750
g
kleine champignons, schoongemaakt, in vieren gesneden;
4 sjalotten, ragfijn gesnipperd;
2 eetl. olijfolie;
Zout
versgemalen zwarte peper;
2 eetl. fijngehakte peterselie;
12 plakken rauwe (gerookte) ham, samen ca. 150
g;
12 eetl. fijngeraspte belegen Goudse kaas, samen ca. 175 g.
Bereidingswijze:
Bestrijk
de sneetjes brood aan weerszijden met boter. Bak de sneetjes aan weerszijden
goudbruin in een hete droge koekenpan. Leg de sneetjes op een bakplaat. Verhit
de olie in een wok. Voeg de champignons en
sjalotten bij gedeelten toe en laat ze niet langer dan 3 minuten bakken. Strooi er tijdens het bakken zout
en peper over en schep de sjalotten erdoor. Beleg de sneetjes brood met plakken
gerookte ham. Verdeel de champignons met de
sjalotten erover. Strooi eerst peterselie en daarna geraspte kaas
erover. Plaats de bakplaat onder een reeds
zeer hete grill en wacht tot de kaas is gesmolten. Dien de gerechten
onmiddellijk daarna op.