunerkindje, omdat dat kind nu eenmaal verder van onze wereld staat. Hoe meer affiniteit, hoe schuldiger we ons voelen als we niets geven.'
In de toekomst wordt het er volgens Lescrauwaet niet makkelijker op om een bedelaar geld te weigeren, want ze zijn met steeds meer. 'Door de economische crisis vallen er meer mensen werkloos of kunnen ze hun leningen niet meer afbetalen. Het gaat meestal om alleenstaande mannen met alimentatieschulden. Daarnaast worden bedelaars ook internationaler. Naast Afrikanen uit arme landen komen veel Romazigeuners, homofielen en zelfs Joden uit Hongarije in ons land bedelen omdat ze in hun eigen land hardhandig worden aangepakt door extreemrechts.' (L.D Nbl)
Lefevere: "Boonen in de Tour of het is totale oorlog"
Quick.Step-manager Patrick Lefevere wil dringend weten waar zijn ploeg aan toe is. Mag Tom Boonen naar de Tour of niet? "Als er tegen morgen nog geen klare wijn is geschonken, dan is het tijd voor het enige alternatief: de totale oorlog."
De voorbije dagen lieten zowel de ASO als de UCI doorschemeren dat Boonen toch zou mogen starten na zijn cocaïneplas. "Woorden, niets dan woorden", reageert Patrick Lefevere in Gazet van Antwerpen. "Ik wil die op papier zien, officieel."
Miljoenen euro's "Vraag ik om bevestiging, dan trekt iedereen zijn staart weer in. Tom werd door geen enkele officiële instantie positief bevonden, dus kan hij niet gestraft worden." En wat als het verdict uitblijft of Lefevere niet bevalt? "Met braaf te zijn, kom je nergens. Dat weet ik uit ervaring. Laat de andere kant zich niet horen, gaan we al wie ons iets in de weg heeft gelegd om Boonen uit de Tour te weren frontaal aanvallen", spreekt Lefevere oorlogstaal.
"De schadeclaims zullen hen om de oren vliegen. Miljoenen euro's eisen we. De sportieve en economische schade voor de ploeg en de sponsors is bij de afwezigheid van Tom in de grootste koers van het jaar immers niet te overzien." (dea)
Sinds vanmorgen hebben belastingplichtigen, maar ook de ambtenaren van Financiën, geen toegang tot Tax-on-web of de berekeningsmodule van de belastingen. De wachtrijen werden langer en na enkele uren werden heel wat mensen weer naar huis gestuurd.
Dat gebeurde onder andere in de vernieuwde Financietoren, waar een groot deel van de belastingplichtigen van Brussel terecht moeten. "Het is betreurenswaardig dat het publiek, waarvan sommigen een dag verlof genomen hebben om zich te laten bijstaan, geconfronteerd wordt met een falende dienstverlening", zegt Aimé Truyens, de voorzitter van ACOD Financiën.
"In vele gevallen gaat het om personen die geen toegang hebben tot internet of die zich dit niet kunnen veroorloven. De ambtenaren op het terrein moeten het ongenoegen opvangen, maar ook zij staan machteloos tegenover een falend informaticasysteem."
Belofte "ACOD Financiën stelt vast dat dit de zoveelste keer is dat men met het informaticasysteem van Financiën niet kan waarmaken wat wordt beloofd. Nog dit weekend werden nieuwe plannen met veel bombarie aangekondigd. Uit ervaring weten wij dat het vaak maanden duurt voor een nieuwe toepassing behoorlijk functioneert, als dat al ooit gebeurt."
"Dit is mede het gevolg van het onvoldoende uittesten van zogenaamde beta-software. Nochtans acht men in de informaticasector een minimale testfase van zes maanden noodzakelijk. Bij de FOD Financiën gebeurt dat nauwelijks of nooit."
Bij een vorige grote panne beweerde de overheid ook nog staalhard dat dergelijke pannes gemiddeld slechts eens in de vijf jaar voorkomen. "ACOD Financiën weet wel beter. De ACOD kan niet aanvaarden dat men op een dergelijke manier omgaat met het publiek", luidt het nog. (Gva)
Met Tour-organisator ASO die het advies van UCI zal volgen, lijkt er voor Boonen niets meer in de weg te staan.
Pat McQuaid, de voorzitter van de Internationale Wielerunie UCI, is van oordeel dat Tom Boonen het recht heeft om in de Ronde van Frankrijk te starten. De disciplinaire commissie van de UCI buigt zich immers pas na de start van 'La Grande Boucle' over de zaak van de Kempenaar. Met dat nieuws pakte Le Soir gisteren uit en het werd maandag door enkele andere Waalse kranten overgenomen.
"Voor mij mag hij koersen", verduidelijkte McQuaid aan Le Soir. "Hij was in de Dauphiné Libéré en de vergadering van de disciplinaire commissie zal niet meer in juni gehouden kunnen worden. Dus is er van onze kant geen bezwaar meer", klonk het.
Lijst van vijftig renners In La Dernière Heure blijft Patrick Lefevere, de manager van Quick Step, echter voorzichtig. "Ik durf echt geen pronostiek te geven over de startkansen van Tom in de Tour. Alle voorbije ervaringen maken me vrij pessimistich, maar kom, we hebben toch enkele argumenten te verdedigen.
Pat McQuaid komt deze week overigens met een lijst van een vijftigtal renners die "abnormale" bloedwaarden hebben laten optekenen. (belga/odbs)
Sabam eist nu ook van onthaalouders geld wanneer ze muziek draaien in de ruimte waar ze kindjes opvangen.
In een brief werden zij op de hoogte gebracht van de eis van de Belgische Vereniging van Auteurs, Componisten en Uitgevers, meldt Het Laatste Nieuws.
Verbazing "Wij hebben al heel wat telefoontjes gekregen van stomverbaasde onthaalouders", zegt Kind & Gezin aan onze collega's van de krant. Ook een West-Vlaamse onthaalmoeder is razend: "Ik vang vijf dagen per week vijf kindjes op in mijn eigen living. En ik zou toelating moeten vragen om mijn radio aan te zetten? Vergeet het."
Wet is wet Sabam zegt "enkel de wet toe te passen". (hln)
Patricia wordt zangeres Trisha Lief van Ignace Crombé brengt eerste Nederlandstalige single uit.
Patricia Govaerts (26), de vriendin van Ignace Crombé, brengt haar eerste Nederlandstalige single uit. Haar artiestennaam? Trisha. Het genre? 'Dat verklap ik nog niet. Maar ik ben fan van Paul Severs.'
'Eindelijk officieel gescheiden en dan nog met onderlinge toestemming, dag op dag één jaar nadat ik met Patricia in Stasegem kwam wonen. Ons nieuwe leven kan nu echt starten', klinkt het ten huize Crombé. En het paar vatte de koe bij de horens. Patricia wordt Trisha, Nederlandstalige zangeres.
Waarom Nederlandstalig? Patricia: 'Mijn tongval past beter bij Nederlandstalige muziek.''Ik hou gewoon van schlagerfestivals en Nederlandstalige artiesten. Ik heb zelfs nog auditie gedaan voor Sha-Na, maar ik was niet goed genoeg. Achteraf hadden ze er wel spijt van dat ze me toch niet hadden genomen.'
Vreemd. Een meisje van 26 zou toch hippe Engelstalige muziek moeten zingen?
'Dat is gewoon mijn genre niet. En mijn tongval past beter bij Nederlandstalige muziek. Welk genre verklap ik nog niet. Maar ik ben fan van Paul Severs. Wist je dat mijn moeder en ik tijdens het poetsen altijd meezongen met Paul Severs, Luc Steeno en Lisa Del Bo? Ik hou veel van Liefde is een kaartspel van Lisa Del Bo.'
Al sterren ontmoet? 'Ja, Erik Van Neygen en Sanne. Sanne is 22 jaar jonger dan Erik, een beetje zoals Ignace en ik. Zij was amper achttien toen ze voor hem viel. Tussen de liedjes door vertelde ze dat ze het ook niet altijd makkelijk heeft gehad. Wel, dat was heel troostend voor mij.'
Ignace zong op reis in Egypte al 'Het kleine café aan de haven' samen met jou. Mogen we een duet verwachten?
'Als Ignace mij ten huwelijk vraagt, zou ik wel een duet willen zingen. Maar hij heeft mij nog niet ten huwelijk gevraagd hoor. Zelf ziet Ignace een zangcarrière niet zitten. Hij is niet zo mooi als ik, zegt hij.' (lacht) Trisha. Wie heeft die naam gekozen?
'Wij. In sommige landen betekent het nobel , en dat vonden we wel mooi.'
Jij wou toch kindjes? Moet dat plan dan wijken voor een zangcarrière?
'Ik neem de pil nog, dus ik zal zeker de eerste maanden nog niet zwanger zijn en dus voluit kunnen zingen. Ik wil dus eerst optreden, dan zien we wel.'
Wat hebben jullie eigenlijk gedaan op vaderdag? Voor Ignace niet zo'n makkelijke dag?
'Ik heb hem drie zoenen gegeven, we zijn gaan eten en daarna gezellig thuis gebleven.'
De scheiding is officieel. Blij dat alles achter de rug is?
(Zucht) 'Ja, we kunnen eindelijk verder met ons leven. Het verleden is voorbij, de toekomst wenkt.' (L.D Nbl)
Gebouw stort in tijdens folkloristisch feest in Bergen
Een voormalige broodjeszaak die gerenoveerd wordt, is deze namiddag aan de rue de Houdain in Bergen ingestort.
Er waren verscheidene deelnemers van het folkloristische feest Doudou in Bergen aanwezig. Volgens de stad zijn er vijf lichtgewonden. Een tiental ziekenwagens werd naar de plaats van het ongeval gestuurd en het rampenplan werd afgekondigd. Dat is inmiddels opgeheven.
Lees meer hierover en bekijk de foto's van het gebeuren op deze link
De Zoo van Antwerpen organiseerde vandaag zondag de officiële babyborrel voor Kai-Mook. Het werd een mooie afsluiter voor de marketingstunt van het jaar, met veel bezoekers en genodigden zoals Kris Peeters.
De babyborrel die de Zoo van Antwerpen zondag georganiseerd heeft om de geboorte van baby-olifant Kai-Mook te vieren was een daverend succes. Volgens woordvoerster Ilse Segers genoten naar schatting tienduizend mensen er van een hapje en een drankje. Acht à negenduizend dierenliefhebbers brachten meteen ook een bezoekje aan de Zoo om de kleine ster in levende lijve te zien. Sinds haar geboorte op 17 mei lokte Kai-Mook al een kleine 200.000 mensen naar de Zoo.
De weergoden waren de baby-olifant nog relatief goed gezind. Buiten af en toe wat gedruppel bleef het droog. Bezoekers konden aan de eet- en drankkraampjes Thais eten, frieten en pannenkoeken kopen. Tussen 17 en 18 uur tapte burgemeester Patrick Janssens pintjes uit twintig gratis vaten K-bier. De eerste party van Kai-Mook werd heel de middag opgeluisterd met kinderanimatie en allerlei optredens.
Dierenliefhebbers konden hun goed hart laten zien door het K-groeiplan te steunen. Met deze actie wordt geld ingezameld voor het olifantenverblijf in Planckendael en voor een olifantenhulpproject in Azië. Er werden tal van gadgets verkocht ten voordele van het plan.
Ter gelegenheid van de geboorte van Kai-Mook heeft de Antwerpse brouwerij De Koninck ook een speciaal bier bedacht.
K Rosé is een fruitig biertje, die geserveerd wordt met een aardbei op de rand van het glas.
Anja Stas, commerciële directeur van de Zoo, met directeur Rudy Van Eysendeyk en Kris Peeters
Bekende Brugse Ommelander: Jan Verheyen. Waarom ben je naar Het Brugse Ommeland verhuisd? "Toen onze dochter Anna geboren werd, hebben mijn vrouw en ik beslist om uit de stad weg te trekken. We waren allebei wat op Antwerpen uitgekeken en zijn bovendien zelf kinderen van den buiten.
Lien groeide op in Koekelare, ik in Temse en we koesteren onze warme jeugd op het platteland. We wilden onze dochter de jeugd geven die we zelf gehad hebben dus stond het vast dat we de stad gingen inruilen voor een dorp.
Lien heeft maandenlang rondgekeken en uiteindelijk zijn we verliefd geworden op een huis in Ruddervoorde, handig dicht bij Koekelare waar Liens ouders nog steeds wonen. Voor we beslisten hebben we eens goed gekeken waar we zouden terecht komen en het plaatje bleek geweldig te kloppen. De school, de bakker, de beenhouwer, het viel stuk voor stuk als een puzzel in elkaar, dus hebben we de knoop snel doorgehakt:'
Wat bevalt jullie hier? "We wonen hier nu twee jaar en ik ben nog net zo enthousiast als in het begin. Het is een cliché maar hier zeggen mensen nog 'goeiendag' als je elkaar tegenkomt. Zelfs al ken je elkaar niet. En bij de bakker of de beenhouwer, sowieso het hart van elk dorp, wordt iedereen steevast met zijn voornaam aangesproken. Ik vind dat ongelooflijk, iedereen kent hier letterlijk iedereen. Ik houd van die geborgenheid, van dat cocoongevoel. Dit is een relatief kleine gemeenschap dus klit iedereen wat samen en ik vind dat zeer prettig.
En in tegenstelling tot wat de rest van de mensheid lijkt te denken, ben je hier niet geïsoleerd van de rest van de wereld. Toegegeven, ik moet iets verder rijden als ik een afspraak in Antwerpen of Brussel heb maar die kilometers compenseer ik makkelijk doordat al mijn lokale verplaatsingen zo weinig tijd vergen. De dagdagelijkse boodschappen doe ik zelfs met de fiets. Kortom, ik ben ervan overtuigd dat ik nu minder tijd in het verkeer spendeer:'
Wat zou je absoluut niet meer kunnen missen? "Het is een geweldig ouderwets woord, maar die geborgenheid zou ik ondertussen echt wel missen. Ik besef wel dat het een beetje een on-realistisch gevoel is en misschien zelfs niet meer tot deze tijd behoort, maar who cares, ik houd van mijn kleine cocoon:'
Mis je bepaalde aspecten van het stadsleven? "Verrassend weinig, we waren ook echt klaar om naar het platteland te verhuizen. Bovendien vind ik in het nabijgelegen Torhout alles wat ik nodig heb, van een goed gestockeerde videotheek tot een boekhandel met een ruim assortiment. Als ik echt mijn best doe en me hard concentreer kan ik twee dingetjes opnoemen. In Antwerpen konden we om het even wanneer takeaway bestellen van gelijk welke keuken.
Van Indisch over Italiaans tot Mexicaans. In een landelijke omgeving is dat aanbod uiteraard kleiner. En toen we nog in de stad woonden gingen we vaak op zondagmorgen om 11 u naar de bioscoop om daarna met vrienden te lunchen. Dat was een niet onbelangrijk deel van ons sociaal leven en dat mis ik soms wel een beetje. Maar we compenseren dat euvel door nu etentjes bij ons thuis te plannen:'
Spreek je al een woordje West-Vlaams? "Dat is al iets minder evident. Ik versta het wel en ik gooi er wel eens een moh gow seg tussen, maar af en toe val ik toch door de mand en moet ik een woordje uitleg vragen. Maar al bij al valt ook dat aspect geweldig mee en hebben de mensen hier bijzonder veel begrip voor mijn inburgeringsperiode:'
Wat is je favoriete plek in Het Brugse Ommeland? "Als Anna en ik van Baliebrugge naar Torhout fietsen dan houden we graag halt in Groenhovenbos, een heel mooi en goed onderhouden groenplekje met speeltuin en omringd door een bos en een manège:'
Ben je nu vaker op stap in de natuur? "Absoluut, in de stad had ik niet eens een fiets! Een wielertoerist zal ik wel nooit worden maar alle korte afstanden leg ik al fietsend af. Ik trap weg en weer naar de bakker, de beenhouwer en breng ook Anna per fiets naar school:'
Waar neem je vrienden/familie mee naar toe als je indruk wilt maken? "Ik ben nogal drukbezet dus speelt mijn sociaal leven zich voornamelijk thuis af en organiseren we meestal vriendendineetjes bij ons thuis. Maar als we op stap gaan, dan trekken we naar Brugge en omgeving. Het culinaire aanbod is er zeer spectaculair en je hebt keuze te over. En zo kan ik meteen ook alle wijsneuzen die meenden dat ik in een Toast Kannibaal-soap ging terechtkomen fijntjes op hun plek zetten".
Haan van zatte Fransman zet politiekantoor op stelten
Een ongewone gast veroorzaakte nogal wat herrie in het poltiekantoor van het Nieuw-Zeelandse Dunedin. De agenten werden namelijk aangevallen door een haan die ze in beslag genomen hadden van een zatte Franse supporter.
Rugbysuppoter De man had gisteravond iets te uitbundig de overwinning van het Franse rugbyteam tegen de Nieuw-Zeelandse All Blacks gevierd. Omdat de Fransman alles behalve stevig op z'n benen stond, achtte de politie het raadzaam om diens haan - mascotte van de Fransen - in 'verzekerde bewaring' te nemen.
Modelgevangene Aanvankelijk gedroeg de haan zich voorbeeldig in de politiepost. Hij was stil, de agenten moesten geen vingerafdrukken van de 'gevangene' nemen of hem fotograferen.
Gewond Het gemoed van de haan sloeg echter om. Het dier ging twee flikken te lijf die hem probeerden eten en drinken te geven. De agenten werden gewond aan hun handen en armen.
Kartonnen doos Besloten werd de agressieveling in een kartonnen doos te stoppen. Dat was dan weer niet naar de zin van een vrouwelijke agente. Zij vreesde dat het dier zou stikken en wilde de merkwaardige bajesklant overdragen aan de dierenbescherming.
"Waar is mijn haan"? Dat bleek niet nodig toen in de loop van de voormiddag een man het politiebureau binnenstapte. "Ik kom mijn haan ophalen", sprak hij met een zwaar Frans accent. Zaak opgelost. (eb)
Zijn we het er niet allemaal over eens? Zoals je eigen vader is er geen tweede.
Omdat je als kind zo heerlijk met hem kon dollen, je nergens veiliger was dan in zijn armen. Omdat hij voor jou de lijnen heeft uitgezet, jou nog altijd de weg toont als je erom vraagt. Omdat hij zo handig is, of net niet- en je daar hard om moet lachen. Omdat je heerlijk met hem kan discussiëren, zonder dat de liefde er minder op wordt. Stuk voor stuk zijn we trots op onze vader, zelfs al botst(te) het soms, en geven de papa's het niet altijd graag toe, op vaderdag genieten ze dubbel en dik van een warme knuffel. Want voor jou (en mij) is en blijft hij de nummer één.
Liefste papa
Papa, nu is het vaderdag alle papa's hebben feest daar ze nu al zoveel jaren steeds maar papa zijn geweest. Papa zijn, dat is heel moeilijk, want dan kun je toch zoveel ! Al wat mama stuk laat vallen dat maakt papa wel weer heel !
Als ik later eens ga trouwen dat wordt vast een reuzefeest wil ik net zo'n papa naast me als u altijd bent geweest!
Kortrijk: Stad en streek zijn gekend als een textiel regio.
Ook op Overleie was er heel wat bedrijvigheid in deze sector. De directe nabijheid van de Leie als Golden River mag hierbij niet uit het oog verloren worden. Vandaag is het accent dan ook kledij en meer bepaald stijl.
Schoenen, accessoires, hoeden, .... De standhouder die verkleed het beste inspeelt op dit thema mag zich aan een mooie geste van de initiatiefnemers verwachten. Ook van de bezoekers wordt die dag verwacht dat ze actief deelnemen. Misschien even je vergeten bolhoed afstoffen en die dag de Zondagmatinee bezoeken?
Dit is een anekdote die mondeling werd overgeleverd maar wellicht een grond van waarheid bevat. Het betreft de zogenaamde zalmopstand. Op een bepaald ogenblik toen de textielbazen het moeilijk (?) hadden om hun arbeiders in geld uit te betalen, wilden ze hen in natura vergoeden.
Ze gaven de arbeiders het recht, weliswaar gebonden aan een aantal regels, om op zalm te vissen in de Leie. De arbeiders raakten dit zalmmenu echter zo moe dat ze dreigden in staking te gaan. Van omega 3 was er op dat moment blijkbaar nog geen sprake. De zalm verdween en eeuwen later zag Johnny Turbo zich maatschappelijk verplicht om dit euvel aan te kaarten. "Vis in de Leie" groeide uit tot één van zijn greatest hits.
Voor uw belastingbrief maakt het in principe niet meer uit of u samenwoont of gehuwd bent.
Al enkele jaren worden wettige samenwoners volledig identiek behandeld als gehuwden. En ook voor feitelijke samenwoners - die fiscaal hetzelfde statuut hebben als alleenstaanden - zijn de fiscale regels in grote lijnen dezelfde. Sinds 2005 wordt elke partner - gehuwd of samenwonend - individueel belast op zijn eigen inkomsten en heeft ook elk afzonderlijk recht op een belastingvrij basisinkomen, de zogenaamde belastingvrije som.
Toch bestaan er nog enkele fiscale verschillen.
De bijkomende 'belastingvrije toeslag voor een alleenstaande ouder met kinderlast: Alleenstaanden, en dus ook feitelijke samenwoners, met kinderen hebben recht op zo'n toeslag van 1.310 euro. Dat resulteert in een extra belastingvermindering van 327,5 à 524 euro per jaar, afhankelijk van het aantal kinderen dat u ten laste hebt. Gehuwden en wettelijke samenwoners met kinderen krijgen deze belastingvermindering niet.
Het huwelijksquotiënt: Als slechts één van beide partners een inkomen heeft, wordt het inkomen van de werkende partner zodanig gesplitst dat beiden op een deel van het inkomen belast worden. Dat heet het huwelijksquotiënt. Deze fiscale optimalisatietechniek kan een belastingbesparing tot ongeveer 800 euro per jaar opleveren, maar enkel gehuwden en wettelijk samenwonenden kunnen ervan genieten. (N.bl) Lees ook: trouwen is beter voor pensioen
Wolkenkrabber van 1.000 meter hoog in Saoedi-Arabië
De hoogste wolkenkrabber ter wereld vind je straks terug in Jeddah, met circa 3,5 miljoen inwoners de op één na grootste stad van Saoedi-Arabië. De Kingdom Tower wordt een kilometer hoog en wordt dé blikvanger van het complex Kingdom City, een project waarin het strengislamitische koninkrijk 19 miljard euro zal investeren. De regering van Saudi-Arabië maakte dit vandaag bekend.
Ontwikkelaar Emaar Momenteel is de Burj Dubai in het gelijknamige emiraat met 800 meter de hoogste toren op aarde. Aan de Burj Dubai wordt trouwens nog gebouwd door projectontwikkelaar Emaar. Deze onderneming krijgt ook de supervisie over het Kingdom City project.
Huisvesting Op een terrein nabij de internationale luchthaven van Jeddah komt een groot aantal nieuwe gebouwen te staan. Het complex aan de boorden van de Rode Zee moet op termijn huisvesting bieden aan 80.000 mensen. Er komen ook allerlei recreatieve voorzieningen, zoals kanalen, meren, parken en sportstadions. (odbs)
Mensen trouwen minder snel dan vroeger. En als ze het doen, hebben ze er meestal een 'goede' reden voor. Maar wat zijn - behalve de liefde - dan goede redenen? Stelling over trouwen en samenwonen onder de loep.
Trouwen is beter voor je pensioen
Het persoonlijke pensioen wordt berekend op basis van de eigen carrière van u en uw partner, ongeacht uw burgerlijke staat. Hebben u en uw partner een eigen loopbaan, hebt u dus sowieso allebei recht op een persoonlijk pensioen.
Maar als slechts één van beide partners de kost verdient, dan zijn gehuwden in het voordeel bij de pensioenberekening.
Heeft één van beide partners geen (of zeer weinig) eigen pensioenrechten opgebouwd, dan wordt het pensioen van de werkende partner omgezet naar een gezinspensioen. Concreet betekent dit dat daarop een toeslag van 25 procent wordt uitbetaald.
Ook na een scheiding zijn ex-gehuwden in het voordeel. Heeft een van beide partners niet gewerkt tijdens het huwelijk dan heeft hij of zij voor die periode recht op een pensioen als gescheiden echtgenoot. Dat doet overigens geen afbreuk aan de pensioenrechten van de andere partner. Die behoudt zijn volledige persoonlijke pensioen. Voor gescheiden ambtenaren geldt deze regel niet. Wie gescheiden is van een ambtenaar kan pas recht hebben op een pensioen als gescheiden echtgenoot nadat de ambtenaar overleden is.
Wie (nog) niet officieel gescheiden is, maar wel feitelijk apart woont, heeft recht op de helft van het gezinspensioen, eventueel verminderd met zijn of haar persoonlijk pensioen. Ook dit geldt enkel voor werknemers en zelfstandigen.
Voor het pensioen van samenwonenden - feitelijk of wettelijk - is het ieder voor zich.