Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    19-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.High Tea Amber De Meerleer & Emilie Strobbe

    MENU 1: Bruschetta met paprikapaté

    Porties: 1 persoon 


    Ingrediënten: 

    15 g vezelrijk glutenvrij stokbrood, diepvries

    1/2e el olijfolie (6g)

    5 g ongebrande, ongezouten walnoten

    13 g zongedroogde tomaten

    5 g gegrilde rode paprika, in pot (Albert Heijn zonder toegevoegd suiker)

    2 g zwarte peper


    Bereiding: 

    Verwarm de oven voor op 200 °C. 

    Snijd de kapjes van het glutenvrij vezelrijk stokbrood, deze worden niet gebruikt. Snijd een schuine plak van het stokbrood

    Besprenkel de bovenkant met de olijfolie. Rooster het brood ca. 8 min. op de rooster in het midden van de oven.

    Doe vervolgens de walnoten, de zongedroogde tomaatjes, gegrilde paprika en de zwarte peper in een keukenmachine. Maal tot een grove paté. Snijd nog een half zongedroogde tomaatje in fijne reepjes. 

    Neem de bruschetta uit de oven, leg op een schaal en verdeel de paté erover. 

    Garneer met de reepjes van de zongedroogde tomaat.

    Voedingswaarde


    Hoev.

    EN

    KH

    Vezels

    Toegev.

    Suiker

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie


    161 kcal

    9,8 g

    2,8 g

    0 g

    2,0 g

    12,2 g

    1,7 g

    5,2 g

    2,7 g

    Per 100g

    366 kcal 

    22 g

    6,3 g

    0 g

    4,5 g

    27,7 g

    3,9 g

    11,8 g

    6,1 g

    EN%

    100 en%

    24 en%

    4 en%


    5 en%

    67 en%





    Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1187363/bruschette-met-paprikapate + eigen inspiratie 



    MENU 2: Frittata met tomaat en lente-ui

    Porties: 1 persoon


    Ingrediënten: 

    1 middelgroot ei (60 g)

    20 g kerstomaten, vers

    10 g lente-ui, vers

    een snufje zout

    een snufje peper



    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 180 °.

    Klop het eitje luchtig op en kruid af met peper en zout

    Snij de kerstomaten en de lente-ui in kleine stukjes.

    Vul de cupcakevorm met de tomaten en lente-ui. 

    Giet vervolgens het opgeklopt ei in de bakvorm.

    Zet de frittata’s 10 minuten in de oven. 


    Voedingswaarde:


    Hoev.

    EN

    KH

    Vezels

    Toegev.

    Suiker

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie


    100 kcal

    1,1 g

    0,7 g

    0 g

    8,2 g

    6,8 g

    2,3 g

    3,1 g

    1,1 g

    Per 100g

    111 kcal

    1,2 g

    0,8 g

    0 g

    9,1 g

    7,5 g

    2,5 g

    3,4 g

    1,2 g

    EN%

    100 en%

    4 en%

    1 en%


    34 en%

    61 en%




    Bron: https://www.dekleinedingen.be/recept-gezonde-frittata-paprika-en-lente-ui/ + eigen creatie


    MENU 3: Choco-notenballetjes

    Porties: 1 persoon


    Ingrediënten: 

    15 g walnoten

    15 g abrikozen, gedroogd

    7 g cacaopoeder

    10 g kokosnoot, geraspt


    Bereiding: 

    1. Maal de walnoten fijn in de keukenmachine.
    2. Voeg de abrikozen en het cacaopoeder toe en vermaal tot er een plakkerige massa ontstaat.
    3. Rol stevige balletjes en haal deze door de kokosrasp.

    Voedingswaarde:

    Hoev.

    EN

    KH

    Vezels

    Toegev.

    Suiker

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie


    235 kcal

    9,8 g

    6 g

    0 g

    4,7 g

    18,6 g

    8,1 g

    2,8 g

    6,6 g

    Per 100g

    500 kcal

    20,8 g

    12,8 g 

    0 g

    10 g

    39,6 g

    17,2 g

    6 g





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs