1.
Naam recept
Vegetarisch hamburgertje
2.
Aantal porties
1 persoon (1portie)
3.
Ingrediënten
-
40 gram wortel
-
12,5 gram falafel
-
12,5 gram noten, walnoten
-
8 gram gemalen kaas
-
1 koffielepel fijngehakte peterselie, vers (4g)
-
6 g gemalen oud brood
-
¼ eidooier (4,5g)
-
Snuifje peper (1g)
-
Snuifje zout (1g)
-
3 g zonnebloemolie
-
1 mini-pistolet, bruin (30g)
4.
Bereidingswijze
-
Schil de wortelen
-
Rasp de wortelen fijn
-
Laat de geraspte wortelen even opkoken in kokend water
-
Laat de geraspte wortelen uitlekken in een zeef
-
Laat de tofu uitlekken
-
Plet de tofu of mix ze
-
Meng de wortelen met de noten, gemalen kaas, peterselie, eidooier en
broodkruim
-
Breng op smaak met peper en zout
-
Verdeel het mengsel en vorm platte ronde hamburgers
-
Bak goudbruin en knapperig in de pan
-
Steek het burgertje tussen het opengesneden mini-pistoletje
5.
Voedingswaarde recept 6:
Per
portie
|
Hoeveelheid
(g)
|
En (kcal)
|
Eiwitten(g)
|
Vetten
(g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
KH (g)
|
Vezels
(g)
|
Suikers
(g)
|
Wortel,
vers
|
40 g
|
14
|
0,2
|
0,0
|
0,00
|
0,00
|
0,00
|
2,7
|
1,3
|
2,6
|
Tofu
|
12,50 g
|
15
|
1,7
|
0,9
|
0,15
|
0,19
|
0,53
|
0,2
|
0,2
|
0,1
|
Noot,
walnoot
|
12,50 g
|
82
|
2,0
|
7,3
|
0,84
|
-
|
-
|
1,8
|
0,6
|
0,7
|
Kaas,
Italiaanse, geraspt
|
8 g
|
29
|
2,6
|
2,1
|
1,34
|
-
|
-
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
Peterselie,
vers
|
4g
|
2
|
0,2
|
0,0
|
0,00
|
0,00
|
0,00
|
0,0
|
0,4
|
0,0
|
Brood,
boerenbrood, bruin
|
6g
|
|
|
 |
Reacties op bericht (0)
|