Appeltaart havermout muffin
Aantal
porties: 1 muffin
Ingrediënten:
·
20
g glutenvrije havermout
·
Mespuntje
glutenvrije bakpoeder (0,1g)
·
Snuifje
kaneel
·
Snuifje
zout
·
2,5
g vloeibare margarine
·
40
ml halfvolle melk
·
¼
ei
·
2
g honing
·
10
g appel
·
3
g rozijnen
Bereidingswijze:
·
Verwarm
de oven op 180°C
·
Meng
de havermout, het bakpoeder, het kaneel en een snuifje zout in een kom
·
Meng
in een andere kom de margarine, de melk, het ei en de honing
·
Voeg
de inhoud van beide kommen samen en meng goed dooreen
·
Laat
even rusten zodat de havermout wat vocht opneemt en het geheel wat dikker wordt
·
Schil
de appel en snij in kleine blokjes
·
Voeg
de appelblokjes en de rozijnen toe aan het havermoutmengsel
·
Breng
het mengsel over in een muffinvorm en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
|
Energie
|
KH
|
Suikers
|
Vezels
|
Eiwit
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie
(90 g)
|
141 kcal
|
17,7 g
|
6,7 g
|
2,4 g
|
5,9 g
|
4,6 g
|
1,2 g
|
1,3 g
|
0,9 g
|
Per 100g
|
157 kcal
|
19,7 g
|
7,4 g
|
2,7 g
|
6,6 g
|
5,1 g
|
1,3 g
|
1,4 g
|
1,0 g
|
En%
|
100%
|
50,5 %
|
/
|
3,5%
|
17%
|
29%
|
/
|
/
|
/
|
Bron: http://www.laurasbakery.nl/appeltaart-havermout-muffins/
Wout en Elke
|