1.
Naam recept
Hummus van
zongedroogde tomaten met verse tortillachips
2.
Aantal porties
1 persoon
(1portie)
3.
Ingrediënten
Tapenade
-
62,5 g kikkererwten, blik (uitgelekt)
-
¼ eetlepel Tahin (3g)
-
¼ teen knoflook (1,5g)
-
3 zongedroogde tomaten (naar smaak enkele meer of minder) (20g)
-
Enkele druppels limoen of citroen
-
Snuifje komijn, peper, zout en chilivlokken
Tortillachips
-
½ volkoren- of maïswrap (30g)
-
½ eetlepel olijfolie (6g)
-
¼ eetlepel gedroogde tijm (3g)
-
¼ eetlepel gedroogde basilicum (3g)
-
Snuifje zout en peper
-
Snuifje gedroogde chilivlokken
4.
Bereidingswijze
Tapenade
-
Doe alle ingrediënten, behalve olijfolie in een blender
-
Mix het geheel fijn
-
Is het mengsel iets te dik, voeg dan wat olijfolie of water toe tot
het de juiste consistentie heeft naar eigen voorkeur
-
Doe de dip in een kommetje
Tortillachips
-
Verwarm de oven voor op 180 graden C
-
Knip de wrap in twee en knip deze daarna in driehoekjes
-
Doe de olijfolie en de kruiden samen in een kommetje en meng goed
-
Schik de driehoekjes op een bakplaat en strijk langs beide kanten in
met het kruidenmengsel
-
Bak ongeveer 10 minuten goudbruin
-
Laat ze afkoelen
-
Doe de tortillachips in een kommetje
5. Voedingswaarde recept 5:
Per
portie
|
Hoeveelheid (g)
|
En (kcal)
|
Eiwitten(g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
KH (g)
|
Vezels (g)
|
Suikers (g)
|
Kikkererwten
|
62,50 g
|
72
|
4,7
|
1,2
|
0,19
|
-
|
-
|
8,6
|
3,9
|
0,5
|
Sesampasta,
tahin
|
3 g
|
19
|
0,8
|
1,7
|
0,28
|
0,64
|
0,77
|
0,1
|
0,3
|
0,1
|
Knoflook
|
1,5 g
|
2
|
0,1
|
0,0
|
0,00
|
0,00
|
0,00
|
0,4
|
0,0
|
0,3
|
Tomaten,
zongedroogde tomaten
|
20 g
|
37
|
0,9
|
2,6
|
0,26
|
-
|
-
|
2,1
|
0,8
|
2,1
|
Peper
|
4
|
13
|
0,4
|
0,1
|
0,03
|
0,03
|
0,06
|
2,1
|
1,1
|
|
|
 |
Reacties op bericht (0)
|