1.
Recepten
Naam recept, zoet: plattekaas met frambozen in een glaasje
Portie: 1
Benodigdheden:
-
½ gelatineblaadje, Dr. Oetker (0,75g)
-
60g
plattekaas, Philadelphia light
-
20g
Griekse yoghurt, ongesuikerd
-
3kl
tafelzoetstof op basis van aspartaam, Everyday
-
1kl
citroensap, vers (3g)
-
25g
frambozen, diepvries
-
1
muntblaadje
bereidingswijze:
-
leg het gelatineblaadje in lauw
water, laat even weken
-
doe de plattekaas samen met de
yoghurt, de zoetstof en het citroensap in één mengkom
-
meng met een garde tot één homogeen
geheel
-
verwarm de frambozen op een licht
vuurtje met een koffielepeltje water
-
knijp het gelatineblaadje uit en warm
mee op met de frambozen
-
blijf goed roeren tot er zich een
bindend geheel vormt
-
laat even afkoelen
-
doe het plattekaasmengsel in een
glaasje
-
serveer bovenop de plattekaas de
coulis van frambozen
-
werk af met een blaadje munt
voedingswaarde:
|
Energie
(kcal)
|
Eiwitten
(g)
|
Vetten
(g)
|
Verzadigde
vetten (g)
|
EOV
(g)
|
MOV
(g)
|
Koolhydraten
(g)
|
Vezels
(g)
|
Per portie
(100g)
|
80
|
6,5
|
3,2
|
2,1
|
0,7
|
0,1
|
5,3
|
1,8
|
Per 100 g
|
80
|
6,5
|
3,2
|
2,1
|
0,7
|
0,1
|
5,3
|
1,8
|
En%
|
100%
|
32,5%
|
36,0%
|
24,0%
|
8,5%
|
1,0%
|
26,5%
|
|
|