Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    19-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.high tea - Roegiers Helena&VanEffelterreCéline

    Choco - notenballetjes

    1 persoon (1 portie)

     

    Ingrediënten

    -          18 g walnoten

    -          18 g abrikozen, gedroogd

    -          6 g cacaopoeder

    -          4 g kokosnoot, geraspt

     

    Bereidingswijze

    -          Maal de walnoten fijn in de keukenmachine.

    -          Voeg de abrikozen en de cacaopoeder toe en vermaal tot er een plakkerige massa ontstaat.

    -          Rol stevige balletjes en bestrooi met kokosnootrasp.

     

     

    Voedingswaarde dessert 1: Choco- notenballetjes

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    Vezels

    Eiw

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (46g)

    211 kcal

    13,1g

    10,8 g

    4,8g

    4,8g

    14,6 g

    4,5g

    0,5 g

    0,0g

    Per 100g

    458kcal

    28,5g

    23,5 g

    10,4g

    10,5g

    31,8g

    9,9 g

    1,0g

    0,1 g

    En%

    100

    24,8

    20,4

    4,5

    9,1

    62,2

    19,2

    2,1

    0

     

    Bron

    https://www.evavzw.be/recept/choco-notenballetjes

     

     Bananenpannenkoekjes

    1 persoon (1 portie)

     

    Ingrediënten

    -          1 banaan, klein (50 g)

    -          1 Kippenei, rauw

    -          Snuifje kaneel ter afwerking

     

    Bereidingswijze

    -          Plet de banaan en klop het ei.

    -          Voeg beide samen en meng tot één geheel.

    -          Bak het in een pannenkoekenvorm in de pan en wacht tot ze goudbruin zijn.

    -          Werk eventueel af met een beetje kaneel of fruit naar keuze.

     

    Bron

    https://www.elle.be/nl/68677-vette-dinsdag-5-hartige-desserts.html

     

    Voedingswaarde bananenpannenkoekjes

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    Vezels

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (100 g)

    118 kcal

    9,8g

    8,2g

    0,9 g

    7,0 g

    5,5g

    1,9g

    2,6g

    0,9g

    Per 100g

    118kcal

    9,8g

    8,2g

    0,9 g

    7,0g

    5,5 g

    1,9g

    2,6g

    0,9g

    En%

    100

    33,2

    27,8

    1,5

    23,7

    41,9

    14,5

    19,8

    6,9

     

     

     Tropische vruchtenmousse


    Ingrediënten

    -          37,5 g ananas, vers

    -          37,5 g mango, vers

    -          62,5 g magere yoghurt, ongesuikerd

    -          10 ml limoensap, vers

     

    Bereidingswijze

    -          Snijd de ananas en mango in stukken.

    -          Mix met een staafmixer de blokjes fruit totdat het een dikke substantie krijgt.

    -          Voeg de magere yoghurt toe en meng het met het fruit.

    -          Voeg hierna het limoensap toe en meng het door elkaar.

    -          Schenk de mousse uit in een glaasje.

     

    Bron

    https://www.diabetesfonds.nl/recepten/tropische-vruchtenmousse

     

    Voedingswaarde vruchtenmousse

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs