Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    16-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentechips
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Groentechips 

    1 persoon (1 portie)

    Ingrediënten

    ·         40 g rode biet, vers

    ·         40 g pastinaak, vers

    ·         40 knolselder, vers

    ·         scheutje Olijfolie (5g)

    Bereidingswijze 

    1. Warm de oven voor op 150°C.
    2. Was en snijd de groenten met behulp van een mandoline of dunschiller in schijfjes van 2 tot 3 mm dik. 
    3. Dep ze even af (rode biet apart afdekken) en strijk ze nadien in met olijfolie via een borsteltje en rooster ze 30 minuten in de oven tot ze krokant zijn   
    4. Serveer ze met een lekker dipsausje.

    Voedingswaarde


    Hoeveelheid

    En

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    KH

    Suikers (toegevoegd + natuurlijk )

    Vezels

    Per portie (125g)

    107kcal

    2,1 g

    5,4 g

    0,8 g

    4 g

    0,5 g

    10,2g

    5,5 g

    4,7 g

    Per 100g

    86 kcal

    1,7 g

    4,3 g

    0,7 g

    3,2 g

    0,4 g

    8,2 g

    4,4 g

    3,8 g

    En%

    100

    8

    45,5

    7,1

    33

    4,5

    38

    20,5

    10,5


    Bron
     
    https://www.evavzw.be/recept/groentechips en 

    https://koken.vtm.be/open-keuken-met-sandra-bekkari/recept/groentechips-van-wortel-pastinaak-en-rode-biet

    Studenten Pauwels Jari & Jonathan Verhaeghe 


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    16-12-2019, 15:56 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pommes duchesse met tomaat, waterkers en rozijn

    1.3   Pomme duchesse met tomaat, waterkers en rozijn

    1 persoon (1 portie)

    Ingrediënten

    ·         15 g zelfgemaakte aardappelpuree, zie recept 4

    ·         1/4e tomaat,  middelgroot ( 35g )

    ·         10 g waterkers

    ·         10 g rozijnen

    ·         Stukje korst volkorenbrood, zie recept 5

    Bereidingswijze 

    • Breng de aardappelpuree in een spuitzak en maak een klein torentje op het aperitiefbordje. 
    • Snijd de tomaat in kleine blokjes en versier samen met de rest van de ingrediënten het bordje.

    Voedingswaarde

    Hoeveelheid

    En

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    KH

    Suikers (toegevoegd + natuurlijk )

    Vezels

    Per portie (70g)

    45 kcal

    1,5 g

    0,4 g

    0,2 g

    0,2 g

    0,1 g

    8,3 g

    7,0 g

    0,9 g

    Per 100g

    64 kcal

    2,1 g

    0,6 g

    0,2 g

    0,3 g

    0,1 g

    11,9g

    10 g

    1,3 g

    En%

    100

    13,5

    8

    3

    3,5

    2

    74

    62

    5


    Bron

    Eigen creatie
    Studenten Pauwels Jari & Jonathan Verhaeghe


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    16-12-2019, 15:45 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groente-en fruitstokje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1.3   Groente- en fruitstokje

    1 persoon (1 portie)

    Ingrediënten

    ·         50 g druiven, wit of blauw

    ·         30 g appels, ongeschild

    ·         20 g radijs, rauw

    ·         20 g komkommer, vers

    ·         30 g brood, volkoren

     Bereidingswijze

    Was de groenten en schil indien gewenst. Snijd de appel en kaas in 2 à 2 cm vierkante blokjes. De radijs en komkommer snijd je in schijfjes. Verwijder de korst van de sneden brood en leg deze aan de kant voor recept 6.
    Het binnenste van het brood snijd je in kleine stukjes.

    Verdeel de ingrediënten naar keuze op een brochettestokje en serveer. 
     
    Voedingswaarde

    Hoeveelheid

    En

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    KH

    Suikers (toegevoegd + natuurlijk )

    Vezels

    Per portie (150g)

    121 kcal

    4,3 g

    0,6 g

    0,1 g

    0,1 g

    0,3 g

    22,9g

    9,8 g

    3,6 g

    Per 100g

    81 kcal

    2,9 g

    0,4 g

    0,1 g

    0,1 g

    0,2 g

    15,3g

    6,5 g

    2,4 g

    En%

    100

    14

    4,5

    1

    1

    2

    75,5

    32,5

    7

    Bron

    Gebaseerd op het gerecht:
    https://jaliencozyliving.blogspot.com/2013/07/sandwich-op-een-stokje.html
    Studenten Jonathan Verhaeghe & Pauwels Jari



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    16-12-2019, 15:37 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische sushi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vegetarische sushi

    1 persoon (1 portie)

     Ingrediënten

    ·         40g gekookte rijst of 17 g ongekookte zilvervliesrijst ( 16 g ongekookte witte rijst)

    ·         60g komkommer, vers

    ·         10 g waterkers, vers

     Bereidingswijze

     Kook de zilvervliesrijst voor een 20-tal minuten (7-tal min voor witte rijst) op een zacht vuurtje afgedekt met een deksel. Laat de rijst daarna uitlekken en afkoelen. Was de komkommer en snijd enkele fijne plakjes over de gehele lengte. Leg de plakjes mooi open en verdeel hierover de rijst gelijkmatig. Rol de plakjes komkommer op. Plaats deze op een bord en versier telkens met waterkers.

     Voedingswaarde

    Hoeveelheid

    En

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    KH

    Suikers (toegevoegd + natuurlijk )

    Vezels

    Per portie (110g)

    68 kcal

    1,7 g

    0,4 g

    0,1g

    0,1g

    0,2g

    12,8g

    0,9g

    1,1 g

    Per 100g

    62 kcal

    1,5 g

    0,4 g

    0,1g

    0,1g

    0,2g

    11,6g

    0,8g

    1,0 g

    En%

    100

    10

    5,5

    1,5

    1,5

    2

    75,5

    5,5

    4

    Bron

    Eigen creatie op het idee van een soort sushi hapje. 
    Studenten: Jonathan Verhaeghe & Pauwels Jari 


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    16-12-2019, 15:30 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crackers met kikkererwten hummus versierd met sla & appel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1.1   Recept 1: Crackers met kikkererwten hummus versierd met sla, appel

     1 persoon (1 portie)

     Ingrediënten

    • ·       100 g gekookte kikkererwten, blik/bokaal
    • ·         1 tl citroensap (5ml )
    • ·         Half teentje knoflook (3g)
    • ·         1 tl korianderpoeder (5g)
    • ·         1 el olijfolie (10g)
    • ·         1 el water, plat (15 ml)
    • ·         Peper en zout naar smaak
    • ·         (Optioneel sesampasta, tahin 1 el)
    • ·         20 g crackers, voltarwe met sesam
    • ·         20 g appels, ongeschild
    • ·         20 g kropsla, vers en gewassen  

     Bereidingswijze

    Voeg al de ingrediënten, uitgezonderd de appel, kropsla en crackers, samen in een mengkom.
    Mix alles goed samen met een staafmixer en voeg eventueel nog wat extra water of olijfolie toe tot je een smeuïg beleg krijgt.
    Kraak de crackers telkens in twee en beleg met de hummus.
    Versier met kleine stukjes appel en kropsla.

    Overgehouden hummus kun je nog mooi apart serveren in een potje als dipsausje voor de broodkorsten, rijstwafel en groenten uit onderstaande recepten (zie recept 9 ).

    Voedingswaarde

    Hoeveelheid

    En

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    KH

    Suikers (toegevoegd + natuurlijk )

    Vezels

    Per portie (198g)

    312 kcal

    10,3g

    15,2g

    2,9g

    8,8g

    1,6g

    29,2g

    4,8g

    8,9

    Per 100g

    158kcal

    5,2g

    7,7g

    1,5g

    4,5g

    0,8g

    14,7g

    2,4g

    4,5g

    En%

    100

    13

    44

    8,5

    25,5

    5

    37,5

    6

    7

    Bron

    Hummus gebasseerd op https://www.evavzw.be/recept/hummus?gclid=Cj0KCQjwi7DtBRCLARIsAGCJWBp7gQhZEd0bumjaqzePqIA7yXlkmLmak8mwpVo2aWlDr_wyq5sW8yIaAoCxEALw_wcB
    + eigen creatie tot serveren van het gerechtje. 

    Studenten: Jonathan Verhaeghe & Pauwels Jari


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    16-12-2019, 15:25 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    15-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische tapas - deel 1

    1.     Gekleurde popcorn

    Aantal personen: 1 persoon

    Ingrediënten:

    -        15g maïskorrels, droog (voor popcorn)

    -        Snuifje paprikapoeder

    Bereidingswijze:

    -        Doe de maïskorrels in de popcornmachine. 

    -        Bestrooi de popcorn met paprikapoeder. 

    Bronhttps://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/82146/popcorn-met-een-smaakje + eigen inspiratie

     


    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (15 g)

    58 kcal

    10,8 g

    0,0 g

    2,0 g

    0,6 g

    0,15 g

    0,12 g

    0,26 g

    Per 100g

    387 kcal

    72,0 g

    0,0 g

    13,3 g

    4,0 g

    1,0 g

    0,80 g

    1,73 g

    En%

    -

    74,5

    0

    14

    9

    2

    2

    4

     

     

    2.     Geroosterde kikkererwten

    Aantal personen: 1 persoon 

    Ingrediënten: 

    -        60 g kikkererwten, gekookt

    -        ½ eetlepel olie, olijf (5 g)

    -        Snuifje zout en paprikapoeder 

    Bereidingswijze: 

    -        Verwarm de oven voor op 200°C.

    -        Laat de kikkererwten uitlekken.

    -        Meng ze met de olijfolie,  zout en paprikapoeder.

    -        Verspreid ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

    -        Rooster de kikkererwten 30 minuten in de oven, schep ze hierna om en laat ze nog 10 minuten in de oven staan.

    -        Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

     

    Bron: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/76785/geroosterde-kikkererwten-1

     


    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (65g)

    118 kcal

    7,9 g

    0,0 g

    4,6 g

    6,8 g

    1,0 g

    4,11 g

    1,14 g

    Per 100g

    182 kcal

    12,2 g

    0,0 g

    7,1 g

    10,5 g

    1,5 g

    6,32 g

    1,75 g

    En%

    -

    27

    0

    16

    52

    7,5

    31

    9

     

     

     studenten: Marlies Casselman, Valerie Van Raemdonck en Tine Roels



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    15-12-2019, 19:59 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische tapas - deel 3

    1.     Zoete aardappelwedges met courgettedip

    Aantal personen: 1 persoon 

    Ingrediënten: 

    -        1/3e zoete aardappel (150 g)

    -        ¼ courgette, groot (135 g)

    -        1 eetlepel citroensap (12 g)

    -        ½ teentje knoflook, vers (3 g)

    -        1 eetlepel tahin (sesampasta) (15 g)

    -        2 eetlepels peterselie, vers (10 g)

    -        Snuifje peper en zout

    Bereidingswijze:

    Zoete aardappelwedges: 

    -        Verwarm de oven voor op 180°C.

    -        Spoel, schil en snij de zoete aardappel in partjes.

    -        Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg de partjes erop.

    -        Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.

    Courgettedip: 

    -        Pel de courgette en snij in blokjes.

    -        Mix de courgette, citroensap, knoflook en de tahin tot een gladde mengeling.

    -        Werk af met peterselie, peper en zout.

    Bron: https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R931384/aardappel-met-dip + eigen inspiratie

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (325g)

    231 kcal

    26,4 g

    10,4 g

    8,2 g

    9,0 g

    1,6 g

    3,24 g

    4,07 g

    Per 100g

    71 kcal

    8,1g

    3,2 g

    2,5 g

    2,8 g

    0,5 g

    1,0 g

    1,25 g

    En%

    /

    46

    18

    14

    35

    6

    12,5

    15,5

     

    2.     Croque Veggie

    Aantal personen: 1 persoon 

    Ingrediënten: 

    -        1 tomaat, klein (90 g)

    -        1/5e aubergine, groot (60 g)

    -        Enkele blaadjes Rucola, vers (10g) 

    -        2 sneetjes volkorenbrood, klein, lang (40 g)

    -        Snuifje peper en zout

    Bereidingswijze:

    -        Spoel en snij de tomaten en de aubergine in fijne plakjes.

    -        Gril de aubergine. 

    -        Leg de tomaten, de aubergines en de rucola op de ene kant van het brood en werk af met peper en zout.

    -        Leg de andere boterham erop en plats onder de grill of croque-machine.

     

    Bron: https://koken.vtm.be/recept/vegetarische-croque-met-pesto + eigen inspiratie 

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (200g)

    124 kcal

    21,1 g

    4,1 g

    6,1 g

    0,9 g

    0,29 g

    0,28 g

    0,44 g

    Per 100g

    62kcal

    10,6 g

    2,1 g

    3,1 g

    0,5 g

    0,15 g

    0,14 g

    0,22 g

    En%

    /

    68

    13

    20

    6,5

    2

    2

    3

                                 

     

    3.     Pasta met broccolipesto

    Aantal personen: 1 persoon 

    Ingrediënten: 

    -        30 g volkorenpasta, ongekookt

    -        3 roosjes broccoli, klein (36 g)

    -        1 eetlepel Parmezaanse kaas (10 g)

    -        4 kerstomaten, vers (48 g)

    -        Snuifje peper en zout

    Bereidingswijze:

    -        Kook de pasta beetgaar in gezouten water.

    -        Kook de broccoliroosjes beetgaar in gezouten water. Giet af en vang het kookvocht op.

    -        Pureer de broccoli en voeg 2 tot 3 el kookvocht en de Parmezaan toe.

    -        Breng de broccolipesto op smaak met peper en zout.

    -        Giet de pesto over de pasta en voeg de kerstomaten toe.

     

    Bron: https://koken.vtm.be/vers-talent-lekker-zuiders-met/recept/ans-pasta-met-broccolipesto-en-rucola + eigen inspiratie

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (124g)

    174 kcal

    22,0 g

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    15-12-2019, 00:00 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische tapas - deel 2

    1.      Aardappelchips

    Aantal personen: 1 persoon 

    Ingrediënten: 

    -        150 g aardappel, rauw, geschild

    -        ½ eetlepel olie, olijf (5g)

    -        Snuifje zout of paprikapoeder

     

    -        Verwarm de oven voor op 180°C.

    -        Spoel de aardappelen en dep ze droog. 

    -        Snij de aardappelen met een mandoline of met een scherp mes in flinterdunne plakjes.

    -        Spoel de plakjes af in ijskoud water. 

    -        Leg de plakjes naast elkaar op keukenpapier en dep ze droog.

    -        Doe de plakjes in een kom en meng met de olie. 

    -        Leg ze vervolgens naast elkaar in een ovenschaal met bakpapier. 

    -        Rooster 15 à 20 minuten in de oven tot de chips krokant zijn. 

    Haal de chips uit de oven en bestrooi ze meteen met zout of paprikapoeder.

     

    Bron: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/80419/zelfgemaakte-chips

     


    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (155g)

    132 kcal

    18,2 g

    2,2 g

    2,8 g

    5,2 g

    0,8 g

    3,75 g

    0,54 g

    Per 100g

    85  kcal

    11,7  g

    1,4 g

    1,8 g

    3,4 g

    0,5 g

    2,42 g

    0,34 g

    En%

    -

    55

    6,5

    8,5

    35,5

    5,5

    25,5

    4

     

     

    2.     Falafelballetjes met yoghurtdip 

    Aantal personen: 1 persoon 

    Ingrediënten: 

    -        50 g kikkererwten, gekookt 

    -        ¼ ui, klein (15 g)

    -        ½ teentje knoflook, vers (3 g)

    -        Snuifje zout, komijnpoeder, chilipoeder

     

    -        30 g Griekse yoghurt, volle 

    -        ½ eetlepel sesamzaadjes, geroosterd, witte gepeld (6 g)

    -        3 g gember, vers

    Bereidingswijze:

    Falafelballetjes:

    -        Verwarm de oven voor op 180°C.

    -        Mix de kikkererwten tot een fijne massa.

    -        Pel de ui en de knoflook, snij ze in fijne stukken en doe ze bij de fijngemalen kikkererwten.

    -        Kruid met een snuifje zout, komijnpoeder en een klein beetje chilipoeder.

    -        Mix tenslotte de volledige massa.

    -        Rol de falafels tot bolletjes van ongeveer 2 tot 3 cm diameter en leg deze op een bord.

    -        Bak de falafels ongeveer 20 à 25 min in de oven.

    Yoghurtdip:

    -        Schenk de Griekse yoghurt in een schaaltje.

    -        Verhit een kleine pan en strooi er de sesamzaadjes in. Wacht tot ze knisperen en strooi nadien de geroosterde zaadjes in de yoghurt.

    -        Schil het stukje gember en rasp het fijn.

    -        Meng alle ingrediënten in de yoghurt. 

    -        Kruid de dip met een snuifje zout, chilipoeder en komijnpoeder.

     

    Bron: https://www.karolaskitchen.be/warm-eten/falafel-uit-de-oven-met-kruidige-groenten/ + eigen inspiratie


    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (107g)

    138 kcal

    9,5 g

    2,0 g

    6,6 g

    7,4 g

    2,4 g

    2,11 g

    2,15 g

    Per 100g

    129 kcal

    8,9 g

    1,9 g

    6,2 g

    6,9 g

    2,2 g

    1,97 g

    2,01 g

    En%

    -

    28

    6

    19

    48

    15,5

    14

    14

     Studenten: Marlies Casselman, Valerie Van Raemdonck en Tine Roels


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    15-12-2019, 00:00 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    14-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boterham met gerookte zalm en kruidenkaas en dessert van banaan en hazelnoten

    Aantal porties: 1 persoon 

     

    Ingrediënten: 

     

    • 4 sneden volkorenbrood (120g) 

    • 30 g kruidenkaas (philadelphia) 

    • 40 g gerookte zalm 

    • 25 g ijsbergsla  

    • 70 g komkommer  

    • 60 g tomaat 

    • 1 stuk banaan, vers (120 g) 

    • 10 g hazelnoten 

     

    Bereidingswijze:  

    • Besmeer 2 sneden brood met de kruidenkaas 

    • Verdeel daarbovenop de sneetjes gerookte zalm. 

    • Snij de ijsbergsla in stukjes en de komkommer en tomaat in schijfjes. 

    • Verdeel de groentestukjes over de sneden brood en sluit deze af met de overige 2 sneden brood. 

    • Voeg de banaan en de hazelnoten toe aan de lunchbox. 

     

    Voedingswaarde: 

     
     Hoeveelheid energie  Koolhydraten   Vezels    eiwitten    Vetten    VV  EOV  MOV 
     Per portie (485g)  609 kcal  79 g  13,2 g  30,6 g  16,3 g  3,9 g  8,2 g  3,2 g
     Per 100 gram   125 kcal  16,3 g  2,7 g  6,3g  3,4 g  0,8 g  1,7   0,7 g
     EN%  100 %  52%  4%  20%  24 %  6 %  12%  5%


    Bron: 

    Naar eigen creatie.  




    Wout & Elke 

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gezonde lunch kinderen
    14-12-2019, 10:13 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige pannenkoek met ricotta, zalm en spinazie en dessert van fruitschildpad met peperkoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aantal porties: 1 persoon

    Ingrediënten:

     

    Voor de pannenkoeken:

     

    -      150ml halfvolle melk

    -      50 gram volkorenbloem

    -      1/2de stuk ei

    -      snuifje zout

    -      20 gram spinazie

    -      50 gram gerookte zalm

    -      8 gram minarine

    -      30 gram ricotta

    -      Snuifje peper

    -      Enkele druppels citroensap, vers

    -      Snuifje dille, vers

    -      1 stuk peperkoek (23g)

     

              Voor de fruitschildpad:

     

    -      1 stuk kiwi (75g)

    -      4 stuks druiven (24g)

    -      4 hagelslagkorreltjes


     

    Bereidingswijze:

     

    Voor de pannenkoeken (2 stuks):

     

    -      Meng de melk, bloem, ei en zout tot een glad beslag.

    -      Kook de spinazie met een klein beetje water op een laag vuurtje.

    -      Knijp het vocht uit de spinazie en voeg toe aan het beslag.

    -      Snij de zalm in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan het beslag. Hou een kleine hoeveelheid over voor de afwerking

    -      Verhit de pan met de minarine.

    -      Schenk een portie van het beslag in de pan. Let op dat je geen te dikke pannenkoeken bakt.

    -      Zodra de rand van de pannenkoek krokant wordt, is hij klaar.

    -      Laat de pannenkoek afkoelen.

    -      Roer de ricotta los en kruid met peper, citroensap en dille.

    -      Bestrijk de pannenkoek met de ricotta en rol de pannenkoek op.

    -      Verdeel de pannenkoek in 4 stukken en leg deze in de lunchbox.

    -      Werk af met een stukje zalm en verse dille.


    Voor de fruitschildpad:

     

    -      Schil de kiwi en snij deze in de breedte door.

    -      Snij 2 druiven in 4 stukjes.

    -      Gebruik deze kwart druifjes als poten van de schildpad.

    -      Gebruik de andere 2 druifjes als hoofd.

    -      Duw de de hagelslagkorreltjes in de druifjes tot ogen van de schildpad.

     

    Voeg het stuk peperkoek toe aan de lunchbox


    Bron:   

    http://www.budgetkoken.be/voorgerecht/pannenkoek-zalm-ricotta.php

    https://www.pinterest.co.uk/pin/300122762646511571/

     

    Voedingswaarde:

    Hoeveelheid

    Energie

    KH

    Vezels

    Eiwit

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (432 g)

    546 kcal

    62,3 g

     7,9g

    30,9 g

    17,4g

    6,7g

     5,4g

    3,9g

    Per 100 g

    126 kcal

    14,4 g

    1,8g

    7,1 g

    4,0 g

    1,5g

    1,2g

     0,9g

    En %

    100 %

    46 %

    2,9 %

    22 %

    29%

    11%

    9%

    9%



    Wout & Elke
    1.      Aardbeienmousse

    Aantal personen: 1 persoon

    Ingrediënten:

    -        80,0 g aardbeien, vers

    -        1 kippenei, eiwit, rauw (32,0g)

    -        5,0 g citroen, vers (schil)

    Bereidingswijze:

    -        Spoel de aardbeien en snij de kroontjes ervan.

    -        Snij de aardbeien in blokjes. Hou een paar blokjes opzij voor de afwerking. 

    -        Voeg het eiwit toe en mix het geheel gedurende 2 minuten.

    -        Leg onderaan in het glas de overige aardbeiblokjes, doe de mousse erover en werk af met wat geraspte citroenschil.

    Bron: https://koken.vtm.be/open-keuken-met-sandra-bekkari/recept/snelle-en-lekkere-aardbeienmousse


    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    Vezels

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (117 g)

    71 kcal

    4,3 g

    3,8 g

    1,1 g

    4,8 g

    3,5 g

    1,2 g

    1,64 g

    0,58 g

    Per 100g

    61 kcal

    3,7 g

    3,2 g

    0,9 g

    4,1 g

    3,0 g

    1,0 g

    1,4 g

    0,5 g

    En%

    -

    24

    21

    3

    27

    44

    15

    21

    7,5

    Studenten: Valerie Van Raemdonck, Marlies Casselman en Tine Roels 


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde high tea recepten
    13-12-2019, 10:27 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glaasje met appel en gerookte ham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1.      Glaasje met appel en gerookte ham

    Aantal personen: 1 persoon

    Ingrediënten:

    -        12,0 g komkommer, vers

    -        25,0 g appel, vers, zonder schil

    -        ¼  avocado, klein (30,0 g)

    -        1 snede ham, rauw, gerookt (25,0 g)

    -        1/3e  limoen, sap (15,0 g)

    -        Snuifje peper en zout

    Bereidingswijze:

    -        Schil de komkommer, appel en avocado en snij deze in fijne blokjes.

    -        Doe eerste de avocado, dan de komkommer en vervolgens de appel in het glaasje.

    -        Snij de ham in reepjes en leg het op de appel.

    -        Werk af met limoensap peper en zout.

    Bron: https://www.karolaskitchen.be/hapjes/lepelhapje-van-avocado-appel-en-garnaal/


    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    Vezels

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (107 g)

    118 kcal

    4,0 g

    3,9 g

    1,9 g

    7,0 g

    7,6 g

    1,3 g

    5,02 g

    0,74 g

    Per 100g

    110 kcal

    3,7 g

    3,6 g

    1,8 g

    6,5 g

    7,1 g

    1,2 g

    4,7 g

    0,7 g

    En%

    -

    13,5

    13

    3

    24

    58

    10

    38

    5,5

    Studenten: Valerie Van Raemdonck, Marlies Casselman en Tine Roels


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde high tea recepten
    13-12-2019, 10:25 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regenboogboterham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1.      Regenboogboterham

    Aantal personen: 1 persoon

    Ingrediënten:

    -        60,0 g kikkererwten, gekookt in blik

    -        Snuifje currypoeder, peper en zout

    -        ½ eetlepel olijfolie (5,0 g)

    -        20,0 g rode biet, gekookt

    -        25,0 g platte kaas, mager, ongesuikerd

    -        ¼ courgette, vers (60,0 g)

    -        10,0 g Ricotta, vers

    -        4 kleine sneden boerenbrood, glutenvrij, Céréal Glutenfree & lactosefree (60 g)

    Bereidingswijze:

    De gele humus:

    -        Doe de kikkererwten in een blender en meng met de olijfolie en de currypoeder. Kruid met peper en zout.

    Roze bietjesspread:

    -        Mix de stukjes gekookte rode biet en de platte kaas in een blender. Kruid met peper en zout.

    De courgettespread:

    -        Spoel, schil en snij de courgette in blokjes.

    -        Mix de courgette.

    -        Voeg de Ricotta toe en kruid met peper en zout.

     

    -        Besmeer een sneetje brood met de courgettespread en leg hierop een snede brood. Besmeer dit sneetje met de bietjesspread en leg hierop een snede brood.  Smeer tot slot hierop de gele humus en eindig met een sneetje brood.

    -        Snij de boterham diagonaal door.

     

    Bron: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/79129/regenboogboterham-met-drie-lagen?fbclid=IwAR1BBB5HviJ7Ycu2rD-4CpjBJIsr4hE9UFSAspfcJn3MV-gS5TAqQgEJBug


    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    Vezels

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (240 g)

    313 kcal

    36,2 g

    5,1 g

    8,5 g

    10,3 g

    11,4 g

    3,5 g

    4,58 g

    1,24 g

    Per 100g

    130 kcal

    15,0 g

    2,1 g

    3,5 g

    4,3 g

    4,8g

    1,5 g

    1,9 g

    0,5 g

    En%

    -

    46

    6,5

    5,5

    13

    33

    10

    13

    3,5


    Studenten: Valerie Van Raemdonck, Marlies Casselman en Tine Roels 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde lunch kinderen
    13-12-2019, 10:24 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    12-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.High Tea - Amber & Torsten - Deel 3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gezonde fruittaartjes

    Ingrediënten:

    • -        1/2 ontpitte medjoul Dadel (12 g)
    • -        1 eetlepel Glutenvrije bloem (Taranis, Orgran, Schar) (5 g)
    • -        2 walnoten (6 g)
    • -        2 eetlepels amandelpoeder (8 g) 
    • 1 eetlepel halfvolle melk (5 ml)
    • 1 eetlepel Griekse yoghurt, natuur, mager (Boni Griekse yoghurt) (20 g)
    •  ½ koffielepel citroenzeste (2 g)
    • 2 aardbeien (30 g)
    • 2 frambozen (8 g)
    • 5 bosbessen (17 g)

    Bereiding:

    1. -        Mix de dadel, glutenvrije bloem, walnoten, amandelmeel en halfvolle melk in een blender tot een vast en kneedbaar deeg.
    2. -        Neem een kleine siliconen cupcake vorm.
    3. -        Verspreid het deeg in de vorm zodat de gehele vorm bedekt is.
    4. -        Zet gedurende 15-20min in de oven op 160°C.
    5. -        Meng intussen de Griekse yoghurt met de citroenzeste.
    6. -        Haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen.
    7. -        Vul de taartvorm met de Griekse yoghurt en werk af met het fruit.

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Toegevoegde suikers

    Vezels

    Eiw

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (113g)

    178kcal

    17,4g

    12,6 g*

    4,4 g

    5,5 g

    8,3 g

    1,05 g

    3,68 g

    3,59 g

    Per 100g

    158kcal

    15,4g

    11,1 g*

     3,9 g

    4,9 g

    7,3 g

    0,93 g

    3,26 g

    3,18 g

    En%

    100

    40

    (28)

    5

    12

    43

    (5)

    (19)

    (18)

    *Ook hier gaat het over van nature aanwezige suikers niet over toegevoegde suikers, de toegevoegde suikers zijn ook hier 0g.


    Bronnen
    :


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde high tea recepten
    12-12-2019, 17:03 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.High Tea - Amber & Torsten - Deel 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Glutenvrije pistolet

    Ingrediënten:

    • -        40 ml lauw water
    • -        2 g droge gist
    • -        20 ml halfvolle melk
    • -        35 g glutenvrije bloem
    • -        Snuifje zout (1 g)
    • -        1 ei (50 g)
    • -        1 koffielepel sesamzaad (2 g)
    • -        ¼ ui (15 g)
    • -        2 champignons (30 g)
    • -        Enkele blaadjes raketsla (5 g)

    Bereiding:

    1. 1)     Meng in een mengkom het water, ¾ van de melk en gist. Laat 10 min. staan. Voeg de glutenvrije bloem, een snuifje zout en een half ei toe. Doe de andere helft van het ei in een kom
    2. 2)     Kneed het deeg ongeveer 5 min. met een keukenmachine op de hoogste stand tot het deeg soepel wordt.
    3. 3)     Laat het deeg 45 tot 60 min. Afgedekt rijzen op een warme, tochtvrije plek.
    4. 4)     Verwarm de oven voor op 230 °C.
    5. 5)     Kneed met vochtige handen 6 broodjes van het deeg. Bestrooi de bolletjes met het sesamzaad.
    6. 6)     Bak ze in de oven gedurende 15 min.
    7. 7)     Snijd de ui en champignons zeer fijn.
    8. 8)     Neem het overige half ei en doe er 1 koffielepel halfvolle melk bij. Kluts het ei open en voeg er de groenten aan toe. Doe het ei 30 seconden op hoge stand in de microgolf. Neem het uit, roer, en herhaal nog eens.
    9. 9)     Haal de pistoletjes uit de oven en beleg deze met het roerei. Werk af met raketsla.

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Toegevoegde suikers

    Vezels

    Eiw

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (170g)

    234 kcal

    33,7 g

    1,7 g*

    2 g

    9,8 g

    6,5 g

    3,40 g

    2,70 g

    0,40 g

    Per 100g

    138 kcal

    19,8 g

    1 g*

    1,2 g

    5,8 g

    3,8 g

    2,0 g

    1,58 g

    0,24 g

    En%

    100

    58

    (0)

    (0)

    17

    25

    13

    10

    2

    *Het gaat hier over van nature aanwezige suikers, niet over toegevoegde. De toegevoegde     zijn 0g

    Bronnen:


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde high tea recepten
    12-12-2019, 17:03 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.High Tea - Amber & Torsten - Deel 1
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Quiche met tomaat, paprika en ui

    Ingrediënten:

    • -        ¼ tomaat (20 g)
    • -        ¼ paprika, groen (30 g)
    • -        ¼ ui (15 g)
    • -        ½ ei, rauw (25 g)
    • -        20 ml room, Alpro soya cuisine (20 g)
    • -        Peper
    • -        Zout

    Bereiding:

    1. -        Verwarm de oven voor op 220°C.
    2. -        Was de tomaat en paprika en snijd in kleine stukjes.
    3. -        Snipper de ui.
    4. -        Plaats bakpapier in een kleine taartvorm.
    5. -        Meng de room met het ei en wat peper en zout.
    6. -        Doe de groenten in de vorm met bakpapier en overgiet deze met het ei- en roommengsel.
    7. -        Zet het geheel gedurende 20 min in de oven op 220°C.

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Toegevoegde suikers

    Vezels

    Eiw

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (110g)

    80 kcal

    1,7 g

    1,4g*

    1,4 g

    4,3 g

    5,7 g

    1,26 g

    2,18 g

    2,21 g

    Per 100g

    73 kcal

    1,5 g

    1,3g*

    1,3 g

    3,9 g

    5,2 g

    1,15g

    1,98g

    2,01g

    En%

    100

    9

    (7)

    4

    22

    65

    (14)

    (25)

    (26)

    *Het gaat hier over van nature aanwezige suikers, niet over toegevoegde. De toegevoegde     zijn 0g


    Bronnen:

    ·       Eigen creatie


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde high tea recepten
    12-12-2019, 16:58 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewijzigde consistentie Julie Wante (Deel 3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recept 3: nagerecht

    1.      Naam recept

    Frambozenmousse                                                                                                                         

    2.      Aantal porties

    1 persoon (1portie)

    3.      Ingrediënten: 

    ž  1 gelatineblaadje (2g)

    ž  75 g frambozen, vers

    ž  1 koffielepel kristalsuiker (4,5g) 

    ž  1 kippeneiwit (32g)

    ž  70 gram verse kaas, platte kaas, mager

    4.      Bereidingswijze:

    ž  Laat de gelatine weken in koud water

    ž  Spoel de frambozen en mix ze tot een puree en voeg het suiker er aan toe

    ž  Klop het eiwit tot sneeuw

    ž  Verwarm de frambozenpuree en los er de uitgeknepen gelatine in op

    ž  Meng de frambozenpuree met de verse kaas en zeef het geheel 

    ž  Spatel de eiwitsneeuw er onder

    ž  Doe de bereiding in een glas of een coupe en laat het opstijven in de koelkast

    ž  Versier eventueel met frambozen

    1.      Voedingswaarde:

    Per portie

    Hoeveelheid

    En (kcal)

    Eiwitten (g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    KH (g)

    Vezels (g)

    Suikers (g)

    Totaal per portie

    183,5

    107

    11,2

    0

    0,07

    0,00

    0,00

    12,6

    5,6

    11,9

    Totaal per 100 gram

    100

    58,3

    6,1

    0

    0,04

    0,00

    0,00

    6,9

    3,1

    6,5

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    En%

     

    100 En%

    42En%

    0En%

    0,5 En%

    -

    -

    47En%

    11En%

    44 En%

    Het enegieprocvan de eiwitten, vetten, koolhydraten en vezels samen zijn in dit recept 100 En%.

    2.      Bron: Website: http://sarahbraet.be/what-s-cooking/frambozenmousse


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-12-2019, 15:42 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewijzigde consistentie Julie Wante (Deel 2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recept 2: hoofdgerecht

    1.      Naam van het recept

    Kip met kruidenpuree en spruiten

    2.      Aantal porties

    1 persoon (1 portie)

    3.      Ingrediënten

    ž  150 g aardappelen, vers  

    ž  100 g spruiten, vers

    ž  Snuifje zout (voor in de kookpot met water)

    ž  1 kleine ui (55g)

    ž  1 klein glas water (150 ml)

    ž  ½ kippenbouillon (6g)

    ž  1 kleine portie kipfilet, vers, diepvries (85g)

    ž  Snuifje peper en zout

    ž  1 eetlepel olijfolie (12g)

    ž  1 laurierblad

    ž  30 ml melk, halfvol

    ž  ½ eetlepel basilicum, gedroogd (6g)

    ž  ½ eetlepel bladpeterselie, gedroogd (6g)   

    ž  Snuifje nootmuskaat

    ž  Snuifje peper en zout

    ž  1,5 eetlepels maïzena (15g)

    4.      Bereidingswijze

    ž  Schil de aardappelen, was de spruiten en verwijder eventuele vuile blaadjes van de spruitjes

    ž  Snij de aardappelen in gelijke delen

    ž  Doe de aardappelen in een pot met licht gezouten kokend water en laat de aardappelen garen

    ž  Zet een deksel op de pot en laat 25 minuten koken

    ž  Pel de ajuin en snij deze fijn

    ž  Breng water aan de kook en los de bouillon op

    ž  Kruid de kip met peper en zout en snij ze in stukjes van 1,5 cm

    ž  Verhit de olie in een stoofpot

    ž  Voeg de kip bij de stoofpot toe en bak 4 minuten

    ž  Voeg de ui bij en laat nog eens 4 minuten stoven op een zacht vuurtje

    ž  Voeg de bouillon in de stoofpot samen met het laurierblad toe en laat 10 minuten pruttelen  

    ž  Breng de spruiten aan de kook en laat ongeveer 12 minuten koken (controleer met een vork of de spruiten zacht genoeg zijn)

    ž  Pureer de aardappelen met de halfvolle melk

    ž  Meng de puree met de gedroogde basilicum en de gedroogde peterselie en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout

    ž  Giet de spruiten af in een vergiet

    ž  Voeg de maïzena op het laatste toe om de saus te binden

    ž  Zeef de saus zodat je een egale consistentie verkrijgt

    ž  Serveer de kip met de saus, de kruidenpuree en de spruiten

    5.      Voedingswaarde

    RECEPT 2:

    Per portie

    Hoeveelheid

    En (kcal)

    Eiwitten (g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    KH (g)

    Vezels (g)

    Suikers (g)

    Totaal per portie

    636,5

    484

    29,4

    15,8

    3,68

    9,18

    1,62

    48,2

    15,3

    11,4

    Totaal per 100 gram

    100

    76

    4,6

    2,5

    0,6

    1,4

    0,3

    7,6

    2,4

    1,8

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    En%

     

    100 En%

    24 En%

    30 En%

    7En%

    17 En%

    4En%

    40En%

    6En%

    9En%

    Het energieprocent van de eiwitten, vetten, koolhydraten en vezels samen zijn in dit recept 100 En%.


    6.     
    Bron: Website: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/17738/kip-met-kruidenpuree + eigen creatie 


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde lunch kinderen
    12-12-2019, 15:40 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewijzigde consistentie Julie Wante (Deel 1)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recept 1: alcoholvrije aperitief

    1.      Naam van het recept:

    Smoothie van bosvruchten

    2.      Aantal porties:                                                                               

    ž  1 persoon (1 portie) 

    3.      Ingrediënten

    ž  50 gram bosvruchten mix, diepvries

    ž  ½ appel, vers (70g)

    ž  35 gram frambozen, vers

    ž  50 gram platte kaas, mager 

    ž  ½ koffielepel Stevia (2,25g)

    ž  Enkele druppeltjes citroen

    4.      Bereidingswijze:

    ž  Ontdooi de bosvruchten in de kookpot, gebruik hierbij een bodempje water

    ž  Schil de appel en snij de appel in gelijke delen

    ž  Doe de bosvruchten, appel en frambozen in de blender en cutter zo goed mogelijk zodat er geen brokjes meer te bespeuren zijn

    ž  Doe de platte kaas samen in een mengkom met de Stevia en werk af met enkele druppeltjes citroen

    ž  Doe het mengsel van de platte kaas ook in de blender en cutter het geheel

    ž  Zeef het gehele mengsel voor zo een egaal mogelijke smoothie

    ž  Serveer in een glas

    ž  Tip: je kan ook werken met 2 lagen

    Per portie

    Hoeveelheid

    En (kcal)

    Eiwitten (g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    KH (g)

    Vezels (g)

    Suikers (g)

    Totaal per portie

    209,25

    106

    4,5

    0,4

    0,10

    0,00

    0,00

    18,9

    5,6

    16,5

    Totaal per 100 gram

    100

    51

    2,1

    0,2

    0,05

    0,00

    0,00

    9,0

    2,7

    7,9

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    En%

     

    100 En%

    16,5 En%

    3,5 En%

    1 En%

    -

    -

    70,5 En%

    10,5 En%

    62En%

    5.      Voedingswaarde:

    Het energieprocent van de eiwitten, vetten, koolhydraten en vezels samen zijn in dit recept 101En%.

    6.      Bron:

    Website: http://www.parkiskookatelier.be/parkis-gerechten/milkshakes-en-smoothies/smoothie-van-bosvruchten-met-muntblaadjes.html



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-12-2019, 15:38 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.High tea Suzan Planckaert en Julie Wante (Vervolg)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    1.      Tekstvak:  Naam recept:  

    Pizza bonbons

     

    2.      Aantal porties

    1 persoon (1 portie)

     

    3.      Ingrediënten

    -   ¼ plakje glutenvrije bladerdeeg (Herta) (30g)

    -   1 koffielepel tomatensaus, Passata (5g)

    -   3 g geraspte kaas

    -   ¼ snede glutenvrije salami, Carrefour (1,5g)

    -   Geklutst eitje

    -   Snuifje Italiaanse kruiden

     

    4.      Bereidingswijze

    ž  Snij een plakje bladerdeeg in vieren en leg deze stukjes in de muffinvorm

    ž  Prik een paar gaatjes op de bodem (Het bladerdeeg zet uit tijdens het bakken en anders wordt alle vulling eruit gedrukt)

    ž  Schep de tomatensaus in de gevormde bakjes

    ž  Vul de bakjes aan met geraspte kaas en glutenvrije salami snippers.

    ž  Breng de puntjes naar elkaar toe en knijp deze goed vast. Smeer de bovenkant in met het ei en strooi hier wat Italiaanse kruiden over.

    ž  Bak de pizza bonbons in 5 minuten op 225 graden C gaar.

     

    5.      Voedingswaarde recept 3:

    Per portie

    Energie (kcal)

    Eiwitten (g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    KH (g)

    Vezels (g)

    Suiker (g)

    Totaal per portie (42,50g )

    112

    2,2

    4,0

    1,03

    0,02

    0,06

    15,3

    0,9

    0,7

    Totaal per 100g

    264

    5,2

    9,4

    2,42

    0,05

    0,14

    36,0

    2,1

    1,7

    En%

    100

    8 En%

    32 En%

    8 En%

    /

    0,5 En%

    55 En%

    2 En%

    3 En%

     

    Het energieprocent van de eiwitten, vetten, koolhydraten en vezels zijn samen 97 En%. Dit komt omdat we zelf de glutenvrije salami en glutenvrij bladerdeeg hebben toegevoegd in Nubel. Onze bron kan onbetrouwbaar zijn en was beperkt in gegevens (geen onderscheid in welke vetten). De hoeveelheid geklutst ei die uiteindelijk over het baksel wordt gesmeerd is ook moeilijk in te schatten.  Dit kan ervoor gezorgd hebben dat het En% bij dit gerecht geen 100 En% is.

    6.      Bron: website

    http://www.laurasbakery.nl/pizza-bonbons/


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde high tea recepten
    12-12-2019, 15:27 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs