1.
Naam recept
Paprika amandel
pesto met crackers
2.
Aantal porties
1 persoon (1portie)
3.
Ingrediënten
-
¼ rode paprika, vers(46 g)
-
1 eetlepel olijfolie (12 g)
-
Snuifje provinciaalse kruiden
-
¼ teentje look (1,5g)
-
12,5 g amandelschilfers
-
25 g zongedroogde tomaten
-
25 pecorino
-
Snuifje peper en zout
-
Krokante toast (30g)
4.
Bereidingswijze
-
Schil de paprika en verwijder de zaadlijsten
-
Snij de paprika in stukken
-
Stoof de paprika in een beetje olijfolie (+/- 10 minuten laten garen
tot ze zacht zijn) samen met de provinciaalse kruiden
-
Plet de look en doe samen met
de amandelen, de zongedroogde tomaten, de paprika en de olijfolie
-
Voeg op het einde de gemalen pecorino toe
-
Meng alles door elkaar
-
Kruid af met peper en zout
-
Smeer de tapenade op een krokante toast
5.
Voedingswaarde recept 3:
Per
portie
|
Hoeveelheid
|
En (kcal)
|
Eiwitten(g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
KH (g)
|
Vezels (g)
|
Suikers (g)
|
Paprika,
rood
|
46 g
|
15
|
0,5
|
0,0
|
0,00
|
0,00
|
0,00
|
2,8
|
0,8
|
2,3
|
Olie,
olijf
|
12 g
|
108
|
0,0
|
12,0
|
1,80
|
9,00
|
1,00
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
knoflook
|
1,5 g
|
2
|
0,1
|
0,0
|
0,00
|
0,00
|
0,00
|
0,4
|
0,0
|
0,3
|
Amandelschilfers
|
12,5 g
|
85
|
2,2
|
7,9
|
0,69
|
-
|
-
|
0,5
|
1,6
|
0,3
|
Tomaten,
zongedroogde tomaten
|
25 g
|
47
|
1,1
|
3,3
|
0,32
|
-
|
-
|
2,6
|
1,0
|
2,6
|
Pecorino,
gemalen
|
25 g
|
98
|
|
|
 |
Reacties op bericht (0)
|