Traditiegetrouw is op 26 maart het Oosterscheldekreeftseizoen geopend. Dit jaar werd de eerste kreeft aangeboden aan top kok Sergio Herman van drie Michelinsterren restaurant Oud Sluis in het Zeeuws- Vlaamse Sluis.
Sergio Herman wordt beschouwd als dé ambassadeur van de Zeeuwse streekproducten, zoals de Oosterscheldekreeft. Deze kreeft onderscheidt zich van andere kreeftsoorten door een verfijnde smaak die door de liefhebbers zeer wordt gewaardeerd. De opening van het seizoen is altijd een bijzondere aangelegenheid die vooral veel culinaire media trekt.
Het vangstseizoen van de Oosterscheldekreeft is beperkt en loopt van 1 april tot en met 15 juli. Dat maakt de Oosterscheldekreeft extra aantrekkelijk voor de culinaire gasten van Zeeland. Er is een groeiend aantal Zeeuwse restaurants, in 2009 zijn dat er tien, dat samenwerkt in de promotie van deze bijzondere kreeft. Zij stellen elk hun eigen kreeftmenu samen, maar hanteren allemaal dezelfde prijs.
Een mooie gelegenheid om te zien en te proeven van welke mogelijkheden deze delicatesse te bieden heeft. Ook wordt elk jaar een passende wijn voor bij deze kreeft geselecteerd. U kunt kijken op www.oosterscheldekreeft.nl
|