Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    19-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tapas (lacto-ovo-vegetarisch, DM type I) - Robbe en Lisa
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    1.     Recept

    Naam tapas 1: gegrilde aubergine met bruchetta topping

    Portie: 1

    Benodigdheden:

    -        30g aubergine, plakje 1 cm dik

    -        1 el tomatenblokjes, vers (30g)

    -        ½ teentje knoflook (3g)

    -        2 blaadjes basilicum, vers

    -        1 kl olijfolie (4g)

    -        peper en zout

    Bereidingswijze:

    -        Gril de aubergine op een grillplaat ongeveer 2min

    -        Snijd ½ teentje knoflook fijn

    -        Voeg de tomatenblokjes, knoflook, basilicum en olijfolie samen

    -        Meng met een vork tot een tomatensalsa

    -        Voeg naar smaak peper en zout toe

    -        Serveer de tomatensalsa op de gegrilde aubergine

    Voedingswaarde:

     

    Hoeveel-

    heid

    En

    (kcal)

    KH

    (g)

    Toegev.

    Suikers

    (g)

    Eiw

    (g)

    Vetten

    (g)

    VV

    (g)

    EOV

    (g)

    MOV

    (g)

    Vezels

    (g)

    Per portie

    49

    2,1

    2,0

    0,7

    4,0

    0,6

    3,0

    0,3

     

    Per 100g

    86

    3,8

    2,5

    1,1

    7,0

    1,0

    5,2

    0,5

     

    En%

    100%

    18,5%

    16,3%

    7,5%

    74%

    11%

    55%

    6%

     

    Kh RW

    0,2

     

     

    Naam tapas 2: toast van zoete aardappel met ricotta en peer (2 toastjes per portie)

    Portie: 1

    Benodigdheden:


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde lunch kinderen
    19-12-2019, 20:51 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische tapas voor persoon met diabetes type 1 (deel 2) Juline & Lies

    Bruschetta met zoete aardappel, mozzarella en een spinaziesausje 

    Aantal porties: 1 (1 persoon) 

    Ingrediënten 

    Voor de bruschetta: 

    ½ middelgrotezoete aardappel, rauw (25 g) 
    ¼ rode ui, vers (10 g) 
    20 g mozzarella (voor warme bereidingen) 
    25 g volkoren stokbrood, vers 
     
    Voor het sausje: 

    3 blaadjes spinazie, rauw, vers (15 g) 
    1 eetlepel volle yoghurt, natuur (25 g) 
    5 g pijnboompitten  
    1 snuifje peper 
    1 snuifje zout 
    1 snuifje nootmuskaat 

    Bereidingswijze 

    Voor de bruschetta:

    - Was en schil de zoete aardappel en snijd in plakjes van 5 mm dik.

    - Besmeer ze met olijfolie en kruid met peper en zout.

    - Pel de rode ui ensnij deze samen met de mozzarellaook in plakken van 5 mm.

    - Bak de zoete aardappel, rode ui enmozzarella goudbruin in een grillpan.

    - Snijd het stokbrood in schijfjes engrill hetin dezelfde grillpan, zo krijgt het de smaak van de andere ingrediënten.

    - Beleg elk schijfje stokbrood met een plakje zoete aardappel,rode ui enmozzarella 0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten

    19-12-2019, 20:49 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.High Tea (glutenvrij) - Robbe en Lisa
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1.     Recepten

     

    Naam recept, zoet: plattekaas met frambozen in een glaasje  

    Portie: 1

     

    Benodigdheden:

    -        ½ gelatineblaadje, Dr. Oetker (0,75g)

    -        60g plattekaas, Philadelphia light

    -        20g Griekse yoghurt, ongesuikerd

    -        3kl tafelzoetstof op basis van aspartaam, Everyday

    -        1kl citroensap, vers (3g)

    -        25g frambozen, diepvries

    -        1 muntblaadje

     

    bereidingswijze:

    -        leg het gelatineblaadje in lauw water, laat even weken

    -        doe de plattekaas samen met de yoghurt, de zoetstof en het citroensap in één mengkom

    -        meng met een garde tot één homogeen geheel

    -        verwarm de frambozen op een licht vuurtje met een koffielepeltje water 

    -        knijp het gelatineblaadje uit en warm mee op met de frambozen

    -        blijf goed roeren tot er zich een bindend geheel vormt

    -        laat even afkoelen

    -        doe het plattekaasmengsel in een glaasje

    -        serveer bovenop de plattekaas de coulis van frambozen

    -        werk af met een blaadje munt

     

    voedingswaarde:

     

    Energie (kcal)

    Eiwitten (g)

    Vetten (g)

    Verzadigde vetten (g)

    EOV

    (g)

    MOV

    (g)

    Koolhydraten

    (g)

    Vezels (g)

    Per portie (100g)

    80

    6,5

    3,2

    2,1

    0,7

    0,1

    5,3

    1,8

    Per 100 g

    80

    6,5

    3,2

    2,1

    0,7

    0,1

    5,3

    1,8

    En%

    100%

    32,5%

    36,0%

    24,0%

    8,5%

    1,0%

    26,5%

     

    1.     Naam recept: havermoutbrood met pompoenspread en groentjes

     

    2.     Portie: 1

     

    3.     Benodigdheden:

     

    -       63g havermout

    -       10g vloeibare boter, Becel light bakken en braden

    -       33ml rijstdrink

    -       1 rauw ei

    -       1 koffielepel (10g) honing

    -       1,5g bakpoeder

    -       2 el (20g) rozijnen

     

    -       35g pompoen, vers

    -       10g sesampasta (tahin)

    -       ½ kl (2g) arachideolie

    -       snuifje peper en zout

     

    -       2 el (30g) zwarte bessen

    -       70g wortel

    -       70g komkommer

     

    4.     bereidingswijze

     

    -       Mix de havermout tot meel

    -       Voeg de boter toe aan het havermeel

    -       Verwarm de rijstmelk in ee steelpannetje

    -       Laat op een zacht vuur opwarmen

    -       Voeg het ei toe aan het meel en mix

    -       Doe er de lauwe rijstdrink bij

    -       Voeg de honing en het bakpoeder toe en mix

    -       Doe het deeg in een kom

    -       Voeg de rozijnen toe

    -       Verdeel het deeg over een bakvorm (24x10)

    -       Zet 35 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C

    -       Haal het brood uit de oven en laat afkoelen

     

    -       Verwarm de oven voor op 200°C

    -       Versnijd de pompoen in blokjes en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier

    -       Besprenkel met arachideolie

    -       Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven

    -       Laat nadien afkoelen

    -       Doe de gegaarde pompoen in een maatbeker samen met de sesampasta en mix tot een homogeen geheel

    -       Kruid met peper en zout

     

    -       Snijd de wortel en komkommer in fijne reepjes (julienne)

    -       Snijd drie plakjes van het havermoutbrood en dresseer in de brooddoos, leg er de groentjes bij en serveer apart de pompoenspread, werk af met de zwarte bessen

     

    5.     Voedingswaarde

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Toegev.

    suikers

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie

    588

    68,0

    19,7

    20,2

    23,3

    4,5

    8,3

    6,8

    Per 100g

    145

    16,8

    4,8

    5,0

    5,8

    1,1

    2,1

    1,7

    En%

    100

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde lunch kinderen
    19-12-2019, 20:44 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische tapas voor persoon met diabetes type 1 (deel 1) Juline & Lies









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    19-12-2019, 20:44 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Originele gezonde lunch voor kinderen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Basilicum – frittata muffins, slaatje van kikkererwten, rode kool en appel & zoete aardappelfrietjes 

     

    Aantal porties: 1 (1 persoon) 

     

    Ingrediënten 

     

    Voor de basilicum – frittata muffins: 

    125 g courgette met schil, rauw 

    5 blaadjes basilicum, vers  

    45 g volkoren bloem 

    3 g bakpoeder (1 theelepel) 

    1 snuifje zout 
    1 snuifje peper (vierseizoenenmengeling) 

    15 g mais, uit bokaal 

    1 middelgroot ei, rauw 

     

    Voor de salade van kikkererwten, rode kool en appeltjes: 

    60 g kikkererwten, uit bokaal 

    1 eetlepel olijfolie 

    1 snuifje kaneel 

    45 g appel zonder schil, rauw 

    45 g rode kool, rauw 

    12 g rozijntjes, gedroogd 
    12 ml citroensap, vers 

     

    Voor de zoete aardappelfrietjes: 

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gezonde lunch kinderen
    19-12-2019, 18:53 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.High Tea Amber De Meerleer & Emilie Strobbe deel 3

    MENU 5: Groentefrietjes met ‘mayonaise’ van hummus

    Porties: 1 persoon 


    Ingrediënten: 

    ¼ gele paprika, vers (45 g) 

    ⅓ komkommer, vers (80 g)

    ½ wortel, vers (50 g)

    Kikkererwten, uitgelekt (50 g)

    1 eetlepel citroensap (12g)

    10g knoflook

    1 koffielepel olijfolie (4g)

    1 eetlepel water (12g)

    Snufje peper

    Snufje zout

    Griekse yoghurt, 0% (10 g) 

    Snufje kerriepoeder 


    Bereiding: 

    1. Snij de paprika in reepjes.
    2. Snij de komkommer in de lengte in plakken van 1 cm.
    3. Schil de wortel, snij hem vervolgen ook in frietjes van 1 cm.
    4. Mix de kikkererwten in de staafmixer samen met het citroensap, teentje knoflook, de olijfolie, water, peper, zout, griekse yoghurt en het kerriepoeder. 
    5. Mix het geheel tot een smeuïge massa. 
    6. Serveer de groentefrietjes en mayonaise in een apart schaaltje

    Voedingswaarde:

    Hoev.

    EN

    KH

    Vezels

    Toegev.

    Suiker

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie

    (235 g) 

    150 kcal

    17, 2 g

    6,3 g

    0 g

    6 g

    5 g

    0,8 g

    3 g 

    0,3 g

    Per 100g

    63 kcal

    7,3 g

    2,7 g

    0 g

    2,5 g

    2,1 g

    0,3 g

    1,3 g

    0,1 g

    EN%

    100 en% 

    46 en%

    8 en%


    16 en%

    30 en%




    Bron: http://www.eetjebeter.com/Receptenboekje_EetJeBeter.pdf



    Menu 6 : Thais noedel bakje met groenten

    Portie: 1 persoon 


    Ingrediënten: 

    1/4e rode paprika (30g)

    1/2e bosui (20g)

    25g volkoren noedels, ongekookt

    1/2e el olijfolie (6g)

    1/2el sesamolie (6g)

    3g sesamzaadjes, geroosterd


    Bereiding:

    1. Breng een pot met water aan de kook
    2. Snijd de rode paprika in reepjes en de bosui in ringen.
    3. Laat de volkoren noedels 4 minuten wellen in een schaal in het hete water
    4. Wok intussen de paprika en bosui 5 minuten op hoog vuur, totdat de groenten beetgaar zijn.
    5. Giet vervolgens de noedels af, leg ze in een schaal en schep er een eetlepel coconut aminos door.
    6. Voeg tot slot de gewokte groenten toe aan de noedels en schep om.
    7.  Serveer in een leuk bakje en werk af met enkele geroosterde sesamzaadjes.


    Voedingswaarde: 


    Hoev.

    EN

    KH

    Vezels

    Toegev.

    Suiker

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (90g)

    228 kcal

    19,4 g

    1,2 g

    0 g

    5,2 g

    14,1 g

    2,1 g

    7,6 g

    3,8 g

    Per 100g

    253 kcal

    21,6 g

    1,3 g

    0 g

    5,8 g

    15,7 g

    2,3 g

    8,4 g

    4,2 g

    EN%

    100 en%

    35 en%

    1 en%


    9 en%

    55 en%





    Bronnen:

    https://www.voedzaamensnel.nl/hoofdgerecht/volkoren-noodles-met-sugar-snaps-en-limoen-gember-saus/ + eigen creatie



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    19-12-2019, 14:54 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.High Tea Amber De Meerleer & Emilie Strobbe deel 2

    MENU 3: Gezonde vegan borrelnootjes

    Porties: 1 persoon

     

    Ingrediënten:

    40 g kikkererwten, blik

    1/2e  el olijfolie (6g)

    een snufje paprikapoeder

    een snufje lookpoeder

    een snufje chilipoeder

    een snufje zout

     

    Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    2. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze droog op keukenpapier.
    3. Meng de olijfolie onder de kikkererwten.
    4. Kruid naar smaak met paprikapoeder, lookpoeder, chilipoeder en/of zout.
    5. Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel hier de kikkererwten over.
    6. Zet ze voor 20-30 minuten in de oven, draai ze tussendoor even om.
    7. Serveer meteen. 

    Voedingswaarde:

    Hoev.

    EN

    KH

    Vezels

    Toegev.

    Suiker

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie

    (40 g)

    190 kcal

    17,2 g

    7,2 g

    0 g

    7,6 g

    8,4 g

    1,1 g

    4,5 g

    0,5 g

    Per 100g

    475 kcal

    43 g

    18 g

    0 g

    19 g

    21 g

    2,8 g

    11,3 g

    1,3g

    EN%

    100 en%

    36 en%

    7 en%

     

    16 en%

    40 en%

     

     

     

     

     

    Bron: https://www.optimavita.nl/voeding/gezonde-snack-kikkererwten-uit-de-oven/

     

    MENU 4: Portobello-burger met gebakken uitje, tomaat en rucola

    Porties: 1 persoon

     

    Ingrediënten:

    10 g sjalotje, vers

    2 kerstomaten, vers (24 g)

    1 portobello, vers (25 g)

    6 g olijfolie

    1 mini-pistolet, bruin (30g)

    10 g rucola, vers

    5 g ketchup

     

    Bereiding:

    1. Warm de oven voor op 200 graden.
    2. Snipper het sjalotje fijn en snijd de kerstomaten in plakjes.
    3. Wrijf de portobello in met de olijfolie en plaats deze gedurende 15 minuten  in de voorverwarmde oven
    4. Snijd vervolgens de pistolet in twee.
    5. Haal de portobello voorzichtig uit de oven en leg deze op het broodje.
    6. Voeg daarna de gesnipperde sjalot, plakjes kerstomaat en de rucola toe.
    7. Werk af met een beetje ketchup en vouw het broodje toe.

    Voedingswaarde:


    Hoev.

    EN

    KH

    Vezels

    Toegev.

    Suiker

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie

    (104 g)

    147 kcal

    16,7 g

    2,5 g

    1 g

    3,4 g

    6,6 g

    1 g

    4,5 g

    0,5g

    Per 100g

    141 kcal

    16,1g

    2,4 g

    1 g

    3,3 g

    6,3 g

    1g

    4,3g

    0,5g

    EN%

    100 en%

    45 en%

    4 en%


    10 en%

    41 en%





    Bron: eigen creatie


     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    19-12-2019, 14:51 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tapasgerechten Emilie Strobbe en Amber De Meerleer deel 1

    MENU 1: Geroosterd broodje met broccoli

    Porties: 1 persoon

     

    Ingrediënten:

    Kikkererwten, uitgelekt (45 g)

    Olijfolie ( 5 g)

    Een snufje paprikapoeder

    Een snufje zeezout

    Broccoli (30 g)

    1 snede volkoren brood, klein rond (17 g)

    Tzatziki (15 g)

    Peterselie (2g)

     

    Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden
    2. Laat de kikkererwten uitlekken en meng met olijfolie, paprikapoeder en een snufje zeezout.
    3. Zet de kikkererwten voor 4 minuten in de oven.
    4. Snij ondertussen de broccoli in kleine roosjes en voeg dit na 4 minuten ook toe in de oven
    5. Laat het geheel nog 5 min bakken.
    6. Verwarm de snede brood in de broodrooster
    7. Neem een rond bakvormpje en druk dit uit het brood
    8. Besmeer het broodje met de tzatziki en verdeel de broccoliroosjes en de kikkererwten erover.
    9. Hak de peterselie en strooi het over het geheel.

     

    Voedingswaarde:

     

    Hoev.

    EN

    KH

    Vezels

    Toegev.

    Suiker

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie

    (112 g)

    164 kcal

    14,7 g

    4,9 g

    0,6 g

    6,8 g

    7,6 g

    1,8 g

    4,1 g

    0,6 g

    Per 100g

    146 kcal

    13,1 g

    4,3 g

    0,5  g

    6 g

    6,8 g

    1,6 g

    3,6 g

    0,5

    EN%

    100 en%

    36 en%

    6 en%

     

    17 en%

    41 en%

     

     

     

    Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/pitabroodjes-met-broccoli/ + eigen creatie

     

    MENU 2: Mini-Pizza Hawaï

    Porties: 1 persoon

     

    Ingrediënten:

    40 g volkoren pizzadeeg

    2 kerstomaten, vers (24g)

    20 g ananas, vers

    10 g rode ui, vers

    10 g tomatenpassata (fles)

    Een snufje italiaanse kruiden

    15 g mozzarella, geraspt

     

    Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    2. Snijd de kerstomaten en de ananas in plakjes. Snipper de ui fijn.
    3. Smeer vervolgens op het pizzadeeg een laagje van de tomatenpassata.
    4. Verdeel vervolgens de groenten over het pizzadeeg.
    5. Strooi er wat Italiaanse kruiden naar smaak op en voeg ook de kaas toe.
    6. Zet de pizza’s voor ongeveer 10 minuten in de oven en serveer.

     

    Voedingswaarde:

     

    Hoev.

    EN

    KH

    Vezels

    Toegev.

    Suiker

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie

    (119g)

    182 kcal

    24.4 g

    1,7 g

    0 g

    6,2 g

    6,3 g

    2,3 g

    0,8 g

    0,1 g

    Per 100g

    153 kcal

    20,5 g

    1,4 g

    0 g

    5,2 g

    5,3 g

    1,9 g

    0,7 g

    0,1 g

    EN%

    100 en%

    53 en%

    2 en%

     

    14 en%

    31 en%

     

     

     

    Koolhydraatruilwaarde: 24,4 g - KH van de kerstomaten (0,5g) en rode ui (0,2g) = 23,7g.

    Bron:

    eigen creatie

     



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    19-12-2019, 14:47 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinsessenwafel met rood fruit Emilie Strobbe & Amber De Meerleer

    Prinsessenwafel met rood fruit

    1 persoon (1 portie) 

    Ingrediënten

     1 kleine rode biet, gekookt (70 g)

    1 kleine rijpe banaan (100 g)

    30 g havermout 

    1 middelgroot ei

    50 ml halfvolle melk

    een snufje zout

    1/2 el olijfolie 

    50 g vers rood fruit naar keuze 

    Bereidingswijze:

    1. Verwarm het wafelijzer voor op middelhoge stand.

    2. Doe het gekookte bietje, de rijpe banaan, de havermout, het ei, de melk en een snufje zout in een kom en mix dit met een staafmixer tot een glad beslag.

    3. Vet het wafelijzer in met een beetje olie en giet vervolgens het beslag in het wafelijzer. 

    4. Bak de wafels 4 à 5 minuten in het wafelijzer.

    5. Leg de wafel op een bord en garneer deze met wat rood fruit.

    Voedingswaarde


    Hoeveelheid

    EN

    KH

    Vezels

    Toegevoegde suiker

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (130 g)

    584 kcal

    73,6 g 

    13,9 g

    0 g

    21,1 g

    19,4 g 

    4,8 g

    9,4 g

    1,8 g

    Per 100 g 

    449 kcal

    56,6 g

    10,7 g

    0 g

    16,2 g 

    14,9 g

    3,7 g

    7,2 g

    1,4 g 

    EN%

    100 EN%

    51 en%

    5 en%


    14 en%

    30 en%





    https://gewoonhanne.nl/2017/08/04/recept-chocolade-bietjes-wafels/ + eigen inspiratie



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde lunch kinderen
    19-12-2019, 14:42 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.High Tea Amber De Meerleer & Emilie Strobbe

    MENU 1: Bruschetta met paprikapaté

    Porties: 1 persoon 


    Ingrediënten: 

    15 g vezelrijk glutenvrij stokbrood, diepvries

    1/2e el olijfolie (6g)

    5 g ongebrande, ongezouten walnoten

    13 g zongedroogde tomaten

    5 g gegrilde rode paprika, in pot (Albert Heijn zonder toegevoegd suiker)

    2 g zwarte peper


    Bereiding: 

    Verwarm de oven voor op 200 °C. 

    Snijd de kapjes van het glutenvrij vezelrijk stokbrood, deze worden niet gebruikt. Snijd een schuine plak van het stokbrood

    Besprenkel de bovenkant met de olijfolie. Rooster het brood ca. 8 min. op de rooster in het midden van de oven.

    Doe vervolgens de walnoten, de zongedroogde tomaatjes, gegrilde paprika en de zwarte peper in een keukenmachine. Maal tot een grove paté. Snijd nog een half zongedroogde tomaatje in fijne reepjes. 

    Neem de bruschetta uit de oven, leg op een schaal en verdeel de paté erover. 

    Garneer met de reepjes van de zongedroogde tomaat.

    Voedingswaarde


    Hoev.

    EN

    KH

    Vezels

    Toegev.

    Suiker

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie


    161 kcal

    9,8 g

    2,8 g

    0 g

    2,0 g

    12,2 g

    1,7 g

    5,2 g

    2,7 g

    Per 100g

    366 kcal 

    22 g

    6,3 g

    0 g

    4,5 g

    27,7 g

    3,9 g

    11,8 g

    6,1 g

    EN%

    100 en%

    24 en%

    4 en%


    5 en%

    67 en%





    Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1187363/bruschette-met-paprikapate + eigen inspiratie 



    MENU 2: Frittata met tomaat en lente-ui

    Porties: 1 persoon


    Ingrediënten: 

    1 middelgroot ei (60 g)

    20 g kerstomaten, vers

    10 g lente-ui, vers

    een snufje zout

    een snufje peper



    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 180 °.

    Klop het eitje luchtig op en kruid af met peper en zout

    Snij de kerstomaten en de lente-ui in kleine stukjes.

    Vul de cupcakevorm met de tomaten en lente-ui. 

    Giet vervolgens het opgeklopt ei in de bakvorm.

    Zet de frittata’s 10 minuten in de oven. 


    Voedingswaarde:


    Hoev.

    EN

    KH

    Vezels

    Toegev.

    Suiker

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie


    100 kcal

    1,1 g

    0,7 g

    0 g

    8,2 g

    6,8 g

    2,3 g

    3,1 g

    1,1 g

    Per 100g

    111 kcal

    1,2 g

    0,8 g

    0 g

    9,1 g

    7,5 g

    2,5 g

    3,4 g

    1,2 g

    EN%

    100 en%

    4 en%

    1 en%


    34 en%

    61 en%




    Bron: https://www.dekleinedingen.be/recept-gezonde-frittata-paprika-en-lente-ui/ + eigen creatie


    MENU 3: Choco-notenballetjes

    Porties: 1 persoon


    Ingrediënten: 

    15 g walnoten

    15 g abrikozen, gedroogd

    7 g cacaopoeder

    10 g kokosnoot, geraspt


    Bereiding: 

    1. Maal de walnoten fijn in de keukenmachine.
    2. Voeg de abrikozen en het cacaopoeder toe en vermaal tot er een plakkerige massa ontstaat.
    3. Rol stevige balletjes en haal deze door de kokosrasp.

    Voedingswaarde:

    Hoev.

    EN

    KH

    Vezels

    Toegev.

    Suiker

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie


    235 kcal

    9,8 g

    6 g

    0 g

    4,7 g

    18,6 g

    8,1 g

    2,8 g

    6,6 g

    Per 100g

    500 kcal

    20,8 g

    12,8 g 

    0 g

    10 g

    39,6 g

    17,2 g

    6 g


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde high tea recepten
    19-12-2019, 14:38 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.high tea - Roegiers Helena&VanEffelterreCéline

    Choco - notenballetjes

    1 persoon (1 portie)

     

    Ingrediënten

    -          18 g walnoten

    -          18 g abrikozen, gedroogd

    -          6 g cacaopoeder

    -          4 g kokosnoot, geraspt

     

    Bereidingswijze

    -          Maal de walnoten fijn in de keukenmachine.

    -          Voeg de abrikozen en de cacaopoeder toe en vermaal tot er een plakkerige massa ontstaat.

    -          Rol stevige balletjes en bestrooi met kokosnootrasp.

     

     

    Voedingswaarde dessert 1: Choco- notenballetjes

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    Vezels

    Eiw

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (46g)

    211 kcal

    13,1g

    10,8 g

    4,8g

    4,8g

    14,6 g

    4,5g

    0,5 g

    0,0g

    Per 100g

    458kcal

    28,5g

    23,5 g

    10,4g

    10,5g

    31,8g

    9,9 g

    1,0g

    0,1 g

    En%

    100

    24,8

    20,4

    4,5

    9,1

    62,2

    19,2

    2,1

    0

     

    Bron

    https://www.evavzw.be/recept/choco-notenballetjes

     

     Bananenpannenkoekjes

    1 persoon (1 portie)

     

    Ingrediënten

    -          1 banaan, klein (50 g)

    -          1 Kippenei, rauw

    -          Snuifje kaneel ter afwerking

     

    Bereidingswijze

    -          Plet de banaan en klop het ei.

    -          Voeg beide samen en meng tot één geheel.

    -          Bak het in een pannenkoekenvorm in de pan en wacht tot ze goudbruin zijn.

    -          Werk eventueel af met een beetje kaneel of fruit naar keuze.

     

    Bron

    https://www.elle.be/nl/68677-vette-dinsdag-5-hartige-desserts.html

     

    Voedingswaarde bananenpannenkoekjes

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    Vezels

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (100 g)

    118 kcal

    9,8g

    8,2g

    0,9 g

    7,0 g

    5,5g

    1,9g

    2,6g

    0,9g

    Per 100g

    118kcal

    9,8g

    8,2g

    0,9 g

    7,0g

    5,5 g

    1,9g

    2,6g

    0,9g

    En%

    100

    33,2

    27,8

    1,5

    23,7

    41,9

    14,5

    19,8

    6,9

     

     

     Tropische vruchtenmousse


    Ingrediënten

    -          37,5 g ananas, vers

    -          37,5 g mango, vers

    -          62,5 g magere yoghurt, ongesuikerd

    -          10 ml limoensap, vers

     

    Bereidingswijze

    -          Snijd de ananas en mango in stukken.

    -          Mix met een staafmixer de blokjes fruit totdat het een dikke substantie krijgt.

    -          Voeg de magere yoghurt toe en meng het met het fruit.

    -          Voeg hierna het limoensap toe en meng het door elkaar.

    -          Schenk de mousse uit in een glaasje.

     

    Bron

    https://www.diabetesfonds.nl/recepten/tropische-vruchtenmousse

     

    Voedingswaarde vruchtenmousse

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde lunch kinderen

    19-12-2019, 14:34 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gezonde kindvriendelijke lunch - RoegiersHelena&VanEffelterre Céline

    1.1   Originele brooddoos: Quiche met broccoli en appel, zelfgemaakte peperkoek en banaan

    1 persoon (1 portie)

     

    Ingrediënten voor de quiche

    1/8ste bladerdeeg (kant- en klaar)
    125g broccoli (vers)
    5g pijnboompitten
    1 ei
    25g yoghurt (natuur), ongesuikerd
    snuifje peper en zout
    25 g brie
    25g appel

     

    Bereidingswijze voor het maken van de quiche

    ·       Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed cupcake vormpjes met het bladerdeeg. Snij de overtollige randjes weg. (Hiervoor kan je hulp kok mama of papa inschakelen).

    ·       Spoel de broccoli en verdeel de roosjes. Blancheer 3 minuten in kokend water. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water. Laat afkoelen.

    ·       Verdeel de broccoli over het deeg en bestrooi met de helft van de pijnboompitten.

    ·       Klop het ei en de yoghurt los en voeg peper en zout toe. Schenk dit mengsel over de broccoli. Snij de brie in plakjes. Spoel de appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij dunne plakjes.

    ·       Schik de plakjes brie en de appel als dakpannetjes op de quiche en bestrooi met de rest van de pijnboompitten. Schuif de quiche 35 – 45 min in de voorverwarmde oven.

    Ingrediënten voor de zelfgemaakte peperkoek

    16 g dadels, gedroogd, ontpit

    3 g Luikse stroop
    20 ml ongezoete amandelmelk
    25 g volkorenmeel
    0,5 g bakpoeder

    0,5 g speculoos kruiden

     

     

     

     

     

    Bereidingswijze voor het maken van de peperkoek

    ·       Vet de bakvorm in en verwarm de oven voor op 160 °C.(Dit laat je best doen door je hulp kok).

    ·       Week de ontpitte dadels 5 minuten in kokend heet water. (Hiervoor schakel je best hulp kok mama of papa in.) Giet ze vervolgens goed af en blender ze fijn, samen met de Luikse stroop en de amandelmelk. Giet in een kom en zet even opzij.

    ·       Neem een andere kom en meng hier alle droge ingrediënten door elkaar. Meng dit nu met een spatel door het dadelmengsel tot het goed gemengd is.

    ·       Giet het mengsel in de bakvorm.

    ·       Zet de bakvorm voor 40 – 45 minuten in de voorverwarmde oven. Hou in de gaten of je de bovenkant eventueel moet afdekken met aluminiumfolie en test of de peperkoek gaar is.

     

    Voeg naast de quiche en de peperkoek nog een banaan toe aan de brooddoos.

     

    Voedingswaarde originele lunchbox

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Vezels

    Suiker

    Eiw

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (440g)

    609 kcal

    71,6g

    8,8 g

    29,6g

    22,9 g

    23,8 g

    9,7g

    5 g

    3,6g

    Per 100g

    138,4 kcal

    16,2

    2 g

    6,7 g

    5,2g

    5,4g

    2,2g

    1,1g

    0,8g

    En%

    100%

    47%

    3%

    19,4%

    15%

    35%

    14%

    7%

    5%

     

     

    Bron

    https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/12701/quiche-met-broccoli-en-appel

    https://www.zoetrecepten.nl/recepten/gezondigen-2/gezonde-ontbijtkoek/

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde lunch kinderen
    19-12-2019, 14:28 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DM vegetarisch Suzan Planckaert en Julie Wante Deel 6
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1.      Naam recept

    Vegetarisch hamburgertje

    2.      Aantal porties

    1 persoon (1portie)

    3.      Ingrediënten

    -       40 gram wortel

    -       12,5 gram falafel 

    -       12,5 gram noten, walnoten

    -       8 gram gemalen kaas

    -       1 koffielepel fijngehakte peterselie, vers (4g)

    -       6 g gemalen oud brood

    -       ¼ eidooier (4,5g)

    -       Snuifje peper (1g)

    -       Snuifje zout (1g)

    -       3 g zonnebloemolie

    -       1 mini-pistolet, bruin (30g)

    4.      Bereidingswijze

    -       Schil de wortelen

    -       Rasp de wortelen fijn

    -       Laat de geraspte wortelen even opkoken in kokend water

    -       Laat de geraspte wortelen uitlekken in een zeef

    -       Laat de tofu uitlekken

    -       Plet de tofu of mix ze

    -       Meng de wortelen met de noten, gemalen kaas, peterselie, eidooier en broodkruim

    -       Breng op smaak met peper en zout

    -       Verdeel het mengsel en vorm platte ronde hamburgers

    -       Bak goudbruin en knapperig in de pan

    -       Steek het burgertje tussen het opengesneden mini-pistoletje

    5.      Voedingswaarde recept 6:

    Per portie

    Hoeveelheid (g)

    En (kcal)

    Eiwitten(g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    KH (g)

    Vezels (g)

    Suikers (g)

    Wortel, vers

    40 g

    14

    0,2

    0,0

    0,00

    0,00

    0,00

    2,7

    1,3

    2,6

    Tofu

    12,50 g

    15

    1,7

    0,9

    0,15

    0,19

    0,53

    0,2

    0,2

    0,1

    Noot, walnoot

    12,50 g

    82

    2,0

    7,3

    0,84

    -

    -

    1,8

    0,6

    0,7

    Kaas, Italiaanse, geraspt

    8 g

    29

    2,6

    2,1

    1,34

    -

    -

    0,0

    0,0

    0,0

    Peterselie, vers

    4g

    2

    0,2

    0,0

    0,00

    0,00

    0,00

    0,0

    0,4

    0,0

    Brood, boerenbrood, bruin

    6g

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten

    19-12-2019, 13:13 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DM vegetarisch Suzan Planckaert en Julie Wante Deel 5
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1.      Naam recept

    Hummus van zongedroogde tomaten met verse tortillachips

    2.      Aantal porties

     1 persoon (1portie)

    3.      Ingrediënten

    Tapenade

    -       62,5 g kikkererwten, blik (uitgelekt)

    -       ¼ eetlepel Tahin (3g)

    -       ¼ teen knoflook (1,5g)

    -       3 zongedroogde tomaten (naar smaak enkele meer of minder) (20g)

    -       Enkele druppels limoen of citroen

    -       Snuifje komijn, peper, zout en chilivlokken

    Tortillachips

    -       ½ volkoren- of maïswrap (30g)

    -       ½ eetlepel olijfolie (6g)

    -       ¼ eetlepel gedroogde tijm (3g)

    -       ¼ eetlepel gedroogde basilicum (3g)

    -       Snuifje zout en peper

    -       Snuifje gedroogde chilivlokken

    4.      Bereidingswijze

    Tapenade

    -       Doe alle ingrediënten, behalve olijfolie in een blender

    -       Mix het geheel fijn

    -       Is het mengsel iets te dik, voeg dan wat olijfolie of water toe tot het de juiste consistentie heeft naar eigen voorkeur

    -       Doe de dip in een kommetje

    Tortillachips

    -       Verwarm de oven voor op 180 graden C

    -       Knip de wrap in twee en knip deze daarna in driehoekjes

    -       Doe de olijfolie en de kruiden samen in een kommetje en meng goed

    -       Schik de driehoekjes op een bakplaat en strijk langs beide kanten in met het kruidenmengsel

    -       Bak ongeveer 10 minuten goudbruin

    -       Laat ze afkoelen

    -       Doe de tortillachips in een kommetje

    5.  Voedingswaarde recept 5:

    Per portie

    Hoeveelheid (g)

    En (kcal)

    Eiwitten(g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    KH (g)

    Vezels (g)

    Suikers (g)

    Kikkererwten

    62,50 g

    72

    4,7

    1,2

    0,19

    -

    -

    8,6

    3,9

    0,5

    Sesampasta, tahin

    3 g

    19

    0,8

    1,7

    0,28

    0,64

    0,77

    0,1

    0,3

    0,1

    Knoflook

    1,5 g

    2

    0,1

    0,0

    0,00

    0,00

    0,00

    0,4

    0,0

    0,3

    Tomaten, zongedroogde tomaten

    20 g

    37

    0,9

    2,6

    0,26

    -

    -

    2,1

    0,8

    2,1

    Peper

    4

    13

    0,4

    0,1

    0,03

    0,03

    0,06

    2,1

    1,1

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten

    19-12-2019, 13:10 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DM vegetarisch Suzan Planckaert en Julie Wante Deel 4
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1.      Naam recept

    Geitenkaas appeltaartjes

    2.      Aantal porties

     1 persoon (1portie)

    3.      Ingrediënten

    -       ½ plakje diepvriesbladerdeeg (10/10cm) (hiervoor eens kijken in Colruyt)

    -       ¼ appel (30g)

    -       ½ koffielepel tijm, gedroogd (2,3g)

    -       20 g geitenkaas

    -       ½ koffielepel olijfolie (2,3g)

    -       Snuifje peper en zout

    4.      Bereidingswijze

    -       Verwarm de oven voor de 210 graden C

    -       Snij het plakje bladerdeeg in twee

    -       Leg de stukjes bladerdeeg met wat tussenruimte op een bakplaat bedekt met bakpapier

    -       Doorprik het midden van het bladerdeeg met een vork

    -       Leg in het midden van elk deegplakje wat geitenkaas, laat het randje vrij

    -       Bedek elk deegplakje dakpansgewijs met wat partjes appel, zodat de kaas volledig is bedekt

    -       Bestrijk de appel met een beetje olijfolie

    -       Strooi wat peper, zout en tijm over

    -       Bak de taartjes 20 minuten tot de randen goudbruin zijn op 210 graden

    5.      Voedingswaarde recept 4:

    Per portie

    Hoeveelheid (g)

    En (kcal)

    Eiwitten(g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    KH (g)

    Vezels (g)

    Suikers (g)

    Appel met schil

    30 g

    15

    0,1

    0,0

    0,00

    0,00

    0,00

    3,4

    0,7

    0,7

    Verse geitenkaas, chevrelard

    20 g

    54

    3,4

    4,4

    2,60

    -

    -

    0,3

    0,0

    0,0

    Olie, olijf

    2,3 g

    21

    0,0

    2,3

    0,34

    1,72

    0,19

    0,

    0,0

    0,0

    Tijm, gedroogd

    2,3 g

    7

    0,2

    0,2

    0,06

    0,01

    0,03

    1,0

    -

    -

    Peper

    3 g

    10

    0,3

    0,1

    0,02

    0,02

    0,04

    1,6

    0,8

    0,0

    Zeezout

    2 g

    0

    0,0

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten

    19-12-2019, 13:08 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DM vegetarisch Suzan Planckaert en Julie Wante Deel 3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1.      Naam recept

    Paprika amandel pesto met crackers

    2.      Aantal porties

    1 persoon (1portie)

    3.      Ingrediënten

    -       ¼ rode paprika, vers(46 g)

    -       1 eetlepel olijfolie (12 g)

    -       Snuifje provinciaalse kruiden

    -       ¼ teentje look (1,5g)

    -       12,5 g amandelschilfers

    -       25 g zongedroogde tomaten

    -       25 pecorino

    -       Snuifje peper en zout

    -       Krokante toast (30g)

    4.      Bereidingswijze

    -       Schil de paprika en verwijder de zaadlijsten

    -       Snij de paprika in stukken

    -       Stoof de paprika in een beetje olijfolie (+/- 10 minuten laten garen tot ze zacht zijn) samen met de provinciaalse kruiden

    -        Plet de look en doe samen met de amandelen, de zongedroogde tomaten, de paprika en de olijfolie

    -       Voeg op het einde de gemalen pecorino toe

    -       Meng alles door elkaar

    -       Kruid af met peper en zout

    -       Smeer de tapenade op een krokante toast

     

    5.      Voedingswaarde recept 3:

    Per portie

    Hoeveelheid

    En (kcal)

    Eiwitten(g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    KH (g)

    Vezels (g)

    Suikers (g)

    Paprika, rood

    46 g

    15

    0,5

    0,0

    0,00

    0,00

    0,00

    2,8

    0,8

    2,3

    Olie, olijf

    12 g

    108

    0,0

    12,0

    1,80

    9,00

    1,00

    0,0

    0,0

    0,0

    knoflook

    1,5 g

    2

    0,1

    0,0

    0,00

    0,00

    0,00

    0,4

    0,0

    0,3

    Amandelschilfers

    12,5 g

    85

    2,2

    7,9

    0,69

    -

    -

    0,5

    1,6

    0,3

    Tomaten, zongedroogde tomaten

    25 g

    47

    1,1

    3,3

    0,32

    -

    -

    2,6

    1,0

    2,6

    Pecorino, gemalen

    25 g

    98

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde lunch kinderen
    19-12-2019, 13:07 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DM vegetarisch Suzan Planckaert en Julie Wante Deel 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1.      Naam recept: Bulgur met feta en geroosterde kerstomaat

    2.      Aantal porties

    1 persoon (1 portie) 

    3.      Ingrediënten

    -       25g kerstomaten

    -       Basilicum, gedroogd

    -       8 g feta

    -       10 g bulgur, ongekookt

    -       ½ eetlepel sesamzaad (6g)

    -       20 ml groentebouillon, bereid

    -       ½ eetlepel olijfolie (6g)

    -       Scheutje balsamicoazijn

    -       Snuifje gedroogde oregano

    -       Peper

    -       Zout

    4.      Bereidingswijze

    -       Verwarm de oven voor op 200 °C.

    -       Doe de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met de balsamicoazijn en olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

    -       Kook ondertussen de bulgur 15 min. gaar in de groentebouillon.

    -       Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Scheur de blaadjes basilicum in stukken (hou 12 blaadjes apart voor de afwerking) en verkruimel de feta.

    -       Maak de bulgur los met een vork en meng er de oregano, de gescheurde basilicumblaadjes, de geroosterde sesamzaadjes, de geroosterde kerstomaten en 2/3 van de feta onder. Voeg de rest van de olijfolie toe en kruid met zwarte peper en zout.

    -       Verdeel over de glaasjes en werk af met de rest van de feta en de basilicumblaadjes.

     

    5.      Voedingswaarde recept 2:

    Per portie

    Hoeveelheid

    En (kcal)

    Eiwitten(g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    KH (g)

    Vezels (g)

    Suikers (g)

    Kerstomaten

    25g

    9

    0,4

    0,2

    0,04

    0,04

    0,08

    1,1

    0,5

    1,1

    Basilicum, gedroogd

    3g

    9

    0,4

    0,1

    0,00

    0,04

    0,04

    1,3

    0,5

    0,0

    Feta

    8g

    21

    1,2

    1,8

    1,30

    0,39

    0,08

    0,1

    0,0

    0,1

    Bulgur

    10g

    35

    1,1

    0,2

    0,03

    0,03

    0,09

    7,2

    0,4

    0,1

    Sesamzaad

    6g

    36

    1,5

    3,2

    0,48

    1,20

    1,45

    0,2

    0,2

    0,0

    Groentebouillon

    20ml

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten

    19-12-2019, 13:02 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DM vegetarisch Suzan Planckaert en Julie Wante Deel 1

    1.    1.      

    Naam recept : Gevulde tomaten

    2.      Aantal porties

    1 persoon (1 portie) 

    3.      Ingrediënten

    -       1 middelgrote tomaat (150g)

    -       1/8 middelgrote wortel (12,5g)

    -       1/8 appel (17,5g)

    -       37,5 g roomkaas, light

    -       3,75 g sesamzaadjes, geroosterd

    -       Snuifje peper

    4.      Bereidingswijze

    -       Hol de tomaat uit.

    -       Snijd het tomatenvruchtvlees, de wortel en de appel in stukjes, meng met de light roomkaas en breng op smaak met peper.

    -       Rooster eventueel de sesamzaadjes in een pan, roer door het roomkaasmengsel en schep alles in de tomaten.

    5.      Voedingswaarde: recept 1:

    Per portie

    Hoeveelheid

    En (kcal)

    Eiwitten(g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    KH (g)

    Vezels (g)

    Suikers (g)

    Tomaten

    150g

    21

    1,4

    0,0

    0,00

    0,00

    0,00

    2,8

    1,2

    2,8

    Wortel

    20g

    7

    0,1

    0,0

    0,00

    0,00

    0,00

    1,3

    0,6

    1,3

    Appel

    22g

    10

    0,0

    0,0

    0,00

    0,00

    0

    2,5

    0,3

    2,5

    Roomkaas, light

    37,5g

    56

    2,8

    3,4

    1,5

    -

    -

    2,0

    0,2

    2,0

    Sesamzaadjes, geroosterd

    3,75g

    23

    0,9

    2,0

    0,30

    0,75

    0,91

    0,1

    0,1

    0,0

    Peper

    1g

    3

    0,1

    0

    0,01

    0,01

    0,01

    0,5

    0,3

    0,0

    Per portie

    233,3g

    120

    5,30

    5,4

    1,81

    0,76

    0,92

    9,20

    2,70

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    19-12-2019, 13:00 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart havermout muffin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Appeltaart havermout muffin

     

    Aantal porties: 1 muffin

    Ingrediënten:

    ·        20 g glutenvrije havermout

    ·        Mespuntje glutenvrije bakpoeder (0,1g)

    ·        Snuifje kaneel

    ·        Snuifje zout

    ·        2,5 g vloeibare margarine

    ·        40 ml halfvolle melk

    ·        ¼ ei

    ·        2 g honing

    ·        10 g appel

    ·        3 g rozijnen

    Bereidingswijze:

    ·        Verwarm de oven op 180°C

    ·        Meng de havermout, het bakpoeder, het kaneel en een snuifje zout in een kom

    ·        Meng in een andere kom de margarine, de melk, het ei en de honing

    ·        Voeg de inhoud van beide kommen samen en meng goed dooreen

    ·        Laat even rusten zodat de havermout wat vocht opneemt en het geheel wat dikker wordt

    ·        Schil de appel en snij in kleine blokjes

    ·        Voeg de appelblokjes en de rozijnen toe aan het havermoutmengsel

    ·        Breng het mengsel over in een muffinvorm en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven

    Voedingswaarde:

    Hoeveelheid

    Energie

    KH

    Suikers

    Vezels

    Eiwit

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (90 g)

    141 kcal

    17,7 g

    6,7 g

    2,4 g

    5,9 g

    4,6 g

    1,2 g

    1,3 g

    0,9 g

    Per 100g

    157 kcal

    19,7 g

    7,4 g

    2,7 g

    6,6 g

    5,1 g

    1,3 g

    1,4 g

    1,0 g

    En%

    100%

    50,5 %

    /

    3,5%

    17%

    29%

    /

    /

    /

     

    Bron: http://www.laurasbakery.nl/appeltaart-havermout-muffins/

    Wout en Elke


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde high tea recepten
    19-12-2019, 11:33 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs