Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    19-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DM vegetarisch Suzan Planckaert en Julie Wante Deel 4

    1.      Naam recept

    Geitenkaas appeltaartjes

    2.      Aantal porties

     1 persoon (1portie)

    3.      Ingrediënten

    -       ½ plakje diepvriesbladerdeeg (10/10cm) (hiervoor eens kijken in Colruyt)

    -       ¼ appel (30g)

    -       ½ koffielepel tijm, gedroogd (2,3g)

    -       20 g geitenkaas

    -       ½ koffielepel olijfolie (2,3g)

    -       Snuifje peper en zout

    4.      Bereidingswijze

    -       Verwarm de oven voor de 210 graden C

    -       Snij het plakje bladerdeeg in twee

    -       Leg de stukjes bladerdeeg met wat tussenruimte op een bakplaat bedekt met bakpapier

    -       Doorprik het midden van het bladerdeeg met een vork

    -       Leg in het midden van elk deegplakje wat geitenkaas, laat het randje vrij

    -       Bedek elk deegplakje dakpansgewijs met wat partjes appel, zodat de kaas volledig is bedekt

    -       Bestrijk de appel met een beetje olijfolie

    -       Strooi wat peper, zout en tijm over

    -       Bak de taartjes 20 minuten tot de randen goudbruin zijn op 210 graden

    5.      Voedingswaarde recept 4:

    Per portie

    Hoeveelheid (g)

    En (kcal)

    Eiwitten(g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    KH (g)

    Vezels (g)

    Suikers (g)

    Appel met schil

    30 g

    15

    0,1

    0,0

    0,00

    0,00

    0,00

    3,4

    0,7

    0,7

    Verse geitenkaas, chevrelard

    20 g

    54

    3,4

    4,4

    2,60

    -

    -

    0,3

    0,0

    0,0

    Olie, olijf

    2,3 g

    21

    0,0

    2,3

    0,34

    1,72

    0,19

    0,

    0,0

    0,0

    Tijm, gedroogd

    2,3 g

    7

    0,2

    0,2

    0,06

    0,01

    0,03

    1,0

    -

    -

    Peper

    3 g

    10

    0,3

    0,1

    0,02

    0,02

    0,04

    1,6

    0,8

    0,0

    Zeezout

    2 g

    0

    0,0




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs