Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    19-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DM vegetarisch Suzan Planckaert en Julie Wante Deel 5

    1.      Naam recept

    Hummus van zongedroogde tomaten met verse tortillachips

    2.      Aantal porties

     1 persoon (1portie)

    3.      Ingrediënten

    Tapenade

    -       62,5 g kikkererwten, blik (uitgelekt)

    -       ¼ eetlepel Tahin (3g)

    -       ¼ teen knoflook (1,5g)

    -       3 zongedroogde tomaten (naar smaak enkele meer of minder) (20g)

    -       Enkele druppels limoen of citroen

    -       Snuifje komijn, peper, zout en chilivlokken

    Tortillachips

    -       ½ volkoren- of maïswrap (30g)

    -       ½ eetlepel olijfolie (6g)

    -       ¼ eetlepel gedroogde tijm (3g)

    -       ¼ eetlepel gedroogde basilicum (3g)

    -       Snuifje zout en peper

    -       Snuifje gedroogde chilivlokken

    4.      Bereidingswijze

    Tapenade

    -       Doe alle ingrediënten, behalve olijfolie in een blender

    -       Mix het geheel fijn

    -       Is het mengsel iets te dik, voeg dan wat olijfolie of water toe tot het de juiste consistentie heeft naar eigen voorkeur

    -       Doe de dip in een kommetje

    Tortillachips

    -       Verwarm de oven voor op 180 graden C

    -       Knip de wrap in twee en knip deze daarna in driehoekjes

    -       Doe de olijfolie en de kruiden samen in een kommetje en meng goed

    -       Schik de driehoekjes op een bakplaat en strijk langs beide kanten in met het kruidenmengsel

    -       Bak ongeveer 10 minuten goudbruin

    -       Laat ze afkoelen

    -       Doe de tortillachips in een kommetje

    5.  Voedingswaarde recept 5:

    Per portie

    Hoeveelheid (g)

    En (kcal)

    Eiwitten(g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    KH (g)

    Vezels (g)

    Suikers (g)

    Kikkererwten

    62,50 g

    72

    4,7

    1,2

    0,19

    -

    -

    8,6

    3,9

    0,5

    Sesampasta, tahin

    3 g

    19

    0,8

    1,7

    0,28

    0,64

    0,77

    0,1

    0,3

    0,1

    Knoflook

    1,5 g

    2

    0,1

    0,0

    0,00

    0,00

    0,00

    0,4

    0,0

    0,3

    Tomaten, zongedroogde tomaten

    20 g

    37

    0,9

    2,6

    0,26

    -

    -

    2,1

    0,8

    2,1

    Peper

    4

    13

    0,4

    0,1

    0,03

    0,03

    0,06

    2,1

    1,1




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs