Ingrediënten: Voor 2 personen 180 gram kipfilets 1 zakje Italiaanse kruiden 2 eetlepels vloeibare margarine 1 rode ui 1 rode paprika 200 gram sperziebonen 200 gram pasta (penne) 50 gram geraspte kaas (parmezaanse)
 Snijd de kipfilets in blokjes en doe ze in een kommetje. Strooi de Italiaanse kruiden over de kip en meng het goed door elkaar. Laat de kruiden even intrekken.Maak ondertussen de paprikas schoon, pel de ui en haal de bonen af. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de sperziebonen in 5 minuten bijna gaar (bewaar het water). Snijd de paprika en rode ui in grove stukken. Kook nu de pasta, volgens de bereidingswijze, in het water van de bonen al dente. Verwarm een wok met de margarine op het vuur en bak de kip gedurende 5 minuten, voeg vervolgens de rode ui, paprika en sperziebonen toe en roerbak het geheel nog eens 4 minuten. Serveer de Italiaanse roerbakschotel met de pasta. Garneer het gerecht met wat geraspte kaas.
|