1.
Naam recept
Geitenkaas
appeltaartjes
2.
Aantal porties
1 persoon
(1portie)
3.
Ingrediënten
-
½ plakje diepvriesbladerdeeg (10/10cm) (hiervoor eens kijken in
Colruyt)
-
¼ appel (30g)
-
½ koffielepel tijm, gedroogd (2,3g)
-
20 g geitenkaas
-
½ koffielepel olijfolie (2,3g)
-
Snuifje peper en zout
4.
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor de 210 graden C
-
Snij het plakje bladerdeeg in twee
-
Leg de stukjes bladerdeeg met wat tussenruimte op een bakplaat bedekt
met bakpapier
-
Doorprik het midden van het bladerdeeg met een vork
-
Leg in het midden van elk deegplakje wat geitenkaas, laat het randje
vrij
-
Bedek elk deegplakje dakpansgewijs met wat partjes appel, zodat de
kaas volledig is bedekt
-
Bestrijk de appel met een beetje olijfolie
-
Strooi wat peper, zout en tijm over
-
Bak de taartjes 20 minuten tot de randen goudbruin zijn op 210 graden
5.
Voedingswaarde recept 4:
Per
portie
|
Hoeveelheid (g)
|
En (kcal)
|
Eiwitten(g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
KH (g)
|
Vezels (g)
|
Suikers (g)
|
Appel met
schil
|
30 g
|
15
|
0,1
|
0,0
|
0,00
|
0,00
|
0,00
|
3,4
|
0,7
|
0,7
|
Verse
geitenkaas, chevrelard
|
20 g
|
54
|
3,4
|
4,4
|
2,60
|
-
|
-
|
0,3
|
0,0
|
0,0
|
Olie,
olijf
|
2,3 g
|
21
|
0,0
|
2,3
|
0,34
|
1,72
|
0,19
|
0,
|
0,0
|
0,0
|
Tijm,
gedroogd
|
2,3 g
|
7
|
0,2
|
0,2
|
0,06
|
0,01
|
0,03
|
1,0
|
-
|
-
|
Peper
|
3 g
|
10
|
0,3
|
0,1
|
0,02
|
0,02
|
0,04
|
1,6
|
0,8
|
0,0
|
Zeezout
|
2 g
|
0
|
0,0
|
|
|
 |
Reacties op bericht (0)
|