evodisku2
Dit blog is een onderdeel van EVODISKU
WAT IS DE BEDOELING EN WAAR STAAT DIT BLOG VOOR ****Wie meent dat alles inmiddels wel over de evolutietheorie gezegd is en dat de discussie gesloten kan worden, ziet over het hoofd dat de wetenschap niet stil staat. ***Wie meent dat inmiddels het creationisme definitief het pleit heeft verloren en dat de discussie gesloten kan worden , ziet over het hoofd dat het "creationisme" is geevolueerd ( en zal evolueren ) in nieuwere mimicrytische vormen( meme-complexen ) zoals bijvoorbeeld het ID(C) ***Dit blog is speciaal opgezet om de aktualiteit binnen het evolutie-creationisme debat te volgen en van kommentaren te voorzien ... waartoe de lezers zijn uitgenodigd bij te dragen ... Let echter wél op het volgende : "Je bent een rund als je hier met religie stunt " ....
25-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen KBIN

 Je ziet maar een klein stukje van de rijkdom van het KBIN.

De collecties tellen zo'n 37 miljoen specimens, en behoren tot de tien belangrijkste ter wereld. Je vindt er gesteenten, mineralen, fossielen, insecten, schelpen, recente vertebraten, antropologische en prehistorische verzamelingen en nog zoveel meer.

De Iguanodons van Bernissart zijn de grootste sterren van het museum, maar je kan er naast enkele reptielen uit het Krijt, ook dieren uit de laatste ijstijd, hominiden, walvissen, pooldieren, enz. ontdekken. 

in 2007 en in 2008 gaan  twee gloednieuwe zalen open  over respectievelijk dinosauriërs en evolutie . Niet te missen!

Het museum organiseerde tot nu toe  regelmatig bezoeken achter de schermen.   

Koninklijk Belgisch Instituut  voor Natuurwetenschappen KBIN 
Vautierstraat 29 - 1000 Brussel

Op zaterdag 27 oktober opent het Museum voor Natuurwetenschappen zijn gloednieuwe "Galerij van de Dinosauriërs". Mooier, groter, indrukwekkender dan ooit en meteen de grootste galerij van Europa.


Tijdens het openingsweekend van 27 tot 28 oktober is de toegang gratis.De nieuwe Galerij van de Dinosauriërs in het Museum voor Natuurwetenschappen (KBIN)

 

In 2004 werd het startsein gegeven van de restauratie van één van de vleugels van het museum.

In deze tentoonstellingsruimte van maar liefst 4 580m² werd er hard gewerkt aan de creatie van de grootste galerij in Europa over dinosauriërs en aan een zaal die volledig gewijd is aan de biologische evolutie.

 

De  pas  heropende   en  gerenoveerde( duur  werkzaamheden 3 jaar )  galerij herbergt  inderdaad   de grootste ( niet te missen )dinotentoonstelling van Europa, gewijd aan onder meer de  autentieke verzameling fossielen  van  
  

Iguanodon  bernissartensis 

Iguanodontidae


Naast de skeletten van de Iguanodons staan ook afgietsels van originele skeletten van andere dinosauriërs in de galerij, zoals de  

Stegosaurus

Stegosauridae Stegosaurinae

 

Maiasaurus 
Maiasaura

 

Tyrannosaurus rex

Tyrannosauridae   Tyrannosaurinae   Tyrannosauroidea 

 

Diplodocus
Diplodocidae   Diplodocoidea   

Pachycephalosaurus                                                                                          
Pachycephalosauria

 

De tentoonstelling wil zowel didactisch als ludiek zijn. Onder andere met interactieve modules krijgt de bezoekers uitgelegd wat dinosauriërs waren.

Ook is er een paleoLAB, een ontdekruimte gewijd aan de wereld van de fossielen  ….Kinderen vanaf vijf jaar kunnen er vergezeld van een volwassene op een leuke manier kennismaken met de paleontologie, een tak die een grote bloei kent.

·         Gemiddeld om de zeven weken wordt een  nieuwe dinosaurussoort ontdekt.
 

De 9 Iguanodons die in 1878 ontdekt zijn in de koolmijn van Bernissart.

Die zijn nu nog altijd de referentie op wereldvlak voor de studie van dinosauriërs. Tijdens de restauratie zijn de beenderen nagekeken op scheurtjes en zijn ze behandeld met nieuwe materialen.
http://www.brusselnieuws.be/site/rubrieken/1091053917/page.htm?newsID=1193142875

©sv
Nieuwe galerij voor de Dinosauriërs


In 1878 deed men in een mijnschacht van Bernissart (Henegouwen) een ongelofelijke vondst: op 322 meter onder de grond ontdekten nietsvermoedende mijnwerkers toevallig een dertigtal skeletten van iguanodonten, een gigantische dinosauriërsoort. Een wereldprimeur: voor het eerst kon men een volledige reconstructie maken van een dinosauriër van die omvang. Even uitzonderlijk was dat samen met de iguanodonten honderden andere fossiele dieren en planten werden gevonden waardoor men ook meteen een idee kreeg van het leven in onze contreien tijdens de prehistorie. België moet toen een moerassig gebied zijn geweest met een warm  klimaat.

De iguanodonten werden voor het eerst aan het publiek getoond in 1882, toen het Natuurhistorisch museum nog gevestigd was in het toenmalige Paleis van Nassau aan het Koningsplein.
Een twintigtal jaar later kwamen ze terecht op de plaats waar ze nu nog altijd (én eindelijk opnieuw) in volle glorie te bewonderen zijn, in de speciaal voor hen gebouwde zaal, een ontwerp van architect Janlet. Een architectonische parel van 3000 m² met veel metaalwerk en glas, op zich al een bezoek waard.

“We hebben de ruimte zoveel mogelijk gereconstrueerd in haar oorspronkelijke staat, met restauratie van de originele monumentale trap en de balustrades, tot en met de vloeren toe.“,
zo vertelt Hugo Vandendries, hoofd van de educatieve dienst. Hij gidst met veel aanstekelijk enthousiasme door de gerenoveerde zaal die op dat ogenblik nog volop een bouwwerf was, maar wel al voldoende onthult om te zien dat de langdurige verbouwing het wachten meer dan waard was. “De verbouwingen zijn effectief begonnen in 2005, maar daarvoor was er al een team van experten bezig met het uitdenken van het nieuwe concept."


De iguanodoncollectie, nog steeds uniek overigens, is ondergebracht in twee grote vitrines.
De eerste vitrine bevat de bekende rechtopstaande skeletten, negen in totaal waarvan er zeven een grondige facelift hebben gekregen.
De liggende, meer fragiele skeletten (elf in totaal) zijn te vinden in een tweede vitrine, onder de grond.

“Daarom heet het eerste deel van de expo ‘Onder onze voeten’. Je kan in gedimd licht naar  beneden gaan om de skeletten te bekijken, dat moet je het gevoel geven dat de mijnwerkers hadden toen ze op hun zoektocht naar steenkool op de iguanodonbeenderen stootten; Het grote voordeel van de nieuwe opstelling in deze twee vitrines is dat je alle delen van de anatomie van de dinosauriër vanaf een welbepaalde plaats van heel dichtbij kunt bekijken.”

En inderdaad, eerst kijk je bijna letterlijk in het gebit van zo’n beestje, en op een ander, lager niveau in de zaal kan je  als het ware zijn vingerkootjes of ribben tellen.

“De iguanodonten werden van bij het begin op twee poten opgesteld, wat wetenschappelijk gezien niet fout maar ook niet helemaal correct was. Eigenlijk waren het viervoeters. Maar ze richtten zich wel regelmatig op om te eten bijvoorbeeld, of om zich te verdedigen. Hun volle lengte bedroeg dan ongeveer vijf meter!”

In het eerste deel van de tentoonstelling heeft men verder nog aandacht voor hoe een levend dier een fossiel is geworden en voor de inmiddels sterk ontwikkelde studie van de fossielen, de paleontologie.

In deel twee, ‘Levende dieren’, kom je op een interactieve manier heel wat te weten over de levenswijze van de dino’s: hoe ze liepen, communiceerden, zich verstopten, zich voortplantten...  Je krijgt er ook een beeld van de vele verschillende soorten dino’s die er waren.
Daarvoor heeft men een tiental skeletten (originelen of afgietsels) van over de hele wereld aangekocht.
De iguanodon krijgt dus voortaan het gezelschap van de werkelijk kolossale tyrannosaurus rex, een 27 meter lange diplodocus en de imponerende triceratops
Met de hulp van multimediale technieken lijken die prehistorische creaturen vaak letterlijk tot leven te komen.

“De tijd van veel te lange saaie teksten op panelen is natuurlijk voorbij. We willen met onze ‘hernieuwde’ aanpak zoveel mogelijk mensen op verschillende niveaus aanspreken, van een kleuter die vooral zintuiglijk wil ervaren, tot een bezoeker die eerder op wetenschappelijke kennis uit is. We hebben geprobeerd om het geheel zo aantrekkelijk en interactief mogelijk te maken; zo kan je bijvoorbeeld een dansje doen met een pachycephalosaurus: via een projectie zal die gigantische dino al je bewegingen nabootsen, ongetwijfeld een hit bij kinderen.”

Gediplomeerd dinoloog
Deel drie, ‘Nog steeds bij ons?', zoekt naar een verklaring voor het uitsterven van de dino’s, maar wil vooral duidelijk maken dat ze eigenlijk nog altijd onder ons zijn.

“Vogels zijn de rechtstreekse afstammelingen van dinosauriërs; er zijn zelfs theorieën die zeggen dat vogels de dino’s van vandaag zijn. Sinds een tiental jaar heeft men meer en meer dino’s ontdekt met veren en zelfs vleugels. We hebben bij elke dino ook telkens een vogel geplaatst, zoals een struisvogel, om duidelijk te maken dat de verwantschap zeer groot is. Dat was vroeger ondenkbaar, het is pas door de evolutie van het onderzoek van de laatste jaren dat we dat nu met zekerheid kunnen stellen.”

Een volledig nieuw onderdeel is het paleoLAB, een ontdekkingsruimte waar ouders en kinderen zich tot paleontoloog kunnen ontpoppen: je kunt er fossielen opgraven en er dan afgietsels van maken, dinopoten aantrekken en nagaan welke sporen je zo achterlaat, dinotanden in de juiste kaken plaatsen of een levensgrote stegosaurus in mekaar puzzelen.

“Ons publiek bestaat voor 50% uit scholen en voor 50% uit families of groepen. We droomden er allang van om dat gemengde publiek iets aan te bieden waardoor ze zelf aan de slag kunnen gaan. Er zullen ook animatoren zijn om wat te begeleiden, maar het is zo geconcipieerd dat je eigenlijk alles autonoom kan doen. In het eerste deel van de tentoonsteling, ‘Onder onze voeten’, zie je op een video professionele paleontologen aan het werk, en hier kan je wat je gezien hebt dus zelf eens proberen. In schoolverband kan men verschillende modules doorlopen om een gediplomeerd ‘dinoloog’ te worden, maar in familieverband is het wat vrijblijvender. We willen kinderen vooral prikkelen om zich spelenderwijs te verdiepen in de prehistorische tijd. Je kunt zelfs meerdere keren komen want we zullen regelmatig nieuwe activiteiten aanbieden.”


Bij het verlaten van de zaal geeft Hugo Vandendries nog mee dat ze er deze keer bewust voor hebben gekozen om geen dinorobots in de expo op te nemen.

“Enkele jaren geleden hadden we een special op poten gezet, 'Dinos en co', die toen grotendeels was gewijd aan de namaakdino's, zoals ze bekend zijn geworden door de film Jurassic Park van Steven Spielberg. Maar weet je, de authentieken spreken toch meer tot de verbeelding; het is opmerkelijk dat deze beesten jong en oud zo sterk blijven fascineren. Ik denk dat de verklaring onder meer te vinden is in het feit dat ze niet meer leven, en dat je dus grotendeels kunt fantaseren hoe ze moeten hebben geleefd. En natuurlijk ook het feit dat ze zo reusachtig groot en sterk waren, en dan toch ineens - bij wijze van spreken - hebben opgehouden te bestaan; het is en blijft voor een deel altijd een mysterie.”Musea met  fossielen

http://www.fossiel.net/informatie/musea.php

De volgende informatie over  fossielen is (op de  site  van fossielnet )beschikbaar:


 
25-10-2007 om 00:00 geschreven door Tsjok45  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZWEDEN

           "Ieder  huisje heeft zijn kruisje "
Met het uitvaardigen  van de  nieuwe  richtlijnen voor haar wetenschaps-leraars , heeft de Britse regering de uiteindelijke  goedkeuring  van de resolutie  van de raad van europa over creationisme en onderwijs ,  niet eens afgewacht om dat  in te volgen  ... 
(zie ---http://www.bloggen.be/evodisku/reageer.php?postID=30  UK government september 2007 /
British Centre for Science Education. http://www.bcseweb.org.uk/index.php/Main/TheGovernmentPosition   )

Het lijkt er nu op dat de Zweedse regering de aanbeveling  inzake de gevaren van het creationisme voor het onderwijs, ook  doortastend  gaat toepassen .

Men moet zich hierbij rekenschap geven van het feit dat Zweden  tegenwoordig een centrum-rechtse regering bezit  waarin de christen-democraten vertegenwoordigd zijn.
Ook de  huidige  oppositie  van de  sociaaldemocraten steunen het plan van de regering .....

Deze Zweedse sociaal democraten ( de grootste partij )zijn  in staat(volgens de recente polls ) de komende  verkiezingen te winnen  
Ze  vragen al een tijdje de snelle  afschaffing van religieus -geinspireerde scholen in Zweden 

Ze steunen de huidige  regering dan ook om de huidige  onderwijswet  streng en precies  te amenderen  en /of  minstens( de toepassingen )  te verscherpen
Problemen met de  religieuze vrije  scholen worden al  enkele jaren  in het land en de politiek algmeen  besproken .
De Minister van Immigratie Nyamko Sabuni (fp)___zelf de nazaat van immigranten ___  uite al eerder  de wens om vrije religieuze scholen  volledig
te bannen ... Vorige maand heeft de partij secretaris van de Sociaal democraten   Marita Ulvskog  deze scholen  nog een soort 
" kindergevangenissen "genoemd  .


De hieronder  geschetste voornemens kunnen in de aangescherpte ( en vooral  de beter gekontroleerde uitvoering van )  schoolwet ten laatste  in 2009 van toepassing worden   ...
( Het zweedse schoolsysteem : http://www.skolverket.se/sb/d/354  (<klik) )

In feite worden de onderwijswetten in Zweden niet veranderd : het is al altijd verboden geweest om religieuze ideetjes  de (niet godsdienstige ) leerstof te laten infiltreren .

Er wordt nu  slechts  expliciet  duidelijk gemaakt dat alle lessen nadrukkelijk   moeten zijn gebaseerd op het curriculum , en dat de kontroles op de uitvoering van deze wetten zullen worden  opgevoerd en verstrengt ...de konsekwenties  voor scholen die de wettige voorschiften  overtreden worden ook verstrakt en erg duidelijk gemaakt .....  


Ongenoemd in het  bericht van "the local " blijft , dat de maatregelen uiteraard ook van toepassing zullen zijn op islamitische
onderwijsinstellingen.
Veel moslim scholen ( net als andere  confessionele scholen ) werden vroeger reeds (voornamelijk  kort na   09/11 en na een paar moorden door  mensenuit de zweedse bijbelarij -belt  groepen  en hun schooltjes      ) geinspekteerd en  gesloten ...
Niet omdat ze  terroristische  activiteiten of propaganda zouden hebben gepromoot  maar omdat ze flagrant werden betrapt  het  verplichte nationale schoolleerplan ,niet te volgen , iets wat de huidige wet al oplegt als norm voor het gehele land   
(en ook omdat sommige van die moslim-scholen  lijfstraffen toepasten  )
Naast het  nieuwerwetse  kemel -rijden   is ook het ouderwetse  (christelijke )fundamentalisme en de bijbelarij (door middel van  woestijnboeken uit de bronstijd )  geen  erg succesvol  gegoochel (meer)  in Zweden , en  men wil het  daar graag  zo houden ....


 
Ooit  was het creationisme  in  het zweeds onderwijs  succesvol( op kleine  schaal ) en (buitenschools )  populair
Christelijke  studentenverenigingen kregen alle kansen  om  buitenschoolse activiteiten binnen  de scholen-accomodaties( ook in officiele non confessionele scholen )  te organiseren  en  bekende professionele creationisten te inviteren  voor "wervende "  lezingen  ...
Studenten en scholieren   mochten zelfs tijdens de taalles-uren  in het secundaire  onderwijs ,  spreekbeurten inleveren en opvoeren   die naar keuze uitsluitend  over het  verdedigen  van het   creationisme gingen of  dilettantisch de evotheorie verwierpen en tot pseudo-wetenschap verklaarden ... Uiteindelijk  zijn veel van de  christelijke  religiescholen nog afkomstig uit die ietwat  voor hen " betere " tijden   ...   

Jammer is dat er in de nieuwe gestrengheid  een  uitzondering schijnt te zullen worden gemaakt voor bepaalde "educatieve" uitgangspunten en aanpakken : Waldorf scholen ____ die rechtstreeks  zijn verbonden met de pseudowetenschap en spirituele ideeen  van de antroposofie ___ schijnen  niet zo streng te zullen worden doorgelicht of gecontroleerd ...of( nog niet )  met  direkte sluiting bedreigd  bij herhaaldelijke  overtreding  ?
 


CREATIONISME GEWEERD IN ZWEEDSE SCHOLEN
(bron : vertaling van artikel http://www.thelocal.se/8790/
The Local  d.d.: 15 oktober 2007   Vertaling: JAM
en gastbijdrage van John A michon  op http://evolutie.blog.com/2208277/ )De Zweedse regering gaat maatregelen nemen (1) met betrekking tot de rol die religie speelt in de lesprogramma's van particuliere scholen op levensbeschouwelijke grondslag (vergelijkbaar  met  de in Belgie zogenaamde "vrije scholen "op confessionele grondslag / waarbij   Steiner  -antroposofische en gelijkaardige  scholen   wel in die categorie  zijn  inbegrepen ... )

De nieuwe voorschriften verbieden (vooral biologie) leraren creationisme of 'intelligent design' in de les te behandelen als alternatief voor
evolutie.(2)


Op nogal wat christelijke scholen leren de kinderen dat de aarde en alle leven geschapen zijn door een opperwezen.
Dikwijls wordt daarbij de indruk gewekt dat dit een gelijkwaardige theorie is naast evolutie -- een opvatting die door de meeste wetenschappers verworpen wordt.(3)

Godsdienstonderwijs blijft onderdeel van het algemene curriculum en leerplan  en het blijft ook toegestaan de schooldag aan te vangen met gebed.
Maar in de lessen moeten de leraren zich verplicht beperken tot de voorgeschreven leerstof.
De nu voorgestelde regeling  is kristalhelder ;  vermenging van onderwijs  in  niet-confessionele   vakken met  godsdienstig geinspireerde
bemoeienissen( laat staan godsdienstige  praktijken en riten )  tijdens de lesuren ,  zal niet worden toegestaan  noch getolereerd blijven  ..."
 
"Diensten aan het eind van een trimester zijn prima," stelde de minister,
"en religie blijft een onderwerp, maar ook alle godsdienstige activiteiten moeten volstrekt gescheiden worden van het lesprogramma. "


In Zweden zijn de meeste scholen op religieuze grondslag particuliere instellingen, al worden zij wel bekostigd uit overheidsgelden.
Minister Björklund kondigde tevens aan dat het Zweedse Nationale Onderwijs Agentschap zal overgaan tot een verdubbeling van het aantal inspecties, zowel van de openbare als van de onafhankelijke scholen.

Voorts zullen  anonieme  en geheimgehouden  financiële donaties( bijvoorbeeld toelagen uit "saoudi arabia" of van  " weldoeners ") verplicht moeten worden aangegeven  en openbaar gemaakt  ;
"kinderen moeten ten alle prijze worden beschermd tegen alle vormen van fundamentalisme " aldus de minister van onderwijs, Jan Björklund,(4) (volgens "Dagens Nyheter".)

Het zal ook eenvoudiger worden scholen die zich niet aan de regels houden af te voeren .
In gebreke blijvende  scholen zouden  binnen de twee weken kunnen worden  gesloten  (5)

 

NOTEN


(1-) De  rechtstreekse aanleiding  tot deze maatregelen  van de Zweedse regering is een juridisch conflict met een sekte, het Christelijke Genootschap van de  Plymouth Broeders :  een christelijke groepering die in het zuiden van Zweden een confessionele school wilden  stichten .
De Plymouth Broeders, die de evolutietheorie afwijzen, kregen van de rechter toestemming de school te stichten, maar pas nadat zij beloofd hadden het Officiele  Zweedse lesprogramma( wat dus ook het onderwijs  in  de evolutietheorie  impliceert ) te volgen en de school open te stellen voor alle leerlingen.
Het besluit van de rechter ontmoette echter  scherpe kritiek van mensen die vinden dat  de voorwaarden  die de  Plymouth Broeders
aan "hun "schoolkinderen opleggen  hen te veel  (onzinnig )belasten ....  de kinderen werden bijvoorbeeld  ( naast andere waanzinnige   toestanden ) verboden  ook maar iets te eten wat niet door( leden van ) de gemeenschap is klaargemaakt 
Bovendien hebben
"Sommige uitlatingen van vrije scholen hebben ons zeer bezorgd  gemaakt  " zei  minister Björklund.

Volgens de regering zijn nieuwe regels nodig omdat de rol van de religie in het onderwijs niet duidelijk is vastgelegd in de wet.
,,Het kan toch  niet zo zijn dat een leerling voor een wetenschappelijke (de woordvoerster had het  over" natuurkunde," maar ik meen dat ze ook  bedoelde  ( alle natuurwetenschappen   ) -toets slaagt, als hij als antwoord geeft dat God de wereld heeft geschapen''... 
zei een woordvoerster van minister Björklund.
Ze zei verder  dat de nieuwe regels scholen ook gaat verplichten tot het aanmelden van ontvangen giften.

Veel Zweden menen  ondertussen ,door die gebeurtenissen rond de plymouth broeder , dat   alle nieuwe religieuze scholen die aangeven toch godsdienstige overwegingen te  willen laten meespelen in het curriculum ( zoals the plymouth  brothers ) nooit toelating mogen  krijgen .. inclusief  moslimscholen

 

(2)
Woordenstrijd en woordspelletjes   ;
--> er staat in het voorstel ( in the local )  zoiets als " alongside " the theory of evolution ....

Dat kan / en is ( in het buitenland ) gemakkelijk geinterpreteerd (ge)worden  als "op gelijke voet"  met de evolutietheorie ... wat  bijvoorbeeld zou  betekenen dat creationisme niet kan of mag  worden  ingevoerd  " als  evenwaardig alternatief "of als vervanger  van de evolutietheorie  binnen het doceren van biologie lessen  ;(3)
Het  wetsvoorstel verbied de biologieleraren het   expliciete  onderwijs( in) of over het creationisme , maar het verbod geld niet   BUITEN  de
biologie( en andere wetenschap  ) lessen  ... 

--> Volgens een ander blad ( ditmaal uit het zweeds te vertalen )   : "Dagens Nyheter" wordt het de biologie leraar verboden , om expliciet
[ in een niet-confessionele school] op een  serieuse manier het  ( creationistische )  bijbelse scheppingsverhaal (= dus niet  de ID-theorie )  als een valabel alternatief naast  de de evolutietheorie   te leggen  ,  tijdens de  biologie lessen ...

Hier  zou  verkeerdelijk uit kunnen worden opgemaakt  dat het  nog steeds toegelaten  zou zijn  de " ID -controversy " en de ID-theorie  lergitiem te   onderwijzen  naast-  en evenwaardig met -de  (evolutie-)wetenschappen in de biologielessen ( ook in  niet-confessionele  scholen )  ...

Uiteraard zou er dus ( lijken  sommige  kranten  opiniemakers /pundits   te suggereren  ) een uitzondering /achterpoortje kunnen  zijn open gelaten voor  "confessionele scholen "die echter wel het curriculum zullen  moeten volgen en ook de evotheorie  moeten onderwijzen ( zodat hun leerlingen er minimaal genoeg  van afweten om te  kunnen slagen voor de "officiele " examens ) .....

Maar ook  slordig en laks onderwijs en examinering  in dit  programma-onderdeel   zal niet toegestaan worden :
Van zodra de les echt begint ( na het toegelaten  eventuele  gebed dus ) , moet  overal  hetzelfde  officiele programma  inhoudelijk worden gevolgd  zoals in de niet confessionele school ..

Men kan de bespreking en het onderwijs van de  evolutietheorie dus niet  vooruitschuiven naar het het einde  van
het schooljaar of naar het laatste jaar  van  de  komplete biologie -cursus  bijvoorbeeld  en  men kan ( gelijk welke vorm van )het creationisme
( inclusief ID )  nooit presenteren als  legitieme  wetenschap ... 

De door de  regering  aangekondigde  verstrenging en zijn klaar ,duidelijk en eenduidig  
 
(3)
*In de wetenschapslessen  hoort wetenschap te worden gedoceerd

Religieuze  zaken zoals " hoe kunnen wetenshapppelijke kennis en  wetenschappelijke theorieen de / een  ( aangehangen ) religie beinvloeden " behoren te worden behandeld in de (erkende of gekozen )  godsdienstlessen  , vergelijkende godsdienst/moraal  en lessen maatschappelijke  vorming of  desnoods  thuis en op zondagscholen  beantwoord  te worden ...


(4) * Je moet  de vrijheid  zo weinig mogelijk beknotten .
Maar het onderwijzen en aanleren  van  feitelijke onwetendheid ( gewoonlijk te karakteriseren als  "science - stoppers" ) ____door deze  te vervangen met fantasieen , escapismen , wensdenken en wanen ____is de grootste beknotting van de vrijheid van scholieren  die er bestaat ...Het is namelijk een  mentaal  kortwieken  en een  veminking van  de opleidingsmogelijkheden  van  toekomstige burgers   
Het onderwijzen van religie ,  bewust  vermomd als wetenschap ,  is zulk een debiliserend  onderwijs ...

Vrijheid  is ook niet  de mogelijkheid  om gelijk wat te onderwijzen zoals velen beweren ... 
Je mag natuurlijk  wél zelf alles  geloven wat je maar  wil... Maar je mag  niet verwachten dat het door de staat  gewaarborgde ( en verplichte ) onderwijs al die  verschillende , niet wetenschappelijk onderbouwde  geloofs overtuigingen  en pseudowetenschappelijke  apologieen  gaat doceren aan iedereen  ...
 
 

(5)
Scholen zullen met andere woorden volledig moeten worden gefinanceerd door de staat( dat is al grotendeels het geval ook voor de scholen op confessionele basis  )
 
...Maar donaties zullen openbaar moeten worden gemaakt ... Donaties  om toch  financieel te kunnen  blijven voortbestaan ,  en bij afwezigheid van goedkeuring of bij  verlies van officiele subsidies  , zullen niet meer helpen
 ...de  Zweedse staat eist  als enige  wettige  inrichtende en  financieele  macht  een  beslissend  monopolie over scholen en het te brengen curriculum

 

 

 

bronnen  ;

http://www.physicsforums.com/showthread.php?t=191466
http://carnuts.us/viewtopic.php?t=2060


http://www.freethinker.nl/forum/viewtopic.php?t=4170
Creationisme  op   school   ?

*Gezien de huidige tendensen zou het  creationisme in al zijn vormen moeten worden besproken in het onderwijs....
Zo kun je scholieren leren welke soorten er allemaal  zijn en wat de crea drogredeneringen zijn.
Hoe ze de boel manipuleren om  (hun  )god terug in de wetenschap te krijgen

*Maar aangezien alle creationisten versies, inclusief ID, berusten op geloof, en geloof alleen, moet dit wel binnen de tijd van de geloofs-, dus godsdienst, les(sen)!
Dus naast en tussen de duizenden andere religies die bij deze godsdienst les(sen) besproken ( zouden moeten ) worden.
Het moet dus niet ten koste gaan van de engelse, duitse, economie, biologie, natuurkunde of chemie les, of zelfs ten koste gaan van het wekelijkse gymuurtje!

*Een paar uurtjes in het laatste jaar moeten volstaan en dan kunnen crea aanhangers de mensen al veel minder belazeren en profiteren van de algemene  onwetendheid.zie ook
PZ Myers "Needs more Swedes":
http://scienceblogs.com/pharyngula/2...ore_swedes.php


More comments on Panda'sThumb:
http://pandasthumb.org/archives/2007...-bans-bio.html


APPENDIX : TEACH THE CONTROVERSY ?


Is de beproefde en geperfactioneerde  taktiek van de ID-ers en de creationisten   die in verband met de infiltratie van het wetenschappelijk onderwijs   ongeveer betogen dat

....Het is totaal onverantwoord om een kritiek op een "theorie" (of een alternatief  ervoor )onbesproken te laten ...(1) 
Dat scherpt zeker de kritische zin niet van de leerlingen ...
Men moet alles presenteren  zodat ook  de leerlingen  kunnen kiezen voor wat ze waar achten en kritisch leren denken  ...

 

Echter
Leerlingen weten  in principe niet over wat het nu juist gaat of waar de moeilijkheden liggen en op welke feiten dit alles steunt  ...
ze moeten immers nog  allemaal de basisfeiten en kundigheden  leren ...
Ze zijn niet al afgestudeerd in de kennistheorie , gelijk aan het begin van hun opleiding

Creationisten zijn aktief  bij het verspreiden van  grootschalige desinformatie ( het liefst zo vroeg mogelijk )hetzij uit onbenul , hetzij om een
geheim agenda te pushen , hetzij uit zuiver proselitisme en omwille van apologetische overwegingen   ;  het is niet hun
bedoeling   wetenchappelijke kennis en kennisverwervingsmethodes door te geven  ... maar om wetenschappelijk vergaarde  kennis  te herinterpreteren zodat ze past in hun vooropgezette dogma's ( vul zelf in welke soort doctrine of geloofskwesties  ) en /of de  wetenschappelijke verwerping  van veel van hun pseudo-wetenschappelijke  beweringen  kan worden ongedaan gemaakt  door beroep  te doen  op de  gecultiveerde en  aangeleerde onkunde die veel verwerfbare wetenschappelijke  geletterdheid  doodeenvoudig afvoert / blokkeert  of "automatisch  niet wil begrijpen "door het te verwerpen als niet conform ( of bedreigend voor ) de aangehangen dogma's
Bovendien zijn deze kwesties  voornamelijk  van wetenschapfilosofische  en methodologische  aard ... die kunnen slechts na het bekend zijn met de kundigheden die wetenschap  mogelijk maken(=  vertrouwdheid met het vakgebied )  , uberhaupt ter sprake   komen  ...


Bovendien is  de explosieve  groei van de buitenschoolse informatievergaring  en  gemakkelijke toegang ertoe , een zeer complicerende factor geworden 

In "discussie" gaan of geduldig laten zien dat de evotheorie de beste wetenschappelijke ( doch provisionele ) theorie is die we hebben om ( O.a. )
de diversiteit van het leven te verklaren ,is misschien het nobelste,maar daarmee kan je aardig wat tijd verdoen ...

Om het "creationisme" persoonlijk te kunnen weerleggen ( zelfs al was het maar alleen  voor jezelf ) of om te kunnen kiezen tussen  creationisme of evolutietheorie door het allemaal zelf  kritisch uit te zoeken en feitelijk  te controleren ( laat staan dat scholieren die zouden worden blootgesteld aan een "teach the controversy " taktiek ,  dit al zouden kunnen )  ,  moet je  een Sisyphus worden...
Deze figuur uit de Griekse mythologie moest voor straf een rotsblok een berg op wentelen, maar het blok viel elke keer terug waardoor hij voor
eeuwig bezig is. Misschien een goede bezigheidstherapie  voor een gepensioneerde met veel tijd en nog een heldere  geest ...Alhoewel het ook voor die steeds onmogelijk  wordt de jongste ontwikkelingen bij te houden laat staan te  verwerken en te  begrijpen ...    

Waarschijnlijk zijn de weerleggingen van de meeste ( creationistische ) claims wel te vinden op internet, en op (bijvoorbeeld ) talkorigins zijn ze zelfs mooi bijeengebracht( alhoewel het gaat over de ietwat verouderde claims ...er zijn ondertussen nog  heelwat nieuwe claims  bijgekomen die gesofistikeerder, gespecialiseerd en moeilijker te ontmaskeren  zijn  ) 

O.a.  Bart Klink  denkt dat het de beste methode is om creationistische nonsens zoveel mogelijk te negeren en waar nodig is naar de weerleggingen te verwijzen.
Wanneer creationisten teveel aandacht krijgen, doet dat de leek alleen maar denken dat er echt een wetenschappelijke discussie gaande is over de juistheidvan evolutie ( ="geen rook zonder vuur"-  principe )

Echter  de wetenschappelijke gemeenschap kan het zich  niet  veroorloven om deze aantijgingen te blijven negeren.
De anti-evolutionistische propagandamachines draaien op volle toeren ...  aangevuld met de haar natuurlijke bondgenoten : de  spin-doctor /politieke aanpak ,  de vrijhavens van de cultuurzwijmel, de cultuurfilosofen , de post moderne zwatel ,het irrationalisme, de gemakszucht en het wensdenken van de intellectuele dwergen  , de morosofie , de dokters in de idiotica  ,de anti-wetenschappelijke rancunes, de machiavellistische  betweterij , de nivelering naar beneden  ... en  dat  allemaal samen verenigd onder  de koepels van   de "wedge " strategie ....

Negeren van creationisten is  het niet onnodig aangaan van  een  publiekelijke  discussie  in een soort van tegensprekelijk life debat of infotainment media evenement met geselecteerde supporters en publiek incluis .
Dat zou namelijk onterecht de suggestie wekken dat er ook een discussie is in de wetenschappelijke wereld.
Door publiekelijk in debat te gaan met evolutiebiologen (of geologen en astronomen), krijgen creationisten een podium dat ze niet verdienen.
Daarnaast zijn veel creationisten demagogisch zeer sterk, staan hun presentaties bol van effectieve (maar lege) retoriek en kunnen ze in korte tijd zoveel nonsens vertellen dat het onmogelijk is om alles te weerleggen.

Een prachtig voorbeeld daarvan is ‘dr.’ Kent Hovind, een charlatan die nu overigens in de bak zit wegen belastingontduiking.
Zijn presentaties maken waarschijnlijk meer indruk op de leek dan die van zijn wetenschappelijke opponenten.

Desalniettemin moeten creationistische claims wel weerlegd worden, zodat mensen niet de indruk krijgen dat de evolutiebiologie echt op losse schroeven staat en geen antwoorden heeft op de creationistische claims.
Gelukkig gebeurt dat ook, de talkorigins website biedt daarvoor een schat aan informatie.
Het advies is dus: mijdt een publieke discussie (die verlies je waarschijnlijk vanwege bovenstaande redenen), maar verwijs waar nodig mensen naar sites waarop de creationistische claims weerlegd worden.

Een andere mooie manier die ik laatst ben tegengekomen is via youtube. Daar staan een aantal filmpjes op waarin creationistische filmpjes steeds wordenonderbroken om uit te leggen waarom het niet deugt wat ze beweren.

