1.
Regenboogboterham
Aantal personen: 1 persoon
Ingrediënten:
-
60,0 g kikkererwten, gekookt in blik
-
Snuifje currypoeder, peper en zout
-
½ eetlepel olijfolie (5,0 g)
-
20,0 g rode biet, gekookt
-
25,0 g platte kaas, mager, ongesuikerd
-
¼ courgette, vers (60,0 g)
-
10,0 g Ricotta, vers
-
4 kleine sneden boerenbrood, glutenvrij, Céréal Glutenfree & lactosefree
(60 g)
Bereidingswijze:
De gele humus:
-
Doe de kikkererwten in een blender en meng met
de olijfolie en de currypoeder. Kruid met peper en zout.
Roze bietjesspread:
-
Mix de stukjes gekookte rode biet en de platte
kaas in een blender. Kruid met peper en zout.
De courgettespread:
-
Spoel, schil en snij de courgette in blokjes.
-
Mix de courgette.
-
Voeg de Ricotta toe en kruid met peper en
zout.
-
Besmeer een sneetje brood met de courgettespread
en leg hierop een snede brood. Besmeer dit sneetje met de bietjesspread en leg
hierop een snede brood. Smeer tot slot
hierop de gele humus en eindig met een sneetje brood.
-
Snij de boterham diagonaal door.
Bron: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/79129/regenboogboterham-met-drie-lagen?fbclid=IwAR1BBB5HviJ7Ycu2rD-4CpjBJIsr4hE9UFSAspfcJn3MV-gS5TAqQgEJBug
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suiker
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (240 g)
|
313 kcal
|
36,2 g
|
5,1 g
|
8,5 g
|
10,3 g
|
11,4 g
|
3,5 g
|
4,58 g
|
1,24 g
|
Per 100g
|
130 kcal
|
15,0 g
|
2,1 g
|
3,5 g
|
4,3 g
|
4,8g
|
1,5 g
|
1,9 g
|
0,5 g
|
En%
|
-
|
46
|
6,5
|
5,5
|
13
|
33
|
10
|
13
|
3,5
|
Studenten: Valerie Van Raemdonck, Marlies Casselman en Tine Roels
|