1.
Naam recept: Bulgur met feta en geroosterde kerstomaat
2.
Aantal porties
1 persoon (1
portie)
3.
Ingrediënten
-
25g kerstomaten
-
Basilicum, gedroogd
-
8 g feta
-
10 g bulgur, ongekookt
-
½ eetlepel sesamzaad (6g)
-
20 ml groentebouillon, bereid
-
½ eetlepel olijfolie (6g)
-
Scheutje balsamicoazijn
-
Snuifje gedroogde oregano
-
Peper
-
Zout
4.
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Doe de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met
de balsamicoazijn en olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 15 min. in de
voorverwarmde oven.
-
Kook ondertussen de bulgur 15 min. gaar in de
groentebouillon.
-
Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met
antiaanbaklaag, zonder vetstof. Scheur de blaadjes basilicum in stukken (hou 12
blaadjes apart voor de afwerking) en verkruimel de feta.
-
Maak de bulgur los met een vork en meng er de oregano,
de gescheurde basilicumblaadjes, de geroosterde sesamzaadjes, de geroosterde
kerstomaten en 2/3 van de feta onder. Voeg de rest van de olijfolie toe en
kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel over de glaasjes en werk af met de rest van de
feta en de basilicumblaadjes.
5.
Voedingswaarde recept 2:
Per
portie
|
Hoeveelheid
|
En (kcal)
|
Eiwitten(g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
KH (g)
|
Vezels (g)
|
Suikers (g)
|
Kerstomaten
|
25g
|
9
|
0,4
|
0,2
|
0,04
|
0,04
|
0,08
|
1,1
|
0,5
|
1,1
|
Basilicum,
gedroogd
|
3g
|
9
|
0,4
|
0,1
|
0,00
|
0,04
|
0,04
|
1,3
|
0,5
|
0,0
|
Feta
|
8g
|
21
|
1,2
|
1,8
|
1,30
|
0,39
|
0,08
|
0,1
|
0,0
|
0,1
|
Bulgur
|
10g
|
35
|
1,1
|
0,2
|
0,03
|
0,03
|
0,09
|
7,2
|
0,4
|
0,1
|
Sesamzaad
|
6g
|
36
|
1,5
|
3,2
|
0,48
|
1,20
|
1,45
|
0,2
|
0,2
|
0,0
|
Groentebouillon
|
20ml
|
|
|
 |
Reacties op bericht (0)
|