Inhoud blog
  • Ondergang
  • Stuurmanskunst
  • Shame
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Zingen met je hart

    17-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franciscus


    Gebed om Vrede

    Heer, maak mij tot instrument van uw vrede:
    - dat ik, waar haat is, liefde breng;
    - waar schuld is, vergeving;
    - waar tweedracht is: eenheid;
    - waar dwaling is: waarheid;
    - waar twijfel is: geloof;
    - waar wanhoop is: hoop;
    - waar duister is: licht;
    - waar narigheid is: blijheid.
    Geef, dat ik zoek
    niet zozeer getroost te wórden, als wel te troosten;
    niet zozeer begrepen te wórden, als wel te begrijpen;
    niet zozeer bemind te wórden, als wel te beminnen.
    Want wie geeft, ontvangt;
    wie zichzelf vergeet, vindt zichzelf;

    wie vergeeft, wordt vergeven;
    wie sterft, krijgt eeuwig leven.
    Amen.

    http://www.youtube.com/watch?v=As5hjcfNn7k&list=PLDD6730E16A9F4040

    17-03-2013 om 14:22 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    15-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vic Nees is elders gaan musiceren


    De paus van de Vlaamse koormuziek is gisterenmorgen na een slepende ziekte overleden. Hij wordt beschouwd als één van de grootste Vlaamse koorcomponisten en de bezieler van het Vlaamse koorleven. Zijn overlijden werd donderdag bekendgemaakt door de VRT.

    Nees kreeg de liefde voor muziek van thuis mee. Zijn vader, componist Staf Nees, was lange tijd stadsbeiaardier in Mechelen. Vic Nees studeerde aan het conservatorium in Antwerpen, waarna hij zich in 1961 verbond aan de toenmalige BRT als producer koormuziek. Vanaf 1970 was hij dirigent van het radiokoor.

    Van 1961 tot 1969 leidde hij ook het Vokaal Ensemble Philippus de Monte in Mechelen en van 1963 tot 1965 het Ter Kamerenkoor in Brussel. Nees kreeg verschillende bekroningen voor zijn composities. Hij was ook regelmatig jurylid op internationale koorfestivals en schreef bijdrages in tijdschriften. In 2004 kreeg Vic Nees nog de Klara Carrièreprijs.

    Als musicus kapte hij met aloude Vlaamse romantisme, de erfenis van Peter Benoit. Hij zocht aansluiting bij wat er op dat ogenblik in de internationale muziekscene aan de orde was. Vooral de Duitse koorbeweging met de muziek van Hugo Distler maakte diepe indruk op hem. Ook de oude Vlaamse polyfonie met zijn lineair denken inspireerde hem. Hij kwam uit Mechelen, de plek waar deze muziek voor het eerst opnieuw onder de aandacht kwam.


    Vic Nees was erg verbonden met het koorleven in Vlaanderen en schreef veel voor de amateurkoren. Hoofdzakelijk op Nederlandstalige teksten omdat de verstaanbaarheid voor hem zeer belangrijk was. Het verband tussen tekst en muziek is essentieel. Waarbij hij vooral lette op de relevantie van die teksten. Zijn teksten zijn dikwijls religieus geïnspireerd, met een zeer sterk sociaal engagement.  Het volkslied was ook een grote inspiratiebron.

    In zijn muziek ontwijkt hij het experiment niet. Moderne zangtechnieken als clusters, glissandi, of zingen op medeklinkers drongen zijn partituren binnen. Aan seriële schrijfwijzen deed Nees niet mee. De wereld van Nees was hoofdzakelijk tonaal met enkele lichte afwijkingen.
     
    Na zijn pensioen bleef hij een referentiepunt in de koorwereld. Vic Nees was een bijzonder vriendelijk en joviaal mens. Een plezier om hem te ontmoeten. Hij werd overladen met internationale prijzen.


     [Klara zendt in Café Zimmerman vandaag 14 maart de integrale versie van zijn  'Requiem voor gemengd koor, sopraan solo, tenor solo door Gents Madrigaalkoor onder leiding van Johan Duijk; Hilde Coppé, sopraan; Michale Nowak, tenor ]

    http://www.youtube.com/watch?gl=BE&v=CUCdP-DQm_k

    http://www.youtube.com/watch?v=DiFQQwHL4sg

    http://www.youtube.com/watch?v=rvhiCOCoIP4

     

    15-03-2013 om 12:01 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    14-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paus Franciscus I
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Paus Franciscus I, geboren als Jorge Marion Bergoglio op 17 december 1936, is onze 266e paus. Tot 13 maart 2013 was hij aartsbisschop van Buenos Aires.

    Bergoglio werd geboren in Buenos Aires als zoon van een Italiaanse immigrant. Hij studeerde scheikunde en trad op 11 maart 1958 in bij de orde van de Jezuieten.

    De Franse kardinaal Jean-Louis Tauran maakte de verkiezing van Bergoglio bekend op het balkon van de Sint Pieter. Vele tienduizenden toeschouwers stonden op het plein in Vaticaanstad te wachten op de nieuwe kerkleider.

    Bergoglio toonde zich daarna in een eenvoudig wit gewaad, in lijn met de naam van de heilige wiens naam de nieuwe kerkleider heeft gekozen als pausnaam. Franciscus staat bekend als de man die op een sobere manier het geloof predikte. Ook Bergoglio houdt er een sobere levensstijl op na. Hij heeft geen auto, verplaatst zich per openbaar vervoer en verkiest een eenvoudig appartement boven het aartsbisschoppelijk paleis.


    De eerste woorden van de nieuwe paus tot het Romeinse volk waren: 'Buona sera', ofwel goedeavond. 'Jullie weten dat het de plicht van het conclaaf is om Rome een bisschop te geven', zo vervolgde hij in het Italiaans. 'Zij hebben er een van ver weg gehaald.' Hij kreeg applaus van de menigte, toen hij Rome 'deze mooie stad' noemde.

    'Wij moeten opnieuw gaan evangeliseren', zei de pas verkozen paus verder. De wereld zou een pad moeten ingaan van liefde en broederschap, sprak hij ook. Daarnaast bedankte hij zijn voorganger Benedictus XVI, en sprak hij de hoop uit dat de gelovigen voor hem wilden bidden.

    Vervolgens sprak hij in het Latijn de zegen Urbi et Orbi uit, voor de stad Rome en de hele wereld. Daarna werd op het Sint-Pietersplein het Italiaanse volkslied gespeeld. 'We zien elkaar snel', zei hij tot slot, en nam glimlachend afscheid van de mensen op het Sinter Pieterplein. Mogelijk dinsdag al wordt de nieuwe paus geïnstalleerd.

    Tegenkandidaat
    Acht jaar geleden was Bergoglio de tegenkandidaat van kardinaal Ratzinger, die toen snel tot paus werd gekozen. Nu wist de Argentijn snel een tweederde meerderheid van de kardinalen achter zich te krijgen. In 2005 circuleerden berichten dat kardinaal Jorge Mario Bergoglio 'nooit lachte'. Het verhaal gaat dat de Argentijn acht jaar geleden zijn aanhangers onder de kardinalen overhaalde op Ratzinger te stemmen, omdat hij overwoog het ambt van paus niet te aanvaarden. Bergoglio heeft bijna zijn gehele leven gewoond en gewerkt in Argentinië.

    Bergoglio is de eerste Latijns-Amerikaanse paus ooit en de eerste niet-Europese paus sinds Gregorius III (731-741). Hij is ook de eerste Jezuïet die paus is geworden en de eerste pater (lid van een religieuze orde of congregatie) sinds Gregorius XVI (1831-1846).


    14-03-2013 om 00:00 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    13-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franciscus I
    Habemus papam:
    Jorge Bergoglio, kardinaal, priester van de Sociëteit van Jezus





    13-03-2013 om 21:20 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    12-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Professioneel bezig zijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb het al eerder gehad over de nodige bestuursvaardigheden bij koren. In essentie is de besluitvorming rond een of ander evenement of over een of andere keuze hetzelfde als in een regering of in een bedrijf. Je moet eerst een lijstje maken met alle elementen die gaan meespelen :

     

    * zijn de leden gemotiveerd? (op voorhand navragen eerder dan gissen)

    * welke data komen in aanmerking? (mogelijkheden concreet aftoetsen bij de leden)

    * zijn de leden die we nodig hebben beschikbaar?  (echt oplijsten) : het gaat over zangers per stem, over begeleider, …

    * heb je externe medewerkers nodig, en zo ja, wanneer zijn zij beschikbaar?

    * welk zijn de alternatieve locaties? Zijn de locaties beschikbaar?

    * becijfering van de financiële implicaties op papier (verschillende scenario’s).

     

    Ik weet dat dit allemaal een beetje ingewikkeld lijkt, maar zonder deze systematiek verlies je alleen maar tijd of loop je tegen een boel frustraties aan. Besturen is nu eenmaal niet alleen afgaan op je gevoel en improviseren.  Bovenstaande dingen zijn des te belangrijker als je te maken hebt met vrijwilligers-leden. In sommige verenigingen is dat “vrijwillig” karakter wel heeeel ruim, zodat je des te meer moet consulteren.  

     

    12-03-2013 om 09:42 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    11-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cultuur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De cultuur viert weer hoogtij de laatste week in onze mailboxen. Wat denk je van deze hoogstaande uitnodiging die de koorleden binnen kregen:

    “Wij zijn in het totaal met 17 acteurs/actrices. Als éénieder nu één boenk kan meebrengen als figurant naar een repetitie volgende week, dan komen we in het totaal op een twintigtal Gothen en/of Romeinse soldaten. Overloop nu eens even uw familie- en/of vriendenkring! Er moet toch minstens ene tussen lopen die zo’n lichte hormonale afwijking heeft, dat hij zijn testosteron wil exposeren op een podium.

     

    Want geef nu toe : wat is er als man plezanter dan samen met een hoop andere mannen soldaatje te spelen en er nog een applaus voor te krijgen. Elk weekend gaan honderden Vlamingen lasershooten en paintballen, dus eens een weekendje Goothje of Centurion spelen, moet die vergelijking toch kunnen doorstaan, niet? En ge krijgt er nog ne cola bovenop en ge ziet een Romeinse schone in half ontbloot bovenlijf over de scène dartelen.”

    Ik wist al niet waarom we bij een koor zijn, of waarom sommige ex-leden regelmatig repetities misten.  Maar die vragen zijn nu dus opgelost.

    En nog dit:

    Exact 704 personages, die het waagden om in een van de 34 ‘Asterix’-albums te figureren, liepen een hersenletsel op. Dat het merendeel van de slachtoffers Romeinen zijn, mag niet verwonderen. Tot deze conclusie kwamen Duitse neurochirurgen die de stripreeks over de Gallische striphelden onder de loep namen en in een wetenschappelijk artikel goten dat nu verschenen is in Acta Neurochirurgica, The European Journal of Neurosurgery.

    De onderzoekers plozen de 34 ‘Asterix’-strips uit op zoek naar hersenletsels en rangschikten ze op ernst. 704 aanwijzingen voor de aanwezigheid van hersenletsels werden uiteindelijk gevonden. De strip blijkt vrouwen te sparen, amper 6 leden van het vrouwelijke geslacht werden geteld, en 64% van de slachtoffers was van Romeinse afkomst. De meerderheid van de gevallen werd geklasseerd als zware letsels. Onder invloed van de toverdrank van Panoramix werden de meeste verwondingen (80%) toegebracht. Opvallend is wel dat het meest ernstige hersenletsel bij de Gallische druïde werd gevonden. Dat gebeurde in het zevende ’Asterix’-album ‘De strijd van de stamhoofden’ (vroeger ‘De Kampioen’), waar Panoramix een menhir op zijn hoofd krijgt. Dat dit onderzoek er voor zal zorgen dat Asterix en Obelix de Romeinen zachter zal aanpakken, is te betwijfelen

    11-03-2013 om 00:00 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    10-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eventjes zweten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 10 maart ... de 3 koren zetten de eindspurt in naar hun aanstaande optredens. Besturen zorgen dat de leden  de exacte lijsten hebben van de nummers die aan bod gaan komen, partituurbeheerders grabbelen de nodige reservekopieën bij mekaar, zodat er niemand ongelukkig hoeft bij te zitten tijdens de repetities. De dirigent hoopt dat alles op zijn pootjes valt en ziet tot zijn grote vreugde het aantal aanwezige leden op de repetitie een hoogtepunt bereiken.
    Het ogenblik van de finale afwerking is aangebroken en het repeteren is niet meer studeren maar al zingend genieten.

    10-03-2013 om 09:32 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    08-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werken van barmhartigheid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hij schrijdt naar voor in zijn priesterlijk gewaad, leest de aloude verhalen voor in de viering, zegent brood en wijn, predikt verbondenheid en goedheid. En voor de rest??
    Hoeveel keer gaat hij op bezoek bij de zieke, de eenzame. Helpt hij met het doen van de was van een psychiatrisch patiënt die tot voor kort in zijn parochie actief was? Staat hij klaar om hem te helpen naar huis gaan? Of is het "wir haben es nicht gewuscht".
    Te gek voor woorden dat men nog maar durft te zeggen dat een nieuwe paus ook een MBA zou moeten hebben. Of dat een pastoor een zware job heeft als administrator.

    08-03-2013 om 15:49 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    06-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.programma Posse Leest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De intredezang: Haec Dies
    De voorbeden: Ubi caritas
    Offerandezang: Verleih' uns Frieden (Mendelssohn)
    Communiezang: The Lord is my shepherd (Goodall).

    Kyrie,  Gloria, Tussenzang , Sanctus, Agnus Dei ... komen uit de Missa Harmonia Mundi van Maierhofer.

    06-03-2013 om 22:15 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    05-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.harnas of zwembroek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Niet iedereen heeft het ongeluk om Karol Woytila of Joseph Ratzinger te heten. Na de adrenalinestoot van de verkiezing tot paus, moeten  er ongetwijfeld momenten komen van zwarte moedeloosheid: vastzitten in het web van verplichtingen waar je alleen maar uitgeraakt door de dood.  Op elke job zou toch echt een limiet moeten staan, zodat je kan uitkijken naar een blauwluchtige vakantie, naar weken en maanden waarin niets moet, naar mensen die je zelf kiest om hun onvolkomenheden en waarvan de kleine kantjes en tekorten je niet opgedrongen worden .

     

    05-03-2013 om 09:48 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    03-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alive
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Alive and kicking. Het is eigenlijk maar een sabbatweekje geweest, in plaats van het spreekwoordelijke jaar, maar toch genoeg om eventjes na te denken over met wat we eigenlijk bezig zijn. Ik heb het gevoel dat ik dringend moet gaan selecteren in mijn activiteiten, en alleen nog doen wat ik de moeite waard vind. Door routinematig bezig te zijn, mis je soms heel wat eenmalige gebeurtenissen die de moeite waard zijn
    Door eventjes te rusten en afstand te nemen kwam ik tot de overtuiging dat je gaandeweg zoveel enggementen opneemt dat het bijna verstikkend wordt. Daar gaan we dus de komende tijd wat aan doen. Een frisse wind mag de spinnenwebben wegblazen.

    03-03-2013 om 09:42 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    25-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Even gesloten wegens ziekte.
    See you soon!

    25-02-2013 om 13:10 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    21-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Royal Albert Hall


    De Royal Albert Hall in Londen is weer in grote doen. Wie zin heeft in een trip naar Engeland's hoofdstad moet zeker één van de volgende data kiezen en een voorstelling bijwonen.
    27 februari en 9 maart: Puccini's La Bohème
    3 maart: Carmen (G. Bizet)
    18 mei: Requiem (G.Verdi)
    12 en 23 juni: Ballet: Het zwanenmeer (Tsjaichowsky)
    En natuurlijk pikken we dan een dienst mee in Westminster Abbey.


    21-02-2013 om 16:23 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    20-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Workshop Volksmuziek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zaterdag 16 maart organiseert Koor & Stem (afdeling prov. Antwerpen) een workshop volksmuziek in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord - Mol (Guido Gezellestraat 21 c). De dag begint om 9.30 u en eindigt om 16.45 u.
    Er is aandacht voor meerstemmige volksliederen in verschillende talen, uiteraard ook in het Nederlands. Vanuit dit repertorium wordt er eveneens gewerkt aan stemvorming, koorklank en uitvoeringspraktijk.
    Marianne Caers (koordocent) keidt het geheel in goede banen.
    Iedereen kan deelnemen tegen 12 EUR.
    Inschrijven voor 10 maart bij : anita.croon@skynet.be

    20-02-2013 om 10:01 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    19-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onverwoestbare vriend
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Weet je waarom Sinterklaas meer dan 1000 jaar stand houdt in een tijd waarin alles zijn prijs heeft? Omdat hij alle kinderen blij maakt en in zijn boek opschrijft dat ze allemaal braaf zijn, geen enkel uitgezonderd. En weet je waarom de paasklokken nog altijd naar Rome vliegen, ondanks het afnemend aantal gelovigen? Omdat zij bij hun terugkeer gul hun eieren voor iedereen rondstrooien.
    Maar weet je ook hoe de Sint er uit ziet als hij zijn mijter afzet en zich klaar maakt om in bad te gaan? Bart Peeters heeft jaren geleden al een leuke cd uitgebracht, waarin hij probeert alle geheimen van Sinterklaas te ontrafelen. Wij bij Ter Looveren weten echter dat Bart er in dit geval helemaal naast zat. De Sint en Klokken zien er uit als op deze foto. En zo weten wij ook dat wij er een onbaatzuchtige vriend  hebben die graag deelt. Daarvoor zijn wij dankbaar, niet voor de cadeautjes maar voor de lach en de vriendschap.

    19-02-2013 om 09:42 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (1)
    18-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een goede buur ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een goede buur is beter dan een verre vriend.
    Alhoewel, het begrip "buurt" en "buur" is de laatste decennia drastisch veranderd. Nu prijs je jezelf gelukkig als je naast iemand woont die niet teveel overlast bezorgt, die vriendelijk goede dag zegt als je hem 's morgens tegenkomt, die hooguit in geval van nood een ladder of een jerrycan komt lenen. Bovendien dringt overal de diversiteit en multiculturaliteit door. Daar is overigens niks mis mee, en je leert zo nog eens iets over de buitenlandse keuken als de dampkap opstaat.
    Toch is het heel anders dan vroeger. Mensen die buiten zitten op zomeravonden en met mekaar kletsen vind je alleen nog in de buurten waar er veel nieuwkomers zijn. Een groot zwart kruis aan de deur van een huis waar iemand overleden is, zie je nooit meer. De buurtwinkels waar je uitgebreid kon kletsen zijn verdwenen. Kinderen worden beschouwd als overlast als ze op straat spelen.
    Dat we iets missen wordt duidelijk. Steden en gemeenten moeten nu in hun budget een post "buurtfeesten" voorzien, omdat men zich realiseert dat verbondenheid een belangrijk goed is.

    18-02-2013 om 09:23 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    16-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Octopus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het kamerkoor OCTOPUS en BART VAN REYN in de schijnwerper.

    22 maart  om 20.00 uur in de Collegekerk van Sint-Niklaas: De Mattheuspasie

    23 maart om 20.00 uur in de Carolus Borromeuskerk in Antwerpen : dezelfde Matteuspassie.

    20 april om 18.00 uur IJzeren Leen in Mechelen: opening van het Festival van Vlaanderen

    25 april in Mechelen : Bart Van Reyn met het Nederlands Kamerkoor

    25 en 26 mei: Octopus met het Deutsches Requiem in AMUZ in Antwerpen

    16-02-2013 om 18:09 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    15-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.passie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Al lezend vroeg ik mij vandaag af waar toch die passie van mij voor boeken ooit begonnen is. De eerste boeken die ik mij uit mijn jeugd herinner hoorden bij een serie "Oud Goud", een jeugdhertaling van de grote verhalen. Ik vocht met de 4 Heemskindeen, leefde mee met Reinaert de Vos, ging op verre reizen met Gulliver. Boeken uit de bibliotheek werden verslonden, al gaven ze me nooit het bijna sensuele genot van er één in mijn bezit te hebben. Mijn nonkel die hoofdonderwijzer was in een dorpsschooltje, had ook iets van die microbe. En als ik bij hem op vakantie mocht, was er niks fijner dan hele series van romans van het Davidsfonds te lezen. "Maak maar al plaats thuis" zei hij dan "want ooit zijn ze allemaal voor jou." Het eerste boek dat ik zelf kocht was "Soldaten van Napoleon". Maar dat was al vooraf gegaan door - hoe kan het ook anders op een Jezuietencollege - een gebedenboek. Napoleon spookt nog altijd rond, de kerkboeken zijn een hele collectie geworden.
    Maar de passie blijft.

    15-02-2013 om 14:33 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    14-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik kreeg de laatste paar weken tweemaal de vraag hoeveel een redelijke onkostenvergoeding zou moeten zijn voor een dirigent van een amateurkoor. Achterliggend was echter een heel ander probleem: koren die op zoek waren achter een nieuwe dirigent en niet meer konden voldoen aan de financiële verwachtingen van een kandiderende dirigent. Ik kan er mij wel iets bij voorstellen: jongere (en oudere) dirigenten willen op zijn minst gehonoreerd worden voor hun werk (tijdens de repetities en de voorbereiding ervan), willen - met de benzineprijzen die de pan uit swingen - een verplaatsingsvergoeding, en mogelijks een terugbetaling van de kosten voor partituren. En ook oudere dirigenten hebben al eens horen praten over indexering. Van de andere kant zien de koren hun klein spaarpotje bij de bank als maar leger worden in reële waarde. En met de crisis moet je alvast de prijzen van concerten niet verhogen.
    Zorgen genoeg dus voor de "schat"bewaarders.

    14-02-2013 om 16:18 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    13-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Georges Simenon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Naar aanleiding van de 110e geboortedag van Georges Simenon (Luik 1903), heb ik voor daardigheid even zijn boeken afgestoft in mijn bibliotheek. Daar was ik even zoet mee, want in het totaal telde ik 156 boeken van zijn hand in mijn rekken. Het gaat niet zo maar om een ordinair detectivestory verteller. Een groot schrijver als André Gide schreef over Simenin : "Simenon est un romancier de génie et le plus vraiment romancier que nous ayons dans notre littérature d'aujourdhui". Mijn collectie is nog niet compleet als je bedenkt dat deze Belgische schrijver in het totaal 75 detectiveromans en 20 kortverhalen over Maigret schreef, naast 136 psychologische romans en honderden andere verhalen.
    Overigens was Simenon niet alleen een extreem vruchtbaar schrijver. In een interview met Federico Fellini zal de schrijver pochen dat hij met 10.000 vrouwen de liefde had bedreven. Nou ja, liefde ... hij was niet bijzonder romantisch ingesteld en zelfs een one night stand duurde hem eigenlijk al te lang.

    13-02-2013 om 10:32 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)

    Archief per maand
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 09-2005

    Ik ben Carlo (Carlo Claes), geboren op 20 september 1944. Als je goed telt weet je hoe oud / jong ik ben. Enkele jaren geleden gaf ik mijn job als resoc-coördinator van Waas en Dender op om met brugpensioen te gaan. Sindsdien kan ik mij aan mijn echte passie wijden: de koormuziek. Ik dirigeer twee koren:   Fiori Musicali uit Sint-Niklaas en  het Hanswijkkoor in Mechelen. Zo ontmoet ik iedere week een hoop fijne, lieve mensen. Maar hier is de wereld nog veel groter. Dus kom ik nu ook jou tegen.
    Foto

    Gastenboek
  • Hallo medeblogvriend(en)
  • Een gezegende midweek voor de feestdagen
  • Groetjes aus Entenhausen
  • fijn lief
  • nieuw kleurtje

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog als favoriet !

    Zoeken met Google




    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs