Bruschetta met zoete aardappel, mozzarella en een spinaziesausje
Aantal porties: 1 (1 persoon)
½ middelgrotezoete aardappel, rauw (25 g) ¼ rode ui, vers (10 g) 20 g mozzarella (voor warme bereidingen) 25 g volkoren stokbrood, vers Voor het sausje:
3 blaadjes spinazie, rauw, vers (15 g) 1 eetlepel volle yoghurt, natuur (25 g) 5 g pijnboompitten 1 snuifje peper 1 snuifje zout 1 snuifje nootmuskaat
Voor de bruschetta:
- Was en schil de zoete aardappel en snijd in plakjes van 5 mm dik.
- Besmeer ze met olijfolie en kruid met peper en zout.
- Pel de rode ui ensnij deze samen met de mozzarellaook in plakken van 5 mm.
- Bak de zoete aardappel, rode ui enmozzarella goudbruin in een grillpan.
- Snijd het stokbrood in schijfjes engrill hetin dezelfde grillpan, zo krijgt het de smaak van de andere ingrediënten.
- Beleg elk schijfje stokbrood met een plakje zoete aardappel,rode ui enmozzarella
|