Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    19-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.High Tea Amber De Meerleer & Emilie Strobbe deel 2

    MENU 3: Gezonde vegan borrelnootjes

    Porties: 1 persoon

     

    Ingrediënten:

    40 g kikkererwten, blik

    1/2e  el olijfolie (6g)

    een snufje paprikapoeder

    een snufje lookpoeder

    een snufje chilipoeder

    een snufje zout

     

    Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    2. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze droog op keukenpapier.
    3. Meng de olijfolie onder de kikkererwten.
    4. Kruid naar smaak met paprikapoeder, lookpoeder, chilipoeder en/of zout.
    5. Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel hier de kikkererwten over.
    6. Zet ze voor 20-30 minuten in de oven, draai ze tussendoor even om.
    7. Serveer meteen. 

    Voedingswaarde:

    Hoev.

    EN

    KH

    Vezels

    Toegev.

    Suiker

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie

    (40 g)

    190 kcal

    17,2 g

    7,2 g

    0 g

    7,6 g

    8,4 g

    1,1 g

    4,5 g

    0,5 g

    Per 100g

    475 kcal

    43 g

    18 g

    0 g

    19 g

    21 g

    2,8 g

    11,3 g

    1,3g

    EN%

    100 en%

    36 en%

    7 en%

     

    16 en%

    40 en%

     

     

     

     

     

    Bron: https://www.optimavita.nl/voeding/gezonde-snack-kikkererwten-uit-de-oven/

     

    MENU 4: Portobello-burger met gebakken uitje, tomaat en rucola

    Porties: 1 persoon

     

    Ingrediënten:

    10 g sjalotje, vers

    2 kerstomaten, vers (24 g)

    1 portobello, vers (25 g)

    6 g olijfolie

    1 mini-pistolet, bruin (30g)

    10 g rucola, vers

    5 g ketchup

     

    Bereiding:

    1. Warm de oven voor op 200 graden.
    2. Snipper het sjalotje fijn en snijd de kerstomaten in plakjes.
    3. Wrijf de portobello in met de olijfolie en plaats deze gedurende 15 minuten  in de voorverwarmde oven
    4. Snijd vervolgens de pistolet in twee.
    5. Haal de portobello voorzichtig uit de oven en leg deze op het broodje.
    6. Voeg daarna de gesnipperde sjalot, plakjes kerstomaat en de rucola toe.
    7. Werk af met een beetje ketchup en vouw het broodje toe.

    Voedingswaarde:


    Hoev.

    EN

    KH

    Vezels

    Toegev.

    Suiker

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie

    (104 g)

    147 kcal

    16,7 g

    2,5 g

    1 g

    3,4 g

    6,6 g

    1 g

    4,5 g

    0,5g

    Per 100g

    141 kcal

    16,1g

    2,4 g

    1 g

    3,3 g

    6,3 g

    1g

    4,3g

    0,5g

    EN%

    100 en%

    45 en%

    4 en%


    10 en%

    41 en%





    Bron: eigen creatie


     




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs