MENU
3: Gezonde vegan borrelnootjes
Porties: 1 persoon
Ingrediënten:
40 g kikkererwten, blik
1/2e el
olijfolie (6g)
een snufje paprikapoeder
een snufje lookpoeder
een snufje chilipoeder
een snufje zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de kikkererwten goed uitlekken
en dep ze droog op keukenpapier.
- Meng de olijfolie onder de
kikkererwten.
- Kruid naar smaak met paprikapoeder,
lookpoeder, chilipoeder en/of zout.
- Leg bakpapier op een bakplaat en
verdeel hier de kikkererwten over.
- Zet ze voor 20-30 minuten in de
oven, draai ze tussendoor even om.
- Serveer meteen.
Voedingswaarde:
Hoev.
|
EN
|
KH
|
Vezels
|
Toegev.
Suiker
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie
(40
g)
|
190 kcal
|
17,2 g
|
7,2 g
|
0 g
|
7,6 g
|
8,4 g
|
1,1 g
|
4,5 g
|
0,5 g
|
Per
100g
|
475 kcal
|
43 g
|
18 g
|
0 g
|
19 g
|
21 g
|
2,8 g
|
11,3 g
|
1,3g
|
EN%
|
100 en%
|
36 en%
|
7 en%
|
|
16 en%
|
40 en%
|
|
|
|
Bron:
https://www.optimavita.nl/voeding/gezonde-snack-kikkererwten-uit-de-oven/
MENU
4: Portobello-burger met gebakken uitje, tomaat en rucola
Porties: 1 persoon
Ingrediënten:
10 g sjalotje, vers
2 kerstomaten, vers (24 g)
1 portobello, vers (25 g)
6 g olijfolie
1 mini-pistolet, bruin (30g)
10 g rucola, vers
5 g ketchup
Bereiding:
- Warm de oven voor op 200 graden.
- Snipper het sjalotje fijn en snijd de kerstomaten in plakjes.
- Wrijf de portobello in met de olijfolie en plaats deze gedurende
15 minuten in de voorverwarmde
oven
- Snijd vervolgens de pistolet in twee.
- Haal de portobello voorzichtig uit de oven en leg deze op het
broodje.
- Voeg daarna de gesnipperde sjalot, plakjes kerstomaat en de
rucola toe.
- Werk af met een beetje ketchup en vouw het broodje toe.
Voedingswaarde:
Hoev.
|
EN
|
KH
|
Vezels
|
Toegev.
Suiker
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie
(104 g)
|
147 kcal
|
16,7 g
|
2,5 g
|
1 g
|
3,4 g
|
6,6 g
|
1 g
|
4,5 g
|
0,5g
|
Per 100g
|
141 kcal
|
16,1g
|
2,4 g
|
1 g
|
3,3 g
|
6,3 g
|
1g
|
4,3g
|
0,5g
|
EN%
|
100 en%
|
45 en%
|
4 en%
|
|
10 en%
|
41 en%
|
|
|
|
Bron: eigen creatie
|