Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    19-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.High Tea Amber De Meerleer & Emilie Strobbe deel 3

    MENU 5: Groentefrietjes met ‘mayonaise’ van hummus

    Porties: 1 persoon 


    Ingrediënten: 

    ¼ gele paprika, vers (45 g) 

    ⅓ komkommer, vers (80 g)

    ½ wortel, vers (50 g)

    Kikkererwten, uitgelekt (50 g)

    1 eetlepel citroensap (12g)

    10g knoflook

    1 koffielepel olijfolie (4g)

    1 eetlepel water (12g)

    Snufje peper

    Snufje zout

    Griekse yoghurt, 0% (10 g) 

    Snufje kerriepoeder 


    Bereiding: 

    1. Snij de paprika in reepjes.
    2. Snij de komkommer in de lengte in plakken van 1 cm.
    3. Schil de wortel, snij hem vervolgen ook in frietjes van 1 cm.
    4. Mix de kikkererwten in de staafmixer samen met het citroensap, teentje knoflook, de olijfolie, water, peper, zout, griekse yoghurt en het kerriepoeder. 
    5. Mix het geheel tot een smeuïge massa. 
    6. Serveer de groentefrietjes en mayonaise in een apart schaaltje

    Voedingswaarde:

    Hoev.

    EN

    KH

    Vezels

    Toegev.

    Suiker

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie

    (235 g) 

    150 kcal

    17, 2 g

    6,3 g

    0 g

    6 g

    5 g

    0,8 g

    3 g 

    0,3 g

    Per 100g

    63 kcal

    7,3 g

    2,7 g

    0 g

    2,5 g

    2,1 g

    0,3 g

    1,3 g

    0,1 g

    EN%

    100 en% 

    46 en%

    8 en%


    16 en%

    30 en%




    Bron: http://www.eetjebeter.com/Receptenboekje_EetJeBeter.pdf



    Menu 6 : Thais noedel bakje met groenten

    Portie: 1 persoon 


    Ingrediënten: 

    1/4e rode paprika (30g)

    1/2e bosui (20g)

    25g volkoren noedels, ongekookt

    1/2e el olijfolie (6g)

    1/2el sesamolie (6g)

    3g sesamzaadjes, geroosterd


    Bereiding:

    1. Breng een pot met water aan de kook
    2. Snijd de rode paprika in reepjes en de bosui in ringen.
    3. Laat de volkoren noedels 4 minuten wellen in een schaal in het hete water
    4. Wok intussen de paprika en bosui 5 minuten op hoog vuur, totdat de groenten beetgaar zijn.
    5. Giet vervolgens de noedels af, leg ze in een schaal en schep er een eetlepel coconut aminos door.
    6. Voeg tot slot de gewokte groenten toe aan de noedels en schep om.
    7.  Serveer in een leuk bakje en werk af met enkele geroosterde sesamzaadjes.


    Voedingswaarde: 


    Hoev.

    EN

    KH

    Vezels

    Toegev.

    Suiker

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (90g)

    228 kcal

    19,4 g

    1,2 g

    0 g

    5,2 g

    14,1 g

    2,1 g

    7,6 g

    3,8 g

    Per 100g

    253 kcal

    21,6 g

    1,3 g

    0 g

    5,8 g

    15,7 g

    2,3 g

    8,4 g

    4,2 g

    EN%

    100 en%

    35 en%

    1 en%


    9 en%

    55 en%





    Bronnen:

    https://www.voedzaamensnel.nl/hoofdgerecht/volkoren-noodles-met-sugar-snaps-en-limoen-gember-saus/ + eigen creatie






    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs