·24 dunne plakken jonge of jongbelegen Goudse kaas, samen ca. 300 g;
·4 grote
Hollandse trostomaten, ontveld, in plakken
gesneden.
Bereidingswijze:
Snijd de bollen overlangs open. Vermeng zachte boter met
wat peterselie, zout en peper.
Bestrijk de snijhelften van de bollen ermee. Beleg alle
snijhelften met passend gesneden plakken kaas. Beleg de onderste helften met
plakken tomaat. Strooi wat zout en peper erover. Klap de bollen daarna dicht.
Druk alles vrij stevig aan. Van kaas en tomaten mag aan de buitenkant van de
bollen niets te zien zijn.
Bak de bollen in de reeds hete oven af
zoals op de verpakking is aangegeven (circa 8 minuten). Dien de bollen zo warm
mogelijk op.
ca. 100 g fingeraspte oude Goudse of Parmezaanse kaas;
ca. 60 g boter.
Bereidingswijze:
Snijd
van de tomaten bij de steelaanzetten kapjes af. Snijd aan de andere kanten van
de tomaten dunne plakjes af zodat ze na het vullen rechtop blijven staan. Hol de tomaten zoveel mogelijk uit. Bestrooi de tomaten aan de binnenzijden met
wat zout. Zet ze daarna omgekeerd op een stuk
keukenpapier. Klop de eieren los en voeg ze samen met pesto, peterselie
en de helft van de geraspte kaas aan de
aardappelpuree toe. Schep alles goed door elkaar. Voeg naar smaak zout
en/of peper toe. Vul de tomaten, net niet helemaal tot de bovenranden, met het
mengsel. Bestrooi de vullingen met de rest
van de kaas. Leg er flintertjes boter op. Plaats de tomaten dicht naast
elkaar in een met olie of boter bestreken ovenvaste
schaal. Schenk 2
deciliter bouillon of water in de schaal. Plaats
de schaal in het midden van de reeds tot 180°C voorverwarmde oven. Neem de schaal uit de
oven zodra zich op de vullingen een goudbruin korstje heeft gevormd.
Asperges laten uitlekken en in stukjes van ca. 1 cm snijden. Sla wassen en
laten uitlekken. Kipfilet in kleine blokjes snijden. Bieslook fijnknippen.
Sausje roeren van mayonaise, yoghurt, kerrie en sherry. Op smaak brengen met
zout en peper. Asperges en kip mengen met saus. Sla in vier (glazen) schaaltjes
leggen. Asperge-kipmengsel erover verdelen. Bestrooien met bieslook. Lekker met
geroosterd brood en roomboter