MENU
1: Geroosterd broodje met broccoli
Porties: 1 persoon
Ingrediënten:
Kikkererwten, uitgelekt (45 g)
Olijfolie ( 5 g)
Een snufje paprikapoeder
Een snufje zeezout
Broccoli (30 g)
1 snede volkoren brood, klein rond (17 g)
Tzatziki (15 g)
Peterselie (2g)
Bereiding:
- Verwarm
de oven voor op 180 graden
- Laat
de kikkererwten uitlekken en meng met olijfolie, paprikapoeder en een
snufje zeezout.
- Zet
de kikkererwten voor 4 minuten in de oven.
- Snij
ondertussen de broccoli in kleine roosjes en voeg dit na 4 minuten ook toe
in de oven
- Laat
het geheel nog 5 min bakken.
- Verwarm
de snede brood in de broodrooster
- Neem
een rond bakvormpje en druk dit uit het brood
- Besmeer
het broodje met de tzatziki en verdeel de broccoliroosjes en de
kikkererwten erover.
- Hak
de peterselie en strooi het over het geheel.
Voedingswaarde:
Hoev.
|
EN
|
KH
|
Vezels
|
Toegev.
Suiker
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie
(112
g)
|
164 kcal
|
14,7 g
|
4,9 g
|
0,6 g
|
6,8 g
|
7,6 g
|
1,8 g
|
4,1 g
|
0,6 g
|
Per
100g
|
146 kcal
|
13,1 g
|
4,3 g
|
0,5 g
|
6 g
|
6,8 g
|
1,6 g
|
3,6 g
|
0,5
|
EN%
|
100 en%
|
36 en%
|
6 en%
|
|
17 en%
|
41 en%
|
|
|
|
Bron:
https://www.leukerecepten.nl/recepten/pitabroodjes-met-broccoli/
+ eigen creatie
MENU
2: Mini-Pizza Hawaï
Porties: 1 persoon
Ingrediënten:
40 g volkoren pizzadeeg
2 kerstomaten, vers (24g)
20 g ananas, vers
10 g rode ui, vers
10 g tomatenpassata (fles)
Een snufje italiaanse kruiden
15 g mozzarella, geraspt
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de kerstomaten en de ananas in
plakjes. Snipper de ui fijn.
- Smeer vervolgens op het pizzadeeg
een laagje van de tomatenpassata.
- Verdeel vervolgens de groenten over
het pizzadeeg.
- Strooi er wat Italiaanse kruiden
naar smaak op en voeg ook de kaas toe.
- Zet de pizzas voor ongeveer 10
minuten in de oven en serveer.
Voedingswaarde:
Hoev.
|
EN
|
KH
|
Vezels
|
Toegev.
Suiker
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie
(119g)
|
182 kcal
|
24.4 g
|
1,7 g
|
0 g
|
6,2 g
|
6,3 g
|
2,3 g
|
0,8 g
|
0,1 g
|
Per
100g
|
153 kcal
|
20,5 g
|
1,4 g
|
0 g
|
5,2 g
|
5,3 g
|
1,9 g
|
0,7 g
|
0,1 g
|
EN%
|
100 en%
|
53 en%
|
2 en%
|
|
14 en%
|
31 en%
|
|
|
|
Koolhydraatruilwaarde:
24,4 g - KH van de kerstomaten (0,5g) en rode ui (0,2g) = 23,7g.
Bron:
eigen creatie
|