Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    13-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regenboogboterham

    1.      Regenboogboterham

    Aantal personen: 1 persoon

    Ingrediënten:

    -        60,0 g kikkererwten, gekookt in blik

    -        Snuifje currypoeder, peper en zout

    -        ½ eetlepel olijfolie (5,0 g)

    -        20,0 g rode biet, gekookt

    -        25,0 g platte kaas, mager, ongesuikerd

    -        ¼ courgette, vers (60,0 g)

    -        10,0 g Ricotta, vers

    -        4 kleine sneden boerenbrood, glutenvrij, Céréal Glutenfree & lactosefree (60 g)

    Bereidingswijze:

    De gele humus:

    -        Doe de kikkererwten in een blender en meng met de olijfolie en de currypoeder. Kruid met peper en zout.

    Roze bietjesspread:

    -        Mix de stukjes gekookte rode biet en de platte kaas in een blender. Kruid met peper en zout.

    De courgettespread:

    -        Spoel, schil en snij de courgette in blokjes.

    -        Mix de courgette.

    -        Voeg de Ricotta toe en kruid met peper en zout.

     

    -        Besmeer een sneetje brood met de courgettespread en leg hierop een snede brood. Besmeer dit sneetje met de bietjesspread en leg hierop een snede brood.  Smeer tot slot hierop de gele humus en eindig met een sneetje brood.

    -        Snij de boterham diagonaal door.

     

    Bron: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/79129/regenboogboterham-met-drie-lagen?fbclid=IwAR1BBB5HviJ7Ycu2rD-4CpjBJIsr4hE9UFSAspfcJn3MV-gS5TAqQgEJBug


    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    Vezels

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (240 g)

    313 kcal

    36,2 g

    5,1 g

    8,5 g

    10,3 g

    11,4 g

    3,5 g

    4,58 g

    1,24 g

    Per 100g

    130 kcal

    15,0 g

    2,1 g

    3,5 g

    4,3 g

    4,8g

    1,5 g

    1,9 g

    0,5 g

    En%

    -

    46

    6,5

    5,5

    13

    33

    10

    13

    3,5


    Studenten: Valerie Van Raemdonck, Marlies Casselman en Tine Roels 



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs