Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    19-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonde lunchbox kinderen - Robbe en Lisa

    1.     Naam recept: havermoutbrood met pompoenspread en groentjes

     

    2.     Portie: 1

     

    3.     Benodigdheden:

     

    -       63g havermout

    -       10g vloeibare boter, Becel light bakken en braden

    -       33ml rijstdrink

    -       1 rauw ei

    -       1 koffielepel (10g) honing

    -       1,5g bakpoeder

    -       2 el (20g) rozijnen

     

    -       35g pompoen, vers

    -       10g sesampasta (tahin)

    -       ½ kl (2g) arachideolie

    -       snuifje peper en zout

     

    -       2 el (30g) zwarte bessen

    -       70g wortel

    -       70g komkommer

     

    4.     bereidingswijze

     

    -       Mix de havermout tot meel

    -       Voeg de boter toe aan het havermeel

    -       Verwarm de rijstmelk in ee steelpannetje

    -       Laat op een zacht vuur opwarmen

    -       Voeg het ei toe aan het meel en mix

    -       Doe er de lauwe rijstdrink bij

    -       Voeg de honing en het bakpoeder toe en mix

    -       Doe het deeg in een kom

    -       Voeg de rozijnen toe

    -       Verdeel het deeg over een bakvorm (24x10)

    -       Zet 35 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C

    -       Haal het brood uit de oven en laat afkoelen

     

    -       Verwarm de oven voor op 200°C

    -       Versnijd de pompoen in blokjes en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier

    -       Besprenkel met arachideolie

    -       Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven

    -       Laat nadien afkoelen

    -       Doe de gegaarde pompoen in een maatbeker samen met de sesampasta en mix tot een homogeen geheel

    -       Kruid met peper en zout

     

    -       Snijd de wortel en komkommer in fijne reepjes (julienne)

    -       Snijd drie plakjes van het havermoutbrood en dresseer in de brooddoos, leg er de groentjes bij en serveer apart de pompoenspread, werk af met de zwarte bessen

     

    5.     Voedingswaarde

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Toegev.

    suikers

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie

    588

    68,0

    19,7

    20,2

    23,3

    4,5

    8,3

    6,8

    Per 100g

    145

    16,8

    4,8

    5,0

    5,8

    1,1

    2,1

    1,7

    En%

    100




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs