1.1
Originele brooddoos: Quiche met
broccoli en appel, zelfgemaakte peperkoek en banaan
1 persoon (1
portie)
Ingrediënten voor de quiche
1/8ste
bladerdeeg (kant- en klaar)
125g broccoli (vers)
5g pijnboompitten
1 ei
25g yoghurt (natuur), ongesuikerd
snuifje peper en zout
25 g brie
25g appel
Bereidingswijze voor het maken van de quiche
·
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed cupcake vormpjes met het bladerdeeg. Snij de overtollige randjes weg.
(Hiervoor kan je hulp kok mama of papa inschakelen).
·
Spoel de broccoli en verdeel de
roosjes. Blancheer 3 minuten in kokend water. Giet af en laat schrikken onder
ijskoud water. Laat afkoelen.
·
Verdeel de broccoli over het deeg
en bestrooi met de helft van de pijnboompitten.
·
Klop het ei en de yoghurt los en
voeg peper en zout toe. Schenk dit mengsel over de broccoli. Snij de brie in
plakjes. Spoel de appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij dunne
plakjes.
·
Schik de plakjes brie en de appel
als dakpannetjes op de quiche en bestrooi met de rest van de pijnboompitten.
Schuif de quiche 35 45 min in de voorverwarmde oven.
Ingrediënten
voor de zelfgemaakte peperkoek
16 g dadels,
gedroogd, ontpit
3 g Luikse stroop
20 ml ongezoete
amandelmelk
25 g volkorenmeel
0,5 g bakpoeder
0,5 g speculoos
kruiden
Bereidingswijze voor het maken van de peperkoek
·
Vet de bakvorm in en verwarm de
oven voor op 160 °C.(Dit laat je best doen door je hulp kok).
·
Week de ontpitte dadels 5 minuten
in kokend heet water. (Hiervoor schakel je best hulp kok mama of papa in.) Giet
ze vervolgens goed af en blender ze fijn, samen met de Luikse stroop en de
amandelmelk. Giet in een kom en zet even opzij.
·
Neem een andere kom en meng hier
alle droge ingrediënten door elkaar. Meng dit nu met een spatel door het
dadelmengsel tot het goed gemengd is.
·
Giet het mengsel in de bakvorm.
·
Zet de bakvorm voor 40 45
minuten in de voorverwarmde oven. Hou in de gaten of je de bovenkant eventueel
moet afdekken met aluminiumfolie en test of de peperkoek gaar is.
Voeg
naast de quiche en de peperkoek nog een banaan toe aan de brooddoos.
Voedingswaarde originele lunchbox
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vezels
|
Suiker
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (440g)
|
609 kcal
|
71,6g
|
8,8 g
|
29,6g
|
22,9 g
|
23,8 g
|
9,7g
|
5 g
|
3,6g
|
Per 100g
|
138,4 kcal
|
16,2
|
2 g
|
6,7 g
|
5,2g
|
5,4g
|
2,2g
|
1,1g
|
0,8g
|
En%
|
100%
|
47%
|
3%
|
19,4%
|
15%
|
35%
|
14%
|
7%
|
5%
|
Bron
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/12701/quiche-met-broccoli-en-appel
https://www.zoetrecepten.nl/recepten/gezondigen-2/gezonde-ontbijtkoek/
|