1. Recept
Naam tapas 1: gegrilde aubergine met bruchetta topping
Portie: 1
Benodigdheden:
-
30g aubergine, plakje 1 cm dik
-
1 el tomatenblokjes, vers (30g)
-
½ teentje knoflook (3g)
-
2 blaadjes basilicum, vers
-
1 kl olijfolie (4g)
-
peper en zout
Bereidingswijze:
-
Gril de aubergine op een grillplaat ongeveer 2min
-
Snijd ½ teentje knoflook fijn
-
Voeg de tomatenblokjes, knoflook, basilicum en
olijfolie samen
-
Meng met een vork tot een tomatensalsa
-
Voeg naar smaak peper en zout toe
-
Serveer de tomatensalsa op de gegrilde aubergine
Voedingswaarde:
Hoeveel-
heid
|
En
(kcal)
|
KH
(g)
|
Toegev.
Suikers
(g)
|
Eiw
(g)
|
Vetten
(g)
|
VV
(g)
|
EOV
(g)
|
MOV
(g)
|
Vezels
(g)
|
Per portie
|
49
|
2,1
|
2,0
|
0,7
|
4,0
|
0,6
|
3,0
|
0,3
|
|
Per 100g
|
86
|
3,8
|
2,5
|
1,1
|
7,0
|
1,0
|
5,2
|
0,5
|
|
En%
|
100%
|
18,5%
|
16,3%
|
7,5%
|
74%
|
11%
|
55%
|
6%
|
|
Kh RW
|
0,2
|
|
Naam tapas 2: toast van zoete aardappel met ricotta en peer (2 toastjes per
portie)
Portie: 1
Benodigdheden:
|