Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    19-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DM vegetarisch Suzan Planckaert en Julie Wante Deel 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1.      Naam recept: Bulgur met feta en geroosterde kerstomaat

    2.      Aantal porties

    1 persoon (1 portie) 

    3.      Ingrediënten

    -       25g kerstomaten

    -       Basilicum, gedroogd

    -       8 g feta

    -       10 g bulgur, ongekookt

    -       ½ eetlepel sesamzaad (6g)

    -       20 ml groentebouillon, bereid

    -       ½ eetlepel olijfolie (6g)

    -       Scheutje balsamicoazijn

    -       Snuifje gedroogde oregano

    -       Peper

    -       Zout

    4.      Bereidingswijze

    -       Verwarm de oven voor op 200 °C.

    -       Doe de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met de balsamicoazijn en olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

    -       Kook ondertussen de bulgur 15 min. gaar in de groentebouillon.

    -       Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Scheur de blaadjes basilicum in stukken (hou 12 blaadjes apart voor de afwerking) en verkruimel de feta.

    -       Maak de bulgur los met een vork en meng er de oregano, de gescheurde basilicumblaadjes, de geroosterde sesamzaadjes, de geroosterde kerstomaten en 2/3 van de feta onder. Voeg de rest van de olijfolie toe en kruid met zwarte peper en zout.

    -       Verdeel over de glaasjes en werk af met de rest van de feta en de basilicumblaadjes.

     

    5.      Voedingswaarde recept 2:

    Per portie

    Hoeveelheid

    En (kcal)

    Eiwitten(g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    KH (g)

    Vezels (g)

    Suikers (g)

    Kerstomaten

    25g

    9

    0,4

    0,2

    0,04

    0,04

    0,08

    1,1

    0,5

    1,1

    Basilicum, gedroogd

    3g

    9

    0,4

    0,1

    0,00

    0,04

    0,04

    1,3

    0,5

    0,0

    Feta

    8g

    21

    1,2

    1,8

    1,30

    0,39

    0,08

    0,1

    0,0

    0,1

    Bulgur

    10g

    35

    1,1

    0,2

    0,03

    0,03

    0,09

    7,2

    0,4

    0,1

    Sesamzaad

    6g

    36

    1,5

    3,2

    0,48

    1,20

    1,45

    0,2

    0,2

    0,0

    Groentebouillon

    20ml

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten

    19-12-2019, 13:02 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DM vegetarisch Suzan Planckaert en Julie Wante Deel 1

    1.    1.      

    Naam recept : Gevulde tomaten

    2.      Aantal porties

    1 persoon (1 portie) 

    3.      Ingrediënten

    -       1 middelgrote tomaat (150g)

    -       1/8 middelgrote wortel (12,5g)

    -       1/8 appel (17,5g)

    -       37,5 g roomkaas, light

    -       3,75 g sesamzaadjes, geroosterd

    -       Snuifje peper

    4.      Bereidingswijze

    -       Hol de tomaat uit.

    -       Snijd het tomatenvruchtvlees, de wortel en de appel in stukjes, meng met de light roomkaas en breng op smaak met peper.

    -       Rooster eventueel de sesamzaadjes in een pan, roer door het roomkaasmengsel en schep alles in de tomaten.

    5.      Voedingswaarde: recept 1:

    Per portie

    Hoeveelheid

    En (kcal)

    Eiwitten(g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    KH (g)

    Vezels (g)

    Suikers (g)

    Tomaten

    150g

    21

    1,4

    0,0

    0,00

    0,00

    0,00

    2,8

    1,2

    2,8

    Wortel

    20g

    7

    0,1

    0,0

    0,00

    0,00

    0,00

    1,3

    0,6

    1,3

    Appel

    22g

    10

    0,0

    0,0

    0,00

    0,00

    0

    2,5

    0,3

    2,5

    Roomkaas, light

    37,5g

    56

    2,8

    3,4

    1,5

    -

    -

    2,0

    0,2

    2,0

    Sesamzaadjes, geroosterd

    3,75g

    23

    0,9

    2,0

    0,30

    0,75

    0,91

    0,1

    0,1

    0,0

    Peper

    1g

    3

    0,1

    0

    0,01

    0,01

    0,01

    0,5

    0,3

    0,0

    Per portie

    233,3g

    120

    5,30

    5,4

    1,81

    0,76

    0,92

    9,20

    2,70

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    19-12-2019, 13:00 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart havermout muffin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Appeltaart havermout muffin

     

    Aantal porties: 1 muffin

    Ingrediënten:

    ·        20 g glutenvrije havermout

    ·        Mespuntje glutenvrije bakpoeder (0,1g)

    ·        Snuifje kaneel

    ·        Snuifje zout

    ·        2,5 g vloeibare margarine

    ·        40 ml halfvolle melk

    ·        ¼ ei

    ·        2 g honing

    ·        10 g appel

    ·        3 g rozijnen

    Bereidingswijze:

    ·        Verwarm de oven op 180°C

    ·        Meng de havermout, het bakpoeder, het kaneel en een snuifje zout in een kom

    ·        Meng in een andere kom de margarine, de melk, het ei en de honing

    ·        Voeg de inhoud van beide kommen samen en meng goed dooreen

    ·        Laat even rusten zodat de havermout wat vocht opneemt en het geheel wat dikker wordt

    ·        Schil de appel en snij in kleine blokjes

    ·        Voeg de appelblokjes en de rozijnen toe aan het havermoutmengsel

    ·        Breng het mengsel over in een muffinvorm en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven

    Voedingswaarde:

    Hoeveelheid

    Energie

    KH

    Suikers

    Vezels

    Eiwit

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (90 g)

    141 kcal

    17,7 g

    6,7 g

    2,4 g

    5,9 g

    4,6 g

    1,2 g

    1,3 g

    0,9 g

    Per 100g

    157 kcal

    19,7 g

    7,4 g

    2,7 g

    6,6 g

    5,1 g

    1,3 g

    1,4 g

    1,0 g

    En%

    100%

    50,5 %

    /

    3,5%

    17%

    29%

    /

    /

    /

     

    Bron: http://www.laurasbakery.nl/appeltaart-havermout-muffins/

    Wout en Elke


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde high tea recepten
    19-12-2019, 11:33 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgette-feta-balletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aantal porties: 1 balletje

    Ingrediënten:

    ·        30 g courgette

    ·        ¼ ei

    ·        10 g feta

    ·        1 koffielepel glutenvrije paneermeel (5g)

    ·        Een snuifje italiaanse kruiden (rozemarijn, basilicum, oregano, salie,…)

    ·        Peper en zout

    Bereidingswijze:

    ·        Verwarm de oven voor op 200°C

    ·        Rasp de geschilde courgette

    ·        Leg de courgette op keukenpapier om uit te lekken

    ·        Leg de courgette daarna in een theedoek en knijp het meeste vocht eruit

    ·        Klop het ei los en verkruimel de feta erdoorheen

    ·        Roer de courgette door het eimengsel samen met de glutenvrije paneermeel

    ·        Kruid met de italiaanse kruiden, wat peper en zout

    ·        Rol tot een balletje

    ·        Leg op een bakplaat met bakpapier

    ·        Bak het balletje 30 minuten in de voorverwarmde oven

    Voedingswaarde:

    Hoeveelheid

    Energie

    KH

    Suikers

    Vezels

    Eiwit

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (57g)

    67 kcal

    4,7 g

    0,7 g

    0,4 g

    3,8 g

    3,6 g

    2,1 g

    1,1 g

    0,3 g

    Per 100g

    117 kcal

    8,2 g

    1,2 g

    0,7 g

    6,7 g

    6,3 g

    3,7 g

    1,9 g

    0,5 g

    En%

    100%

    28%

    /

    1%

    23%

    48%

    /

    /

    /

     


    Wout en Elke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde high tea recepten
    19-12-2019, 11:30 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde snackpaprika met cottage cheese
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aantal porties: 1

    Ingrediënten:

    ·        1 snackpaprika (30g)

    ·        20 g cottage cheese

    ·        2 kerstomaatjes (20 g)

    ·        0.5 g verse bieslook (gehakt)

    ·        1 g pijnboompitjes

    ·        Snuifje peper

    Bereiding:

    ·        Verwarm de oven voor op 200 graden

    ·        Halveer de snackpaprika en verwijder de zaadlijsten

    ·        Meng de cottage cheese met de fijngesneden kerstomaatjes en de helft van de gehakte bieslook

    ·        Rooster de pijnboompitjes en voeg toe aan de cottage cheese

    ·        Breng op smaak met wat peper

    ·        Vul de paprika met het cottage cheese-mengsel en bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven

    ·        Werk af met de rest van de fijngehakte bieslook

     

    Voedingswaarde:

    Hoeveelheid

    Energie

    KH

    Suikers

    Vezels

    Eiwit

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (71 g)

    59 kcal

    4,9 g

    1,3 g

    1,0 g

    4,2 g

    2,3, g

    0,8 g

    0,5 g

    0,4 g

    Per 100g

    83 kcal

    6,9 g

    1,8 g

    1,4 g

    5,9 g

    3,2 g

    1,1 g

    0,7 g

    0,5 g

    En%

    100%

    33,5 %

    /

    3,5 %

    28 %

    35 %

    /

    /

    /

     

    Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/gevulde-snackpaprika-met-geitenkaas/, aangepast naar eigen creatie.

    Wout en Elke


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde high tea recepten
    19-12-2019, 11:26 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glutenvrije high tea receptjes - Hilde en Bieke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    KOEKJES MET APPEL, glutenvrij

     

    Aantal porties : 1 persoon (1 portie)

     

    Ingrediënten

    ½ ei      25 g

    ½ eetl. sinaasappelsap, vers 5 g

    ½ eetl. maïszetmeel  5   g

    1 koffiel. appel zonder schil, geraspt 8 g

    ½ koffiel. geraspte citroenschil                                  1 g

    ½  koffiel. amandelpoeder 5 g

    enkele schijfjes appel met schil 25 g

     

    Bereidingswijze

    • Scheid het ei : doe het eiwit in een kom en klop tot schuim, doe het eigeel in een andere kom en voeg hierbij het sinaasappelsap
    • Klop het eigeel met het sinaasappelsap au bain-marie, tot het mengsel indikt.
    • Meng in een ander kommetje het maïszetmeel onder de geraspte appel, zorg dat het zonder klonters oplost, en meng dit vervolgens onder het opgeklopte eigeel.
    • Voeg dan de geraspte citroenschil en het amandelpoeder er nog bij
    • Schep het opgeklopte eiwit eronder
    • Leg bakpapier op een ovenplaat en schep met een eetlepel hoopjes deeg op het bakpapier
    • Steek in elk hoopje deeg 2 schijfjes appel
    • Bak 15 min. op 175 °C

     

    Bron

    eigen creatie, inspiratie op www.mmk.nl/allerlekkerste-amandelkoekjes-maken

     

    Voedingswaarde koekjes met appel

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    Vezels

    Eiw

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (74g)

    105 kcal

    8,7g

    4,2g

    1,3g

    4,2g

    5,6g

    1,1g

    2,8g

    1,1g

    Per 100g

    142 kcal

    11,8g

    5,7g

    1,8g

    5,7g

    7,6g

    1,5g

    3,8g

    1,5g

    En%

    100

    33,5

    16

    2,5

    16

    48

    9,5

    24

    9,5

     

     

    GEVULDE TOMAATJES

     

    Aantal porties : 1 persoon (1 portie)

     

    Ingrediënten

    3 cocktailtomaatjes         80 g

    1 stukje komkommer  20 g

    1,5 groene olijf, ontpit  6 g

    9 garnalen 9 g

    snuifje peper en zout

     

    Bereidingswijze

    ·       Was de tomaten, snijd er een kapje af en hol ze uit.

    ·       Was het stukje komkommer en rasp het grof.

    ·       Snijd de olijven klein

    ·       Meng de geraspte komkommer met wat vruchtvlees van de tomaten en de olijven en breng op smaak met peper en zout

    ·       Vul hiermee de tomaten, werk af met 3 garnalen per tomaatje en zet de kapjes er weer op

    Bron

    www. Levenmetdiabetes.nl/recepten/feestelijke-hapjes + kleine eigen aanpassing

     

    Voedingswaarde gevulde tomaatjes

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    Vezels

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (115g)

    32 kcal

    1,9g

    1,9g

    0,9g

    3,0g

    1,0g

    0,2g

    0,7g

    0,1g

    Per 100g

    28 kcal

    1,7g

    1,7g

    0,8g

    2,6g

    0,9g

    0,2g

    0,6g

    0,1g

    En%

    100

    26

    24

    7

    38

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde high tea recepten
    19-12-2019, 00:00 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gezonde lunch - Anna en Karolien
     

     

    Gezonde brooddoos

     

    Eenvoudige lunch

    Zoete wrap met hartig dessert

     

        1 portie (1 persoon)

     

    Ingrediënten

     

    1 volkoren wrap (61,5 g)

    1 grote eetlepel gemengde notenpasta (20 g)

    1 verse grote banaan, gepeld (165 g)

    5 g amandelschilfers

    4 g sesamzaad

    4-5 stuks snackworteltjes (60 g)

    4-5 stuks minikomkommertjes (40 g)

    1 potje magere platte kaas natuur (100 g)

    Labo koken oef 1 - gezonde lunch - recept FEEDBACK.docx (164.9 KB)   


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde lunch kinderen
    19-12-2019, 00:00 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.High tea recepten voor mevr Dufour - Anna en Karolien

    What do you want to do ?
    New mail
    What do you want to do ?
    New mail

    Bijlagen:
    high tea Karolien en Anna.docx (8 MB)   


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde high tea recepten
    19-12-2019, 00:00 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    18-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Getoast stokbrood met auberginespread
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten voor 1 persoon:

    ·        1/8e aubergine (30g), vers

    ·        2 dunne sneetjes bruin stokbrood, Bv. Boni selection meergranen stokbrood (1cm breed) (15g)

    ·        ½e teentje knoflook (3g), vers, fijngesneden

    ·        2ml zonnebloemolie

    ·        Enkele druppels vers citroensap

    ·        1 koffielepel basilicum, vers, fijngehakt

    ·        Snuifje peper en zout

    ·        8 pijnboompitten (8g) (eventueel geroosterd)

     

    Bereiding:

    ·        Verwarm de oven voor op 180°C

    ·        Laat de Aubergine gedurende 30min in de oven garen.

    ·        Laat vervolgens ook de stukjes stokbrood gedurende 6min in de oven bakken.

    ·        Schep het vruchtvlees uit de aubergine en plet deze tot moes met een vork.

    ·        Meng de moes met de knoflook, olie, citroensap, basilicum, peper en zout.

    ·        Besmeer de sneetjes stokbrood met de auberginespread en bestrooi met pijnboompitten.

     

     

    Hoeveelheid

    Energie

    KH

    Suikers

    Vezels

    Eiwit

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (58g)

    123 kcal

    10,4 g

    (1 KhRW)

    2,2 g

    1,7 g

    3,2 g

    7,6 g

    0,7 g

    2,1 g

    4,0 g

    Per 100g

    212 kcal

    17,9 g

    3,8 g

    2,9 g

    5,5 g

    13,1 g

    1,2 g

    3,6 g

    6,9 g

    En%

    100%

    33%

    /

    2%

    10%

    55%

    /

    /

    /

     


    Wout en Elke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    18-12-2019, 19:52 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentechips
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten:

    ·        1/8e pastinaak (25 g), vers

    ·        1/4de wortel (25 g), vers

    ·        1/8e courgette (25 g), vers

    ·        1/8e aubergine (30 g), vers

    ·        40g pompoen

    ·        1 eetlepel zonnebloemolie (10g)

    ·        Snuifje peper

    ·        Snuifje zout

    ·        1 theelepel paprikapoeder (3g)

     

    Bereiding:

    ·        Was en schil de groenten

    ·        Snij de pastinaak, wortel, courgette, aubergine en pompoen in kleine schijfjes met behulp van een dunschiller.

    ·        Verhit de zonnebloemolie in de wok/of pan en bak de groenten krokant.

    ·        Laat de groentechips even uitlekken op keukenpapier.

    ·        Bestrooi de groentechips met peper, zout en/of paprikapoeder.

    Tip: Eet deze met de saus van de zoete aardappelfrietjes

     

    Hoeveelheid

    Energie

    KH

    Suikers

    Vezels

    Eiwit

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (158g)

    133 kcal

    7,0 g (0,5KhRW)

    5,0 g

    3,4 g

    1,4 g

    10,4 g

    1,2 g

    2,7 g

    6,3 g

    Per 100g

    84 kcal

    4,4 g

    3,2 g

    2,2 g

    0,9 g

    6,6 g

    0,8 g

    1,7 g

    4,0 g

    En%

    100%

    21%

    /

    5%

    4%

    70%

    /

    /

    /

     

    Bron: https://www.lekkervanbijons.be/recepten/groentechips-met-frisse-lentedips

     Wout en Elke


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    18-12-2019, 19:47 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoete aardappelfrietjes in de oven met sausje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten voor 1 persoon:

    ·        200 gram zoete aardappel, vers

    ·        1 teentje knoflook (6g), vers

    ·        5ml olijfolie

    ·        2 theelepels paprikapoeder (6g), gedroogd

    ·        2 gram koriander, vers

    ·        50 gram magere platte kaas

    ·        Snuifje peper

    ·        Snuifje zout

     

    Bereiding:

    Voor de ovenfrietjes

    ·        Verwarm de oven voor op 180°C.

    ·        Schil de zoete aardappelen en snij deze in frietjes.

    ·        Pers de knoflook

    ·        Meng de zoete aardappelen met de knoflook, olijfolie en 1 theelepel paprikapoeder op een bakplaat of in een ovenschotel

    ·        Bak deze ongeveer 45min in de oven.

    Voor het sausje

    ·        Snij de koriander fijn.

    ·        Meng de platte kaas met de koriander, 1 theelepel paprikapoeder, peper en zout.

    ·        Serveer de saus bij de frietjes.

    Hoeveelheid

    Energie

    KH

    Suikers

    Vezels

    Eiwit

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (269g)

    224 kcal

    32,6 g

    (2,5 KhRW)

    11,7 g

    6,3 g

    6,9 g

    5,8 g

    1,0 g

    3,8 g

    0,6 g

    Per 100g

    83 kcal

    12,1 g

    4,3 g

    2,3 g

    2,6 g

    2,2 g

    0,4 g

    1,4 g

    0,2 g

    En%

    100%

    58,5%

    /

    6%

    12,5%

    23%

    /

    /

    /

     

    Bron: https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R931384/aardappel-met-dip

    Wout en Elke


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    18-12-2019, 19:45 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazpacho
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten voor 1 persoon:

    ·        125ml water

    ·        ¼ bouillonblokje (2,5g) bv. Knorr groentenbouillon, groente

    ·        100 gram pompoenblokjes, vers

    ·        ¼ gele paprika (35 g), vers

    ·        ½de tomaat (65g), vers

    ·        ¼de ui (25g), vers

    ·        ¼de teen knoflook (1,5g), vers

    ·        1 ijsblokje

     

    Bereiding:

    ·        Breng het water aan de kook met het bouillonblokje

    ·        Voeg de pompoenstukjes toe aan de kokende bouillon en laat 15min garen.

    ·        Giet de bouillon af en bewaar het kookvocht

    ·        Laat zowel de pompoen als het kookvocht afkoelen

    ·        Snij ondertussen de gele paprika en de tomaat in stukjes en versnipper de ui.

    ·        Doe de tomaten, paprika, ui, pompoen in een blender

    ·        Voeg hieraan 100ml van het kookvocht en 1 ijsblokje aan toe

    ·        Mix het geheel tot een gladde massa

    ·        Voeg eventueel extra kookvocht toe tot een gewenste dikte.

    ·        Serveer koel

     

    Hoeveelheid

    Energie

    KH

    Suikers

    Vezels

    Eiwit

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (354 g)

    46 kcal

    5,3 g

    (0,5 KhRW)

    4,2 g

    3,0 g

    2,8 g

    0,8 g

    0,5 g

    0,3 g

    0,0 g

    Per 100g

    12,9 kcal

    1,5 g

    1,2 g

    0,8 g

    0,8 g

    0,2 g

    0,1 g

    0,1 g

    0,0 g

    En%

    100%

    46,5%

    /

    13%

    24,5%

    16%

    /

    /

    /

     

    Bron: https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R1188906/pompoengazpacho

    Wout en Elke


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    18-12-2019, 19:42 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentetorentje met mozzarella
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten voor 1 torentje

    ·        2 dunne schijfjes pastinaak (20g), vers

    ·        2 dunne schijfjes aubergine (20g), vers

    ·        2 dunne schijfjes courgette (20g), vers

    ·        2 dunne schijfjes pompoen (20g), vers

    ·        Mozzarella (20g) bv. Züger mozzarella zonder dierlijk stremsel, grote bol

    ·        Snuifje oregano, gedroogd

    Bereiding

    ·        Verwarm de oven voor op 180°C

    ·        Spoel de groenten.

    ·        Schil de pompoen (en indien u wenst ook de andere groenten)

    ·        Snij de groenten in fijne schijfjes

    ·        Snij de mozzarella in zo dun mogelijke schijfjes

    ·        Maak torentjes van respectievelijk een schijfje pastinaak, aubergine, courgette, pompoen en mozzarella. Herhaal deze stap nog een 2de keer

    ·        Kruid het geheel af met een beetje oregano

    ·        Bak het torentje gedurende 20min in de oven

    Hoeveelheid

    Energie

    KH

    Suikers

    Vezels

    Eiwit

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (100g)

    78 kcal

    4,1 g

    (0,5   KhRW)

    2,5 g

    1,8 g

    4,8 g

    4,1 g

    2,7 g

    1,1 g

    0,2 g

    Per 100g

    78 kcal

    4,1 g

    2,5 g

    1,8 g

    4,8 g

    4,1 g

    2,7 g

    1,1 g

    0,2 g

    En%

    100%

    21%

    /

    5,5%

    25,5%

    48%

    /

    /

    /

     

    Bron: https://www.tastytom.nl/item/mozarella-torentje-groenten/, bijgewerkt naar eigen creatie.

    Wout en Elke


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    18-12-2019, 19:39 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger met guacamole, aubergine en groentjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten voor 1 hamburger

    ·        1/2de avocado (80 g)

    ·        1 koffielepel vers citroensap (5g)

    ·        Snuifje peper

    ·        Snuifje zout

    ·        1 dikke schijf aubergine, vers (20 g)

    ·        5ml olijfolie

    ·        Mini afbakbroodjes, diepvries bv. Boni ronde broodjes (40 gram/stuk)

    ·        1 blaadje sla (7g)

    ·        1 schijfje tomaat (15 g)

    Bereiding:

    ·        Verwarm de oven voor op 180°C.

    ·        Snij de avocado overlangs in twee en verwijder de pit.

    ·        Verwijder de schil van de avocado.

    ·        Plet de avocado met een vork

    ·        Voeg meteen het citroensap toe, zodat de avocado niet verkleurt.

    ·        Kruid met peper en zout.

    ·        Zet de bereide guacamole in de koelkast.

    ·        Was de aubergine en snij er een dikke schijf af

    ·        Leg de aubergineschijf op een bakplaat.

    ·        Giet de olijfolie over de aubergineschijf en bak deze in de oven gedurende 12min (draai na 6 min de aubergineschijf om)

    ·        Plaats het afbakbroodje in de oven (volg de instructies op de verpakking). 

    ·        Laat het broodje afkoelen en snij het middendoor.

    ·        Besmeer het broodje met de guacamole

    ·        Leg respectievelijk een sneetje aubergine, een blaadje sla en een schijfje tomaat tussen het broodje.

     

     

     

    Hoeveelheid

    Energie

    KH

    Suiker

    Vezels

    Eiwit

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (172g)

    319 kcal

    22,9 g

    (2KhRW)

    3,2 g

    5,7 g

    6,3 g

    21,2 g

    2,7 g

    15,0 g

    1,9 g

    Per 100g

    185 kcal

    13,3 g

    1,9 g

    3,3 g

    3,7 g

    12,3 g

    1,6 g

    8,7 g

    1,1 g

    En%

    100%

    29%

    /

    4%

    8%

    59%

    /

    /

    /

     

    Bron: naar eigen creatie.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    18-12-2019, 19:31 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tetris broodlunch met side dishes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1.      Portiegrootte: voor 1 persoon

    2.      Ingrediënten:

    -        2 koffielepel olijfolie extra vierge (9 g)

    -        ½ stuk kippenfilet, rauw (40 g)

    -        Snuifje kippenkruiden

    -        ½ tas kikkererwten, bokaal (50 g)

    -        1/3 stuk paprika, rauw (60 g)

    -        1 koffielepel limoensap (12 g)

    -        Snuifje koriander, vers

    -        Snuifje peper en zout

    -        2 eetlepels bloemkool, rauw (60 g)

    -        ½ eetlepel komkommer, rauw (20 g)

    -        1 wortelen, rauw (80 g)

    -        6 blaadjes spinazie, rauw (30 g)

    -        2 sneden meergranenbrood (54 g)

    -        1 tarwetortilla (40 g)

    -        half handje amandelnoten, ongezouten (12 g)

    -        6 stuks druiven (42 g)

     

    3.      Bereidingswijze:

     

    Verhit 1 koffielepel olijfolie in een pan. Kruid de kippenfilet met kippenkruiden en bak gaar. Laat deze 5 minuten afkoelen en snij het en fijne sneden. Laat de kippenfilet nog enkele minuten afkoelen.

     

    Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Snij de paprika verticaal en verwijder de zaden. Snijd de paprika in grove stukken. Breng de uitgelekte kikkererwten en de paprika in de cutter en voeg 1 koffielepel olijfolie, het limoensap en de koriander eraan toe. Mix alles en breng op smaak met peper en zout. Breng de paprika-hummus over in een klein potje zodanig dat het in de lunchbox past als dipsaus.

     

    Spoel de bloemkool en komkommer onder lauw water. Snij de bloemkool in afzonderlijke roosjes. Schil de helft van de komkommer. Schil telkens 1 schil, daarna een stuk niet, daarna weer een stuk, enz. Hierdoor kan deze later in dambordpatroon geserveerd worden. Snij de komkommer in gelijke schijven. Plaats de bloemkool en de komkommer in de lunchbox. Serveer de komkommer in het dambordpatroon.

     

    Spoel de wortelen en de spinazie. Dep de spinazie met enkele stukken keukenpapier goed droog. Schil de wortel en rasp daarna heel fijn. Laat enkele minuten uitlekken.

     

    Beleg  een snede meergranenbrood met de spinazie, enkele sneden kippenfilet en de wortelen. Leg er de tweede snede op en snij het in de spelblokken die typerend waren voor het computerspel Tetris.

     

    Leg op de tarwetortilla de overige sneden kipfilet, wortelen en spinazie. Snij deze wrap in fijne sneden en steek deze op een tandenstoker. Leg deze bij de andere boterhammen in de boterhamdoos.

    Plaats als laatste de ongezouten amandelnoten en druiven op een vrije plaats in de lunchbox.

     

    4.      Voedingswaarde:

    Hoeveelheid

    Energie (in kcal)

    Eiwitten

    (in g)

    Tot. Vetten (in g)

    VV

    (in g)

    EOV

    (in g)

    MOV

    (in g)

    Tot. KH

    (in g)

    Toeg. Suikers

    (in g)

    Per portie (509 g)

    595

    26,9

    21,9

    3,2

    11,6

    3,9

    64,5

    17,4

    Per 100 g

    117

    5,3

    4,3

    0,6

    2,3

    0,8

    12,7

    3,4

    EN%

     

    18 En%

    33 En%

    5 En%

    18 En%

    6 En%

    43 En%

    12 En%

     

    5.      Bron:

    -        Colruyt. (sd). Opgehaald van https://www.colruyt.be/nl/recept/paprikahummus

    Deels eigen creatie (Naert Margot en Vermaere Ward).
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde lunch kinderen
    18-12-2019, 13:59 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige scones met cottage-cheese (Deel 3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1.      Portiegrootte: voor 1 persoon

    2.      Ingrediënten:

    -        Snuifje bakpoeder (Dr. Oet­ker Bac­kin bak­poe­der ) (1 g)

    -        Snuifje cayennepeper

    -        Snuifje zout

    -        35 glutenvrije zelfrijzende bloem (AH Vrij van Glu­ten zelf­rij­zend bak­meel)

    -        1 koffielepel vloeibare bakmargarine (4 g)

    -        ½ koffielepel koolzaadolie (2 g)

    -        1 koffielepel lente-ui (4 g)

    -        ½ koffielepel mosterd (3 g)

    -        15 ml karnemelk

    -        25 g cottage-cheese

    -        1 koffielepel bieslook, vers (4 g)

     

    3.      Bereidingswijze:

     

    Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de bakpoeder, cayennepeper, het zout en zelfrijzend bakmeel in een kom en werk met je vingertoppen de koude boter en koolzaadolie erdoor tot er ‘kruimels’ ontstaan.

    Snijd de lente-ui fijn. Meng de mosterd met een garde door de karnemelk en voeg samen met de een deel van de cottage-cheese (15 g) en de lente-ui toe aan het kruimelige deeg. Kneed snel tot een samenhangende bal.

    Bestuif het aanrecht met bloem en rol de bal uit tot een plak van 2 cm dikte. Steek met de uitsteekvorm de scones uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat

    Bak de scones 15 minuten en laat ze minimaal 10 minuten tot lauwwarm afkoelen op een rooster. Knip of snijd ondertussen de bieslook fijn. Snijd de scones open, besmeer met de overgebleven cottage-cheese (10 g) en bestrooi met bieslook.

     

    4.      Voedingswaarde:

    Hoeveelheid

    Energie (in kcal)

    Eiwitten (in g)

    Vetten (in g)

    VV (in g)

    EOV (in g)

    MOV (in g)

    Koolhydraten (in g)

    Suikers (in g)

    VDVS
    (in g)

    Per portie

    (93 g)

    208

    4,4

    6,5

    1,4

    3,0

    2,0

    32,4

    1,4

    0,8

    Per 100 g

    224

    4,7

    7,0

    1,5

    3,2

    2,2

    34,8

    1,5

    0,9

    En%

    /

    9

    28

    6

    13

    10

    62

    3

    /

     

    5.      Bron:

    -        Hein, A. (sd). Hartige scones met trappistenkaas. Opgeroepen op oktober 18, 2019, van Albert Hein: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1190926/hartige-scones-met-trappistenkaas

    -        Deels eigen creatie (Naert Margot en Vermaere Ward).


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde high tea recepten
    18-12-2019, 13:56 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini spinazie quiches (Deel 2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1.      Portiegrootte: voor 1 persoon

    2.      Ingrediënten:

    -        1 eetlepel aardappel, rauw (30 g)

    -        Teentje look (2 g)

    -        ½ koffielepel vloeibare bakmargarine (2 g)

    -        12 bladeren spinazie, vers (60 g)

    -        ¼ ei (15 g)

    -        1 eetlepel magere vers kwark (30 g)

    -        40 ml halfvolle melk

    -        Snuifje tijm, droog

    -        Snuifje rozemarijn, droog

    -        Snuifje chillipoeder

    -        Snuifje peper

    -        Snuifje zout

     

    3.      Bereidingswijze:

     

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Schil de aardappel en kook deze tot hij gaar is.

    Pel de look en en plet het fijn. Neem een kookpot en doe er de look en de margarine in.

    Stoof de look aan en voeg de verse bladspinazie er aan toe. Stoof de bladspinazie op een laag vuurtje tot bijna al het vocht uit de spinazie is.

    Breek het ei en klop het los een grote pot. Voeg er de magere verse kwark, de halfvolle melk, tijm, rozemarijn, chillipoeder en peper en zout aan toe. Klop alles goed door elkaar.

    Snij de aardappel en spinazie in kleine stukjes en voeg toe aan het ei-mengsel.

    Giet het mengsel in de cupcake-vorm en plaats het in de voorverwarmde oven.

    Haal het na 30 minuten uit de oven en laat het 10 minuten afkoelen.


     

    4.      Voedingswaarde:

    Hoeveelheid

    Energie (in kcal)

    Eiwitten (in g)

    Vetten (in g)

    VV (in g)

    EOV (in g)

    MOV (in g)

    Koolhydraten (in g)

    Suikers (in g)

    VDVS
    (in g)

    Per portie

    (179 g)

    104

    8,7

    3,9

    1,2

    0,6

    0,7

    8,5

    4,0

    1,5

    Per 100 g

    58

    4,9

    2,2

    0,7

    0,3

    0,4

    4,7

    2,2

    0,8

    En%

    /

    33

    33

    10

    5

    6

    33

    15

    /

     

    5.      Bron:

    -        Yummly. (sd). Mini Spinach Quiches. Opgeroepen op oktober 19, 2019, van Yummly: https://www.yummly.com/recipe/Mini-Spinach-Quiches-9062300

    -        Deels eigen creatie (Naert Margot en Vermaere Ward).


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde high tea recepten
    18-12-2019, 12:18 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananencake met blauwe bessen en appel (Deel 1)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1.      Portiegrootte: voor 1 persoon

    2.      Ingrediënten:

    -            ½ banaan, rijp zonder schil (50 g)

    -            ¼ ei (12,5 g)

    -            12,5 g boekweitmeel (AH Vrij van Glu­ten boek­weit­meel)

    -            Snuifje bakpoeder (Dr. Oet­ker Bac­kin bak­poe­der )(1 g)

    -            ½ koffielepel koolzaadolie (2 g)

    -            Snuifje kaneel

    -            Snuifje zout

    -            3 blauwe bessen, vers (10 g)

    -            ½ eetlepel Stevia (0,5 g)

    -            1/8 appel, zonder schil (10 g)

    -            Margarine

     

    3.      Bereidingswijze:

     

    Verwarm de oven voor op 175 °C.

    Plet de bananen met een vork of spatel en meng deze met het ei in een grote kom. Voeg het boekweitmeel, de bakpoeder, de olie, het kaneel en  het zout hieraan toe. Meng dit goed door elkaar.

    Was de blauwe bessen en voeg deze toe aan de deeg. Voeg de stevia toe aan de deeg en spatel alles nog eens heel goed door elkaar.

    Was en schil de appel en snijd in fijne schijfjes. Vet de bakvorm in met de margarin. Doe het boekweitmengsel in de bakvorm en werk af met de schuifjes appel. Leg deze mooi bovenop de cake.

    Bak de cake 50 minuten in de oven.

     

    4.      Voedingswaarde:

    Hoeveelheid

    Energie (in kcal)

    Eiwitten (in g)

    Vetten (in g)

    VV (in g)

    EOV (in g)

    MOV (in g)

    Koolhydraten (in g)

    Suikers (in g)

    VDVS
    (in g)

    Per portie

    (99 g)

    138

    4,4

    3,8

    0,7

    1,1

    0,6

    20,1

    10,0

    2,4

    Per 100 g

    138

    4,4

    3,8

    0,7

    1,1

    0,6

    20,1

    10,0

    2,4

    En%

    /

    13

    25

    5

    7

    4

    58

    29

    /

     

    5.      Bron:

    -        Pauline, W. (2017, mei 23). bananencake met blauwe bessen. Opgeroepen op oktober 17, 2019, van Uit Pauline's Keuken: https://uitpaulineskeuken.nl/2017/05/bananencake-met-blauwe-bessen.html

    -        Deels eigen creatie (Naert Margot en Vermaere Ward).


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde high tea recepten
    18-12-2019, 12:11 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige wafeltjes op z'n Italiaans
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Studenten: Laurence Meuleman en Michelle Desmet

    HARTIGE WAFELTJES OP Z’N ITALIAANS


    Portie voor 1 persoon

    Ingrediënten

    • 25 g courgette, vers
    • Snuifje zout 
    • 15 g kerstomaten, vers
    • 5 g rucola, vers
    • 45 ml melk, halfvol
    • 12 g margarine
    • 2 g geraspte parmezaan
    • 14 g ei
    • Snuifje nootmuskaat
    • 30 g boekweitmeel, Albert Heijn 
    • 0,5 g bakpoeder, Organ
    • 5 g rucola
    • 15 g minimozzarellabolletjes

    Bereidingswijze

    • Rasp de ongeschilde courgette en bestrooi met zout.
    • Laat de courgette 10 min. trekken.
    • Weeg de kerstomaten af en halveer ze.
    • Weeg de rucola af en hak ze grof.
    • Doe de courgette in een verse keukenhanddoek en knijp het vocht uit.
    • Meet de melk af en doe in een kom.
    • Weeg de boter en parmezaan af en doe in de kom.
    • Voeg de eieren toe aan de kom.
    • Meng alles tot een gladde massa.
    • Kruid het mengsel met nootmuskaat.
    • Weeg het boekweitmeel en bakpoeder af en doe dit in een andere kom.
    • Voeg de gladde massa toe aan de boekweitmeel en de bakpoeder.
    • Voeg de geraspte courgette toe aan het beslag.
    • Schep een eetlepel op een heet wafelijzer en bak de wafels goudbruin.
    • Werk de wafels af met kerstomaten, rucola en minimozzarellabolletjes.

    Voedingswaarde  


    Hoeveelheid 

    En 

    KH 

    Eiw. 

    Vetten 

    VV 

    EOV 

    MOV 

    Chol. 

    Suiker 

    Vezels 

    Vocht 

    Per portie (163,5 g)  

    286 kcal 

    25,0 g 

    10,5 g  

    15,3 g 

    5,8 g 

    4,5 g 

    4,9 g 

    62 mg 

    3,5 g *

    2,5 g 

    110,0 g 

    Per 100 g 

    175 kcal 

    15,3 g 

    6,4 g 

    9,4 g  

    3,5 g 

    2,8 g  

    3,0 g 

    37,9 mg 

    2,1 g 

    1,5 g 

    67,3 g 

    En%  

    100 

    35

    14,6

    à 14,5

    48,3

    à 48,5

    18

    14,4

    à 14,5

    15,4

    à 15,5

    0,2

    à 0

    4,8

    à 5

    1,7

    à 2

     


    *Slechts 0,4 g toegevoegde suikers, de rest zijn natuurlijke suikers.

    Bron: Hartige wafels op z’n Italiaans Geraadpleegd op 17  oktober 2019, https://www.bioplanet.be/wps/portal/bioplanet/nl/home/recepten/detail/hartige-wafels-op-z-n-italiaans-92027


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-12-2019, 11:04 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio rolletjes

    Studenten: Laurence Meuleman en Michelle Desmet 

    CARPACCIO ROLLETJES

    Portie voor 1 persoon

     Ingrediënten

    • 9 g zongedroogde tomaten, olie
    • 2 g olijfolie
    • 0,6 g knoflook, vers
    • Snuif peper
    • Snuif zout
    • Snuif oregano
    • 8 g glutenvrije wrap, Schär
    • 10 g Gandaham
    • 3 g rucola, vers

    Bereidingswijze

    • Weeg de zongedroogde tomaten, olijfolie, knoflook en pijnboompitten af.
    • Mix alles tot een tapenade.
    • Kruid de tapenade af naar smaak.
    •  Besmeer de wrap met tapenade.
    • Beleg de wrap met Gandaham en rucola.
    • Rol de wrap op in folie en bewaar 1 uur in de koelkast.
    •  Prik een prikker doorheen de wrap.

    Voedingswaarde  

    Hoeveelheid 

    En 

    KH 

    Eiw. 

    Vetten 

    VV 

    EOV 

    MOV 

    Chol. 

    Suiker 

    Vezels 

    Vocht 

    Per portie

    (34,1 g)  

    88 kcal 

    5,2 g 

    3,6 g  

    5,4 g 

    1,0 g 

    2,1 g 

    0,8 g 

    7,0 mg 

    1,4 g *

    2,8 g 

    16,0 g 

    Per 100 g 

    258 kcal 

    15,2 g 

    10,6 g 

    15,8 g  

    2,9 g 

    6,2 g  

    2,3 g 

    20,5 mg 

    4,1 g 

    8,2 g 

    46,9 g 

    En%  

    100 

    23,6

    à 23,5

    16,4

    à 16,5

    55,2

    à 55

    10,2

    à 10

    21,5

    8,2

    à 8

    6,4

    à 6,5

    6,4

    à6,5

     

    Waarvan 1,3 g toegevoegde suikers, de rest zijn natuurlijke suikers. 

    Bron: Carpaccio rolletjes  Geraadpleegd op 18 oktober 2019, https://www.leukerecepten.nl/recepten/carpaccio-rolletjes/ aangepast door Michelle Desmet en Laurence Meuleman

    Bron: Bladerdeeghapje met Gandaham, tomatentapenade en parmezaanse kaas  Geraadpleegd op 18 oktober 2019, https://koken.vtm.be/recept/bladerdeeghapje-met-gandaham-tomatentapenade-en-parmezaanse-kaas?fbclid=IwAR0yYvlu0mTNbYCNaDgGn8loIvhCkoJTx0cUpYdGwIc_H9YGqYWVU-L1MC8 aangepast door Michelle Desmet en Laurence Meuleman

     

     



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-12-2019, 10:47 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs