Gekleurd haar is mooi, maar verliest al snel de helderheid van de kleurpigmenten. Glans en kleur behouden is dan ook een voorwaarde voor een gekleurde haardos. Vanuit Amerika is een gloednieuw product overgewaaid dat volledig gefocused is op kleuringen. Het product heeft meteen heel wat beautyawards ontvangen in toonaangevende kapselmagazines.
Bescherming In 2001 is het product in Californië ontstaan. Pionier Jim Markham vond dat er een behoefte was aan milde, natuurlijke producten met een betere kleurvastheid. De producten bevatten een AntiFade-complex : een combinatie van krachtige anti-oxidanten en UVA- en UVB zonnefilters. Deze zal de kleur tegen vrije radicalen beschermen.
Natuurlijk Verder zijn de shampoos zerosulfaat, dat wil zeggen dat je je haar kan wassen zonder dat je schrik moet hebben om de kleur eruit te wassen en daarenboven zijn ook nog eens 100% vegan. Ze bevatten dus geen dierlijke producten of bijproducten. De producten zijn op basis van plantenextracten die biologisch geteeld zijn zonder synthetische pesticiden. Er bestaan verschillende formules voor hydratatie aan droog gekleurd haar, volume voor fijn gekleurd haar en essential repair voor verzwakt gekleurd haar.
Terugbetalen Om de belofte helemaal waar te maken, beloven de Pureology fabrikanten de aankoop terug te betalen als je niet tevreden bent. Voorwaarden zijn beschikbaar in de Pureology salons in België. Meer info: www.pureology.be (lvl)
Prinses Mathilde is de populairste prinses van Europa, zo blijkt uit een peiling van het magazine Point de Vue. Dat schrijft de krant La Dernière Heure.Met 47,8 procent van de stemmen haalt Mathilde het duidelijk van haar collega's. Tweede staat prinses Maxima van Nederland (21,1 procent), gevolgd door Letizia van Spanje (17,8 procent).
Het Brugse ommeland inspireert, verbaast, verrast en is uniek in zijn genre. Dit is dan ook de enige groene Vlaamse regio vlakbij de zee en op een boogscheut van een wereldberoemde historische stad.
De achtertuin van de Noordzee gecombineerd met de voortuin van werelderfgoedstad Brugge of het beste van twee werelden. Ten noorden van Brugge, in de sierlijke Zwinstreek rond Damme en de eeuwenoude Oudlandpolders, is het op zee gewonnen landschap weids en open. Ten zuiden deint de bosrijke Brugse groene gordel uit naar het majestueuze Houtland, befaamd om zijn bossen en kastelen.
Het Brugse Ommeland is een poëtische verzameling van kanalen en dijken, kastelen en abdijen, beschermde dorpszichten en monumenten, historische hoeves en wiekende molens, immense groen domeinen en uitgestrekte natuurreservaten. Een regio die je toelaat om sportieve grenzen te verleggen, cultureel te genieten, gastronomisch te tafelen of ongedwongen te picknicken.
Van Zevekote tot Kanegem, van Lissewege tot Wijnendale rijgen fiets- en autoroutes schattige dorpen en waardevol historisch erfgoed aaneen terwijl kronkelende wandelwegen je ver weg leiden van de bewoonde wereld.
Aan de rand van deze gevarieerde streek houden vier stadjes op mensenmaat al eeuwenlang trouw de wacht: Oudenburg en Gistel, Torhout en Tielt. Of hoe klein ook fijn kan zijn. Of je in het Brugse Ommeland even uitblaast in een authentiek dorpscafé, enkele uren rondtoert, een dagje flaneert, een weekend spendeert of een korte vakantie plant, genieten doe je altijd met volle teugen. Wedden dat je terugkeert? (Ommelandteam)
Drieste roversbendes, geheimzinnige moorden. Of je het Brugse Ommeland te voet, te paard of per fiets doorkruist, je vindt altijd een vleugje mysterie op je pad. De regio grossiert in spannende verhalen die de tand des tijds vakkundig overleven.
Eeuwenoud griezelen dus!
Tip: de bedrogen Baron d'Udekem d'Acoz werd dood teruggevonden vlakbij 't Aanwijs. Om de man en zijn triest eind te herdenken werd op die plek een grafmonumentje opgetrokken.
Mysteries ontrafelen in de bossen van Vlaanderen. Een geheimzinnig landschap van meersen, beekvalleien, heidegebieden, drevenlandschappen en rijkelijk beboste kasteeldomeinen. Zo kun je het Houtland, de streek ten zuiden en westen van Brugge het beste omschrijven.
Griezelen in Oostkamp en Pittem Ook in Oostkamp ging het er vaak luguber aan toe. De bossen van het Kampveld, die zich elegant uitstrekken tussen meanderende waterlopen de Waardamme-, de Rivier-, en de Hertsbergebeek, waren hét decor voor heel wat gruwel. Rond de eeuwwisseling maakten roversbenden zoals de bende van Wildenburg en de bende van Pollet deze streek onveilig.
Zowat dertig kilometer verderop, in Pittem, waart de geest van de beruchte roverhoofdman Bakelandt nog steeds rond. Dit gebied was eeuwenlang een onbewoonde vlakte met bossen, moerassen en onvruchtbare velden. Een griezelig niemandsland van schrale gronden waar Bakelandt jarenlang vrij spel had. De bende had hier haar hoofdkwartier en twee beruchte leden, Zwarte Belle en Françoise Homez, waren geboren Pittemnaren. De twee concurrerende minnaressen deelden het bed met Bakelandt, leidden hem naar de hoeve waar hij zou moorden en gingen hem na onder de guillotine. De woestenij heeft ondertussen de duimen gelegd voor een vakantielandschap met rustige veldwegen, wuivende maïsvelden en bloemrijke bermen en de rust is al lang hersteld!
Nog meer roverbendes! (De moorden van Beernem) Beernem zal tot in der eeuwigheid met de beruchte Moorden van Beernem geassocieerd worden. Van een klein dorp groeide Beernem in de 19de eeuw uit tot een welvarende gemeente. Een wel zeer snelle start, en daar zou het koninklijke bloed van ridder-burgemeester-kasteelheer Etienne de Vrière veel mee te maken hebben. Het gerucht gaat dat deze opmerkelijke figuur een bas-taardzoon was van koning Leopold II. Toch wordt burgemeester de Vrière om heel andere redenen herinnerd. Hoewel zijn schuld nooit bewezen is, wordt zijn naam steevast genoemd wanneer de mysterieuze moorden van Beernem ter sprake komen.
Die geschiedenis begint met het avontuurlijke (lees: buitenechtelijke) leven van de burgemeester. Op een dag bezwijkt ook de echtgenote van Baron d'Udekem d'Acoz (inderdaad, familie van ... ) voor zijn charmes. In 1915 wordt het lijk van de bedrogen echtgenoot teruggevonden in de omgeving van 't Aanwijs. Niemand durft de Vrière hardop te beschuldigen en er volgen nog meer moorden, steevast getuigen of personen die beweren meer te weten over het drama. Beernem hult zich in een bang stilzwijgen en pas wanneer een journalist uit Maldegem op onderzoek trekt, krijgt de rest van België te horen wat er zich allemaal afspeelt.
Uiteindelijk worden twee medewerkers van de burgemeester veroordeeld, maar de moorden houden pas op wanneer in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog de gemeentesecretaris vermoord wordt. De burgemeester was toen al overleden.
Tip: het misdaadspel Ursa Minor promoveert je tot een volleerde speurder en misschien leidt jouw zoekwerk (goed voor 6 km wandelen, 25 km fietsen) wel naar de oplossing... meer info op hetmoment. rijserhove (Ommelandteam)
Je kunt dit 'koninklijke' gerecht prima een dag van tevoren maken, omdat de mousse enkele uren in de koelkast moet opstijven. Recept: Aspergemousse met groene aspergepunten.Bereidingstijd 30 minuten
Nodig voor 15-20 stuks: 2 bossen groene asperges,, 200 ml slagroom, 5 blaadjes gelatine, peper/ zout
1. Snijd de punten van de asperge af, laat ze circa 3 cm lang. Blancheer 3-5 minuten in gezout kokend water tot ze beetgaar zijn. Het zout in het water voorkomt dat de asperge verkleurt.
2. De stelen kook je ongeveer 10-15 minuten door tot de structuur erg zacht is, in water met zout. De stelen doe je door de blender. Vervolgens haal je het mengsel door een zeef, zodat er een heldere vloeistof overblijft.
3. Meet af hoeveel coulis, de aspergevloeistof, je hebt. Voor 250 ml coulis heb je 200 ml slagroom nodig. Let op dat je met andere maten wel dezelfde verhouding gebruikt.
4. Doe 5 blaadjes gelatine in koud water en laat dit weken. Klop ondertussen de slagroom lobbig.
5. Zet de coulis op halfhoog vuur en voeg wat zout en peper toe. Laat de gelatine erin oplossen. Blijf voortdurend met een garde roeren, zodat er geen klontjes ontstaan. Laat het niet koken, anders verliest de gelatine zijn bindkracht.
6. Als de coulis warm is, haal je 'm van het vuur en doe je hem in een pannetje met daaronder een schaal met ijswater. Je blijft voortdurend doorkloppen tot de coulis uiteindelijk 'hangig' is.
7. Je merkt dat doordat het mengsel aan de zijkant van de schaal blijft 'hangen'. Let op dat er geen klontjes in het mengsel zitten. Mocht dat het geval zijn, dan moet je even op kamertemperatuur verder kloppen.
8. Vermeng de slagroom in 2 fases met de coulis. Om het luchtig te houden, vouw je de slagroom met een spatel door de coulis.
9. Doe het mengsel in een spuitzak. Let op dat je het meteen verwerkt, anders verandert de structuur.
10. Snijd de punten van de asperges in de lengterichting doormidden. Pak een klein stekertje en doe wat folie aan de binnenkant. Spuit een kleine hoeveelheid op de bodem. Steek de aspergepunten rondom tegen het stekertje in de coulis. Doe daarbij het gesneden deel naar binnen.
11. Vul de rest van het stekertje met de coulis en zet het vervolgens minimaal 4 tot 5 uur in de koelkast om op te stijven. Garneer met bijvoorbeeld kres.
Wat is Feng Shui? Leven in harmonie met alles wat ons omringt, dat is Feng Shui. Letterlijk betekent Feng "Wind" en Shui "Water".
Sinds enkele jaren krijgt Feng Shui ook meer bekendheid in Europa. Steeds meer mensen worden zich bewust van de invloed van hun omgeving op hun geest en hun leven, waardoor Feng Shui ook in onze contreien gegadigden vindt. Vandaag ligt het levenstempo hoog, hebben veel mensen te lijden van stress en prestatiedruk; veel mensen verlangen dan ook naar een veilige thuishaven, waar ze tot rust kunnen komen.
Feng Shui is een meer dan drieduizend jaar oude kunst van binnenhuisinrichting. Feng Shui is The Art of Living, zoals het in het Engels zo mooi beschreven wordt. Letterlijk betekent Feng 'wind' en Shui 'water'. Het is een oosterse vorm van binnenhuisinrichting, waarbij gestreefd wordt naar het creëren van een natuurlijk gevoel van harmonie en balans, rekening houdend met de krachten van de natuur.
Feng Shui is met andere woorden een bewuste manier om je huis en omgeving in te richten. Aan de basis van Feng Shui liggen de Vijf Chinese Elementen: vuur, aarde, metaal, water en hout. Het is van belang dat die elementen steeds met elkaar in harmonie en balans zijn, om zo balans in het huis te creëren. De vijf elementen kunnen vertaald worden naar kleuren, materialen, decoratie en vormen.
Wanneer je woning volgens de principes van Feng Shui is ingericht, ervaar je een natuurlijk gevoel van rust en evenwicht. Wanneer je huis in evenwicht is, ervaar je dat zowel bewust als onbewust ook in je lichaam. Dat verklaart waarom je je in bepaalde huizen goed en relaxt voelt, terwijl je uit andere huizen meteen wilt weglopen.
Je huis en omgeving hebben onherroepelijk invloed op je lichaam en geest. Zit je huis niet goed, dan voel je je ook niet goed in je vel. Bepaalde huizen kunnen mensen onbewust in hun leven belemmeren. Dan is het goed je huis te laten bestuderen door een Feng Shui specialist, die de oorzaak in je woning waarschijnlijk zal vinden .
Feng Shui is dus ook: verandering in je leven toelaten. Veranderingen in je huis veranderen je leven. Feng Shui maakt voor jou het juiste pad vrij. Ligt er nog rommel op dat pad, dan moet die eerst opgeruimd worden. Dat betekent loslaten. Veel mensen zijn bang voor verandering, uit angst voor het onbekende. Daarom stuiten sommigen op weerstanden, wanneer ze advies krijgen om bepaalde plaatsen in hun huis anders in te richten.
Velen zijn bang dat hun woning er bij het toepassen van Feng Shui zal uitzien als een Chinees restaurant. Veel Feng Shui-boeken geven immers oosters getinte decoratietips. Daarin moet je als westerling creatief zijn. Niet iedereen houdt van mandarijneendjes en porseleinen draken. Goede Feng Shui zie je niet, maar voel je. Door middel van de juiste kleurkeuzes, bepaalde materialen en hedendaagse decoratie kun je goede Feng Shui creëren, zonder kitscherige Chinese beeldjes in je huis te plaatsen. Voor veel mensen is dat een hele opluchting.
Honesty is such a lonely word. Everyone is so untrue. Honesty is hardly ever heard. And mostly what I need from you.
I can always find someone to say they sympathize.
If I wear my heart out on my sleeve. But I don t want some pretty face to tell me pretty lies. All I want is someone to believe.
(Billy Joël)
De geschiedenis van de make-up gaat ver terug in de tijd. In het oude Egypte al werden ogen opvallend met dikke zwarte kool omlijnd. Baden in de uitwerpselen van krokodillen werd als uiterst heilzaam en verzorgend ervaren. Roze lippenstift was dan weer ontzettend populair in de 13de eeuw. Rijke Italiaanse diva's stiftten hun lippen knalroze en bewezen daarmee hun goede afkomst, waardoor ze welgesteld genoeg waren om zich dure cosmetica te veroorloven.
Vierhonderd jaar later waren rijke dames van Rome tot Napels in de ban van Aqua Tofana, een gezichtspoeder dat ze uitsluitend in het bijzijn van hun fortuinlijke echtgenoten droegen. Eén kus van hun geliefde echtgenoot was immers voldoende om een ongelukkige diva op slag te veranderen in een rijke weduwe. Zeshonderd overleden mannen later werd de uitvinder, signora Giulia Tofana, geëxecuteerd.
Schoonheidsproducten hoeven niet altijd duur,gevaarlijk of ingewikkeld te zijn. Vandaag is het zelfs niet meer wenselijk om een masker op te zetten om er beter uit te zien. Dikke lagen make-up en producten die verstoppen in plaats van te accentueren, verdwijnen stilaan zelfs uit het moderne cosmeticabeeld. Wie zich bewust wordt van wat hij doet, eet en zegt, wordt zich ook bewuster van wat hij smeert.
Vragen als: zijn die producten op dieren getest? Bevatten ze chemische of natuurlijke bestanddelen? Zitten er bewaarmiddelen in? zijn terecht aan de orde. Als echte schoonheid toch vanbinnen zit, kun je net zo goed een eerlijk product kiezen om te smeren. Wie zijn huid dagelijks flink reinigt en verzorgt, heeft minder hulpmiddeltjes nodig. Een goede basisverzorging en enkele lieve producten zorgen voor een stralende verschijning.
Ons land is weer een streekproduct rijker: de cuberdons of rode neuzen, zoals deze lekkernij in de volksmond genoemd wordt.
De snoepjes met de typische kegelvorm zijn enkel in ons land verkrijgbaar en krijgen nu dus een plaats op de lijst van Vlaamse traditionele streekproducten. Daarmee vertoeven de neuzen met de Geraardsbergse mattentaarten, Antwerpse 'handjes' en de Limburgse stroop, in goed gezelschap.
Confiserie Geldhof uit Eeklo diende bij het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) een aanvraag in om tot streekproduct erkend te worden. Die werd goedgekeurd en dus mag Geldhof voortaan het label Streekproduct.be vermelden op de cuberdons. De titel komt wel enkel de traditionele frambozen-cuberdons toe en niet de zwarte of fruitige varianten.
Het Eekloose bedrijf maakt de neuzen al sinds 1954 volgens een zeer oud recept, opgetekend door Antoine Geldhof: de suikermassa wordt op smaak gebracht met een aroma op basis van framboos en rood fruit en gebonden met Arabische gom uit Soedan.
Daarna wordt het snoepje gebakken in een zachte oven, zodat er een dun versuikerd korstje ontstaat rond de gekoelde stroop binnenin. Omdat die korst dag na dag dikker wordt, is de lekkernij op zijn best als hij vers is. Dat is dan ook de reden waarom de cuberdon onze buurlanden nooit wist te veroveren. In België is de cuberdon wel zeer populair: sinds kort prijkt het woord zelfs in de Van Dale. (BDH)
Emoties vormen de basis van het mens-zijn. Mensen kunnen vaak niet zo goed met hun emoties omgaan. Ze hebben dat immers nooit echt gellerd. De meesten onderdrukken hun emoties of proberen ze te begrijpen, wat hen veelal nog meer in verwarring brengt. Vandaar dat zoveel mensen rondlopen op zoek naar een beetje geluk. Hoe werkt het?
Je hoeft niets te leren, want je bent liefde. Iedere persoon heeft zijn eigen frequentie. Dat maakt een mens uniek. Om het gemakkelijk te maken, noemen we die frequentie de nulmediaan. Alles eronder voelt onaangenaam aan; alles boven de eigen frequentie ervaren we als aangenaam. De meeste negeren hun emoties, Wie een slechte evaluatie op het werk krijgt, probeert zo snel mogelijk aan iets anders te denken door de tv of muziek op te zetten, een glas wijn te drinken, een sigaret op te steken, iemand op te bellen of uit te gaan. We doen alles om de emotie niet te hoeven voelen. Wanneer we een emotie van onbehagen negeren, zakt die dieper weg in een lagere frequentie.
De onaangename emoties kristalliseren en zetten zich vast in je systeem. Waar ze zich hebben vastgezet, krijg je een blokkade en daar word je lichaam op termijn ziek van. Bij aangename emoties doen we net hetzelfde. We doorvoelen het moment van geluk niet en spreken daarom van geluk als een kortstondig iets. Omdat het gevoel niet de nodige innerlijke aandacht krijgt, kan het zijn hogere frequentie niet behouden en daalt het naar het niveau van de eigen trilling, die we niet kunnen voelen omdat het onze nulmediaan is. We verlangen toch steeds terug naar de momenten van kortstondig geluk en raken eraan verslaafd.
Wanneer iemand ons een compliment geeft, ervaren we de aangename emoties die het opwekt, niet intens genoeg om ervan vervuld te raken, en het gevoel zakt weg. Daarom willen we er altijd meer van en dat werkt verslavend. Het zorgt ervoor dat mensen de gekste destructieve dingen doen. De aandacht die een persoon bezit, bestaat uit de hoogste frequentie die in de kosmos aanwezig is; ze heet 'liefde'. Wie zijn aandacht niet ook aan zijn innerlijk leven wijdt, en dus ook niet aan de aanwezige emoties (of ze nu aangenaam of onaangenaam zijn), blijft een oppervlakkige waarnemer. Dit is zeer destructief voor je lichaam.
Wanneer we onze aandacht bewust delen met het fysieke gevoel van onbehagen - dat noem ik 'doorvoelen' - dan verhoogt de frequentie van de emotie. Zo komen we eenvoudig terug op onze eigen frequentie. Dat noem ik 'ontladen'. Wanneer we behaaglijke emoties doorvoelen, ervaren we uiteindelijk 'euforie': een langdurig gelukkig en vervullend gevoel. Dat gevoel werkt uiterst helend. Het lost oude blokkades op en vormt het beste medicijn tegen ziekte, depressie, burnout en stress.
Door de trilling van aangename emoties fysiek te ervaren, verhoogt je eigen trillingsfrequentie en je voelt je gezonder en gelukkiger.
Na een vermoeiende dag is een verkwikkend heet bad soms de beste relaxatie.
Als je dat bad met de juiste producten vult, zal de werking ervan alleen maar beter zijn.
Voor velen helpt een grote hoeveelheid grof zeezout (tot 3 kg) en een weinig koffie (tot 250 g).
Het zout lost de vuile of destructieve energie in het water op, en de koffie neutraliseert ze.
Denk maar aan hoe koffie doordringende geuren in huis kan neutraliseren. Heb je liever geen schurend gevoel onder je bips, kies dan voor natriumbicarbonaat, tot zo'n 300 gram per bad.
Een halfuurtje genieten en nadien goed afspoelen met warm water.
Het zal het meest reinigende bad van je leven zijn, zowel voor je lichaam als voor je geest. (Maagzout of NaHC03 vind je bij je apotheker.)
Het interesseert me niet wat je doet voor de kost. Ik wil weten waar je naar hunkert en of je ervan durft te dromen het verlangen van je hart te ontmoeten.
Het interesseert me niet hoe oud je bent. Ik wil weten of je het risico wilt lopen er als een dwaas uit te zien, vanwege liefde, je dromen, het avontuur van het in leven zijn.
Het interesseert me niet welke planeten er in je maan staan. Ik wil weten of je de kern van je eigen verdriet hebt aangeraakt en of je door s levens verraad bent open gegaan, of dat je bent verschrompeld en gesloten uit angst voor nog meer pijn.
Het interesseert me niet of het verhaal dat je vertelt waar is. Ik wil weten of je een ander teleur kunt stellen door trouw te blijven aan jezelf. Of je de beschuldiging van verraad kunt verdragen, maar toch je ziel niet verraadt.
Het interesseert me niet te weten hoeveel geld je hebt of waar je woont. Ik wil weten of je op kunt staan na een nacht van wanhoop en verdriet, moe en gekwetst tot op het bot en toch doet wat er gedaan moet worden.
Het interesseert me niet waar, wat of met wie je hebt gestudeerd. Ik wil weten wat je van binnenuit overeind houdt, als al het andere wegvalt. Ik wil weten of je met jezelf alleen kunt zijn en of je werkelijk houdt van het gezelschap dat je voor jezelf bent op lege momenten.
Ingekorte versie van "The Invitation" door Oriah Mountain Dreamer
Geloof het of niet, maar de energiebanen van eieren draaien net in tegenovergestelde richting van de onze.
Daarom krijgen eieren vaak absorberende, zuiverende krachten toegeschreven. Een geniale actie met een ei is toch wel degene waarbij je kort en eenvoudig een liefdesrelatie kunt loslaten. Het ei wordt niet gebruikt bij het beëindigen van de relatie, wel om de energie, bijvoorbeeld de seksuele energie, uit die relatie en de daarmee verbonden emoties uit je lichaam te laten ontsnappen.
De moeilijkste periode bij een scheiding is het gemis. Achteraf lijken alle ruzies en discussies overdreven. Wat overblijft, is het missen van de partner, zijn fysieke aanwezigheid. Bespaar je toch al die ellende: twijfel, vaak voorkomende seks met de ex, het opnieuw proberen, om weer tot de conclusie te komen dat de relatie echt niet werkt...
Rol een ei over je borstkas (om en rond de hartchakra) en visualiseer dat alle gedachtevormen en herinneringen aan je ex in het ei worden opgezogen. Sluit het af, besluit dat dit de juiste beslissing is, denk terug aan het moment dat je de beslissing voor jezelf genomen hebt. Neem vervolgens je fiets, drop het ei in een vuilnisbak of - nog beter - geef het ei mee met de buren en vraag hen om het op een jou onbekende plek te droppen.
Met het ei laat je ook de energie van die persoon achter. Nu kan het wel zijn dat je je op een bepaald moment weer tot die persoon aan-getrokken voelt, maar maak je geen illusies: dat is meestal om het voor de ander mogelijk te maken om ook alles af te sluiten. Het verleden loslaten is een levensles op zich; gemakkelijk zal het nooit zijn.
Reinigen met planten, kruiden, rozen en oliën. Je maakt het beslist al eens mee: na een avondje thuis met vrienden of onverwachte visite voelt je huis bedoezeld aan. Het voelt zwaar en futloos aan, en je wordt er een beetje moe van. Ook bij een verhuis is het van heel groot belang dat je je nieuwe woonst zuivert, om de smurrie van voorgangers, zowel fysiek als spiritueel te verwijderen.
Jammer genoeg haalt superheld Mr. Proper niet alles weg.
Een goede tip: brand gedroogde salietakjes, zet ramen en deuren lange tijd wijd open en verzoek alle eventuele ongewenste entiteiten en energieën om het huis onmiddellijk te verlaten. Een paar druppeltjes lavendelolie in je poets-emmer helpen om te zuiveren. Een cactusplant fungeert als energiesplijter; zo'n plant kan negatieve energieën in een mum van tijd tot nul reduceren. Superspul!
De kracht van rozen Rozen zijn niet alleen een genot voor oog en neus, maar ook voor de inwendige mens. Dat was al bekend bij de Romeinen, die enorme hoeveel-heden rozen gebruikten tijdens hun feesten. Ze dronken rozenwijn, aten rozenhoning en rozenpudding, en gebruikten rozenolie voor lichamelijke verzorging.
Rozenbottels bevatten een hoog gehalte aan vitamine, voornamelijk vitamine C: 300 tot meer dan 1000 mg per 100 g verse stof. Dat is ruim-schoots meer dan in citrusvruchten, zoals citroenen en sinaasappels (slecht 50 mg per 100 g verse stof). Rozenolie is een van de duurste etherische oliën, maar zeer krachtig. Als je zelf een rozenbereiding wilt uitproberen, maak de blaadjes dan zeker goed schoon en houdt ze vooral onbespoten.
Een roos heeft de geneeskundige kracht van tientallen kruiden samen én ze heeft een gunstig psychisch effect. Rozen werken geslachtsdrift-verhogend, hart stimulerend en reinigend tegen gif- en afvalstoffen. Rozen kunnen helpen bij verdriet, zijn ideaal bij identiteitsproblemen en werken zelfs in lichte mate als een soort antidepressivum.
Sinds mensenheugenis staat de roos symbool voor onschuld en liefde. Een roos opent de hartchakra, waardoor liefde kan worden gegeven en ontvangen. Voor een kleiner budget kom je met jasmijn ook al heel ver: jasmijnthee of olie is ook antidepressief, ontstekingremmend of verdriet-stillend, brengt de hormonen in balans en is goed tegen postnatale depressie. Jasmijn is misschien wel de belangrijkste olie voor mensen die hun seksuele relaties op een hoger spiritueel plan willen brengen.
Lachen is echt het beste medicijn, want het beschermt je hart. Uit onderzoek blijkt dat dagelijks een halfuur naar grappige programma's kijken je goede cholesterol doet stijgen.
Goede cholesterol De patiënten die deelnamen aan het onderzoek kampten allemaal met diabetes, een aandoening die het risico op een hartaanval verhoogt. De deelnemers moesten dagelijks gedurende een jaar een halfuur naar hun favoriete humoristische film of serie kijken. Daaruit bleek dat de goede cholesterol bij deze groep mensen gemiddeld 26 procent steeg, bij mensen die medicatie namen was dit slechts drie procent. Goede cholesterol beschermt je tegen hartaanvallen. Verder bleek dat het aantal C-reactief proteïnes, stoffen die schadelijk zijn voor je hart, bij deze mensen met 66 procent daalde.
Levensstijl en stress De onderzoekers zeggen dat deze resultaten bewijzen dat lachen een goede behandeling is tegen heel wat aandoeningen. "Je levensstijl heeft duidelijk een grote impact op je gezondheid. Voorheen werd wel aangenomen dat lachen goed is voor je, maar tot nu was er weinig bewijs van gezondheidsvoordelen. Daarnaast helpt het ook nog eens om stress te bestrijden." (ep)
Traditiegetrouw is op 26 maart het Oosterscheldekreeftseizoen geopend. Dit jaar werd de eerste kreeft aangeboden aan top kok Sergio Herman van drie Michelinsterren restaurant Oud Sluis in het Zeeuws- Vlaamse Sluis.
Sergio Herman wordt beschouwd als dé ambassadeur van de Zeeuwse streekproducten, zoals de Oosterscheldekreeft. Deze kreeft onderscheidt zich van andere kreeftsoorten door een verfijnde smaak die door de liefhebbers zeer wordt gewaardeerd. De opening van het seizoen is altijd een bijzondere aangelegenheid die vooral veel culinaire media trekt.
Het vangstseizoen van de Oosterscheldekreeft is beperkt en loopt van 1 april tot en met 15 juli. Dat maakt de Oosterscheldekreeft extra aantrekkelijk voor de culinaire gasten van Zeeland. Er is een groeiend aantal Zeeuwse restaurants, in 2009 zijn dat er tien, dat samenwerkt in de promotie van deze bijzondere kreeft. Zij stellen elk hun eigen kreeftmenu samen, maar hanteren allemaal dezelfde prijs.
Een mooie gelegenheid om te zien en te proeven van welke mogelijkheden deze delicatesse te bieden heeft. Ook wordt elk jaar een passende wijn voor bij deze kreeft geselecteerd. U kunt kijken op www.oosterscheldekreeft.nl
Nieuw in Middelburg, vanaf 13 mei 2009 kunt u voor het eerst Mini Mundi bezoeken. Vlakbij de wijk Mortiere, aan de rand van de stad is daar een compleet nieuw attractiepark geraliseerd waarin u naast heel veel spannende attracties ook al het moois terugvindt dat u misschien al kende uit Miniatuur Walcheren.
Het park barst van de interessante activiteiten. Met hoge snelheid raast u in de familie-achtbaan rond. U kunt het park ook in een treintje verkennen. Er zijn een schommelschuit en een authentieke carrousel en u kunt vanuit een tien meter hoge ballontoren uitkijken op het park.
Miniatuur Walcheren. Het miniatuurgedeelte is compleet nieuw aangelegd. U ziet er het stadhuis van Middelburg, de Vlissingse boulevard, het abdijcomplex, de lange Jan en nog veel meer Walcherse miliaturen.
Speeltuin. Kinderen kunnen in Mini Mundi zowel binnen als buiten spelen. In de binnenspeeltuin vermaken ze zich met enorme speelstructuren, een klim-vulkaan en botsautootjes. Buiten in de zandbak bevindt zich een groot speelslot met twee klimtorens met verschillende glijbanen en klimelementen.
Open: dagelijks 10.00-19.00 uur de kassa sluit twee uur voor sluitingstijd
Entree: volwassenen 13,50 kinderen 3 t/m 12 jaar 11,50
Win een exclusief Cook@home-diner van Flandria. Binnenkort is het weer moederdag. Het ideale moment om mama eens extra in de watten te leggen. Omdat ze dat echt verdiend heeft, schenkt Flandria een Cook@Home-diner voor maar liefst 10 personen weg. Ook vier heerlijke groentemanden vliegen de deur uit.
Een topkok aan huis
Mama zal zeker en vast in de wolken zijn met dit exclusieve moederdagcadeau: een Cook@home-diner, u aangeboden door een Flandria-topkok. Terwijl de hele familie rustig bijpraat bij een lekker drankje, tovert deze getalenteerde keukenprins een heerlijk menu op tafel. Ingrediënten: de meest knapperige groentjes en het lekkerste fruit uit de Flandria-oogst.
Maar liefst tien eters mogen aan tafel schuiven. Goed voor een onvergetelijk familiemoment, dat we ook zullen vastleggen in een unieke reportage in dit blad.
Wilt u kans maken op zon overheerlijk Cook@homediner of op een van de vier groentemanden? Surf naar libelle en doe mee.
Kabeljauw is een witte rondvis en behoort samen met de schelvis, de wijting, de pollak, de leng, de steenbolk en de koolvis tot de familie van de kabeljauwachtigen. Het visvlees is helder wit tot grijswit en mager tot zeer mager. Leng heeft zeer vast visvlees. Kabeljauw, schelvis, koolvis en pollak hebben vast visvlees. Wijting en steenbolk bezitten vrij zacht visvlees.
Kleine kabeljauw wordt ook gul genoemd. Kabeljauw meet gemiddeld 70 cm en weegt 3 à 7 kg bij de vangs. Hij kan wel tot anderhalve meter lang en 15 tot 20 kg zwaar worden. Kleine kabeljauw wordt soms in zijn geheel verkocht, meestal echter in visfilets of vismoten. Het visvlees is helder wit, bevat weinig graten en heeft een vaste structuur (naar de staart toe iets zachter).
Stokvis is gedroogde kabeljauw, klipvis of bacalao is gedroogde en gezouten kabeljauw. In de Franse taal gebruikt men ook morue voor verse kabeljauw en morue salé (of bacalao) voor klipvis. Kabeljauw is een ideale vissoort voor de eerste culinaire kennismaking met vis. Succes is verzekerd.
Aankopen Kabeljauw is zowel vers als diepgevroren verkrijgbaar. Om te zien of de vis vers is, let u best op de ogen. Deze moeten helder zijn en een beetje bol staan. De huid van de vis moet vochtig en glanzend zijn en mag geen verkleuringen vertonen. De vis moet een frisse reuk hebben. Wanneer het gaat om een filet, mag er geen vocht vrijkomen wanneer u zachtjes op de vis duwt.
Bewaren Vis eet u best nog de dag van de aankoop. Wanneer u hem in de koelkast bewaart, is hij nog één dag houdbaar. De beste manier om vis te bewaren is op een temperatuur van 0°C en met ijs. U kan de vis ook invriezen op de dag van de aankoop. Op die manier blijft de vis nog 2 tot 3 maanden houdbaar. Op voorverpakte vis staat de houdbaarheidsdatum vermeld.
Bereiding Kabeljauw is een van de belangrijkste consumptievissen en u kan hem op alle mogelijke manieren bereiden. Viskenners verkiezen echter gepocheerde kabeljauw- of ovenbereidingen. Kabeljauw kan u bereiden met vruchten, wijn, in de oven, gepocheerd (juist onder het kookpunt verhitten), gegrild, gestoomd of gekookt. Kabeljauw bevat weinig graten en is gemakkelijk te fileren.
Gezondheid De kabeljauw is een magere vissoort die veel eiwitten, vitaminen en mineralen bevat. Het vet in de lever van kabeljauw is rijk aan vitamine D en is vooral bekend als 'levertraan'. In bijlage krijg je een gerechtje (kabeljauw met spinazie)
Vlissingen staat bekend om zijn maritieme geschiedenis, ondernemend Vlissingen organiseert voor u als toerist het gehele seizoen diverse activiteiten om u kennis te laten maken met een stad die zo bruisend is als de branding zelf. In Vlissingen bevind zich ook het fiets/voetveer naar Breskens.
Foto: jaagpad Vlissinge-Middelburg
Fietsen op Walcheren en logeren onderaan de Vlissingse boulevard... 3 dagen / 2 nachten voor 150,- p.p.
Extra inbegrepen: - gratis gebruik van zwembad - gratis wandelroute door centrum van Vlissingen - huisdieren gratis meenemen - gratis gebruik van zonnebank en sauna - één dag gratis gebruik van fiets, incl fietsroute.
Uw verblijf valt in de maand mei, niet geldig op Hemelvaart en Pinksteren. Kinderen t/m 16 jaar, die slapen bij de ouders op de kamer, hebben geen recht op een gratis fiets. Alle kamers zijn voorzien van bad en/of douche, toilet, KTV, telefoon, WIFI (tegen betaling), kluisje en airco.
Voor meer informatie of reserveringen: Hotel Piccard, Badhuisstraat 178, Vlissingen, 0118-413551, info@piccard.nl
Domburg badplaats met allure ligt direct aan zee, aan de noordwest kust van het schiereiland Walcheren, half verscholen in de zich daar reeds vormende bossages, die aan de rand van het dorp overgaan in bos, dat de de Manteling wordt genoemd.
Dit jaar wordt op zaterdag 18 april voor de derde maal een groot skeeler-event georganiseerd in en om Domburg: Domburg on Wheels. Of u nou het liefst passief sport beleeft of het liefst zelf in actie komt, Domburg on Wheels biedt vermaak voor iedereen. Voorafgaand aan het evenement worden er van te voren ook al clinics gegeven zodat iedereen op 18 april goed voorbereid van start kan gaan.
Clinics Onder leiding van ervaren marathonschaatser en skeeleraar Andries Minderhoud werden er op 15 april 's avonds clinics verzorgd op bedrijven-terrein de Zompe in Serooskerke. Deze clinics richten zich met name op kinderen, maar ook de minder ervaren volwassene kan er terecht. Tijdens een clinic leer je goed remmen en vallen en je leert hoe je met elkaar in groepjes moet rijden.
Wie nog totaal geen skeelerervaring heeft, leert bovenden de basisbeginselen van de sport. Inschrijven vooraf is verplicht en kan via 06-11357506 of www.skateatsea.nl.
Toertocht Op 19 april is het dan tijd voor de toertocht. Schaatsen Skeelervereniging SKA uit Middelburg heeft wederom twee routes uitgezet over goede wegen en fietspaden (veelal beton). U heeft de keuze uit twee afstanden: 30 en 80 kilometer.
Om de variatie erin te houden, lopen de twee routes net weer iets anders dan vorig jaar, maat ook nu zullen skeeleraars tijdens de tocht weer veel kleine dorpjes en mooi landschap tegenkomen. Voor kinderen is er een speciale stempeltocht.
Ook wie geen eigen skeelers en helm heeft, kan aan de tocht meedoen, want al het benodigde skeelergerei is te huur. Inschrijven voor de skeelertocht kan vanaf 10:00 uur in de kantine van Voetbalvereniging Domburg op sportpark Oosterloo te Domburg.
Er is daar kleed- en douchegelegenheid voor zowel dames als heren. De toertocht zelf begint om 11.00 uur.
Wedstrijd Vanaf 15.00 uur laten wedstrijd-skeeleraars zien hoe het nou echt moet. Het Domburgse centrum wordt omgetoverd tot een skeelerarena waar hard gestreden wordt voor de overwinning. Gedurende de dag komen er steeds betere rijders aan bod tot de Nederlandse top rond 19.00 uur in actie komt. Tegen die tijd bent u allang terug van een prachtige toertocht en kunt u vanaf een van de gezellige Domburgse terrasjes toekijken hoe anderen zich in het zweet werken.
Inschrijven toertocht: vanaf 10.00 uur bij Voetbalvereniging Domburg aan de Roosjesweg 12 Aanvang toertocht: 11.00 uur bij Voetbal-vereniging Domburg. Aanvang wedstrijden: 15.00 uur