 

Het is echter  NOOIT  juist om te zeggen dat de wetenschap " het" creationisme weerlegd heeft.
Integendeel, het creationisme is juist niet wetenschappelijk omdat het niet falsifieerbaar is.
(Natuurlijk zijn er zeer veel verschillende creationistische richtingen ...  allen zijn ze in laatste instantie niet te falsifieren (1 )
Maar bijna alle  gemaakte creationistische   "wetenschappelijke " claims zijn  weerlegd (of gefalsifeerd )  ...
Creationisme maakt  voortdurend  zogenaamd "wetenschappelijke "claims bij  , die steeds weer moeten worden gefalsifeerd door de legitieme wetenschap ( ze doen  niet eens  zelf  dit noodzakelijke  werk  om hun "wetenschappelijkheid" te rechtvaardigen )en slechts zijn gebaseerd op loze gissingen ( flodders ) en "kunst" kritiek  (en  interpreterende  invullingen  op de resterende gaten  in  ) op  echte  lopende onderzoeken  of verwijzen naar niet bestaande  maar  "wetenschappelijke "theorieeen en  " geleerde " mistgordijnen  ....

Iemand kan heel goed zowel creationist als evolutionist  zijn door te zeggen dat evolutie-door-natuurlijke-selectie Gods manier van scheppen is
(een beetje onnozel, maar goed)--> theistisch evolutionisme bijvoorbeeld .
Zo verzoende veel protestantisme zich sinds de 19e eeuw met Darwin (o.a. Darwins Amerikaanse medestander en correspondent Asa Gray).
Het huidige, meer irrationele creationisme beweert dat God ook nog anders in de natuur ingrijpt dan via natuurlijke processen.
(namelijk door  bovenantuurlijke  wonderen --> het ID  bijvoorbeeld )
Daar is geen enkele aanwijzing voor, wat niet hetzelfde is als een weerlegging

 


 

Maar ook de inrichtende macht  van   moderne westerse maatschappijen  kan het zich  niet permitteren het creationisme blijvend te negeren
Men kan   een groot voorstander zijn  van het negeren van al dit soort onzin, behalve als men het onderwijs probeert te veranderen ...
Weerleggen van het creationisme en de ID is in principe volgens velen , beter ,(Als niemand  reageert dan is dat voor de leek een reden om aan
te nemen dat er geen  weerlegging is ... ) maar wanneer de  irrationaliteit , het verlies van realiteitsbesef  , waanzin ,
koppige halsstarrigheid ,de kretologie  ,het gekuip, de lijntrekkerij , het gelobby ,het  negationisme en de anti-wetenschap  de junk en de
pseudo-wetenschap  een bepaald maximum heeft overschreden, moet je tot geheel andere maatregelen overgaan...
____zeker wanneer het de  methodische overdracht van feitelijke, mededeelbare   begrijpbare  en
verworven getoetste kennis in gevaar brengt en de opleiding van nieuwe kennis-ontdekkers diskrediteerd ...(bemoeienissen met het onderwijs  omdat  de doorgegeven wetenschappelijke  kennis wordt verondersteld  de eigen dogmatische waarheden en  wanen onderuit te halen  en de "geloofsafval" te bevorderen ...

In de Nederlandse en belgische  scholen is (naar ik meen ) het  aktief onderwijzen van creationisme  principieel verboden( maar wordt er oogluikend  wel eens door de vingers  gekeken ) met goede redenen ook.
Hopelijk zullen vele andere landen volgen in het praktisch  verbieden van creationisme in scholen, niet omdat men religie buiten de scholen moet houden maar omdat een modern  land niet mag toelaten dat men onkruid zaait in de geesten van potentiele ( toekomstige  en broodnodige ) wetenschappers ....

We moeten vooral  dringend  af van het lamlendig toelaten  van deze sluipende  doctrine :  
Velen menen  nog altijd  dat dit  allemaal over een erg  onbelangrijk schijn-probleem gaat  en  vinden  daarom eigenlijk een  corrigerende aanpak  totaal overbodig( of  zelfs schadelijk)  
Ze vinden dat de politiek   en de  democratische  staatsinrichting  wel  "andere katten " te geselen heeft ... ze vergeten echter  dat de onderliggende agenda van veel fundamentalisten en creationisten  anti-democratisch is ; nml het restaureren van  of herinvoeren van  nieuwe vormen van theocratie  en  " geestelijke "  onbespreekbare  autoriteitsargumenten   in de regelgeving  voor  alle maatschappijen  

Voor enkele  achtergronden over  creationisme en politiek verwijs ik  graag   naar  het  blog    evolutie-creationisme
Waaruit volgende startpagina 


Creationisme en politiek

Religie is sinds de jaren tachtig steeds meer een rol gaan opeisen in de politieke wereld. Creationisten -en dan vooral de ‘creation scientists’- worden met Nieuw Rechts geassocieerd. Deze trend heeft ook zijn gevolgen voor het onderwijs. Onderwijzers, ouders en politici voeren voortdurend debat over wat onderwezen moet worden: het creationisme, de evolutietheorie, beide of geen enkele. Er zijn verschillende bewegingen die een positie in het onderwijs opeisen. De laatste jaren bijvoorbeeld maakt het gedachtegoed rond
Intelligent Design’ een sterke opmars en tracht het een gelegitimeerd wetenschappelijk alternatief voor het darwinisme te vormen.

De politieke ontwikkelingen zijn een belangrijk aspect in de creationistische activiteiten. Hiermee bereiken ze het grote publiek, beïnvloeden ze de schoolraden... Ze streven ernaar in zoveel mogelijk domeinen hun zitje te reserveren. 

Juridische argumenten

Scheiding tussen kerk en staat(1)
dat geeft dan weer een  andere grote moeilijkheid  : stel dat creationisme MAG worden onderwezen ... dan moet men ook alle  creationismen en alle godsdiensten ( en zelfs  sektaire  doctrines ( waaronder polytheisten , animisten en spiritualisten  ,   in wezen materialistisch atheistische doctrines  zoals   Raelianen  ... en fiktieve fantasieen  zoals FSM   )  die "creationistisch" of " ID-ers  zijn  )onderwijzen ... dat zal dan wel weer  enkele decennia duren  vooraleer men( indien al ooit )  kan "kiezen " ....

22-10-2007 om 00:00 geschreven door Tsjok45  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (4)
16-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Megadino

Megadinosauriër ontdekt in Argentinië

Wetenschappers hebben in Argentinië de skeletten van een megadinosauriër ontdekt.
De planteneter moet van kop tot staart een lengte hebben gehad van ongeveer 33 meter.

FUTALOGNKOSAURUS DUKEI   
De naam Futalognkosaurus is afgeleid van het Mapucho, de lokale indianentaal, en wil zoveel zeggen als 'Grote baas van de hagedissen'.


Bron: ANP


      

Meer ;
virtual Dinosaurs
  (<klik)
Wetenschappers ontdekken nieuwe reuzendinosaurus   ...
Het is het derde grootste skelet dat ooit is opgegraven 

Zeker 32 meter lang en 13 meter hoog, met een nek van 17 meter lang.
Het is een
Futalognkosaurus dukei (Foetalonkosaurus doekei) en is een van de grootste dino's die ooit gevonden is. (Zie BBC News en PhysOrg). 
Een enkele wervel was al een meter lang.
National Geographic Volgens het artikel is de vier verdiepingen hoge planteneter  een 'nieuwe soort', gevonden naast fossielen van vissen, krokodilachtige reptielen, een pterosaurus ), en een megaraptor 


In Argentinië werden al eerder reusachtige dino's gevonden zoals  Argentinosaurus   (35 meter lang) en de   Puertasaurus reuili. (35 tot 40 meter) http://news.nationalgeographic.com/news/2006/07/060728-giant-dinosaur.html

 
News photos of giant dinosaur bones found in Argentina's Patagonia region.

Vooral de provincie Neuquen (Patagonië), is bijzonder rijk aan dinofossielen ...

http://www.welcomeargentina.com/paseos/megaexcavacion_dinosaurios/index_i.html
"Lago Barreales bed," ( De afzettingen  van het barreales -meer ) van  Paynemill mapuche

"The fossils found at Lake Barreales recount an extremely rich paleontological bed dating back to 90 millions of years ago."

http://www.interpatagonia.com/paleontologia/museospaleo_i.htmlDe  meest  algmeen bekende  en spectaculairste    Argentijnse ( theropode ) dino  die in patagonie   is   gevonden  is de  NEUQUENRAPTOR
http://news.nationalgeographic.com/news/2005/02/0223_050223_neuquenraptor.html
http://www.newscientist.com/channel/life/dinosaurs/dn7055--raptor-dinosaurs-roamed-far-and-wide.html

Het dier behoorde tot de zogenaamde  "raptors "
EEN PLUIM WAARD (<klik)One extra-large claw on each of Neuquenraptor's feet was used to disembowel its prey (Image: Fernando Novas)Compleet   cladogram  van de ( bekende ) dinosauriers ( laatste up- date  2001 ondertussen dus verouderd   )
http://www.gavinrymill.com/dinosaurs/Cladogram/CladogramComplete.jpg  
Klik hieronder  om de drie  drie takken van de stamboom   afzonderlijk  te  zien  

                                                                              Ornithischia                          Theropoda                                       Sauropodomorpha---

De gevonden   dino behoort tot de 

 • Titanosauria
 • Titanosauriformes  (  Sauropodomorpha)
  http://www.gavinrymill.com/dinosaurs/Cladogram/SaurischiaSauropodmorpha.jpg  De vorige vondst  van een  zuid-amerikaanse  Titanosaurus  dateert  van augustus 2006  in de staat Minais Cerais ( brazilie )
  http://www.planet.nl/planet/show/id=434605/contentid=751522/sc=7d5990#
  (met video op de site )
  Het
  gaat om de  Maxakalisaurus Topaii   /  vindplaats  ; Serra da Boa Vista,


  ( gereconstrueerd  model )

  Eerder deze maand ( 3 oktober ) ontving   een andere Dino  zijn doopceel in Utah   ---> dit dier  behoorde tot de  Ornithischia     
  virtual Dinosaurs (<klik)   Dino met een mond vol tanden    ...Over de Gryposaurus monumentensis   behorende tot de   
   Hadrosaurs
  aanklikbare    kleine verzameling NEDERLANDSTALIGE   WEBSITES  FEDOR STEEMAN over dino's  
  http://www.dino.dds.nl/index.html  


  Evolution on line 
  Dinosauriers   16 08 2005

  http://www.biologie-online.be/index.php?option=com_content&task=view&id=68&Itemid=81
  Dinosaurus.net
  Uitgebreid naslagwerk over dinosaurussen en de wereld waarin zij leefden, met veel illustraties.


  http://www.dinosaurus.net/

  INDEX
  Intropagina
  Oude intro's
  Nieuw op de site 
  Screen Saver
  Puzzels
  Kruiswoordpuzzel
  Kalender 2007
  New York
  Zoek op deze site
  Sitemap
  Links

  Dino nieuws
  Algemene dino info
  Fysiologie & gedrag
  Classificatie
  Vogeltheorie
  Dinosaurus A/Z
  De tijdperken
  Paleo portretten
  Overzichtkaarten
  Films
  Quiz
  Site info/e-mail


  Museum / Brussel

  De sterren van  het Museum van het   Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen blijven de iguanodons (Iguanodon bernissartensis), die werden gevonden in een mijnschacht in het Belgische dorp Bernissart.
  Het mag de belangrijkste dinosaurusvondst ter wereld worden genoemd door de uitzonderlijke volledigheid van de skeletten én het grote aantal individuen dat werd gevonden.

  http://www.natuurwetenschappen.be/museum

   de vernieuwde zaal der dinosaurussen / Inguanodon bernissartensis

  http://users.telenet.be/iguanodon/
  The Virtual
  Fossil Museum
  http://www.fossilmuseum.net/index.htm  Tyrannosaurus
  Psittacosaurus
  Cathayornis
  Grallator tenuis
  Tyrannosaurus rex
  Cretaceous
  Hell Creek, Montana
  Psittacosaurus sinensis Dinosaur Skull
  Lower Cretaceous
  Mongolia, China
  Cathayornis yandica
  Fossil Bird

  Lower Cretaceous
  Liaoning, China
  Grallator tenuis (dinosaur tracks)
  Triassic
  Veillon, France
  Pinacosaurus
  Magalosaurus bucklandi
  Protopteryx fengningensis
  Pinacosaurus grangeri
  Ankylosaur Dinosaur Skull
  Upper Cretaceous
  Gobi Desert of Mongolia

  Magalosaurus bucklandi Tooth
  The First Described Dinosaur (circa 1824)
  Jurassic
  Oxfordshire, United Kingdom

  Protopteryx fengningensis
  Fossil Bird with Feathers

  Lower Cretaceous
  Yixian Formation, Liaoning Province, China
  Eoentantiornis buhleri
  Fossil Bird with Feathers

  Lower Cretaceous
  Jiufotang Formation, Liaoning Province, China

  http://www.fossilmuseum.net/Fossil_Galleries/Dinosaurs.htm

  ( Engelstalige ) Website Links

   

  • Course website for my college course GEOL 104 Dinosaurs: A Natural History
  • A glossary of anatomical and stratigraphic terms from vertebrate paleontology
  • Thescelosaurus!, Justin Sweet's compilation of dinosaur names and relationships.
  • Dinodata, with much information on dinosaur names, classifications, discoveries, and breaking news. Requires free registration.
  • Dinosauria On Line is a collection of news items, essays, and other information on dinosaurs. It includes an Etymology and Pronunciation Guide of dinosaur, pterosaur, and other fossil reptile names.
  • Dino Russ's Lair, with links galore!
  • The Dinosaur Mailing List Archives is a compilation of the old postings from the Dinosaur Mailing List.


   On-Line Interactieve sites
  • Understanding Evolution, a GREAT introduction/reveiw of the topic, its history, and related disciplines for college undergradutes (or graduates, or private citizens, or pretty much anyone else!)
  • "Understanding Geologic Time", an online interactive introductory exercise from the University of California Museum of Paleontology (UCMP)
  • "Getting Into the Fossil Record", an introductory exercise about taphonomy from UCMP
  • "What Did T. rex Taste Like?", an interactive online exhibit on cladistics from UCMP

   CREATIONISTEN HOEKJE 

   1.- Dino-LOL 

  • “De aarde is ongeveer 6000 jaar oud en in 6 dagen door een almachtig opperwezen in elkaar geknutseld ....
   De mens leefde gezellig samen met dinosaurussen voor  de zondeval....

   De
   T-Rex was eigenlijk een vriendelijke herbivoor en niet het monster dat Hollywood heeft gecreëerd.


           Voor Adam en Eva uit het paradijs werden verbannen waren alle dino's planteneters.

   Maar waarom heeft een T-Rex dan zo'n scherpe tanden?
   Om kokosnoten te kunnen eten natuurlijk ....
  • Ook Adam en Eva  zijn  pas vlees gaan eten na de zondeval ;
   God zelf walgt van de dierenoffers die Hem door de geschiedenis heen gebracht zijn.
  • Fossielen zijn niet ouder dan de ark van Noach, en op diezelfde ark zaten uiteraard ook dino’s.

   (Uiteraard was Noah NA de zondeval  dus  konden de Tyrannosaurussen al  vreselijke roofdieren  zijn geworden  ...
   .euh   aw  f..ck de crea's waren het vergeten ?)   ARK VAN NOACH 2004 (klik)

   http://www.freethinker.nl/forum/viewtopic.php?t=196&highlight=zoetwateraquarium  (<klik)
   Het zoetwater aquarium van Noach.
   De 
   grand canyon is niet het resultaat van miljoenen jaren erosie, maar is binnen een paar dagen onstaan tijdens de zondvloed.”


  Is het voorgaande flauwe Humor  ;
  Neen  ,  Het is  creationisme van het meest onnozele  YEC type  ;  De doctrine van de literalisten  en de bijbelaars  ;

  • Creationisme probeert wetenschappelijke ontdekkingen en theorieën die oorspronkelijk als bedreigingen voor religie werden beschouwd
   (paleontologie, geologie, datering  ---> bijvoorbeeld   C-14 datering ) op een dergelijke manier te manipuleren en te interpreteren dat ze juist als
   ‘bewijs’ voor de juistheid van de bijbel en het bestaan van god gebruikt kunnen worden ...
  • Alle soorten creationisten ( ook ID-ers )  doen er alles aan om hun geloof als wetenschappelijk onderbouwd te doen overkomen.
   Dat ze tijdens dit proces voorbij gaan aan feitelijke waarheden die zelfs een kind kan begrijpen en de voorwaarden voor het presenteren van een
   wetenschappelijke theorie met voeten treden wordt vanzelfsprekend nergens vermeld…  • Is creationisme wetenschap  ?
   http://www.nadarwin.nl/crea-wetenschap.html

   

  2.- Leugens of onbenullen  ?


  • ALLES wat een creationist zegt of schrijft  moet je nachecken  ....

  Neem bijvoorbeeld dit  ;
  C.O.   schreef op zijn   blog  ;  "Zo heel veel overblijfselen van dinosauriërs zijn er niet gevonden.
  Er zullen er dus ook niet veel geweest zijn."  (Ik herhaal hier nogmaals  mijn antwoord  Naturalis  schrijft :  Hoeveel soorten dino's hebben er bestaan?

  Er zijn nu al meer dan   1100 soorten dino's ontdekt en beschreven en elk jaar komt er weer een aantal nieuwe soorten bij.
  De lijst is enorm lang, en hieronder staan alleen de soorten die goed bekend en op de juiste manier beschreven zijn (gegevens t/m 2003).
  Onduidelijke namen of fossielen die niet goed beschreven zijn, zijn weggelaten.
  Elk jaar wordt de lijst nog een stuk of tien, twintig soorten langer

  http://www.natuurinformatie.nl/nnm.dossiers/natuurdatabase.nl/i001555.html


  De meeste dinologen denken dat er tien keer zoveel soorten dino's hebben bestaan als we nu kennen, en dat er dus bij elkaar zo'n 10.000 verschillende
  soorten zijn geweest. Waarschijnlijk waren er nooit meer dan vijf tot vijftien soorten tegelijk op een bepaalde plaats op aarde te vinden.

  Hoe beter je zoekt, hoe meer je vindt.
  Er zijn nog heel wat soorten te ontdekken, dus pak je schop en ga graven!

  of ga naar  erkende musea en (natuur)wetenschappelijke  instellingen  en tentoonstellingen indien je werkelijk  zelf iets  wilt te weten komen en  authentieke
  bewijsstukken   wilt zien
  ipv naar de  larie  en desinformatie van creationisten  te  luisteren  ....


  Er zijn erg veel dino-fossielen  gevonden( en  nog  ) te vinden ;  Gemiddeld om de zes  weken wordt er eentje  ontdekt
  ( uitzonderlijke   week :  http://www.sciencedaily.com/releases/2006/09/060914180622.htm .).
  ..Ondertussen (=  eind XX ste eeuw ) zijn er al meer dan 700(onbetwiste )aparte soorten  bekend  .... Dat zijn er  eind  2003 al meer dan  1079 t( er zullen daaronder nog  wel  specimen  te vinden zijn  die   toch  tot een al ervoor al  bekende soort , moeten  worden gerekend   )
   

  http://www.exn.ca/dinosaurs/story.asp?id=2001070451&name=archives
  klik op de  webpagina in  de linkse kolom   DISCOVERIES  aan  : 
  --->  interactieve wereld kaart  met  de belangrijke vindplaatsen


  Klik  ook ;
  VIDEOS :

  http://www.exn.ca/dinosaurs/video.asp

 • 16-10-2007 om 00:00 geschreven door Tsjok45  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  04-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanbeveling EUROPEES ONDERWIJS


  De  aanbeveling (   geamendeerde Ontwerpversie  mme BRASSEUR )  aan de lidstaten om het creationisme en de  zogenaamde   ID  
  "theorie " te weren uit   het curriculum   van het  officieel  en normatief  onderwijsprogramma  in de  wetenschappen ( in het bijzonder de biologie  )in alle vormen van  o.a.  het  middelbaar onderwijs 
       werd (met  48 ( voornamelijk sociaal democraten en liberalen  )  tegen 25 (voornamelijk Christen democraten ) )  goedgekeurd door de plenaire zitting ( =de Assemblee ) van   de  Raad van Europa   op 4 oktober 2007


  Hier is het   persbericht  ;
  Ik zou het eigenlijk  de tekst  in het Frans moeten geven /  ook  omdat het    grootste  deel van het werk  en de  opstelling van de  uiteindelijke tekst  is gedaan door de Francofonen , waarvoor hulde ...

  Hier is( ter compensatie )  de video  van  de persconferentie  in het Frans

  Rapporteur's press conference

  Maar  ik geloof dat de  officiele Engelse tekst  het best geschikt is ; Press conference Council of Europe (Tsjok45)   (<klik )
  Want  tenslotte is het creationisme  een  internationaal verschijnsel  dat voornamelijk  in de amerikaanse invloedsfeer  is onstaan  als reactie  op ( voornamelijk ) engelse theorieen die ondertussen  behoren tot de internationale  wetenschappelijke   consensus   


  (vertaling van het franse persbericht )

  Volgens  de parlementariërs, moeten de Lidstaten van de Raad van Europa  zich  "stevig verzetten  " tegen het onderwijs van  het creationnisme als wetenschappelijke discipline
  Straatsburg, 04.10.2007 -
   
  De parlementariërs van de Raad van Europa, die 47 landen verenigt, hebben hun regeringen gevraagd om zich "stevig" tegen het onderwijs van créationnisme te verzetten - die de evolutie van de soorten door de natuurlijke selectie - als wetenschappelijke discipline evenals de evolutietheorie ontkent.

  In een resolutie die door 48 pro stemmen tegen 25 bij de  voltallige zitting in Straatsburg werd  aangenomen, verklaard  het  Parlement van de Raad van Europa (APCE) 
  "Als we  er geen  acht  op slaan  op dan   kan  het  creationnisme een bedreiging voor de mensenrechten betekenen   "

  (zie daarover ook )
  (klik) >Is IDCreationisme een (Tsjok45) gevaarlijke dreiging ?

   
  De rapporteur  Anne  Brasseur  (ADLE)  de  vroegere Luxemburgse minister van onderwijs  , verklaarde  ;
     "Het gaat er niet om  "geloven "(= godsdiensten ) te stellen tegenover  de   wetenschap,
  maar men moet verhinderen dat  geloof  zich met  de wetenschap  bemoeit  " 

  Volgens de parlementariërs is  
  "het eerste doelwit van eigentijdse créationnistes, voornamelijk van christelijke of mohammedaanse aard , is het onderwijs.
  Creationnisten  strijden  om   hun standpunten in de wetenschappelijke onderwijscurricula   te  introduceren .
  Maar  het  creationnisme kan nooit  beweren een wetenschappelijke discipline te zijn. ....
   " 
  Het risico is groot  dat  dit soort  van onderwijs   bij  onze kinderen een ernstige verwarring tussen overtuiging, geloof en wetenschap veroorzaakt ....
  De evolutietheorie heeft niets vandoen met de goddelijke openbaringen  , ze  wordt  opgebouwd op grond van  feitelijk materiaal ....
   De intelligent design , presenteerd  zich  op subtielere wijze, die  benadering wil  zich  laten doorgaan als wetenschap  en  daar zit  het gevaar" ( zoals een amendement preciseert ) 

  " Het  Creationisme, " onderstrepen de parlementariërs," is  lange tijd   een bijna uitsluitend Amerikaans verschijnsel gebleven.
  Vandaag echter   streven de  créationnisten ernaar   hun standpunten naar Europa te exporteren en hun verspreiding treft een niet- onbelangrijk aantal Lidstaten van de Raad van Europa.  " 

   Het verslag geeft voorbeelden die in België, in Frankrijk, in Duitsland, in Griekenland, in Italië, in Nederland, in Polen, in Rusland, in Serbie, in Spanje, in Zweden, in Zwitserland, in Turkije en in het Verenigd Koninkrijk zijn gesignaleerd ...
  Een eerste ( provisionele ) officiele  Engelse  tekst  van  de  geadopteerde  resolutie  is hier  te vinden 
  Resolution 1580 (2007) (Tsjok45)


  Ik heb het debat  in real time on line gevolgd .... hier volgen mijn  toen  gemaakte eerste indrukken ( *)  en een paar aanvullingen afkomstig uit  een verslag op 5oktober  in  het Nederlands Dagblad  :


  *Opmerkelijk  is dat
  mme BRASSEUR  haar  betoog begon met een  verwijzing naar de  " Atlas of Creation " van de turkse organisatie van  Harun Yahyah  ;die het " darwinisme"  de schuld  wil geven  voor alles  wat mis is gegaan  in Europa  in de vorige eeuw  en  als ( provocatieve ) oorzaak  aanwijst  voor het huidige terrorisme  ....
  en 
  Vervolgens  achte de rapporteur  het   nodig : het gevaar van het" fundamentalisme " te onderstrepen  , dat in alle  soorten godsdiensten   potentieel __ indien al niet expliciet  ___ aanwezig is  geacht    ....


  (update ND )
  Veel sprekers tijdens het debat  ondersteunden de rapporteur en zeiden dat geloof en wetenschap gescheiden moet blijven.
  ,,Het bewijs van de evolutietheorie is overweldigend'' aldus de Zweed Johansson.
  ,,Wetenschap is zeer belangrijk om van deze wereld een betere plaats te maken. Er is een fundamentalistische campagne gaande tegen de evolutietheorie, wat vooral zichtbaar is in de Verenigde Staten''

  Het creationisme moet niet alleen van het wetenschappelijk onderwijs op openbare scholen geweerd worden, stelde de Finse sociaal-democraat Kiuru voor, maar ook op private scholen.
  ,,We moeten kijken welke instrumenten daarvoor ontwikkeld kunnen worden.''

  * Eveneens  in het oog springend   was  het feit dat  Thomas  Kuhn  en zijn   boek " the  structure of scientific  revolutions "  weer eens(door een deelnemer  aan het debat )  uit de motteballen moest worden   gehaald  ..... Maar dit  bleek  achteraf  wel  slechts een  onnode  blalblabla -  inleiding   om  zich een schijn  van  "voldoende dossierkennis"   aan te meten  ,   en om  daarna   toch op te roepen   de  resolutie  ( ondanks de mogelijke reserves ) te steunen  ...


  * De enigen  die een soort van " teach the controversy  " strategie verdedigbaar  en bespreekbaar  wensten  ____ en zich voornamelijk  baseerde op de leugen  dat  ook "erg veel " ( indien al niet de meerderheid ) wetenschappers de  evolutietheorie  verwerpen  of op zijn minst zeer  ongeloofwaardig achten ( Er is echter  geen enkel  wetenschappelijk debat gaande  tussen het  ID/Creationisme   en de evolutiewetenschappen )   ____waren  (voorspelbaar ) afkomstig uit de  ( dacht ik ) Duitse -Poolse ( ?) hoek 
  ( =  de zogenaamde supporterende    " New Europeans "  van de amerikaanse neo-cons  ) ene MR FISHER  en ene   Mr KAWA

  (update : ND )
  Kritiek  op het rapport,  kwam met name van  de christen-democratische fractie  .

  De Duitser Fischer betoogde dat er verschillende theorieën over het ontstaan van de aarde zijn.
   ,,Wij moeten niet bepalen wat er wel en wat er niet onderwezen moet worden.''

  De Nederlandse senator Bemelmans-Videc laakte de zwakke onderbouwing van het rapport.
  ,,Er is onvoldoende basis voor de belangrijkste claim dat creationisme een gevaar is voor democratie en mensenrechten. Als mijn studenten zo'n rapport geschreven zouden hebben, zou ik ze hebben teruggestuurd.''

  Na afloop van het debat toonde Bemelmans zich teleurgesteld.
  Ze kan zich voorstellen dat gelovigen zich ondanks de sussende woorden van de rapporteur in hun godsdienstvrijheid voelen aangevallen.
  ,,Dat komt omdat het hele rapport de verkeerde sfeer uitademt.
  De grondtoon is niet goed, wat al blijkt uit de titel 'de gevaren van creationisme in het onderwijs'.
  Nee, de Raad van Europa heeft betere rapporten op zijn naam staan.'' ..  Tijdens de behandeling van het rapport  is ( dus )  nog een poging ondernomen om de meest scherpe passage over de bedreiging van de mensenrechten te schrappen, maar dit haalde geen meerderheid.

  ,,Dit gaat om mensenrechten'', reageerde de Zweedse sociaal-democraat Johansson.
  ,,Elk mens heeft het recht te horen wat de wetenschap heeft bereikt. Ouders hebben niet het recht dat tegen te houden.''

  Ook de passage dat de creationistische beweging 'echte politieke macht' heeft en dat sommige creationisten democratie door theocratie willen vervangen, is gehandhaafd.

  Onder andere de Nederlandse PvdA'er Jurgens plaatste kanttekeningen bij deze woorden.
  ,,De conclusie dat creationisme niet als wetenschappelijke discipline onderwezen moet worden, deel ik. Maar deze passages gaan aan dat punt voorbij en maken het eigenlijke punt niet sterker. Er moet wel heel veel gebeuren voordat er in Europa een theocratie komt.''

  Nog een belangrijke  UPDATE en link
  (Dr Gerdien de Jong   geeft op het blog van Korthof  (2007/10/06  http://evolutie.blog.com/2147411/?page=1#cmts) zeer nuttig kommentaar over het Nederlandse aandeel  en  een   uitstekende link )

  comment  #10


  # Zie voor volledig verslag van de zitting van de Raad van Europa over die kwesties :
  Autumn session: 1-5 October 2007


  Inclusief het debat (agendapunt 6) en hoe de stemming verliep.

  Let op dit:

  "Like me, I am sure that they were bombarded by a huge number of e-mails whose senders expressed opposition to the report and tried to pretend that creationism is scientifically equal to evolution. "

  Van 25 aanwezige leden van de EPP/CD (de christen-democraten) stemden 17 tegen en 8 voor; dat is het grootste blok tegenstemmers.

  Er waren 4 Nederlandse leden van de Assemblee aanwezig: 3 voor 1 tegen (CD).
  Er zijn in totaal 7 Nederlandse leden van de Assemblee, met 7 mogelijke vervangers.
  Een van die vervangers is het CDA Tweede Kamerlid Omtzigt;

  zie Reformatorisch Dagblad over dit rapport
  http://www.expliciet.nl/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=8025
  , en Omtzigt's mening.  Wat  de steun aan  het  onderwijzen van het  ID in Belgie betreft   kan je  hier terecht
  (Het gaat voornamelijk  over  Luc van den Brande /  fractieleider   van   de  Europese   Christen democraten 
  en de  reacties van  en op   vld-er en minister  Karel de Gucht  )
  --->
  Creationistische tsjeven-truken ?
  Wetenschappelijke parate Kennis neemt af bij jongeren ?
  UPDATE  Reactie belgische professoren (Tsjok45)

  Lees ook  een samenvatting  van het    " opinie blog  "van het weekbklad knack
  Evolutie en ( voornamelijk) abrahamitische godsdiensten : (Tsjok45)  Reacties /opiniestukken  en  verslagen  beginnen langzaam maar zeker binnen te lopen  ;

  http://www.nature.com/news/2007/071010/full/449649c.html

  De laagste landen bij  de Noordzee (Tsjok45)


  04-10-2007 om 00:00 geschreven door Tsjok45  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (82)
  03-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Sir Attenborough's antwoord

   


  1.- ___Vrije  vertaling van het artikel 'Scientists complain about "sins of omission," / Roger Highfield ' 
   in de Telegraph  van 2 oktober ____voor het oorspronkelijke  engelse artikel zie  (*1)
  De bekendste maker van   wereldberoemde Natuurfilms , Sir David Attenborough , heeft de  BBC gevraagd   om   Christelijke fundamentalisten tegen te houden die zich bezig houden  mert   het schrappen van verwijzingen naar evolutie in  zijn documentaires.

  David Attenborough ,  
  " Ik  sta aan de kant van de biologen"  

  Gecensureerde versies  van  gelauwerde programma's van   Sir  David  werden tijdens  vertaalde her- uitzending op  de Nederlandse TV "gezuiverd "   van verwijzingen naar evolutie, speciatiegemeenschappelijke  afstamming en    vermeldingen  van  geologische  tijdsperiodes van  miljoenen jaren ...
   De  censuur gebeurde  door  een   omroepverening   van Nederlandse christelijke   "creationisten  " die de ideeën van de "Darwinistische " evolutietheorie   niet  aanvaard  , omdat ze tegengesteld zijn aan hun  doctrines ( of  niet -gesmaakt door hun achterban )  ...
  (zie daarover ook mijn   vorige  blog  Kom op zeg  (<klik ) en uiteraard  ook 
  G Korthof  op dit blog en de site van Gerdien de Jong, )


  .David Attenborough   verklaarde aan de telegraph : : 
  "....In plaats van  te zeggen  ' 70 miljoen jaar geleden, gebeurde er  iets,
  ' zeggen  ze 
  ' zeer lange tijd geleden  is  iets  gebeurt. "

  De Censoren  laten ook volledige  paragrafen weg:  ( en zelfs het laatste  afsluitende en conclusieve  deel van de serie )

  ( bijvoorbeeld ) "....Dit werdt  geërft van mijn warmbloedige voorvaderen," 

  " Ik  had veel liever gezien dat ze zich zo dicht mogelijk hielden aan mijn oorspronkelijke  teksten  , voorzover dit ( vertaal-
  technisch )  mogelijk is  ... " 


  De Censuur  gebeurde  door de openbare zendgemachtige  vereniging   Evangelische Omroep (EO, = Evangelische Omroep )
  Dat heeft  hevige  protesten ( en veel deining in de blogosfeer ) veroorzaakt  bij   Nederlandse wetenschappers, die door Dr. Gerdien de Jong, een evolutie- biologe  aan de Universiteit van Utrecht worden gesensibiliseerd .    Het gaat  daarbij over over  " ontoelaatbare  afwijkingen en  het euvel van  selectief  wegknippen, (met het oog op   " inhoudelijk   veranderen / verzwijgen   en   ook  daardoor  doctrinair  aanpassen van de inhoud  van het werk van Attenborough ) 

  Met Dr. Hans Roskam van de Universiteit van Leiden, heeft zij een petitie  georganiseerd, die door meer dan 300 biologen, met inbegrip van 50 professoren , werd ondertekend, en brieven met  de  klacht aan de Directeur -generaal van BBC,
  de directeur van de BBC-wetenschappen  die de " biologie," onder zijn bevoegdheid heeft  en de Heer David Attenborough  zelf ,.laten geworden 

   "ik sta volledig aan de kant van de bioloog in Utrecht," zei de Heer David.
  " De  Bbc zou maatregelen moeten treffen om ervoor te zorgen dat minstens  de   betekenis van de inhoud (van de informatieve programma's  die worden  verkocht en vertaald )   ,wordt gehandhaafd "

  "Zoals  de naam  erop wijst , is   de  EO  een fundamentalistische Christelijke organisatie die door het woord van God wordt geïnspireerd en  zoals die in de letterlijke tekst van de Bijbel  wordt geopenbaard  " zei Dr. de Jong.
  " De  Eo ontkent ( en negeert )  alle wetenschap die deze letterlijke tekst  ondergraaft ; vervalst de BBC  documentaires door gesproken Engelse teksten te vervangen door  (doctrinair ) " aangepaste"/ "vertaalde " gesproken Nederlandse tekst, of te vervangen door gehele scènes  weg  te snijden. "  Gesjoemel dus van de bovenste plank

  Niettemin, worden dergelijke gezuiverde documentaires voorgelegd aan het Nederlandse publiek alsof het   getrouwe  vertalingen  van de  oorspronkelijke  BBC documentaires   zouden  zijn ,"  zei  ze

  In het bijzonder koos zij  als voorbeeld  de  eveneens  vloorradige    EO DVD
  "Het Leven van Zoogdieren" uit - het Leven van Zoogdieren. De reeks wordt voorgesteld als zijnde een getrouwe  Nederlandse  versie  van   de documentaire  door David Attenborough  geschreven. Maar toch wordt  er  gecensureerd en Episode 10, over apen en mensen, is afwezig. De rest verschijnt  "in een verminkte vorm, : er is  ofwel  veel weggeknipt  en/  of  men herformuleerde  alle passages die  relevant  zijn voor evolutie."
  "De BBC  als producent en  houder van de  auteursrechten  en de makers van BBC documentaires , hebben daarom een verantwoordelijkheid naar het Nederlandse publiek toe  wat betreft   het uitzenden van wetenschappelijk correcte natuur-documentaires bewaren," zei Dr. de Jong.
  Met de petitie , nodigen de biologen  , de BBC uit om aan te dringen  dat  ( vertaalde ) heruitzendingen  van  hun  programma's ( inhoudelijk) intacte programmas  zijn, of  minstens  de waarschuwing moeten  vermelden  dat  ze zijn " veranderd."


  Administratieve  excuses   ?

  Een BBC woordvoerder zei: 
  " De BBC  neemt de wereldwijd bescherming van zijn merken en  hun inhoud , zeer ernstig  .
  Echter  met duizenden programma's  die aan honderden netwerken over de gehele wereld  elk jaar worden verkocht , staat  de BBC wereldwijd  noodgedwongen  toe  dat  de lokale omroepen  knippen  ,  maar dan  slechts  binnen de  smalle marge van vijf minuten per uur . "

  "Bij deze gelegenheid, bleef het  geknip  van de EO , binnen die  marge ; derhalve kon de BBC niet reageren "

  ( Kommentaar ) WHOEA !!! WHOAH !!!!


  2)
  a) De brief van  Sir Attenborough

   
  b) Gert  Korthof  schreef  in zijn blog ( waar ook bovenstaande  brief van Attenborough werd geplaats ) ;

  .......Attenborough heeft ondanks de uitgebreide documentatie beschikbaar op dit blog en de site van Gerdien de Jong,
  niet helemaal begrepen wat de EO precies gedaan heeft met de BBC documentaires.
  Het zijn niet alleen 'omissions', maar ook wijzigingen van bjvoorbeeld miljoenen jaren in het kinderachtige 'heel lang geleden'.(3)
  Het woord 'evolutie' komt niet in zijn brief voor.

  Ten tweede lijkt hij verder te gaan dan de petitie vroeg.
  Attenborough stelt dat de BBC in de toekomst fundamentele wijzigingen van de inhoud zal verbieden. Dat is mooi en méér dan waar de petitie om vroeg.
  De petitie vroeg alleen om het feit van wijziging te vermelden bij uitzending of de DVD-versie en dit contractueel vast te leggen. Concluderend:
  dit lijkt mij een positieve en hoopgevende reactie.

  LAATSTE   NIEUWS 

  *  Ook de bekende  blog Panda's Thumb is nu op de hoogte gebracht van  de laakbare/schandelijke   en  manipulerende  praktijken van de EO
  zie 
  http://pandasthumb.org/archives/2007/10/dutch-petition.html
  BBC Documentaries Censored by Dutch Evangelicals
  Comments (33)
  By Dr. Hans Roskam, Institute of Biology Leiden (IBL), University of Leiden and Dr. Gerdien de Jong, Evolutionary Population Biology, University of Utrecht.

  * Het EO voorval schijnt nu ook  zo langzamerhand  een internationaal  schandaal te worden  ....
  zie ook /

  http://scienceblogs.com/pharyngula/2007/10/dont_get_david_attenborough_ma.php
  http://thebeagleproject.blogspot.com/2007/10/not-just-american-problem-part-i.html  *  Het lovende  kommentaar dat verscheen  in EOS  naar aanleiding van de rol van het blog van Korthof  wordt eclatant bevestigd   .... inderdaad :
  "...... Voor debatten zijn blogs gelukkig wél de pleisterplaats.
  Het is al vaker gezegd: ze zijn een godsgeschenk voor de vrije meningsuiting.
  De bloggende bioloog Korthof bewees zelfs dat een weblog een bron  van  nieuws noot :   maar   VOORAL  verzet tegen de censuur in de   massamedia  door  grote  manipulerende   invloedrijke   maar   niettemin sectaire clubs  ) kan zijn.
   
  Een ware verrijking voor het medialandschap
  . '
   (tsjok)  Dat  laatste  geldt  zonder meer  voor het blog van Korthof   ... die ik hierbij  van harte wens  te  feliciteren  


  Noten

  (1)http://www.telegraph.co.uk/earth/main.jhtml?view=DETAILS&grid=&xml=/earth/2007/10/02/scihist102.xml

  (2.)- Evolutieblog van  G  Korthof : 
  http://evolutie.blog.com/2143628/

  (3)
  MAAR  (volgens mij heeft  Attenborough dit WEL  degelijk  goed   begrepen ....  hij zegt namelijk aan  de Telegraph

  Instead of saying
  "70 million years ago, something happens,"
  they (= the creationist censors )  say "a very long time ago something happens".
  They also omit paragraphs such as: "This is inherited from my warm-blooded ancestors,"" *
  Sir David told the Telegraph.

  "I would much rather ( prefer )they kept to the letter, as far as that is possible, of what I said."


  ( Tsjok)
  ....en eigenlijk zou ook Korthof dat  laatste wat  precieser   kunnen  doen vooraleer er iemand  aanstoot aan neemt ( = het artikel in de " Telegraph "  dus beter na- lezen , is niet overbodig   ) ,  en  dit om alle mogelijke  misverstanden en handvatten voor creationisten   te vermijden  ....
  (Attenborough  heeft echter NIETs van dit alles   expliciet  gezegd in zijn brief / en dat zou eventueel door  "  manipulatief selectieve lezers  "kunnen worden  uit de brief gelicht ....   )


  *Update  :   Sir David Attenborough  en de Nederlandse wetenschappers  geven  ook nog andere voorbeelden  van de EO censuur ; in verband met  de  vertaalde   fundie versie van "the life of mammals " 
  zie daarover   
  http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/faith/article2598138.ece  van 5 oktober 2007

  waaruit :   " ...Het kommentaar van
  Sir David veranderde  van   "We will look at the lives of our closest relatives," 
  naar 
   "Laten we kijken naar   de apen ".....
    

  De Nederlandse  wetenschappers  brachten  de  volgende  "veranderingen " onder de aandacht 
  "To catch a glimps of the very beginnings of the mammalian dynasty we must travel to Australia",
   veranderde in   "Ons onderzoek  doet   ons  starten  in   Australia."

  de zin
  "I'm looking for one of the most ancient of all mammals – it's so ancient it shares at least one characteristic with the reptiles,"
   verdween  volledig uit het programma .

  En in een van de grootste veranderingen   wordt de zin  :
   "There were very few other mammals on earth a 100 million year ago when the first platypus appeared but there was another kind of animal hunting in the rivers,"
  veranderd in :
  " de platypus is een van de weinige  zoogdieren die in het water jagen  . Maar er zijn  natuurlijk wel , andere  jagers in de rivieren  ... "
  "


  03-10-2007 om 00:00 geschreven door Tsjok45  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (3)


  Tsjok45
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:Tsjok45
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

   
  Belgische Soortenlijst
  Archief per maand
 • 04-2014
 • 02-2014
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 03-2012
 • 12-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
  Mijn favorieten
 • evolutie-creationisme
 • Pandasthumb
 • 'tGroot Skeptisch Discussieforum
 • Evolutieblog /Gert Korthof
 • Thomas Agricola / Tomasso's tien tellen
 • Pharyngula
 • Sandwalk
  Foto
  Gastenboek
 • viagra premature ejeculation
 • acquisto viagra paypal
 • buy cialis canada paypal
 • now cialis active cheap super
 • Gould en Darwinisme.be op één lijn?

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Laatste commentaren
 • CE mark in Dubai (Shilpa)
      op MOROSOFEN ?
 • situs poker online terpercaya di Asia (Ninda Aprilia)
      op Aanbeveling EUROPEES ONDERWIJS
 • menghilangkan jenuh dengan bermain poker (superbadass)
      op Aanbeveling EUROPEES ONDERWIJS
 • trick menang judi togel (PrimbonOnline)
      op Aanbeveling EUROPEES ONDERWIJS
 • Bonus dari Poker88 yang Tak Boleh Anda Lewatkan (poker 88)
      op Aanbeveling EUROPEES ONDERWIJS
 • Inhoud blog
 • intelligente dieren
 • acanthodii
 • video mammoet
 • EVODISKU INHOUD E
 • BREIN EN EVO
 • evodisku C Cosmos
 • anticreato
 • DINOSAURICON B
 • DINOSAURICON D
 • EVODISKU B  Evolutie en creationisme in de Nederlandstalige  media
  http://evolutie-creationisme-media.blogspot.com/2009_12_13_archive.html


  14-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een belangrijke Nieuwkomer
  HET PROJECT  van
  JOHAN BRAECKMAN 

  UGent

  http://www.evolutietheorie.be/  (klik  op  het vierkantje )-->
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  NADARWIN  
   
   
  De komplete aanklikbare "NaDarwin" is hier te vinden
  http://evodisku.multiply.com/journal/item/655/NaDarwin


  Quick site:


  OPGELET
  Het duurt een tijdje vooraleer de aangeklikte grote bestanden zijn gedownload

  Hardnekkige Misverstanden
  http://web.archive.org/web/20070128091855/www.nadarwin.nl/misverstanden.htm
  Hardnekkige Misverstanden

  (makkelijk) Darwins evolutietheorie
  http://web.archive.org/web/20070521224108/www.nadarwin.nl/evolutie-theorie.htm

  Sporen van Evolutie
  http://web.archive.org/web/20070519001006/www.nadarwin.nl/S/sporen.html

  Genetica
  http://web.archive.org/web/20070224174120/www.nadarwin.nl/Gtica/genetica.html

  Het Fossielenbestand
  http://web.archive.org/web/20070519000907/www.nadarwin.nl/FB/fossielenbestand.html

  Geologie & de ouderdom v/d aarde
  http://web.archive.org/web/20070519000822/www.nadarwin.nl/Geo/geologie.html

  Embryologie
  http://web.archive.org/web/20070522060922/www.nadarwin.nl/E/embryologie.html

  Creationistische fouten & blunders
  http://web.archive.org/web/20070128093013/www.nadarwin.nl/CFB/creationisme.html

  Is creationisme wetenschap?
  http://web.archive.org/web/20070519000954/www.nadarwin.nl/crea-wetenschap.html

  Boekbesprekingen
  http://web.archive.org/web/20070515114244/www.nadarwin.nl/boekbesprekingen.html

  Artikelen van Arjan Kop
  http://web.archive.org/web/20070519000939/www.nadarwin.nl/Art-AK/arjan.html

  De niet-zo-missing links gallerij
  http://web.archive.org/web/20070128091722/www.nadarwin.nl/gallerij.html

  Reacties op de site
  http://web.archive.org/web/20070521224240/www.nadarwin.nl/reacties.html

  Links
  http://web.archive.org/web/20070519000654/www.nadarwin.nl/links.html

  Zoeken--> pico search /NIET MEER BRUIKBAAR

     
  ( inhoudsopgave  met aanklikbare  links  van de  site  NaDarwin )
  INHOUD  PER CATEGORIE
    

  Algemeen

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LEES EERST DIT   ( creationisme)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAT IS DE BEDOELING EN WAAR STAAT DIT BLOG VOOR (algemeen )


  Ecologie en natuurbehoud

  kevermania

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orang oetan
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSTERVINGSGOLF   primaten  in moeilijkheden
   Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WELK EEN SCHOONHEID SCHEPT DE MENS TOCH ?  oliecatastrofe  Publiek debat  

  DARWINJAAR
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslaggevers, pop-wetenschap, hypes  en creationisten 
  * Tree of life
 • Vervalsing of geklooi ?
 • Levend arsenicum


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2009: Dominees verklaren Darwin de oorlog 
  creationisten carnaval  

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.creationisten weggevertjes 
   Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misvattingen en leugens 
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.150jaar Darwinisme... De evolutietheorie gewikt en gewogen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DANTE'S HEL versie 2009 door de Klojo's

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na het Darwinjaar

  HET GELIJK VAN DARWIN

  Musea
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen KBIN

  I(Categorie  ; CREATIONISME )

  a)controverse /Publiek dispuut/politiek
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creationistische tsjeven-truken ?» Reageer (7) 
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanbeveling EUROPEES ONDERWIJS  » Reageer (6)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EUROPEES ONDERWIJS ? » Reageer (10)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EUROPEES ONDERWIJS II   » Reageer (4)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Grote Publieke Dispuut
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom op zeg  /EO rel » Reageer (3)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Sir Attenborough's antwoord  » Reageer (1)

  Misvattingen

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappelijke parate Kennis neemt af bij jongeren ?  » Reageer (6)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZWEDEN  » Reageer (1)


  b) ID
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Is ID de wetenschappelijke (sic) uitleg voor creationiisten
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.150jaar Darwinisme... De evolutietheorie gewikt en gewogen 
   
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David sorensen en revolutietheorie lalala
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE VERRIJZENIS VAN DE JONGE VERDRONKEN KOE » Reageer (21)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ID TOVERDOOS OVER   SLECHTE  ID-EETJES  ,RESISTENTIE  &  TOVERDOCTORS

  c) OEC
  d) YEC
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het Grote vertaalde en gerecycleerde Citatenboek 
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOROSOFEN ?
  morosoof of oplichter (Tsjok45)
      op MOROSOFEN ?
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POLONAISE met creationisten

  II( Categorie  WETENSCHAP )
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  eerste acht maanden van 2008

  Primaten
   
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fossiele apen in 2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Darwinius masillae
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GANLEA megacanina  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orang oetan

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Nog een aap uit de mouw
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Saadanius hijazensis
  LIBYA
  a)antropologie

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ardipithecus Ramidus
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australopithecus SEDIBA
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STERKFONTEIN 2010

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een oeroud spoor
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denisova :  ZUID SIBERIË
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DENISOVA - mens

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DMANISI AAP OF MENS
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE OUDSTE ? » Reageer (1)  Nakalipithecus nakayamai (<)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer eentje ? .....
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tand des tijds  / Heidelberg-mens 
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE HEUPEN VAN EVA
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CASABLANCA MAN /erectus
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hobbit is aparte soort ?  » Reageer (2)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NOG EEN BENDE BIJTERS 
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POLONAISE met neanderthaler
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. TANDEN UIT DE QESEM GROT
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neanderthaler genoom
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mitochondriale Genenkaart van Neanderthaler
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Xuchang mens 

  b)Biologie 
  1.-(
  EVOLUTIE )
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAS / IM Document 2008 (2)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAS / IM Document 2008 ( 1) 

  Cambrium & precambrium  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AVALON
   Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GABONESE chips


  Evolutie in actie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opmerkelijk snelle adaptaties bij kroatische ruine-hagedissen:

  2.-fysiologie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERTEBRATEN- OOG en Müller cellen

  c)Paleontologie /

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zogenaamde levende fossielen

 • Pterosaurier
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pterosaurier


  1a.-Dino's;


  DINO 2010
  DINO-maand ?
  De Bultenaar uit spanje

  Dino's ontdekt in 2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier komen de nieuwste dino's
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAKOTA & LEONARDO
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dino collageen ?
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Megadino

  Saurichia
  Theropoda

  Dromeosauridae
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mongolie  :  Linheraptor esquisitus

  Opnieuw iets over Theropode dino's
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroeg grut
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dino's onstonden in zuidamerika ...
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorouder dino's ? Asilisaurus kongwe

  geboortegrond dinosaurus


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aerosteon riocoloradensis
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEIPIAOSAURUS

  Ornithomimosauria
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beishanlong grandis,

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polonaise 1  OPA THEROPODA ?
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oudste theropode ?

  Tyrannosauridae

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nog eentje uit de tyrannosaurus familie;Bistahieversor sealeyi
  ( scroll naar  2 ) Haplocheirus Sollers   
   Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tyrannosaurus in australie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zacht dinosaurus weefsel betwist
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dino collageen ?
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polonaise 2
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polonaise 3 BREEKBAAR BOSKALF
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RAPTOREX kriegsteini
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrikaanjagende hagedissen

  1b.-Vogelevolutie ;


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anchiornis huxleyi in vol ornaat

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archaeopteryx en co

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pluimpje        

  Pluimpje

   

   Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN PLUIM VOOR CHINA
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef eens een pootje
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pluimgewicht  
  KLEIN DUIMPJE & DE REUS &VEREN
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw gevederde Maniraptor
   Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Similicaudipteryx.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aerosteon riocoloradensis


  Krokodillen
   
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAKASUCHUS KAPILIMAI
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prestosuchus chiniquensis
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug naar zee
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.viseter

  Zeereptielen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Predator X  
  KLEIN DUIMPJE & DE REUS &VEREN
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET SVALBARD MONSTER

  Schikdpadden
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schildpadsoep

  Slangen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slangetje in het gras ? I
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een ouder slangetje in het gras

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.krokodil als prooi ; titanoboa
   

  Zoogdieren
   
  Buideldieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAMBAROO

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een oor voor evolutie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. PLACENTALE ZOOGDIEREN STAMBOOM CONTROVERSE
   
 • Een uitgekomen voorspelling
 • Wie oren heeft , die hore
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eritherium azzouzorum
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LJOEBA
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Darwinius masillae
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLIEGENDE KATTEN   ?
  Vleermuizen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALWEER EEN BELANGRIJK STUK UIT DE LEGPUZZEL
  Zee-zoogdieren ;
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van de wal in de visgronden  Indohyus / walvisevolutie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeehonden-evolutie

  amfibieen 


  Vissen
  Overgang  naar tetrapoda

   
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw Tiktaalik
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ventastega

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIEKEBOE BOE BOE (oude tetrapoden )
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De niet-zo-missing links gallerij (1) 

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KWASTEN
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KWASTEN (2)

  Longvissen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. HELP TE WEINIG ZUURSTOF


  Arthropoda
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.trilobieten

  Weekdieren
  OCTOPUSSY


  d) Geologie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALH 84001
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHICXULUB
  TIPS

  *Blauwe
  en groene ( =nederlandse)teksten zijn meestal  aanklikbare links 
  *Engelse Wikipedia teksten  verwijzen   in de  linkerkolom naar  verschillende  niet-engelse versies van het   wikiartikel
  *Blauwe teksten tusssen ""  ,  zijn voornamelijk  ( gedeeltelijke)citaten afkomstig van  mensen met andere  meningen


      Links naar  Gespecialiseerde  Verenigingen en sites


  Fossielnet
  http://www.fossiel.net/

  Arachnologie  
  ARABEL

  http://www.arabel.ugent.be/

  Myrmycologie
  Mierenwerkgroep * Polyergus *
  http://formicidae.be/

  Entomologie
  Jean-Luc Renneson
  http://users.swing.be/entomologie/
  http://users.swing.be/entomologie/Vespidae%20of%20the%20World1.htm


  Three of life  projects    "The Tree of Life".
   
   
 • Tree of Life Web Project
 • Green Tree of Life at Berkeley
 • Fungal Tree of Life Project
 • Beetle Tree of Life project
 • Fly Tree of Life project
 • Mammal Tree of Life project
 • Cypriniformes Tree of Life project
 • Liverwort Tree of Life Project
 • Early Bird Tree of Life project
 • Early Bird Tree of Life project
 • Angiosperm Tree of Life project
 • Cnidaria Tree of Life Project
 • Decapoda Tree of Life Project

  LepTree.net,
  the Tree of Life project on Lepidoptera.


  http://www.rebeccashapley.com/cipres/telescoping.htm
  The Tree of Life blog
  Tree of Life at wikipedia.
 • Zoeken met Google


  Zoekmachine ;
   


  doorzoekt 4-sites, inclusief:
  http://tsjok45.multiply.com/photos
  http://anticreato.multiply.com/,
  http://evodisku.multiply.com/,
  http://www.bloggen.be/evodisku/ ,
    


  site search by freefind advanced

  Tomaso schrijft over      

  Evolutie /  Charles Darwin aan de basis:
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SELECTIE NATUURLIJK
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE LEVENSBOOM
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSTERVEN
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DEEP TIME
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biogeografie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SEKSUELE SELECTIE
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al jaren lang samen CO-EVOLUTIE
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De economie van de natuur
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geleidelijke veranderingen

  Unintelligent design:

  Blog Entry
  Ons gebit , De appendix,  Geboorte, 
  De weg van het zaad , Nervus  Laryngeus Recurrens,
  DNA , 75 mistakes , Het boek 

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unintelligent design (1): Rechtop lopen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaso over het oog , oogspieren ,
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unintelligent Design (5): ZWEETVOETEN 
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unintelligent design (6): Vitamine C 
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unintelligent design (8): Kuitspieren
  DARWINJAAR

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET GELIJK VAN DARWIN

  Darwin is GEEN Heilige Sinterklaas
  2009 Année Darwin
  De eerste pasjes ?
  Darwinjaar trekt zich op gang I
  Darwinjaar trekt zich op gang II


  foto

  Nederlandse  Blog-zwerm  /een selectie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.me.myself.and.I.

  De Stoet

  Tsjok45    zie ook  MULTIPLY evodisku
  http://evodisku.multiply.com/tag/darwinjaar
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PETER LOUTER
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STRIPMAN
  Theodorus

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RAMIREZI
  http://ramireziblog.blogspot.com/

  Cees Chamuleau
  Zoe van Zaal
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MIEKE ROTH

  100 Woorden

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeroen de Baaij
  Ragfijn
  Annelies
  Satuka

  Qabouter 1 Qabouter 2


  Pierra
  Johan H.v.D.
  Theo E. Korthals Altes

  Meneer Opinie 1 Meneer Opinie 2 Meneer Opinie 3

  Tomaso Tomaso 2

  Laila (??)
  Linda Morgan
  Wilma
  Kees Smit
  Henk van Leuken
  Iris
  Vroems
  Erik de Groot
  Ely
  Mephisto

  Thera

  Bart
  Rein John
  Martijn van Calmthout Martijn van Calmthout 2
  Draakhond
  Jeg Synes
  Jim Hasenaar
  Kokopelli
  Jos Goedmakers
  Fleur Frenkel Frank
  London Calling
  Maria Trepp
  Johan H. van D. 2
  Aad Verbaast
  Landheha
  Ina Dijstelberge


  sterk aanbevolen 
   
  Terrence :
  http://boomdeslevens.blogspot.com/    
  een voortzetting van het
  vroegere -->
  http://www.vkblog.nl/blog/125817/Neomuran_hypothesis

    
  De sublieme   
  PIERRA
  (uiteraard ook sterk aanbevolen )


  http://ascendenza.wordpress.com/2011/01/08/welkom-op-mijn-nieuwe-blog/
    http://www.vkblog.nl/blog/95678/Op_zoek_naar_de_klepel
     Tsjok45 photo site  MULTIPLY  MULTIPLY evodisku 

  Blog Entry

   


   


  ANTI-CREATO   MULTIPLY  Blog Entry INHOUD ANTI CREATO


  LINKS  NAAR VERKLARENDE  NOTEN
  (In verschillende talen )

 • INDEX   NOTES  : 
  http://evodisku.multiply.com/tag/inhoud%20%20notes

 • T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!