Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    19-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.High Tea (glutenvrij) - Robbe en Lisa

    1.     Recepten

     

    Naam recept, zoet: plattekaas met frambozen in een glaasje  

    Portie: 1

     

    Benodigdheden:

    -        ½ gelatineblaadje, Dr. Oetker (0,75g)

    -        60g plattekaas, Philadelphia light

    -        20g Griekse yoghurt, ongesuikerd

    -        3kl tafelzoetstof op basis van aspartaam, Everyday

    -        1kl citroensap, vers (3g)

    -        25g frambozen, diepvries

    -        1 muntblaadje

     

    bereidingswijze:

    -        leg het gelatineblaadje in lauw water, laat even weken

    -        doe de plattekaas samen met de yoghurt, de zoetstof en het citroensap in één mengkom

    -        meng met een garde tot één homogeen geheel

    -        verwarm de frambozen op een licht vuurtje met een koffielepeltje water 

    -        knijp het gelatineblaadje uit en warm mee op met de frambozen

    -        blijf goed roeren tot er zich een bindend geheel vormt

    -        laat even afkoelen

    -        doe het plattekaasmengsel in een glaasje

    -        serveer bovenop de plattekaas de coulis van frambozen

    -        werk af met een blaadje munt

     

    voedingswaarde:

     

    Energie (kcal)

    Eiwitten (g)

    Vetten (g)

    Verzadigde vetten (g)

    EOV

    (g)

    MOV

    (g)

    Koolhydraten

    (g)

    Vezels (g)

    Per portie (100g)

    80

    6,5

    3,2

    2,1

    0,7

    0,1

    5,3

    1,8

    Per 100 g

    80

    6,5

    3,2

    2,1

    0,7

    0,1

    5,3

    1,8

    En%

    100%

    32,5%

    36,0%

    24,0%

    8,5%

    1,0%

    26,5%