Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    19-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tapasgerechten Emilie Strobbe en Amber De Meerleer deel 1

    MENU 1: Geroosterd broodje met broccoli

    Porties: 1 persoon

     

    Ingrediënten:

    Kikkererwten, uitgelekt (45 g)

    Olijfolie ( 5 g)

    Een snufje paprikapoeder

    Een snufje zeezout

    Broccoli (30 g)

    1 snede volkoren brood, klein rond (17 g)

    Tzatziki (15 g)

    Peterselie (2g)

     

    Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden
    2. Laat de kikkererwten uitlekken en meng met olijfolie, paprikapoeder en een snufje zeezout.
    3. Zet de kikkererwten voor 4 minuten in de oven.
    4. Snij ondertussen de broccoli in kleine roosjes en voeg dit na 4 minuten ook toe in de oven
    5. Laat het geheel nog 5 min bakken.
    6. Verwarm de snede brood in de broodrooster
    7. Neem een rond bakvormpje en druk dit uit het brood
    8. Besmeer het broodje met de tzatziki en verdeel de broccoliroosjes en de kikkererwten erover.
    9. Hak de peterselie en strooi het over het geheel.

     

    Voedingswaarde:

     

    Hoev.

    EN

    KH

    Vezels

    Toegev.

    Suiker

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie

    (112 g)

    164 kcal

    14,7 g

    4,9 g

    0,6 g

    6,8 g

    7,6 g

    1,8 g

    4,1 g

    0,6 g

    Per 100g

    146 kcal

    13,1 g

    4,3 g

    0,5  g

    6 g

    6,8 g

    1,6 g

    3,6 g

    0,5

    EN%

    100 en%

    36 en%

    6 en%

     

    17 en%

    41 en%

     

     

     

    Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/pitabroodjes-met-broccoli/ + eigen creatie

     

    MENU 2: Mini-Pizza Hawaï

    Porties: 1 persoon

     

    Ingrediënten:

    40 g volkoren pizzadeeg

    2 kerstomaten, vers (24g)

    20 g ananas, vers

    10 g rode ui, vers

    10 g tomatenpassata (fles)

    Een snufje italiaanse kruiden

    15 g mozzarella, geraspt

     

    Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    2. Snijd de kerstomaten en de ananas in plakjes. Snipper de ui fijn.
    3. Smeer vervolgens op het pizzadeeg een laagje van de tomatenpassata.
    4. Verdeel vervolgens de groenten over het pizzadeeg.
    5. Strooi er wat Italiaanse kruiden naar smaak op en voeg ook de kaas toe.
    6. Zet de pizza’s voor ongeveer 10 minuten in de oven en serveer.

     

    Voedingswaarde:

     

    Hoev.

    EN

    KH

    Vezels

    Toegev.

    Suiker

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie

    (119g)

    182 kcal

    24.4 g

    1,7 g

    0 g

    6,2 g

    6,3 g

    2,3 g

    0,8 g

    0,1 g

    Per 100g

    153 kcal

    20,5 g

    1,4 g

    0 g

    5,2 g

    5,3 g

    1,9 g

    0,7 g

    0,1 g

    EN%

    100 en%

    53 en%

    2 en%

     

    14 en%

    31 en%

     

     

     

    Koolhydraatruilwaarde: 24,4 g - KH van de kerstomaten (0,5g) en rode ui (0,2g) = 23,7g.

    Bron:

    eigen creatie

     






    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs