Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    19-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DM vegetarisch Suzan Planckaert en Julie Wante Deel 2

    1.      Naam recept: Bulgur met feta en geroosterde kerstomaat

    2.      Aantal porties

    1 persoon (1 portie) 

    3.      Ingrediënten

    -       25g kerstomaten

    -       Basilicum, gedroogd

    -       8 g feta

    -       10 g bulgur, ongekookt

    -       ½ eetlepel sesamzaad (6g)

    -       20 ml groentebouillon, bereid

    -       ½ eetlepel olijfolie (6g)

    -       Scheutje balsamicoazijn

    -       Snuifje gedroogde oregano

    -       Peper

    -       Zout

    4.      Bereidingswijze

    -       Verwarm de oven voor op 200 °C.

    -       Doe de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met de balsamicoazijn en olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

    -       Kook ondertussen de bulgur 15 min. gaar in de groentebouillon.

    -       Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Scheur de blaadjes basilicum in stukken (hou 12 blaadjes apart voor de afwerking) en verkruimel de feta.

    -       Maak de bulgur los met een vork en meng er de oregano, de gescheurde basilicumblaadjes, de geroosterde sesamzaadjes, de geroosterde kerstomaten en 2/3 van de feta onder. Voeg de rest van de olijfolie toe en kruid met zwarte peper en zout.

    -       Verdeel over de glaasjes en werk af met de rest van de feta en de basilicumblaadjes.

     

    5.      Voedingswaarde recept 2:

    Per portie

    Hoeveelheid

    En (kcal)

    Eiwitten(g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    KH (g)

    Vezels (g)

    Suikers (g)

    Kerstomaten

    25g

    9

    0,4

    0,2

    0,04

    0,04

    0,08

    1,1

    0,5

    1,1

    Basilicum, gedroogd

    3g

    9

    0,4

    0,1

    0,00

    0,04

    0,04

    1,3

    0,5

    0,0

    Feta

    8g

    21

    1,2

    1,8

    1,30

    0,39

    0,08

    0,1

    0,0

    0,1

    Bulgur

    10g

    35

    1,1

    0,2

    0,03

    0,03

    0,09

    7,2

    0,4

    0,1

    Sesamzaad

    6g

    36

    1,5

    3,2

    0,48

    1,20

    1,45

    0,2

    0,2

    0,0

    Groentebouillon

    20ml




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs